Koji fotic zadovoljava moje potrebe ?

poruka: 22
|
čitano: 2.845
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav !

Dakle ovo zelim od fotoaparata :

- da mogu slikat u uvjetima loseg svjetla a da mi slika nebude jako tamna

- da mogu slikat djecu i zivotinje , znaci da ima par slika u sekundi

- kvalitetu videa mogu zrtvovat za gore navedeno

- i da nebude neki veliki dslr , canon eos 100d mi se sviđa zbog velicine ali ne i cijene :)

- cijena da se zadrzi oko 3000 + - par kuna

eto nadam se da nisam prezahtjevan :))

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koji fotic zadovoljava moje potrebe ?

eos 100d ti dođe 3600kn sa kit objektivom, ali ja bih ti preporučio Pentax k-500 koji sa objektivom dođe 3200, ipak ima najsvjetlije tražilo pa će ti to olakšat fotkanje tamnijih scena, a i na ISO800 radi puno bolje fotke od Canona.

Ako ti je bitno da je manjih dimenzija - Olympus E-PM2 koji je 3300kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 8:42 (Trickortreat).
14 godina
neaktivan

aha , a jel k-500 veći od c. 100d ?

i di se mogu pogledati pentaxi ?

15 godina
neaktivan
100d je najmanji dslr na trzistu, al k-500 nije bas puno veci. Neo orbis je generalni distributer ili proguglaj po netu pa procijeni na fotkama koliki je. Tu na linku dolje imas usporedbu velicine jednog i drugog
http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-100D-vs-Pentax-K-500http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-100D-vs-Pentax-K-500
14 godina
neaktivan

e hvala ti bas mi je to trebalo , sad sam vidio pentax k30 taj mi bas pase za izlete da ga nemoram nositi u torbi , samo cijena je jos visa a i velicina samog aparata ..

15 godina
neaktivan
Da, on dode 3700, al ako ti treba aparat koji je otporan na kisu i prasinu, on ti je dobar izbor...
16 godina
neaktivan

ja ti mogu poslati nekoliko fotografija sa svojeg Olympus XZ-2 pa da procijeniš jeli te to zadovoljava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da malo i ja zaspamam, evo par mojih s XZ-1, mada mi to nije jedini fotić (imam i Pentax K-5) i kad bih bio ograničen na samo jedan fotić ipak bih zadržao Pentaxa. Ali da sam jako zadovoljan s Olyem, da bih riječ rekao, stvarno odličan aparat u malom i super za nekoga tko ulazi u svijet fotografije. Super je što ima mogućnosti manuelnog podešavanje svega i svačega a samim time daje i mogućnosti učenja i vježbajna osnova fotografskih tehnika. A XZ-2 je još i noviji i još bolji...

Apsolutno vjerujem da je i konkurencija u tom razredu isto tako odlična i kad bih tražio nešto slično gledao bih fotiće kao što su Panasonic LX serija, Canon S i G serija, Samsung EX itd...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa moze {#}

15 godina
neaktivan

Ako želiš jeftino, a dobru kvalitetu slike, nećeš proći bolje od Nikona J1. Dođe ti jeftinije od gore spomenutog Olympusa, a ima duplo veći senzor i puno je brži. Još i objektive možeš mjenati. U svijetu medija je 2160kn.

Tu imaš dosta primjera fotografija s njime

http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=1613

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 11:28 (Trickortreat).
14 godina
neaktivan
Trickortreat kaže...

Ako želiš jeftino, a dobru kvalitetu slike, nećeš proći bolje od Nikona J1. Dođe ti jeftinije od gore spomenutog Olympusa, a ima duplo veći senzor i puno je brži. Još i objektive možeš mjenati. U svijetu medija je 2160kn.

Tu imaš dosta primjera fotografija s njime

http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=1613

nekak mi se oly epl3 cini bolji , mada ni on nema nikakav grip pa neznam kak lezi u ruci , trenutno gledam njega i sony nex3 ..

15 godina
neaktivan
Bolji je epl3, bez daljnjega, ali je i skuplji. Izmedu njega i nex3 radije izaberi olyja. Manji je. Manji su mu objektivi i puno ih vise ima. Olympus i panasonic su napravili najpotpuniji mirrorless ekosustav.
14 godina
neaktivan
Trickortreat kaže...
Bolji je epl3, bez daljnjega, ali je i skuplji. Izmedu njega i nex3 radije izaberi olyja. Manji je. Manji su mu objektivi i puno ih vise ima. Olympus i panasonic su napravili najpotpuniji mirrorless ekosustav.

kaj nije bolje da je objektiv veci ?

kakav ekosustav , sta je to ?

