AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300 Series
toxic kaže...

svi smo testirali isto, cak i kolega sa furyx i titanx..

dakle jos jednom prosaltaj par postova unatrag ali ne moras jer je sve receno. ovo je igra gdje gtx 970 dominira nad r9 karticama iste klase i točka..

.

Ali uopce nije fer test, ti si snimao sa HW na x8 a on je snimao bez HW totalno. To je dosta velika razlika, nemozemo tako uspoređivati kartice. Iako se slažem da na Nvidia karticama bolje radi jer je Nvidia optimizacija, ali opet velika je razlika izmedju HW na max i totalno off

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
D3lBoy kaže...
toxic kaže...

svi smo testirali isto, cak i kolega sa furyx i titanx..

dakle jos jednom prosaltaj par postova unatrag ali ne moras jer je sve receno. ovo je igra gdje gtx 970 dominira nad r9 karticama iste klase i točka..

.

Ali uopce nije fer test, ti si snimao sa HW na x8 a on je snimao bez HW totalno. To je dosta velika razlika, nemozemo tako uspoređivati kartice. Iako se slažem da na Nvidia karticama bolje radi jer je Nvidia optimizacija, ali opet velika je razlika izmedju HW na max i totalno off

ne... fer je, testirao sam sa istim opcijama, kasnije sam naveo da sam pokusao i sa višim postavkama.

na amdu nije velika razlika pokusaj

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Delboy postavi isto kao mi setinge odi u Crook Boog ili kako se zove ta mocvara,postavi tocno u podne vrijeme i snimi video.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Upravo sam imam 59-62 fpsa u tom dvorištu što već, je bolje je kod Nvidije u Witcheru nije neko čudo, ali oni komentari od prije par strana za Dying Light i Unity su too much. Onda sam bio stavio video koji je pokazivao dosta veci framerate nego što su neki govorili pa je bilo "tu nema dovoljno kuća ne vrijedi". Ne planiram ponovno snimati video, sve u svemu Witcher radi bolje na Nvidia karticama jer je Nvidia title cak se i dijeli sa karticama, kao Dirt i AMD, ali ne mozemo govoriti kako je 970 bolja kartica od 290X, kamoli 390X sudeci po Witcheru ili jos nekoj Nvidia igri. Ista stvar je bila i kada su prije par strana govorili kako je FX 83xx po performansama i3 procesora, glupost i rasprave koje ne vode nikud.

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

i ne filozofiraj previse 

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
4mal kaže...

i ne filozofiraj previse 

Sorry kud baš na forumu se raspravljam jel...

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

pa gtx 970 niti nije bolja kartica od r9 390x samo eto ima tih par naslova tocnije 4 naslova gdje nividia dominira a u Witcheru je to više izraženo, konkretno u witcheru 3 je gameplay faktor a ne samo broj slicica.

u svim ostalim igrama je to neprimjetno.

moze megatama stavit svoju karticu na 1440p i hairworks on pa moze javit rezultat cisto onak meni za info, mislim da se tu razlika topi tj. nema je uopce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Mislis preko DSR?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Mislis preko DSR?

a ne znam.. ako ima isti udar na performanse pokusaj ako nema nemoj..

ne znam dali ako povecas rezolucije preko dsra da li je isto kao i da imas 1440p monitor.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 16:46 (toxic).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

slicno je nije bas isto ali utjece na performanse sto se tice dsr/vsr-a 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...
MEGATAMA kaže...

Mislis preko DSR?

a ne znam.. ako ima isti udar na performanse pokusaj ako nema nemoj..

ne znam dali ako povecas rezolucije preko dsra da li je isto kao i da imas 1440p monitor.

Evo preko DSRa sam digao rezu,sve postavke u igri na apsolutni max,Hairworks sve postavke na max i igra se u mocvari,tocno podne,drzi na doslovno konstantnih 37fps.Ako lovim lockanih 60 fps gtx970 definitivno nije grafa za 2K i sve ultra u witcheru :) :)

Dali je AMD kroz drivere spustio teselaciju na hairworksu ili vi imate manualnu kontrolu nad tim aspektom techa?

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

budem ja probao 1440p isto preko dsr-a sve maxano i ukljuceno kaj god ide pa javim 

ali 2560*1600 jer mi neda nize...

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 16:54 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mislim da ne, mora se manualno (jedino ako nije u medjuvremenu kroz neki driver) http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Optimizing-The-Witcher-3.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 16:54 (D3lBoy).
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ovo je realna situacija....sve ove nase grafe u novim zahtijevnim naslovima su 1080p grafe AKO lovimo lock 60fps.Ako smo zadovoljni sa 30fps lock onda reze mogu ic i puno vise...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

35 lock max 40 dobim na 1600p sve maxano i ukljuceno sa 15.10beta cc-om ali bez obzira na fps-a fluidno je 

proc je na 4.2 a grafi dignuta mema za 100Mhz vise neide  idem probat oce bit pomaka na 4.5 hmm hmm hmm ....

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 17:06 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
D3lBoy kaže...

Mislim da ne, mora se manualno (jedino ako nije u medjuvremenu kroz neki driver) http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Optimizing-The-Witcher-3.aspx

ako napravim ovu optimizaciju teselaciju fps skoci drasticno a igra izgleda identicno.. tnx na linku :)

pitanj je samo koju on sa gtx 970 teselaciju koristi po defaultu pa je mozda tu razlika? ovo je sada otvorilo novo poglavlje :)

11 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Delboy postavi isto kao mi setinge odi u Crook Boog ili kako se zove ta mocvara,postavi tocno u podne vrijeme i snimi video.

Evo da ne bi bilo da filozofiram ili sto god, snimio sam na istom mjestu, sa istim postavkama kao ti. Razlog nizeg framerata je bio taj sto AMD nije optimizirao kroz drivere vec se mora napraviti manualno, link sa amd stranice je par postova iznad. I eto gotovo identican framerate imamo.

12 godina
toxic kaže...
D3lBoy kaže...

ako napravim ovu optimizaciju teselaciju fps skoci drasticno a igra izgleda identicno.. tnx na linku :)

pitanj je samo koju on sa gtx 970 teselaciju koristi po defaultu pa je mozda tu razlika? ovo je sada otvorilo novo poglavlje :)

Mislim da ti nvidia koristi 64x defolt za teselaciju ali ne sjecam se tocno.

17 godina

40 lock 45 max ali se rusi dok 4.4 ne je fps manji 

11 godina
neaktivan

Oboje su koristili 64x sa default na pocetku i svima je lošije radilo, Nvidia je to patchala pa su i performanse skocile, AMD nije

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Eto čovjek vas šiba sa sa FX/Radeon kombinacijom, ima FPSova na izvoz. Bacite ta I5 uska grla ili kupite nvidiju koja je manje CPU zahtjevna .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
D3lBoy kaže...
MEGATAMA kaže...

Evo da ne bi bilo da filozofiram ili sto god, snimio sam na istom mjestu, sa istim postavkama kao ti. Razlog nizeg framerata je bio taj sto AMD nije optimizirao kroz drivere vec se mora napraviti manualno, link sa amd stranice je par postova iznad. I eto gotovo identican framerate imamo.

malo vise imam ja sa ovom optimizacijom da.

dakle sada smo dosli na fps gtx 970 no pitanje je koju teselaciju nvidia koristi i da li postoje vizualne razlike. ja ovo na prvu nism skuzi razliku a fps je bolji drasticno..

sada treb vidjeti samo njegovu default teselaciju, mozda ih nvidia i tu mulja :)

11 godina
neaktivan

Hahah ne šibam witcher je jedna prica sto se tice CPUa. Da vidiš GTA V............

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

forcao sam teselaciju na 8x putem cc-a i dobio 45 lock max 50 a razlike u slici skoro pa nikakve 

4.4ghz gpu oc 100mhz mema all max out i NV ukljucen 1600p u dsr-u 

ko od sale ovo fury x vozi nije se ni pregrijao previse load max 45 stupnjeva 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 17:30 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

forcao sam teselaciju na 8x putem cc-a i dobio 45 lock max 50 a razlike u slici skoro pa nikakve 

4.4ghz gpu oc 100mhz mema all max out i NV ukljucen 1600p 

ovo je jebenno na 1600p..

17 godina
D3lBoy kaže...

Hahah ne šibam witcher je jedna prica sto se tice CPUa. Da vidiš GTA V............

Witcher 3 ti je i jedina prica gdje ti je fps isti kao kod i5/i7 :) znam to jako dobro..

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Proslo je dosta vremena ali koliko se sjecam teselacija je bila 64x ili tako nesto i onda je amd omogucio smanjivanje te stavke naknadno dok je kod nvdie to ostalo 64x.Ispravite me ako grijesim,na koliko si sad drzite teselaciju?I dali to spustanje teselacije utjece na cjelu scenu gdje je teselacija upotrebljena i dali utjece na sve igre?Naprimjer Metro naslove tamo je teselacija poprilicno upotrebljena.

EDIT:

Dobro sam zapamtio,na nvidiama je tesleacija 64x ili vise mislim da sam negdje vidio i 128x

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB0QFjAAahUKEwinlJWhid7IAhUJPxoKHXCAAJs&url=https%3A%2F%2Fforums.geforce.com%2Fdefault%2Ftopic%2F834609%2Fgeforce-drivers%2Fplease-give-us-an-option-to-set-maximum-tessellation-factor%2F&usg=AFQjCNEpRdomiMNdD0K9YQ_zKU41t2ahnA&sig2=OZJKA0SE-h1fNsNPCYT8JA

Sad dali se to moze mijenjat rucno i na nvidia grafama....nemam pojma.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 17:49 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

ajde je probaj , kazem ti previse se to forca a nema prevelike razlike barem kod witchera 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Na oboje je x64 default. Naj bolje radi na x8 ili x16 vizualne razlike nema. Može se mjenjati i na NV ja mislim

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Da mislim i ja da je defolt u igri 64x ali mislim da se na nvidiama to nemoze smanjivat da je to amd dodao naknadno kroz svoje drivere ili tako nesto tojest to nije napravio developer Witchera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice