a ovako mi drzi samo na 33% brzine vrtnje venta i temp je oko 70C ,pa zato pitam
Previše je to, kak tak puno?
a zato sam i mislio stavit manual fan na 50% ovako automatski nece da digne preko 50%
a ovako mi drzi samo na 33% brzine vrtnje venta i temp je oko 70C ,pa zato pitam
Previše je to, kak tak puno?
a zato sam i mislio stavit manual fan na 50% ovako automatski nece da digne preko 50%
Nema ni potrebe da ti diže preko 50% ako je temperatura grafe 50 stupnjeva dok igraš igru.
Skini MSI Afterburner, instaliraj ga i zaigraj igru 10min. izađi iz igre tipkom alt+tab i pogledaj koje su ti temperature, iskorištenost grafe i brzina vrtnje ventilatora.
gpu-z još bolje
Pod opterecenjem je ta temp. jos u granicama normale !
To NIJE normalna temperatura za tu karticu u tom režimu - ako je baš tako - skokni do servisa... Mislim, znam da je XFX upitne kvalitete (njihovo hlađenje), ali ipak...
I sam imam 7870 GHZ OC (doduše, bolju - Sapphireovu) i temp. mi je max. 69 C i to nakon 20 minuta mučenja sa onom krafnom.... U idleu temp joj je, evo upravo - 29 C.... Radi na 400Mhz... automatski režim ventilatora (obično su, oba, na oko 21%).
To NIJE normalna temperatura za tu karticu u tom režimu
Ako je graficka pod opterecenjem tj. FULL Loadom onda je 70°C normalna temp. !
Ako je graficka u mirovanju onda 70°C nije normalna temp. ! Sry za
To NIJE normalna temperatura za tu karticu u tom režimu
Ako je graficka pod opterecenjem tj. FULL Loadom onda je 70°C normalna temp. !
Ako je graficka u mirovanju onda 70°C nije normalna temp. ! Sry za
Ne znam jesam li dobro razumio, ali čovjek kaže da mu ventilator(i) rade na 33% i daju 70C... ne znam na koji j erežim mislio i da - to što si ti napisao, napisoa sam i ja, tako da ne vidim potrebe za ''kontriranjem'' a pogotovo ne da se skreće s teme toliko...
to je prosječna temp za xfx DD,još je pitanje kako ti je kućište prozračno;ovo je ovde sada postao
automatski rezim i vrti mi oko 30-35% a temp je oko 70C... i nije u mirovanju ko sto je neko napisao . poz
dok na msi afterburneru 69-75C se krece temperatura
evo slike:
77C :S vent:36%
Malo skrećemo s teme, ali čovjeku treba pomoći - dakle, Psihoroba@, to ti je normalna temperatura i normalna vrtnja ventilatora, ne brini. Malo jest veća (temperatura) nego što bi trebala biti, ali to ti je tako sa XFX-om a i kolega prije ti je lijepo napisao - i kućište ti igra ulogu, i koliko ima prašine, koliko je odmaknuto od zida itd....
ok hvala ... kuciste je fino prozracno nema tu problema...
i nije offtopic jer sam bio pitao za temperature sa novim drvieriam ali ne bitno ugl da je to normalno... poz
To NIJE normalna temperatura za tu karticu u tom režimu - ako je baš tako - skokni do servisa... Mislim, znam da je XFX upitne kvalitete (njihovo hlađenje), ali ipak...
I sam imam 7870 GHZ OC (doduše, bolju - Sapphireovu) i temp. mi je max. 69 C i to nakon 20 minuta mučenja sa onom krafnom.... U idleu temp joj je, evo upravo - 29 C.... Radi na 400Mhz... automatski režim ventilatora (obično su, oba, na oko 21%).
Moja xfx je trenutno na 23C
Vent 22%
Moja xfx je trenutno na 23C
Vent 22%
da al ti je opterecenje 0-10% ....
meni je bilo opterecenje oko 80-90% :)
Twin Frozr 3 FTW 39C na 2d koristenju 23dba
Twin Frozr 3 FTW 39C na 2d koristenju 23dba
Preseravanje? Ovdje se koliko vidim prica o referentnoj grafi s odredenim driverima te utjecajem istih na temperaturu GPUa
Koji su najbolji driveri za 5770?
Probaj zadnje 12.11 beta7 !
Danas su izašli novi 12.11 Beta 8 driveri. Download
Changes:
http://www.guru3d.com/files_details/amd_catalyst_12_11_beta_download.html
Ne bi baš provava, nego neki koji su isprovani
Ne bi baš provava, nego neki koji su isprovani
Ovi su mi tako fino zakucali gpu usage na 100% u WoW, kao da sam pokrenuo furmark.
beta driveri razvaljuju!meni na ovoj konfi bf3 leti na low na 60 slicica po sekundi!
moze neka preporuka za drivere za ati 6670?ovi beta su jucer savrseno radili,a danas framedropovi :/
moze neka preporuka za drivere za ati 6670?ovi beta su jucer savrseno radili,a danas framedropovi :/
Tebi treba još rama i jača grafa da bi BF3 "letio". Tu ti ne pomažu nikakvi drajveri. Framedrop ti se događa zbog malo rama pa komp počinje koristiti pagefile na hardu koji je puno sporiji od rama. Barem još 2Gb i .
Tebi treba još rama i jača grafa da bi BF3 "letio". Tu ti ne pomažu nikakvi drajveri. Framedrop ti se događa zbog malo rama pa komp počinje koristiti pagefile na hardu koji je puno sporiji od rama. Barem još 2Gb i .
hvala,a skuzio sam da driveri nemaju nikakve veze,koje god da imam ili da nemam nikakve do se zna dogodit
ssd rješava dvije muhe jednim udarcem,oprobano 4 gb rama sa ssd-om i bez njega
pretpostavljam da sam ja glup, ali do sad sam uvijek znao naći gdje je vražji overscan u vražjem ccc, a sad mi ccc izgleda ovako i ovo su jedine opcije koje mi postoje s tim da overdrive je useless a cpu power mi ne treba, samo hoću da rastegnem overscan.
friško instalirana 64 bitna osmica, kartica je radeonka 4870, poskidao sam jedno 5 verzija drivera i catalysta, uvik završim na ovome...
pretpostavljam da sam ja glup, ali do sad sam uvijek znao naći gdje je vražji overscan u vražjem ccc, a sad mi ccc izgleda ovako i ovo su jedine opcije koje mi postoje s tim da overdrive je useless a cpu power mi ne treba, samo hoću da rastegnem overscan.
friško instalirana 64 bitna osmica, kartica je radeonka 4870, poskidao sam jedno 5 verzija drivera i catalysta, uvik završim na ovome...
Mislim da ti fLI Najnoviji Net framework.
hm, instalater kaže da je up to date. probat ću ga manualno šišnut onda. tnx
EDIT
posmicao sve net frameworke i instalirao ovaj http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/catalystlegacywin8.aspx
12.6 driver
AMD Catalyst™ Driver for the Radeon™ HD 4000, HD 3000 and HD 2000 Series on Windows® 8
many thanks, kind sir.
Danas su izašli novi 12.11 Beta 8 driveri. Download
Changes:
http://www.guru3d.com/files_details/amd_catalyst_12_11_beta_download.html
Jesu li x64 ili x86?
haha nije tebi lako :D pa biraš koje želiš 32 il 64 bitne