Tamna strana probiotika

poruka: 4
|
čitano: 2.772
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tamna strana probiotika".
15 godina
offline
Tamna strana probiotika

Znaci ne moram se silit ugurivat kefire idr. u prehranu ako mi ne pase? Hvala lipa. Uvik je najbolje slusat svoj osjecaj. Jedino sta mogu je onaj b aktiv lgg, ono moze proc ali onaj mali, sa okusom, koji put, tjt. 

 
1 0 hvala 0
17 godina
offline
Re: Tamna strana probiotika
Upravo je problem kako se unose te bakterije u organizam. Zato je odgovor fermentirana hrana koja prirodno ima balansirane probiotike a koju po okusu i njuhu sami osjetimo da li nam paše, za razliku od kapsule sa svakakvim sojevima i koncentracijama.
Ja sam već dugo radim svoje jogurte od raznih probitoičkih sojeva i svaki je drukčiji i kiselosti, okusu, konzistenciji i tu sam naučio koji mi sojevi pašu a koji nikako. Recimo kefir mi ne sjeda ni pod razno, čak mi ni ne miriši dobro, dok jogurt od L.reuteri mi je divnog okusa i mirisa.

Slijedeće čime se idem igrat je lacto fermentacija, jer sam tek nedavno osvijestio razliku između kupovno kiselog (koje je kiseljeno s octom) i prirodno kiselog (koje se ukiselilo fermentacijom) i to upravo sa kiselim zemljem gdje mi kupovno uništi probavu a prirodno fermentirano ni najmanje
 
5 0 hvala 3
12 godina
offline
Re: Tamna strana probiotika
KIKI3ooo kaže...

Znaci ne moram se silit ugurivat kefire idr. u prehranu ako mi ne pase? Hvala lipa. Uvik je najbolje slusat svoj osjecaj. Jedino sta mogu je onaj b aktiv lgg, ono moze proc ali onaj mali, sa okusom, koji put, tjt. 

 

Kupovni kefir nema veze s kefirom.

17 godina
offline
Re: Tamna strana probiotika
steelman kaže...
KIKI3ooo kaže...

Znaci ne moram se silit ugurivat kefire idr. u prehranu ako mi ne pase? Hvala lipa. Uvik je najbolje slusat svoj osjecaj. Jedino sta mogu je onaj b aktiv lgg, ono moze proc ali onaj mali, sa okusom, koji put, tjt. 

 

Kupovni kefir nema veze s kefirom.

Nije da nema veze, ali razlika postoji - kupovni sadrži znatno manji diverzitet mikroba, što ne znači da nije koristan (iz osobnog iskustva znam da pomaže). No općenito, ako izuzmemo pretjerano osjetljive i teško bolesne (iako su ljudi i u prosjeku sve više osjetljivi zbog bježanja od prirode i mikrobiološkog diverziteta), što veći diverzitet to bolje.

 

Amenoum
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2025 16:06 (PaleRider).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice