Svakako defragajte diskove prije testa
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
majko mila kud je tema skrenula pun pogodak
Svakako defragajte diskove prije testa
to je kod mene... idem tnx na savjetu..
i nemam dvd rw pristekan, moram ga na 50x puknut sigurno cu dobit koji frejm..
Bas tamo di i treba jedno kvalitetno non spam trol fan boy bullshit
Nego kolektivna kvalitetna zajebancija ;-)
Ps igra se vrti na sporom hd u 5400 okrt i igram sa xbox kontrolerom ;-)
Aj nek ste vi meni svi živi i zdravi a lako za ostalo
Sutra testiramo neku drugu igru ;-)
meni je bitno da sam jaci od xboxa one, hebes ps4 i 1080p, 720p je cool..
meni je bitno da sam jaci od xboxa one, hebes ps4 i 1080p, 720p je cool..
900p ;)
X box one rules ps4 je prostitutka obicna hahhahha ;-)))
Nisam siguran ali mislim da ti je i COD AW nvidia igra....ako se dobro sjecam igra je u startu imala nekakav cpu bug i to ti je izazivalo lose performanse na svemu i nije imalo veze sa grafama ali to su vrlo brzo patchali i u sjecanju mi je igra ostala kao nista posebno zahtijevna.
Tonci ja biram igre koje igram i koje su mi vrhunske,necu ic snimat neko smece samo u svrhu benchanja.
CODAW je smeće... engine, igra je ok. Što se tiče biranja igara, pa naravno, biraj igre koje želiš, ali realno stanje ne možeš dobiti na igrama koje imaju problem. Ako benchas, benchaj fer, a to može jedino sintetika. Kompromis je prava situacija, ali to ovisi o igrama koje igraš.
Sintetika nema veze sa stvarnim ponasanjem jedne igre.....vidi se da si toliko udaljen od igara da si kompletno irelevantan za raspravu o igrama.Sa teorije se malo prebaci u praksu....Po tebi je posteno...sta?Ignorirat postojanje Witchera 3,Dying Lighta,Pcarsa,MGS GZ...dali da izignoriramo i vecinu Ubisoft igara?Uglavnom...cekam rezultate 4Mala i izlazim iz ovog gubljenja vremena sa Tonciem.
Mislim da si zbunjen. Dakle, ako radiš usporedbu kartica, onda je možeš raditi da usporediš kvalitetu arhitekture za određeni zadatak ili da usporediš kartice u odnosu na ono što ti želiš igrati. Ako radiš usporedbu kartica, onda je najbolji način ono što zoveš sintetikom, dakle, testom koji oponaša igru, ali naglašava jedan aspekt igre i sve drugo minimizira. Sintetički testovi mogu slobodno biti i igre (zato neke igre imaju ugrađene benchmarke), samo što obična igra u pravilu nije idealan test jer uključuje previše varijabli koje mogu utjecati na rezultat, a nemaju veze s onim što ti testiraš.
Uzmimo primjer: želiš testirati FuryX i 980Ti, ali koji aspekt? Neki miks scena? Fiziku na GPU-u? Veliki broj objekata na sceni? Jako teselirane scene? Scene opterećene teksturama? Kombinaciju dva aspekta? Možeš odabrati igru, recimo da želiš testirati veliki broj jedinica na ekranu (i vidjeti koja je kartica bolja kod iskorištavanja DX12 ili koja je bolja za Total War serijal koji će biti na DX12). Možeš za to uzeti Ashes of the Singularity. Ta igra ima benchmark koji testira masovne bitke, koristi DX12 itd. Dakle, zapravo imaš gotovo pa sintetički test.
Uzmi neku scenu Witchera 3, opet imaš sintetički test. Razlika 3DMarka i takvog odabira je u tome što ti kod scene iz Witchera mjerenje nije precizno pa će ti u mjerne rezultate ući i učitavanje s diska i priprema na procesoru i puštanje zvuka i štošta što nema veze s renderingom per se. 3D Mark je tu vrlo precizan: sve učita prije mjerenja, ne zamara se zvukom, ne ovisi o procesoru (ako to nije cilj testa), ne ovisi o stanju VRAM-a (jer za razliku od igre, sve učita na vrijeme), o disku i sl.
Kad sam ja pisao testove za provjeru može li 970 učitati 4GB resursa, radio sam sintetički test koji doslovno testira samo to: prostor u memoriji učitavanjem ~4GB sadržaja u teksturama. Znaš li što sam otkrio? Da čak ni to nije dovoljno sintetičko, jer zbog optimizacija na driver/API razini, ako u teksture u blokovima od 1MB, učitat će do 3,5GB i onda flushati u RAM, ali ako su 256MB učitat će, npr. sva 4GB. Dakle, čak i na tako low level razini, nije jednoznačno određeno koliko je test realan za ono što želiš provjeriti.
Ashes of the Singularity testira DX12 s jako velikim brojem draw calla. I to je OK, skoro pa sintetika. No, znaš li što se otkrilo u međuvremenu? Da ni taj test nije idealan, da nije dovoljno sintetički i da o načinu programiranja enginea ovisi koliko će dobro igra raditi. AMD i NVIDIA kartice različito se ponašaju samo iznad nekog broja dubine naredbenog niza, a do tada su identično brze. Isto vrijedi čak i za raspored naredbi i njihove tipove. To znači da će igre koje igrom slučaja ne pređu neku razinu nekog od parametara koji utječu na ponašanje arhitekture, raditi jednako dobro, ali da će ako za samo jednu jedinicu, jednu komandu, pređu prag do kojeg je arhitektura optimizirana, nastupiti problemi; ili će patiti Nvidia ili AMD, ovisno što je "probijeno". Iz tog razloga možeš imati i pametan sintetički benchmark ili igru pa optimizirati različite algoritme za pojedinu arhitekturu: detektiraš na kojoj si kartici i algoritam prilagodiš tome. Nije uvijek moguć scenarij, ali je bolje od "silaženja" na najveći zajednički nazivnik.
Sintetički benchmarci rade na sličan način i dobijaju najbolje iz hardvera na kojem se vrte. Developeri igara u pravilu nemaju taj luksuz da savršeno optimiziraju engine (nemaju vremena kao developeri sintetičkih enginea) pa ili pribjegavaju nekoj arhitekturi (najčešće onoj čiji autor im dodijeli pomoć u obliku svojih inženjera, kao što je to Nvidia napravila s Witcherom 3) ili režu feature na zajednički prihvatljivu razinu (da radi dovoljno dobro na obje vrste kartica) ili ih nije briga pa naprave što žele prema API-ju, a probleme s hardverom rješavaju kasnije kad se pojave problemi (Ashes). Igre se u pravilu razvijaju i za više platformi pa npr. konzole i PC nisu kompatibilni zbog velikih razlika u API-ju i činjenice da emulacije i port ponekad nisu mogući pa se često (kao u slučaju Call of Duty AW) događa da jednostavno na PC-u igra radi loše u određenim uvjetima.
Dakle, usporedba različitih kartica (FuryX i 980Ti) vrlo je nezahvalan posao. Rezultati u igrama uzrokovani su pravom hrpom različitih faktora i stanjem u kojem je igra. Neke igre jako ovise o nekim varijablama koje na nekim karticama ponekad rade loše, na nekima vrhunski dobro. Upravo iz tog razloga popularni naslovi (velika imena) redovito dobijaju optimizacije u driverima od strane proizvođača kartica, da se s te strane priđe rješavanju nekih problema koje ima neka od igara.
Tako da, odluke o tome koja je kartica objektivno bolja, mogu se donijeti samo kroz sintetičke testove i to one koji će imati neki miks različitih situacija (3D Mark). Odluku o tome koju karticu kupiti treba donositi isključivo u odnosu na to koje igre namjeravaš igrati. Nekome tko želi igrati World of Warcraft Nvidija je najbolji izbor jer iz N razloga WoW radi bolje na Nvidijinim karticama. Isto vrijedi i za druge igre - važan je test za tu igru. U obzir se mogu uzimati buduće igre ili neki prosjek (najviše igara igraš koje rade na AMD-u, uzet ćeš AMD), ali to nisu objektivne procjene.
a ja sam se nadao da je kraj sagi jedni vs drugi u ozbiljnom rezimu kad ono ti napisao jedan profesionalni tekst.
Dakle uništio si nam veselje sa time, znaš li ti koliko je to ozbiljna povreda?
On je ko onaj bubi koji nam je pokvario djecju igru kmeee:-)))))
Boze dragi zar Tonchi vjeruje da ce ITKO na forumu to procitat......
Ja san procita.
Boze dragi zar Tonchi vjeruje da ce ITKO na forumu to procitat......
Vidis to je bas lijepo od tebe. Covjek je izdvojio svoje vrijeme da ti sve fino objasni (profesionalno) a ti tako da odgovoris?
Stvarno nije u redu od tebe, ne postujes druge kako ocekujes da drugi tebe postuju i gledaju sta pises i komentarises
Samo cu ponovit....jedno je sintetika igre su drugo jedno je citat o igrama i teorizirat drugo je igrat te iste igre.
I....da procitao sam onaj post je bio zafrkancija ali to je ovdje ocito selektivna stvar ....shvacanje....
I tonci mozes pisat kilometre svojih sintetickih teorija i ja cu opet stavit video koji ce skrsit sve tvoje teorije.Praksa ljudi praksa......
EDIT:
Tonchi za sad smo definirali neke od naslova za koje si i sam ustvrdio da nikako nerade na AMDu i da ih zato nebi trebalo testirat....ok sad mi daj naslove koji isto tako nikako nerade na nvidia grafama.
Samo cu ponovit....jedno je sintetika igre su drugo jedno je citat o igrama i teorizirat drugo je igrat te iste igre.
I....da procitao sam onaj post je bio zafrkancija ali to je ovdje ocito selektivna stvar ....shvacanje....
I tonci mozes pisat kilometre svojih sintetickih teorija i ja cu opet stavit video koji ce skrsit sve tvoje teorije.Praksa ljudi praksa......
Hmm. Ja sam na početku tridesetih, igre igram od početka devedesetih, a razvojem igara se bavim ~2 godine (nije puno, ali čovjeka veseli, tek učim o tome iznova nakon pauze od deset godina). Mogu reći da, izuzev konzolnih, u pravilu nema bitnije igre koju nisam igrao. Sad me zanima, kako misliš da ćeš "skršit" teorije? Ne razumijem, što želiš reći? Gdje je poanta? Ono što sam ja gore rekao i dalje stoji: različite igre imaju različite rezultate. Sintetički test je savršeno kalibrirano mjerilo jednog aspekta grafike. Ništa više, ništa manje.
Zeli reci da uzevsi u obzir dvije grafe u ovom slucaju r9 390 i gtx 970, gtx 970 daje vecu prevagu u smislu nekakvog gameplaya i slicno dakle ako je witcher 3 naslov koji pripada Nvidiji razlika je kao sto smo i vidli oko 20 fpsa..
tih 20 fpsa razlike nije u kategoriji 60 plus vec je na gtxici to fluidno igranje dakle na 65 i vise fpsa dok je na r9 390 to u vecini slucajeva oko 50 sto se osjeti i golim okom, fps ponekad padne i ispod 50.
Razlike u postocima su ovdje velike.
Dok, npr uzmes neku Amd naklonjenu igru, razlike nisu tolike vec su skroz minimalne i prakticki se ne osjete.
Eto to je otprilike to.. Gaming Exp je ipak bolji na Gtx 970 što je stvarno tak nekak. bar na 1080p
EDIT:
Tonchi za sad smo definirali neke od naslova za koje si i sam ustvrdio da nikako ne | rade na AMDu i da ih zato nebi trebalo testirat....ok sad mi daj naslove koji isto tako nikako nerade na nvidia grafama.
Nisam rekao to podebljano nigdje. Rekao sam da su neke igre "neigrivo smeće" za obje ili neku od kartica ili kombinacija računala (kod izlaska): Dying Light, Batman AC, Ryse, PCARS, Watch Dogs, COD:AW, Dragon Age:Inquisition, AC:Unity, Ashes čak... to su sve igre koje su duboko problematične (bile ili su još) i jednostavno nije OK njih koristiti za benchmark i usporedbe (osim ako želiš vidjeti koja kartica ti treba za baš tu igru).
Znamo da Nvidija rastura niže, a AMD više rezolucije, znamo da WoW leti bitno bolje na Nvidiji, da Crysis i Far Cry favoriziraju AMD, da Tomb Raider voli AMD... Pogledaj, primjerice, set testova ovdje: http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/25.html --- Na dnu biraš igru iz menija. I onda fino gledaš: "Igram 4K igre, hmm, uzet ću FuryX, a ne 980Ti" ili "Igram Tomb Raidera i Far Cry, uzet ću FuryX" ili "Igram Watch Dogse, 980Ti je jedini izbor, FuryX je smeće"...
Tako to ide. Reći da je 980Ti brži ili da je FuryX brži, pogrešno je. Pravi odgovor je "ovisi!",
Eto to je otprilike to.. Gaming Exp je ipak bolji na Gtx 970 što je stvarno tak nekak. bar na 1080p
Ovisi... recimo, moraš cherry pickat igre: pogledaj link pa mi javi http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/16.html
Ako igraš Watch Dogse, GTA5 i WoW - 970. Ako igraš Crysis 3, FC4, Civ, Unity... 390 8GB. Ako igraš na 4K ili 34" 21:9 monitoru, 2x390 ili FuryX...
Ovisi... recimo, moraš cherry pickat igre: pogledaj link pa mi javi http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/16.html
Ako igraš Watch Dogse, GTA5 i WoW - 970. Ako igraš Crysis 3, FC4, Civ, Unity... 390 8GB. Ako igraš na 4K ili 34" 21:9 monitoru, 2x390 ili FuryX...
po meni ako jedan od njih ima minimalni fps 60 a ova druga 70 je sasvim nebitna prica i to mi je uopce glupo usporedivat.
no dok jedna ima min fps 60 a druga 40 to je razlika i toj razlici ja pricam..
sto znaci taj dead rising 3 kada u svim igrama gdje je r9 390 jaca po desetak i vise frejmova nema utjeca na gameplay, dakle dobiti ces osjecaj na gtxici da radi kao i na r9 zato jer gtx 970 zapravo u svim igrama ima 60 frejmova što je super, a još jedna okolnost koja nije zanemariva je da se popriclno dobro dize i radi 99% usera na 1500mhz stabilno a potrosnja, temp, i buka i dalje nize nego na r9 390..
dakle meni je ovdje situacija sasvima jasna za 1080p rezoluciji.
Znaci po Toncevoj teoriji, bitnije je teoretsko nego prakticno. Ono, cuj, puno ti je bolji AMD, al ne smijes igrat tu tu tu i tu igru.
Pa sta to nije ogroman minus kad je grafa losija u necemu sta je vjerojatno ovogodisnji GOTY? Sta to ne bi trebao biti veci faktor pri izbor od 3dmark rezultata?
A i od kud sad da je 390 crossfire neki dobar izbor za 4k/34", kad se vidi iz onog hocp review-a lightning-ice da 980Ti unistava 390x crossfire?
Tonchi poanta je upravo ovo sto su kolege napisale,kod amd igara nvidia je nesto slabija ali mogu bez beda igrat te igre ali ove igre koje si i ti nabrojao puuuno losije rade na amdu.Toliko losije da sam napustio amd jer sam ih zelio odigrat.
AC Unity mi radi na 60 fps na ultra uz 2xmsaa ili fxaa ne sjecam se morao bih provjerit dok sam na 290 grafi morao lockat na 30 fps.Vjerujem da si skuzio da ja pisem da igram nesto u 60 fps dok mi je 60 fps minimum a ne average jer ako mi igra oscilira od 45 do75fps meni to nije 60fps.
Znaci po Toncevoj teoriji, bitnije je teoretsko nego prakticno. Ono, cuj, puno ti je bolji AMD, al ne smijes igrat tu tu tu i tu igru.
Pa sta to nije ogroman minus kad je grafa losija u necemu sta je vjerojatno ovogodisnji GOTY? Sta to ne bi trebao biti veci faktor pri izbor od 3dmark rezultata?
A i od kud sad da je 390 crossfire neki dobar izbor za 4k/34", kad se vidi iz onog hocp review-a lightning-ice da 980Ti unistava 390x crossfire?
Je u benchmarku ali opet,nvidia po slicnim i istim performancama je uvijk u sintetickim testovim jaca 30-ak % dok u gejmu ,konkretno ova usporedba , 980ti nema sto traziti kraj 390 cf
Ja jutros dođem u Konzum a ono svizac radi na odjelu za pekarske proizvode !! Jebo majku, dobro mi je kruh zamoto.
Je u benchmarku ali opet,nvidia po slicnim i istim performancama je uvijk u sintetickim testovim jaca 30-ak % dok u gejmu ,konkretno ova usporedba , 980ti nema sto traziti kraj 390 cf
Lol, nema sto trazit? Pa eno pogledaj review 980Ti Lightning na HardOCP -u, razvaljuje 390X crossfire ko beba zvecku i uz to je jeftinija, tisa i duplo manje trosi.
ista cijena a msi bolja , hladnija , ljepsa i kracha
bdw
http://wccftech.com/amd-16nm-ellesmere-baffin-arctic-islands-taped-out-2016-production/
EDIT:
Tonchi za sad smo definirali neke od naslova za koje si i sam ustvrdio da nikako ne | rade na AMDu i da ih zato nebi trebalo testirat....ok sad mi daj naslove koji isto tako nikako nerade na nvidia grafama.
Nisam rekao to podebljano nigdje. Rekao sam da su neke igre "neigrivo smeće" za obje ili neku od kartica ili kombinacija računala (kod izlaska): Dying Light, Batman AC, Ryse, PCARS, Watch Dogs, COD:AW, Dragon Age:Inquisition, AC:Unity, Ashes čak... to su sve igre koje su duboko problematične (bile ili su još) i jednostavno nije OK njih koristiti za benchmark i usporedbe (osim ako želiš vidjeti koja kartica ti treba za baš tu igru).
Znamo da Nvidija rastura niže, a AMD više rezolucije, znamo da WoW leti bitno bolje na Nvidiji, da Crysis i Far Cry favoriziraju AMD, da Tomb Raider voli AMD... Pogledaj, primjerice, set testova ovdje: http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/25.html --- Na dnu biraš igru iz menija. I onda fino gledaš: "Igram 4K igre, hmm, uzet ću FuryX, a ne 980Ti" ili "Igram Tomb Raidera i Far Cry, uzet ću FuryX" ili "Igram Watch Dogse, 980Ti je jedini izbor, FuryX je smeće"...
Tako to ide. Reći da je 980Ti brži ili da je FuryX brži, pogrešno je. Pravi odgovor je "ovisi!",
Ovaj test baš nije reprezentativan jer uspoređuje referentnu 980ti. Svaka nereferentna 980ti dolazi sa dosta višim taktovima, samim time i boljim performansama, negdje i više od 20%. Pa je u igrama koje si naveo nereferenta 980ti bolja u 4K, Tomb Raider, Far Cry.