Molio bih savjet za punjive baterije za fotoaparat (4 baterije) i pripadajući punjač (za Nikon L120). Vidim da postoje i litijske, i NiMH, molio bih savjet što uzeti, po mogućnosti od nekog tko ima iskustva (ne mora biti Nikon, bilo koji fotoaparat u koji idu AA baterije). Hvala unaprijed
Punjive baterije i punjač
- poruka: 23
- |
- čitano: 19.512
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
tako je , definitivno eneloop.
evo vidim jos ih ima na akciji. prosli mjesec cisto u prolazu kupio ovaj paketic , sest baterija + punjac u sony centru.
Molio bih savjet za punjive baterije za fotoaparat (4 baterije) i pripadajući punjač (za Nikon L120). Vidim da postoje i litijske, i NiMH, molio bih savjet što uzeti, po mogućnosti od nekog tko ima iskustva (ne mora biti Nikon, bilo koji fotoaparat u koji idu AA baterije). Hvala unaprijed
Litijske baterije ćeš teško naći u AA obliku a i nisu punjive. Najviše se izrađuju u dugmastom obliku (satovi, baterije na matičnim pločama itd.)
Ako misliš na Li-Ion-ske baterije one se takođe ne izrađuju u AA obliku, a i nazivni napon jedne ćelije je oko 3,7 V, a ne 1,2 kao kod klasičnih Ni-Cd ili Ni-MH baterija.
Složio bih se sa kolegama ispred, nađi negdje eneloop baterije i miran si.
probaj ovdje: Neo Orbis d.o.o. Pokornoga 8, 10000 Zagreb, tel: 01 2944-447 fax:01 2850-941
tako je , definitivno eneloop.
evo vidim jos ih ima na akciji. prosli mjesec cisto u prolazu kupio ovaj paketic , sest baterija + punjac u sony centru.
Što sada?
Preporučuješ eneloop ili ove Sony-eve?
Imam doma više punjača, da li da uzmem samo eneloop baterije ili i Sanyo-ov punjač u kompletu?
Da li će niže navedena 2-3 punjača odraditi svoj posao kako spada ili da ipak idem na sigurno i uzmem Sanyo-ov komplet (punjač+baterije)?
Imam GP punjač sa 4 AA 2100 mAh baterije (pretpostavljam sa strujom punjenja od 220mA), Varta-in Charge and Go (puni u roku 15 min.) sa 2 2000 mAh baterije
i Tronic (kupljen u Lidl-a) sa 4 2500 mAh baterije (sa ovim nisam baš zadovoljan, brzo se iscrpe).
Nisam doma, pa nemam točne informacije o struji punjenja pojedinih punjača.
imam ovaj iz lidla i jako sam zadovoljan (brz i pouzdan,imam i baterije sa slike ali nisu ni upola ko eneloopice),na njemu punim eneloopice i bijele 2000mAh i crne 2500mAh,to što ti se baterije brzo isprazne i još se čak i same prazne dok ih ne koristiš to ti je karakteristika baterija (rijetko punjača -što bi značilo da je potrgan jer nemože napuniti puni kapacitet),zato ti preporučam eneloopice,em imaju stvarni kapacitet koji piše na njima em imaju-nemaju-nikakvo-zanemarivo samporažnjenje (napuniš ih -staviš u aparat i ne koristiš ga npr.2 mjeseca i kad ga ponovo upališ baterije ti se nisu ispraznile od čekanja-nekorištenja) i ciklus punjenja im je preko 1000 punjenja
@matozan, samo sam potvrdio da je eneloop super, a da sa ovom ponudom od sony-a imas sest baterija za djabe + definitivno odlicne baterije, ne jeftinjare,kako se dalo procitat + brdo miliampera.
ovaj sony paket je izvrstan omjer ulozeno/dobijeno.
Mogu samo potvrditi - koristim slične Sonyjeve baterije (2100 mAh) već cca 1,5 godinu i ne primjećujem gubitak kapaciteta, a također imam pozitivna iskustva s Sanyo baterijama (1500 mAh, nisu iz eneloop serije); što god se uzme od toga, neće biti greška.
@matozan, samo sam potvrdio da je eneloop super, a da sa ovom ponudom od sony-a imas
sest baterija za djabe + definitivno odlicne baterije, ne jeftinjare,kako se dalo procitat + brdo miliampera.
Šest gratis baterija, je sigurno dobar argument, ali već imam 4 punjača (ona 3 gore navedena
i još jedan Sony-ev za 2 baterije koji sam dobio uz foto aparat), tako da mi peti punjač sigurno nije potreban (imam mali stan).
Najvjerojatnije ću samo uzeti XX eneloop baterije i puniti ih na ovom Lidl-ovom (Tronic) punjaču.
Ja sam si preko ebay nakupovao eneloop baterija za cijeli zivot :)
Prezadovoljan sam sa njima.
kad su to davali da i meni daju par komada-za zalihu, ja sam ih kod njih morao platiti jer mi ih nisu nikako htjeli dati nego samo prodati -bili su najjeftiniji-
, prije par postova sam lijepo pohvalio te baterije i preporučioza kupnju u NeoOrbis ,baš mi godi kad drugi članovi potvrđuju moje riječi
Da li se korištenjem brzog punjača i brzog punjenja skraćuje vijek trajanja baterija, odnosno, smanjuje li se broj ciklusa punjenja?
Planiram kupiti sanyo eneloop baterije i punjač s njima, pa ono, ima običan i brzi, pa me zanima razlika. Imam još uvijek kvarkov punjač, star 5-6 godina, ali, nekak si mislim, kad kupujem eneloopice, nek ide i njihov punjač s njima.
Ako je punjač ispravan, ne treba ti nikakav novi, osim naravno ako je tako isplativije.
Brzo punjenje teoretski skraćuje životni vijek, ali je bitnije kod brzih punjača da imaju dobro riješenu detekciju napunjenosti, tj. da se pravodobno isključe kad su baterije pune, jer ih prepunjavanje postepeno oštećuje.
Nisam znao di da pitam a ni otvarat novu temu radi jednog pitanja pa cu ovde pitat!
Jel postoji baterija od 12V koja bi drzala auto sirenu snage 60w i 300dB???
Nisam znao di da pitam a ni otvarat novu temu radi jednog pitanja pa cu ovde pitat!
Oho ta je prava!
Pitaš za trubu u kategoriji "digitalni fotoaparati". Pregenijalno!
ja pitam za bateriju posto je takav naziv teme a ne za trubu !
nije ovo hrptic pa da je to bitno:baterija-digitalna fotografija ili truba ("u bilo kojem smislu")
,budu moderatori sve sredili
i čovjek bude dobio odgovor kad bude pitanje na pravome mjestu
Jel tko nabavio hrvatske punjive baterije GRIP? Ja ih kupio i mogu reći da su totalno sranje. Nemaju ni desetinu deklariranog kapaciteta od 2700 mAh. Punio sam ih cijelu noć i mislim da su totalno riknule nakon 3 punjenja. Kad se samo sjetim koja sam budala bio, reklamirali su ih kao hrvatski proizvod, bila neka akcija na kolektivi ili promotivi, a kad sam ih kupio, odmah sam vidio da piše "made in china", a takvima su se i pokazale. Čak je ono kao kinesko smeće od baterija BTY bolje...