Znaci ne moram se silit ugurivat kefire idr. u prehranu ako mi ne pase? Hvala lipa. Uvik je najbolje slusat svoj osjecaj. Jedino sta mogu je onaj b aktiv lgg, ono moze proc ali onaj mali, sa okusom, koji put, tjt.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam već dugo radim svoje jogurte od raznih probitoičkih sojeva i svaki je drukčiji i kiselosti, okusu, konzistenciji i tu sam naučio koji mi sojevi pašu a koji nikako. Recimo kefir mi ne sjeda ni pod razno, čak mi ni ne miriši dobro, dok jogurt od L.reuteri mi je divnog okusa i mirisa.
Slijedeće čime se idem igrat je lacto fermentacija, jer sam tek nedavno osvijestio razliku između kupovno kiselog (koje je kiseljeno s octom) i prirodno kiselog (koje se ukiselilo fermentacijom) i to upravo sa kiselim zemljem gdje mi kupovno uništi probavu a prirodno fermentirano ni najmanje
Znaci ne moram se silit ugurivat kefire idr. u prehranu ako mi ne pase? Hvala lipa. Uvik je najbolje slusat svoj osjecaj. Jedino sta mogu je onaj b aktiv lgg, ono moze proc ali onaj mali, sa okusom, koji put, tjt.
Kupovni kefir nema veze s kefirom.
Kupovni kefir nema veze s kefirom.
Nije da nema veze, ali razlika postoji - kupovni sadrži znatno manji diverzitet mikroba, što ne znači da nije koristan (iz osobnog iskustva znam da pomaže). No općenito, ako izuzmemo pretjerano osjetljive i teško bolesne (iako su ljudi i u prosjeku sve više osjetljivi zbog bježanja od prirode i mikrobiološkog diverziteta), što veći diverzitet to bolje.