15 godina
neaktivan
zed00 kaže...
Trickortreat kaže...

Pa prvo si napisao da ti je bitno da bude malih dimenzija... ali da, u svijetu fotografije, ako su svi parametri jednaki, vece je bolje. Ako zelis bolje, kupi dslr, a ne mirrorles... Sto se ekosustava tice, to je samo stilska forma :)
14 godina
neaktivan
Trickortreat kaže...
zed00 kaže...
Trickortreat kaže...

Pa prvo si napisao da ti je bitno da bude malih dimenzija... ali da, u svijetu fotografije, ako su svi parametri jednaki, vece je bolje. Ako zelis bolje, kupi dslr, a ne mirrorles... Sto se ekosustava tice, to je samo stilska forma :)

prvo smo razgovarali o DSLR-ima , a mirrorlesi su par mm manji ili veci jedan od drugog pa mi to neznaci toliko . A nevjerujem da je nikon d3100 tolko bolji od olya epl3 koliko je veci , a cijena im je tu negdje ?

15 godina
neaktivan
Ovisi za sto. Pocetniku je sasvim svejedno da li ce imati mirrorless ili dslr. Kasnije ces razliku itekako primjetiti. Ako ti je velicina presudni faktor, olympus ti ima manja tijela aparata, manje objektive itd. Lako ces ga nositi svugdje. Za dslr, sve preporuke prema pentaxu k-500
14 godina
neaktivan

ok hvala ali sve sam vise siguran da cu ici na mirrorless jer ga ipak mogu svuda nositi ..

15 godina
neaktivan
17 godina
zed00 kaže...

Pozdrav !

Dakle ovo zelim od fotoaparata :

- da mogu slikat u uvjetima loseg svjetla a da mi slika nebude jako tamna

- da mogu slikat djecu i zivotinje , znaci da ima par slika u sekundi

- kvalitetu videa mogu zrtvovat za gore navedeno

- i da nebude neki veliki dslr , canon eos 100d mi se sviđa zbog velicine ali ne i cijene :)

- cijena da se zadrzi oko 3000 + - par kuna

eto nadam se da nisam prezahtjevan :))

Ja bih ti preporučio nešto osetno ispod tvog cenovnog razreda, ali možda ipak vredno pažnje, Canon PowerShot SX270/280 HS:

- Canonovi HS modeli se odlikuju vanredno niskim šumom pri visokim ISO osetljivostima, dakle vrlo dobre slike pri lošem svetlu;

- osim standardnog kontinuiranog snimanja, imaš specijalan mod u kome tokom jedne sekunde aparat "ispuca" čak 10 slika;

- video čak uopšte nije loš :)

- izuzetno su kompaktni;

- cena bi trebalo da je upola manja od tvog maksimuma; to, doduše, znači i da ćeš verovatno imati priliku da nađeš nešto jače, no mislim da vredi da pogledaš ove aparate jer ispunjavaju sve što si naveo. {#}

17 godina
Ivan(4) kaže...

Ja bih ti preporučio nešto osetno ispod tvog cenovnog razreda, ali možda ipak vredno pažnje, Canon PowerShot SX270/280 HS:

- Canonovi HS modeli se odlikuju vanredno niskim šumom pri visokim ISO osetljivostima, dakle vrlo dobre slike pri lošem svetlu;

- osim standardnog kontinuiranog snimanja, imaš specijalan mod u kome tokom jedne sekunde aparat "ispuca" čak 10 slika;

- video čak uopšte nije loš :)

- izuzetno su kompaktni;

- cena bi trebalo da je upola manja od tvog maksimuma; to, doduše, znači i da ćeš verovatno imati priliku da nađeš nešto jače, no mislim da vredi da pogledaš ove aparate jer ispunjavaju sve što si naveo. {#}

Ovaj izraz Loš ne treba niti spominjat,Izlanuo se mogel bi zaradit tužbu bez greške jer za fotič od 1500kn kaj se tiče videa tu nema nikakvog prigovora.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 23:10 (rambox).
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Iskreno, ne... pre mali senzor. Nikon J1 može sve što može i taj Canon i to 3-6 puta bolje. I sve samo za sirotih 500kn više ^-^

14 godina
neaktivan

kolko vidim na recenzijama tom canonu je slaba baterija , a to si ne zelim opet priustiti jer trenutno imam canon sx130 i ima taj problem ..

biti ce ili oly epl3 ili nikon j1 , nisam jos imal u rukama nikon , pa kad njega probam nadam se da cu bit pametniji {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice