4870 x2 2nd GPU Offline

poruka: 4
|
čitano: 747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
4870 x2 2nd GPU Offline

Pozz ekipo , eto kupio sam Sapphire 4870 x2 graficku karticu , posto sam u HZZ ( na burzi ) {#} nisam imao neke velike mogucnosti birati među komponentima , ali zagrizo sam za tu grafu ( u danjasnje vrijeme /facepalm ) i nakon sto mi doslovno explodiralo žblj napajanje "550w" kupio sam XFX.a 550w pro 80+ , ono drzi sad i sve je u redu , ali sad isprobao sam od 9,2 - 12,8 Ati Drivere ( 2 dana hebanja ) znaci drivere pravilno instaliravo , stavljao na bench , uredno full deinstalirao u bootu također , na svim driverima javlja mi se jedan problem , sad neznam dal se tko susreo sa mojom situacijom i ovim radiatorom :) Znaci GPU - Z kaze da : GPU 1 - 100% Load , 65°C //  GPU 2 : 0 - 5 % Load , 42°C ... znaci GPU2 je na malo jacem godisnjem odmoru , naime nemam problema sa pregrijavanjem jer sam joj stavio 2 Scyt-a od 120mm . eh sad sta je sljedece zna mi se dogoditi screen freeze , i onda moram ress komp i dalje sve normalno ... doslovno niti jedna komponenta u zivotu me nije vise izludila nego ta grafa {#} ! zanima me koje mi je rjesnje i sta cinit dalje , jer stvarno vise neznam sta da napravim da se razbudi grafa , npr Upalim Far Cry 3 ( Ultra settings 13 - 50 fps ) ali sa sitnim zastekavanjem , upalim pokraj GTA 4 , World of Warcraft druga jezgra se digne na 3 % ( FPS na far cry 3 raste nesto sitno ) ! i nakon nekog vremena screen freeze i opet boot isponova ...

Moja konfiguracija ( molim bez ismijavanja ;) ) {#}

CPU : Amd Phenom II x4 945 ( 3,00Ghz ) 6MB L3 Cache
MBO: Asus M4A88TD-M EVO
RAM : G.Skill 6 GB DDR3 1600 MHz

HDD : Hitachi 250Gb
VGA : Sapphire HD 4870 X2 2GB {#}

PSU : XFX Pro 550w 80+

Znam da je Ati napravio ubi te boze drivere za dvoglave graficke i stvarno njih pogoditi kako treba , ima zajebancije .... Eto ako ima tko kakvo adekvatni spas ili da ju uramim na zid ? -.-" Hvala Bugovci :D {#}

2 4 hvala 0
17 godina
4870 x2 2nd GPU Offline

Ako je meni jasno šta se ovde dešava...

Na žalost, internet je pun tema sa istim pitanjem, a odgovora nema mnogo. Osnovno što treba proveriti je:

• GPU-Z prikazuje oba GPUa
  • Catalyst A.I. je na Standard ili Advenced
  • Crossfire uključen u CCC-u

Ako je sve ovo već slučaj, možeš probati ovo što sam našao na Tom's hardware:

• Open Catalyst Control Center
  • Click on the 'Gaming' tab.
  • Click on the '3D Application Settings' tab.
  • Make sure Catalyst AI is enabled and set to 'Advanced
  • Scroll all the way down to 'AMD CrossFireX Mode for 3D Applications'
  • Change it from 'Default mode' to 'Use AMD Pre-defined Profile'
  • Select one of the 3DMark Applications and hit 'Apply' in the bottom right corner

Mislim da je ovo poslednje ključno, no svakako ispoštuj i ostale korake.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: 4870 x2 2nd GPU Offline

a hvala na trudu , to sam vidio , lik je imo problem jer u ccc mu cf bio disabled ;)

17 godina
4870 x2 2nd GPU Offline

Ok, pretpostavio sam, al' pošto nije bilo drugih predloga, reko' da napišem. Probaj ipak, ako nisi, ovo da promeniš Crossfire Mode na 'Use AMD Pre-defined Profile' i stavi neki od 3D Markova - možda je problem što igraš novije igre za koje za 4870 X2 AMD nije napravio Crossfire profile.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice