AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 641.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Rijetko koja igra opterecuje procesor kao bf3 I bf4. U mene na bf3 sa max igracima I postavkama cpu usage ni na jednoj jezgri ne pada ispod 80%.
Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

Jesi siguran da gameru i7 je nesiplativ pored sve vise cpu based igrama

Meni osobno je tesko vidjet sve vise CPU based igara u svijetu gdje konzole koje cine OGROMAN dio kolaca imaju cpu sposobnosti razine tableta.

13 godina
protjeran
4mal kaže...

Jesi siguran da gameru i7 je nesiplativ pored sve vise cpu based igrama

pa ako i7 platis 1600kn i taj isti nakon cca 2g prodas za 2200kn, da isplati se

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

judo plesacu 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ali ste zaspamali temu jao , uglavnom evo i mene u crvenom taboru nakon 10 godina ali uz sitan problem...

Dali itko u ovoj temi mozda ima XFX R9 380 , naime citam okolo vecina ljudi prica da je grafa vrlo tiha neki pisu da su im i case fanovi glasniji od grafe prilikom gejmanja no kod mene cista drugacija situacija vec nakon par minuta igranja fanovi se zalete do 60-70% i to je poprlicno glasno neznam vise dali sam ja lud ili koji vrag eto kako to izgleda nakon 10 min BF4(ultra postakve).

EDIT: Imam relativno ok airflow zalman z3 kuciste sa 4 venta , puknem ventove na 100% temp se mrvicu smanji no fanovi su i dalje jednako glasni.

BF4 BF4
twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 18:39 (dad0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

XFX:)

šalu na strano no temperature su ti samo ali samo mrvicu previsoke..

http://www.bjorn3d.com/2015/07/xfx-r9-380-4g-dd-xfx-review-xfx-rocks-the-dd-coolers-again-r9-380p-4255/5/

može biti hrpu razloga no nemoj se sekirati jbga.. ja sam si i kuciste mijenjao i puno zivaca da bih dobio 6 stupnjeva..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
toxic kaže...

http://www.bjorn3d.com/2015/07/xfx-r9-380-4g-dd-xfx-review-xfx-rocks-the-dd-coolers-again-r9-380p-4255/5/

može biti hrpu razloga no nemoj se sekirati jbga.. ja sam si i kuciste mijenjao i puno zivaca da bih dobio 6 stupnjeva..

Ma ok ne muci mene temp relativno je ok nego mene muci glasnoca, recimo na ovom tvojem linku isto pise da je na oko 60°C gotovo necujna ko i na idle ali kod mene se na 60°C fanovi  vec dosta cuje neznam dal sam ja lud ili me Nvidia razmazila neznam vise kaj da mislim 

17 godina
dad0r kaže...
toxic kaže...

Ma ok ne muci mene temp relativno je ok nego mene muci glasnoca, recimo na ovom tvojem linku isto pise da je na oko 60°C gotovo necujna ko i na idle ali kod mene se na 60°C fanovi  vec dosta cuje neznam dal sam ja lud ili me Nvidia razmazila neznam vise kaj da mislim 

ne zamaraj se, pricekaj 2 dana i javi se :)

14 godina
toxic kaže...

Proslo je vec par dana :) neznam ja mislim da je sve to skupa pre glasno da je neki vrag sa ventovima i/ili senzorom , osim buke jeli grafa radi bez problema.

17 godina
dad0r kaže...
toxic kaže...

Proslo je vec par dana :) neznam ja mislim da je sve to skupa pre glasno da je neki vrag sa ventovima i/ili senzorom , osim buke jeli grafa radi bez problema.

stavi komp u dnevni boravak kada ti netko gleda tv neces cuti vent :) a šta da ti kazem i ja sam si razbijao glavu sa time..

ako bas zapnes mozes ustediti par stupnjeva i pritom ce ti se i vent manje vrtit druga opcija je ga ga manualno nariktas preko msi afterburnera no pitanj je kakve ce ti tada temp biti ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 19:08 (toxic).
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ma jednostavno nemojte kupovati taj XFX i bok. Nema osobe na forumu koja je 100% zadovoljna s XFX-icom iz 300 serije, a s druge strane ima nas hrpa bez ikakvih prigovora na MSI, Sapphire...

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
GamerX9 kaže...

Ma jednostavno nemojte kupovati taj XFX i bok. Nema osobe na forumu koja je 100% zadovoljna s XFX-icom iz 300 serije, a s druge strane ima nas hrpa bez ikakvih prigovora na MSI, Sapphire...

Za Sapphire nisam gledao

No MSI r9 390x grafa je totalni baksuz kao i ASUS Strix r9 390x..

14 godina
GamerX9 kaže...

Htio sam od MSI ali jebig ono rekli mi da cekam dva tjedna zbog nekog razloga pa uzel ovo ali ono kolko vidim vecina je zadovoljna gledam malo na newegg sta ljudi pisu i ono 2-3 imaju slicnih problema ostali svi hvale da je grafa vrlo tiha..

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Probaj se poigrat sa ventovima, kakav ti je cm?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
toxic kaže...

Probaj se poigrat sa ventovima, kakav ti je cm?

Ma pokusal sam vec sa msi ab isto manje vise sta se tice cm-a uredno je sve nema kablova da smeta , neznam budem jos pratio par dana nadam se da sam samo ja lud i da brijem ali mi se stvarno cini da je ipak malo preglasna pod loadom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 19:38 (dad0r).
14 godina

Stavi u AB ručno da se ventovi vrte na 45% ili 50% pa odi gejmaj 10 min i vidi dokle se popnu temperature grafe. Ako ne ode preko 85C onda si ok. Ako ti je glasno na 66% (u što ne sumnjam kad vidim da se vrte ventovi na oko 3000 rpm) trebala bi ti ipak bit bolja situacija na manje okretaja a ako pri tome temperatura ne ode previsoko, nemaš brige. Izgleda da si jednostavno dobio loš primjerak ako inače ljudi kažu da je tiha grafa. Tako je bilo i s mojom MSI R9 280X. Grafa je bila preglasna (vrtili se ventovi jako) i pregrijavala se. Rekalmirao sam ju i nisu mi uvažili i onda sam je nagazio OOCT-om i krepala. Reklamirao opet naravno i dobio drugu koja radi sasvim kontra. Normalne temperature a ventovi ne idu nikad preko 40%. 

14 godina
itomic009 kaže...

Stavi u AB ručno da se ventovi vrte na 45% ili 50% pa odi gejmaj 10 min i vidi dokle se popnu temperature grafe. Ako ne ode preko 85C onda si ok. Ako ti je glasno na 66% (u što ne sumnjam kad vidim da se vrte ventovi na oko 3000 rpm) trebala bi ti ipak bit bolja situacija na manje okretaja a ako pri tome temperatura ne ode previsoko, nemaš brige. Izgleda da si jednostavno dobio loš primjerak ako inače ljudi kažu da je tiha grafa. Tako je bilo i s mojom MSI R9 280X. Grafa je bila preglasna (vrtili se ventovi jako) i pregrijavala se. Rekalmirao sam ju i nisu mi uvažili i onda sam je nagazio OOCT-om i krepala. Reklamirao opet naravno i dobio drugu koja radi sasvim kontra. Normalne temperature a ventovi ne idu nikad preko 40%. 

Pokusal sam sad na 55% i opet se jako cuje cim dode do 50% i nadalje... rucno sam stavio na 55% i dosla do 77-80°C onda je vent poceo skakati na 70% i buka je bila koda se Boeing spusta nista sutra nakon posla ju nosim reklamirati nadam se da necu morati ko ti paliti ju na OOCT 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 21:16 (dad0r).
17 godina
GamerX9 kaže...

Ja sam 100% zadovoljan.

Tiha, temp ok...nista joj ne fali.

Bio me Tonci pitao za to kakva je.

Moja u Witcheru 3 na full postavkama se zagrije na 80, max vent usage bude 59%.

Ne znam za buku jer nemam bas s cime usporediti ali je buka kompa puno manja nego s proslom nVidiom.

Ono sto sam imao je bio jet engine, ovo sad je ko grob.

Edit: Mozda je razlika u buci kompa i u proslom procesoru. Ipak, kako god, komp mi sad definitivno nije bucan i ja sam zadovoljan

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 21:26 (Psiho246).
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Sve je to ok, ni 80°C nije neka temperatura, al kad usporedim to s mojom gdje temp. ne prelazi 65°C na 45-50% venta onda se razlika cini ogromna.

Doduse primijetio sam da se kod zahtjevnijih naslova iz 2012./2013. tipa FC3, Metro:LL i sl. zagrije vise nego na npr. GTA V, FC4, a GPU usage mi je isti, znaci nije do toga da stare igre bolje iskoristavaju grafu. 

U sintetickim testovima (Furmark, 3DMark...) staje na 74°C i to iz testa u test, ni stupanj vise ili manje, toliko da sam vec poceo misliti da je ogranicena na 74 i da pocinje throttlati, al mi se cini nerealno, a i nema razlike u GPU usageu i clocku...

Za situaciju s MSI 390x ne znam, al znam da je u 390 non-X best buy Sapphire i MSI, Sapphire zbog najboljeg hladenja u seriji i dobrih stock performansi, a i clocka se solidno. MSI se najbolje clocka (na overclockers forumu su nerijetko clockane i 50 MHz iznad ostalih vendora) i 3 godine garancije dok Sapphire daje samo 2. XFX i Asus neovisno o cooleru su vecinom shit, a Gigabyte je s 300 serijom "nit v rit nit mimo", neki govore da je ok, neki govore da je preko 60°C u idleu. lol

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Gigabyte je s 300 serijom "nit v rit nit mimo", neki govore da je ok, neki govore da je preko 60°C u idleu. lol

Ovo mogu potvrdit. Imam njihovu verziju , 390 , i po default profilu ventovi se ne pale ispod 60 stupnjeva. No to za sobom vuce i problem gasenja racunala koji prati Gigabyteovu verziju kartice. Uz custom fan curve , osobno u igrama za sad odrzavam nekih 60 stupnjeva ( Witcher 3 , Guild Wars 2 i SW Battlefront beta): Druge nisam testiro jer sam samo to igro otkad ju imam al kad dode sad opet Batman vidjet cu kakva će situacija tamo bit. Kolko sam cito po overclocking forumu , jedan lik je uspio stavit na nju Accelo extreme IV hladnjak i ima nize temperature i tisa je jer ovo moje cudo na 60-80% fanova zvuci ko da ce poletit. Ne smeta jer imam slusalice stalno al opet... Ugl ko ima Gigabyte verziju , apsolutno otic na custom fan curve jer po meni glupo je ostavljat karticu na 60 stupnjeva dok ne radis nista, ovak je sa 40% fanova necujna , a opet drzi se nekih 30-33 stupnja i poraste do 40 za gledanje po youtubeu. Nije tiha al sluzi svrsi.

16 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

XFX su mi bile najbolje AMD kartice dosad, a da ne govorim da DD inačice ventilatora ne kupe nikakvu prašinu (što je nevjerojatno dobra stvar). E sad, što se temperature tiče, teško je ohladiti već vruću karticu, ali dobra je stvar da se ventovi pale "visoko" na termometru, još bolje kad bi kartica stalno lebdjela na 80°C, a da se pale na toliko i da ne bježi dalje od 90°C, samo što to nije moguće jer treba vremena da se stvar ohladi pa s 80 vjerojatno prvo ide na 100+ da bi se spustila temp s vremenom hlađenja. Sad zimi je možda korisno da se disipira toplina odmah, da ne morate grijati sobe, ali inače, neka slobodno stoji gdje jest koliko hoće, sve te komponente mogu raditi do 100°C bez muke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

sve te komponente mogu raditi do 100°C bez muke.

hm, hm, koliko mi je poznato kvalitetni kondići su certificirani do 105 stupnjeva, ona srednje klase i slabiji do 85 stupnjeva

kvalitetnije koristi i asus u grafama (bar tako tvrde) - no 100 stupnjeva je vrlo blizu toj granici i ne bih to baš držao "sigurnim"

evo što sami kažu

MarshallR@ASUS:

Compared to most components heat won't affect the chokes so much in the long run as they are environmentally sealed, non-moving parts. Compared to capacitors that are 'wet' inside, which is why we use the high quality 105C, 10s of thousands of hour life-span Japan made variety. It's more important here than your motherboard. What really kills stuff is humidity+heat. But, again, being environmentally sealed they won't suffer as bad as other parts can do. The old-old-old chokes that were exposed to air would oxidise and/or vibrate, but that's no longer the case. I don't want to quote our marketing because it seems to take away from a technical discussion, but the "super alloy" part is genuinely an upgraded alloy from the low-profile or low-cost chokes on reference cards, which is part why DCII is a bit more expensive than reference.

As for the PCB itself getting hot - it's also meant to as it's unavoidable as the solder joint is a better conductor than any thermal paste. It's mitigated as part of the PCB design: the tracing and layers. You can remove/replace/add thermal components that will lower the temperatures certainly, which is why after market cooling has always existed. The thermal pad might not be the 'best' solution but it's the most long-lasting. You can replace it with thermal paste and maybe every 6 months have to replace it. As a company we can't ask our users to do that.

meni i ta njihova "super alloy" fora više smrdi na marketinški izraz nego li na neki tehnološki breakthrough, a naravno da sami neće to priznati jer s tim prodaju proizvode i pravdaju skupoću

kako bilo, ja ću radije izbjeći grafe koje se prže na 90 ili blizu 100 stupnjeva dok god ima konkurencije koja to drži na prihvatljivijoj razini

16 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Vijek korisnosti GPU-a je toliki da će i lošije komponente izdržati. :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Vijek korisnosti GPU-a je toliki da će i lošije komponente izdržati. :)

možda tebi što grafe dobivaš džabalesku i onima što ih mijenjaju ko čarape, no neki ljudi koriste grafe i nakon što istekne garancija

16 godina
odjavljen

Nisam nikad vidio da je kartica riknula u vremenu korištenja ni do 5 godina. 5 godina je ionako ogromno razdoblje.

Ne dobivam sve đabalesku, samo ponekad. Prije Titana kojeg imam, uredno sam imao svoju 7970 :) Pardon, bila je 780Ti nakon nje. Doduše, ja ih prodam dalje, ne držim dulje od 2-3 godine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 10:49 (Tonči).
12 godina
Tonči kaže...

Nisam nikad vidio da je kartica riknula u vremenu korištenja ni do 5 godina. 5 godina je ionako ogromno razdoblje.

Ne dobivam sve đabalesku, samo ponekad. Prije Titana kojeg imam, uredno sam imao svoju 7970 :)

ma zezam te malo za ovo "džabalesku" (što'š, nitko nije 100% otporan na zavist) 

meni su crkle dvije u kraćem roku od 5 godina, znam nekoliko ljudi kojima je crkla i nakon 2 ili 3 godine, frendu je 580 crkla nakon godinu dana, 570 nakon dvije godine i par mjeseci

neke smo pekli u rerni s krumpirićima pa rade i dalje, neke su o'šle u vječna lovišta, ima tu svega

možda (pre)grijavanje grafe nije glavni krivac tih crkavanja, ali da je baš dobro za komponente čisto sumnjam, da ne spominjem buku ventova koji to pokušavaju obuzdati, pretvaranje kućišta u rernu, itd

16 godina
odjavljen

Zapravo, nemoj! To je vrlo opasno doma raditi... ako ne želiš potrovati familiju idućim kolačima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 11:16 (Tonči).
13 godina
protjeran
Meni je eto za ne povjerovati jedina grafa koja je crkla bila ona i to prva samo moja riva tnt:), do dana danasnjeg (eto vec cca 16g.) stotine ih je proslo moje torture sve do jedne je pozivila...nevjerovatno
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Stjepanj kaže...
Meni je eto za ne povjerovati jedina grafa koja je crkla bila ona i to prva samo moja riva tnt:), do dana danasnjeg (eto vec cca 16g.) stotine ih je proslo moje torture sve do jedne je pozivila...nevjerovatno

Meni osobno niti jedna nije otišla :)

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

meni isto ni jedna nije crkla nikad, ali zato nesipravnih kupovina sam imao 10-ak...Od toga 70% iz HG spota

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice