AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.030
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
volegradele kaže...

Ali stalno misliš na te postavke koje si promijenio!!!

pa da... ne mogu ja sebe objasniti nikako da ga hebeš...

jbte više se zamaram cinjenicama koliko fpsa imam i kako mi igra radi nego igram igre... npr witcher 3, dying light nisam igrao u smislu da zapnem i prodem a izgleda da niti necu tak skoro jbga :)

više volim igrat online i napucavat se sa ekipom, kada sam imao ps4 tada sam i prolazio igre sada jednostavno nemam volje jbga..

14 godina
toxic kaže...

jbte više se zamaram cinjenicama koliko fpsa imam i kako mi igra radi nego igram igre... npr witcher 3, dying light nisam igrao u smislu da zapnem i prodem a izgleda da niti necu tak skoro jbga :)

Bolje i to nego da se mučiš s temperaturom grafe i grijanju kučišta ko prije

---Life is ours, we live it our way---
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Tesko onim što gejmaju i da sa gtx 980 i sl grafama imaju tek avg 60 fps ,jer neznam što bi drugo reka , koliko love ulozeno za ništa .

0 0 hvala 0
17 godina
Naguljizov kaže...

Tesko onim što gejmaju i da sa gtx 980 i sl grafama imaju tek avg 60 fps ,jer neznam što bi drugo reka , koliko love ulozeno za ništa .

bolje 60 nego 30 ili 40..

Dakle baš za te male nijanse skupo placas i to je cinjenica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 10:28 (toxic).
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Naguljizov kaže...

bolje 60 nego 30 ili 40..

Dakle baš za te male nijanse skupo placas i to je cinjenica.

Ej pa govoris o grafama od cca 3500kn pa na dalje,konfiguracijama od 10k kn + , 30-40 fps? 60? Meni prijatelj igra bf 4 na ultri sa 280x cf na 120/144 hz ,zakucani fps na max na 1080p ,a odi govorimo o masu jacim komponentama u konkteksu od 30-60 fps..neznam ,vjerovatno nesto ne vidim :) 

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ne vidiš..

mi ne pricamo o bf4 nego poprilicno zahtjevnijim igrama tj. Witcheru 3, no otkrili smo gdje je lezao problem kod amd kartica i sada ta igra radi odlično na 1080p i kod amd-a što prije nije bio slucaj.

I na tim igrama si sretan kada imas na 1440p i više 45 fpsa kada imaš grafu tipa r9 290x/390 gtx 970,980 obična. na 4 k nema grafe koja će vrtiti 60 fpsa pa usudio bih se reci niti jedan noviji ozbiljniji naslov.

Jučer sam odlućio proći Witchera 3 na 1440p na maks postavkama pri 45 fpsa jer jednostavno igra izgleda toliko dobro da to nisu istine.. i radi mi fluidno.

Mogu samo zamisliti kako igra izgleda na 4k pri 27" monitoru :) stvarno se isplati žrtvovati fps radi ove rezolucije jer sve iznad 30 je još kolko tolko igrivo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Bas to ja igram 4k30 vec skorom godinu i pol od kad imam uhdtv
 ;-)
Istina nije fluidno ali jebes to kad je slika fantasticna
Zato ce artic island i pascal napokon donijet single gpu 4k game play kakav i zasluzujemo i tocka ! ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 11:16 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ne vidiš..

mi ne pricamo o bf4 nego poprilicno zahtjevnijim igrama tj. Witcheru 3, no otkrili smo gdje je lezao problem kod amd kartica i sada ta igra radi odlično na 1080p i kod amd-a što prije nije bio slucaj.

I na tim igrama si sretan kada imas na 1440p i više 45 fpsa kada imaš grafu tipa r9 290x/390 gtx 970,980 obična. na 4 k nema grafe koja će vrtiti 60 fpsa pa usudio bih se reci niti jedan noviji ozbiljniji naslov.

Jučer sam odlućio proći Witchera 3 na 1440p na maks postavkama pri 45 fpsa jer jednostavno igra izgleda toliko dobro da to nisu istine.. i radi mi fluidno.

Mogu samo zamisliti kako igra izgleda na 4k pri 27" monitoru :) stvarno se isplati žrtvovati fps radi ove rezolucije jer sve iznad 30 je još kolko tolko igrivo.

hm..4k je opet druga prica,ali 1080p i 1440p.. skinut cu ga samo radi testada vidim to čudo,jel igrate orgigi verziju ili ?

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Orginal naravno !
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

1440p je tolko zahtjevniji od 1080p da boli glava..

reže performanse dosta.. a 4 k ne želim niti pomišljat :)

probao sam preko vsra dignuti ali mi je reza 3200 x 1600 nemam pojma zašt mi neda do 4k reze preko vsra?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nikom neda, probao sam i na 280X i 290X i frend 290X na 24" izgleda da je to max za vsr. Iako ja ne vidim baš neke razlike sa VSRom, u nekim igrama se primjeti na 1440p ali više od tog ne, pa si razmisljam mozda je do velicine monitora pošto imam 23", mozda bi se na vecem monitoru bolje vidjelo...

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
D3lBoy kaže...

Nikom neda, probao sam i na 280X i 290X i frend 290X na 24" izgleda da je to max za vsr. Iako ja ne vidim baš neke razlike sa VSRom, u nekim igrama se primjeti na 1440p ali više od tog ne, pa si razmisljam mozda je do velicine monitora pošto imam 23", mozda bi se na vecem monitoru bolje vidjelo...

ma ništa ne donosi baš. Više je to neki placebo.

13 godina
protjeran
Kod mene na 27" i 1080pi kod frenda na 27" 1440p razlika je svemirska kad se stavi 4k reza...kad to vidis povratka nema!:p
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Stjepanj kaže...
Kod mene na 27" i 1080pi kod frenda na 27" 1440p razlika je svemirska kad se stavi 4k reza...kad to vidis povratka nema!:p

Nije to to, valjda imate neki 4k monitor ili tv da vidite razlliku koja je izmedu vsr 4k i real 4k, ja nemam pa ne mogu tvrditi no meni vsr nije toliki boost..

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Vsr/dsr ima smisla manjim rezama fhd-a radi skucenosti pixela
;-)
I da vidi se razlika izmedju nativnog i upscaleanog 4k na uhdtvu
Za monitor neznam :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Koji je zaključak na kraju?

Bit će red da kolega megatama prizna kako je u nv control panelu uključio opciju trolanja crvenog tabora 

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Zaključak je da je on donio sud na prvim verzijama igara koje su naknadno pokrpane i rade savim normalno. Za ostale je zaključak da postoje opcije riktanja grafike te da nismo na konzoli, znači može se fino guštati uz poneku ugašenu i skroz nebitnu postavku u nvidia naslovima. S druge starene dolaze DX 12 naslovi koji će odlično raditi na 290/390 grafama ako nvidija ne tutne lovu ispod stole i dodatno "optimizira" igre. Također boje su ljepše sa radeom grafama .

ps. i nešto bolje griju sad po zimi 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 17:41 (XXX).
Moj PC  
6 1 hvala 0
15 godina
XXX kaže...

Zaključak je da je on donio sud na prvim verzijama igara koje su naknadno pokrpane i rade savim normalno. Za ostale je zaključak da postoje opcije riktanja grafike te da nismo na konzoli, znači može se fino guštati uz poneku ugašenu i skroz nebitnu postavku u nvidia naslovima. S druge starene dolaze DX 12 naslovi koji će odlično raditi na 290/390 grafama ako nvidija ne tutne lovu ispod stole i dodatno "optimizira" igre. Također boje su ljepše sa radeom grafama .

ps. i nešto bolje griju sad po zimi 

majko mila sto jos necemo cuti 

http://postimg.org/image/66ddp72db/
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Evo toxic ovde je pohvaljena tvoja grafa i dobro se drži uz ocanu gtx970 te ref.gtx980

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 18:13 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

glupost...

ja ovdje recimo ne vidim razliku:

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Boje se štelaju u ccc odnosno u control panelu, osim ako se trolamo onda ok :P

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ostao sam nešto dužan.

Potrošnja: 

Računajte da u kompu mi se vrti ukupno 9 ventova plus ovo u potpisu - dakle samo kuciste bez ostatka ekipe sam racunao i sve što je spojeno na usb je unutar ovoga, - svi usb su popunjeni ako koga zanima :)

1 slika, oko 73w je idle

2 slika, oko 140w je gledanje fhd filmova

3 slika, oko 390w je igranje witchera 3

4 slika, oko 430w igranje Warhammer End Times - Vermintide

Warhammer je najzahtjevnija od navedenih samo zato sto jebeno dobro iskoristava ovog i7 pa zauzece procesora ode i na 70% što mi niti jedna druga igra ne radi. igra izgleda prekrasno i radi perfektno. Tko nema neka je nabavi to je shema killing floora left4deada i slično..

Ako me pamćenje dobro služi potrošnja uopće nije tolko puno veća od gtx 970 npr?? zaboravih hbte led..

idle idle
fhd fhd
witcher3 witcher3
vermintide vermintide
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 19:00 (toxic).
Moj PC  
4 0 hvala 5
15 godina
XXX kaže...

1 jedini video i ti si ga negdje iscupao :)

razlike u bojama nema pa dal ti imao gtx titan žblj ili ati fury žblj ili hd grafiku 

http://postimg.org/image/66ddp72db/
11 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Evo video kog zanima o malo prljavoj igri sa GameWorksom kojeg smo jucer spominjali, od Nvidinog zakljucavanja .dll fileova za HairWorks, Crysisa sve do TressFXa. Pa ako nekog zanima neka gleda od 30:10 pa nadalje

Moj PC  
3 0 hvala 5
12 godina
XXX kaže...
toxic kaže...
XXX kaže...

OK, znači može se kada se hoće, ima načina...jer vidim da čovjeku na AMD smeću igra leti. Vidio sam da mu i oni zombiji lete...u principu čovjek sa tim kompom rastura sve nvidijine naslove bez problema. Kaj tek radi sa Radeon naslovima? Kuha kavu i masira noge istovremeno 

Izgubio si point.. jbga

Brijem da si ti jer zbog nekoliko beznačajnih opcija, koje ne utječu na gaming iskustvo a nisu dobro optimizirani za neki hardver, tjerate mak na konac. U principu njemu te igre rade savršeno a jel koga briga jer faking teslacija na 8 ili 64 

Komentari i logika su ti na razini nekoga tko slabo kuzi ili ne kuzi,radili smo DIREKTNE bench usporedbe i dok je odlicno da se spustanjem postavki moze postic fluidnost svaka smislenost benchanja postaje besmislena.Idem ja sad radit VS bench protiv gtx980ti u 2K ALI cu ja SPUSTIT na 1080p jer meni 2K ne radi dovoljno dobro a na 1080p mi igra u benchu leti.

AMD nije nista OPTIMIZIRAO,oni su dali mogucnost iskljucivanja vizualnih postavki,dali su bitne?Gdje je ta granica sto je bitno od vizuala a sto je nebitno?Jeli bitnija rezolucija ili framerate,jeli bitniji AA ili AF?

Dijecja posla i hrpa trolova a sad mozete stavljat prstice dolje ali to nece promijenit cinjenice 

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Crveni i zeleni rame uz rame 

GeForce + Radeon TEST

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 3
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

oho fina simbioza dx12 ce srusit sve barijere 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
toxic kaže...
XXX kaže...

glupost...