AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.915.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD Catalyst - Topic o Driverima

Posto sam instalirao 13.9 drajvere za hd 6770 i nije ih catalyst detectovao pisalo je da imam 13.8 beta cini mi se ne sjecam se sad koje sam predzadnji put skinuo,i otisao sam na roll back driver i vratilo mi na 13.6 i odem u setup vratim na 13.8 drajvere,kako bi najbolje obrisao ove 13.9 drajvere jer ih ima tamo u amd folderu pod support jel ih mogu samo desni klik i delete ili moram pomocu onog sweepera programa kako se vec zove? :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

vidis meni je taj c3 iskljucen ali mi monitor ode u stand by, mozda zbog toga nemam tih problema , bdw ULAS mi je disjeblan na obje grafulje {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 19:34 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav, imam 280x, instaliram win7, updejtam, driveri itd, uglavnom bez greške...

Instaliral sam danas win 8.1, stavim 13.11 94 beta, restart i ok, sve radi...

Napravim update, težak oko 700 mb, restart, vidim loading screen, i to je to crni ekran...

Opet restart napravim i opet isto; uđem u safe mode, izbrišem drivere od integruše i 280x (tam je pak prepoznata ko serija 7).

Napravim restart, uđem u winse, on sam instalira (detecting new hardvare) i zamrzne se, opet restart, i radi repair, winsi se podižu (vidim loading) i opet niš, ko da monitor nije uštekan...

Pa jel postoji teoretske šanse da upogonim drivere u win 8.1, il bum samo safe mode gledal il nazad na win 7?

WIN 7 radi ko beba..

Win 8.1- BANANA!

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

Ne vidim na službenoj stranici da igdje ima za skinuti catalyst CAP profili za crossfire, ima li itko link ili su to sada integrirali u sami driver ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uspio nekak pokrenut, i zasad radi, al s driverima za seriju 79xxx...

driver version  13.152.1.1000....

Baš me zanima kolki su sad gubici u performansama spram drivera za 280x...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: AMD Catalyst - Topic o Driverima
17 godina

Evo kak je to kod mene, win 8.1 x64, ati 280x..

Probal instalirat 13.11 94beta, al se komp smrzne...

Stavil sam drivere po njegovom izboru:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj stavit ovu zadnju betu,koja je izašla evo prije par sati{#}

My way
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 21:44 (galinjo24).
17 godina

Ma pričekal bum službene...

Igral sam malo, i onak na prvu, ne vidim razliku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

si testirao bf4 sa tim novima'??

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 18:14 (psihoroba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ja sam testirao BF4 online sa ovim zadnjim driverima - ista stvar kao i prije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Napravim restart kompa, ekran (već sam pisal o tom ovdje) je crni, izbrišem betu 13.11 95, i voila, dela..

Win update mi je ponudil neke drivere (1.11.2013) za 7900 seriju, to su valda zadnji službeni, i sad instaliram na 280x...

Izgleda da se win 8.1 ne voli s betom od amda...

Nadam se da ne bu bilo gubitaka u performansama.. i nadam se da bum ati izbacil još tokom ovog stoljeća službene drivere za seriju

r200...grrrr...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...

Napravim restart kompa, ekran (već sam pisal o tom ovdje) je crni, izbrišem betu 13.11 95, i voila, dela..

Win update mi je ponudil neke drivere (1.11.2013) za 7900 seriju, to su valda zadnji službeni, i sad instaliram na 280x...

Izgleda da se win 8.1 ne voli s betom od amda...

Nadam se da ne bu bilo gubitaka u performansama.. i nadam se da bum ati izbacil još tokom ovog stoljeća službene drivere za seriju

r200...grrrr...

Kod mene je beta sasvim ok, trnutno je zadnja 13.11 beta 9.5 instalirana i neman problema s tim da sam catalyst deinstalira jer on stvara crni ekran(bar je kod mene tako bilo).

Grafa je R9 290 a winsi su 8.1

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 20:11 (nicky.sl).
17 godina
nicky.sl kaže...

Kod mene je beta sasvim ok, trnutno je zadnja 13.11 beta 9.5 instalirana i neman problema s tim da sam catalyst deinstalira jer on stvara crni ekran(bar je kod mene tako bilo).

Grafa je R9 290 a winsi su 8.1

Ma i kod mene je sve radilo do sad, napravim restart, i crni ekran...

Posle sam napravil repair, i kod podizanja winsa, tj kod logiranja, tam se smrzne, nazad u safe mode, i sa driver sweeperom izbrisal betu, ušel u winse, i napravi win update, koji mi je odma ponudil drivere za 79xx..

Zasad je ok..

Kaj je kod tebe problem, tj kak se manifestira?

Možda sam čak trebal i maknut catalyst, hmmm.. nije mi se dalo igrat s tim...

12 godina

Kad sam prvi put instalira drivere za 290-ku posli restarta kod otvaranja catalysta ekran bi se jednostavno zacrnija i nista nije pomagalo osim restarta. Negdi san procita da catalist u kombinaciji R grafama zna stvarat probleme pa san ga maka i stavija Asus gpu twek i sve ok.

nicky.sl
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ja od prvog dana imam 13.11 9.2.beta (sutra 3 tj.)  i nikakvih problema nemam sa igrama , cfx profilima, zacrnjenim ekranom - kuc-kuc u drvo {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 20:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Stavil sam win 7.. i beta drivere 13.11 95, pokrenem Splinter Cell Blacklist, monitor se ugasi...

Maknem te drivere, i stavil službene 13.10, ista stvar.. Znači komp radi, samo se monitor ugasi, napravim restart, ista stvar, ko da nisam napravil restart..

Otvorim stranicu od kućišta, kad ono, ventovi na grafi se ne vrte, a komp dela...wtf...

Valda dok se monitor ugasil, i ventovi se se prestali vrtit na grafi...

Sad sam grafu prebacil u drugi slot pa bumo vidli...

Jel ima ko kakvu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam ja gigabyte r9 280x .. koji bios imaš? jesi pravilno spojio napajanje u grafu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 23:33 (Munky_Funky).
15 godina
neaktivan

Može pomoć diletantu.

Zašto mi memorija grafičke većinom radi na maksimalnoj frekvenciji(1500=6GHz)?

I to kada imam otvoren File Explorer i nikakvih drugih pozadinskih(tray) programa.

Razumjem, ako recimo surfaš, konkretno IE11, pa za prikaz flasha na stranicama grafa valjda to odrađiva.

Al nije mi jasno zašto i kada sve pozatvaram a u tray-u samo GPU-z.

Driveri su 13.9 a GPu nije clockana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Munky_Funky kaže...

imam ja gigabyte r9 280x .. koji bios imaš? jesi pravilno spojio napajanje u grafu?

Ma sve je spojeno, jedino mi je sumnjiva grafa bila u prvom slotu...

Al bumo vidli kak bu to dalje islo...

12 godina
neaktivan

Isti bios imaš... al vidim da ti grafa radi na 8x,neznam ja nemam nikakvih problema ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Munky_Funky kaže...

Isti bios imaš... al vidim da ti grafa radi na 8x,neznam ja nemam nikakvih problema ...

Triba ju stavit u prvi slot naime samo on ima x16 propusnost

nicky.sl
17 godina
Munky_Funky kaže...

Ma stavil sam ju u drugi slot (x8).. pa bumo vidli..

Mada nisam primjetil pad performansi, neg štoviše, čak imam veći fps u win7 neg win 8.1...

16 godina
Žohar kaže...

Može pomoć diletantu.

Zašto mi memorija grafičke većinom radi na maksimalnoj frekvenciji(1500=6GHz)?

I to kada imam otvoren File Explorer i nikakvih drugih pozadinskih(tray) programa.

Razumjem, ako recimo surfaš, konkretno IE11, pa za prikaz flasha na stranicama grafa valjda to odrađiva.

Al nije mi jasno zašto i kada sve pozatvaram a u tray-u samo GPU-z.

Driveri su 13.9 a GPu nije clockana.

Ako je tako onda možda driver ne upravlja dobro taktovima.Kojim programom kontroliraš frekvenciju.

kradem mine iz minskog polja
16 godina

Molim pomoć u vezi ovih novih beta drivera.

Kad ih instaliram onda mi se komp smrzava onako random,i to ne bi bio problem jer s starim driverima sve radi odlično.

Ali kad igram bf4 sa starim driverima onda nakon loada mape dogodi mi se red screen.

Sa beta driverima nemam taj red screen ali svako malo se smrzava.

Radi se o grafičkoj 7790 turboduo.

Imam win 8.1 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Promatrač kaže...

Kad ih instaliram onda mi se komp smrzava onako random,i to ne bi bio problem jer s starim driverima sve radi odlično.

Ali kad igram bf4 sa starim driverima onda nakon loada mape dogodi mi se red screen.

Imam win 8.1 

Ukoliko nisi to radio, napravi clean install drivera (sa Direver Sweeperom potpuno očisti sve zaostatke od postojećeg drivera), te pokušaj instalirati redom beta, pa ako ne radi, brisanje i instaliranje redovnog drivera, pa ako se događa red screen, brisanje i instalacija predzadnjeg drivera, ili drivera na kojem znaš da se nije događalo ni smrzavanje ni red screen u BF4.

16 godina
WackyZG kaže...
Promatrač kaže...

Imam win 8.1 

Ukoliko nisi to radio, napravi clean install drivera (sa Direver Sweeperom potpuno očisti sve zaostatke od postojećeg drivera), te pokušaj instalirati redom beta, pa ako ne radi, brisanje i instaliranje redovnog drivera, pa ako se događa red screen, brisanje i instalacija predzadnjeg drivera, ili drivera na kojem znaš da se nije događalo ni smrzavanje ni red screen u BF4.

A gdje naći starije drivere da ih isprobam.

Kad odem na službenim stranicama uvijek dobiješ najnovije i betu novu.

Razumiješ što hoću reći

16 godina
Promatrač kaže...

A gdje naći starije drivere da ih isprobam.

Kad odem na službenim stranicama uvijek dobiješ najnovije i betu novu.

Razumiješ što hoću reći

Razumijem, ne brini. {#}Ovdje možeš skinuti starije drivere, pa isprobati da li rade.

11 godina
neaktivan

Pozz

Trebaju mi driveri za HD 8750m

0 0 hvala 0
17 godina

Probaj ovde.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail: