Kako koci ovisi o kvaliteti kocnica (HOPE je NO.1)!
Tako sam i ja mjenjao nakon 2 godine.
Meni pakne traju oko godinu do dvije (Avid Juicy 3 na jednom i Hayes Nine na drugom biciklu), a održavam ga tako da disk očistim ivasolom i dobro osušim, te također pakne očistim ivasolom i osušim. Postoje također i specijalizirana sredstva, ali kakve sam ja sreće nikako da to kupim.
Uglavnom luka ti bi trebao svoje pakne promjeniti. Kada je vlažno disk se brzo ugrije i makne vlagu sa diskova. Ja nemam problema sa kočenjem kada je vlažno
Meni pakne traju oko godinu do dvije (Avid Juicy 3 na jednom i Hayes Nine na drugom biciklu), a održavam ga tako da disk očistim ivasolom i dobro osušim, te također pakne očistim ivasolom i osušim. Postoje također i specijalizirana sredstva, ali kakve sam ja sreće nikako da to kupim.
Uglavnom luka ti bi trebao svoje pakne promjeniti. Kada je vlažno disk se brzo ugrije i makne vlagu sa diskova. Ja nemam problema sa kočenjem kada je vlažno
promjenio sam sad pakne prije tjedan dana, ali dok pada kisa i namoce se nije to to. ja sam kupio neki spraj da ciscenje disk kocnica i lijepo to s krpom namocim i prebrisem i dok se DOBRO OSUSI onda super koci.
ja sam mislio kupiti avid juicy 3 ili elixsir 5 ali malo je to skupo.
Imam Avid Juicy 3 i mogu reći da su više manje OK kočnice, nekako su mi Hayesove 9-ke koje imam na drugoj bicikli bolje, ali kočiona snaga kod obje kočnice je dobra. Shimano SLX također su dosta dobre, ali i malo skuplje.
Imam Avid Juicy 3 i mogu reći da su više manje OK kočnice, nekako su mi Hayesove 9-ke koje imam na drugoj bicikli bolje, ali kočiona snaga kod obje kočnice je dobra. Shimano SLX također su dosta dobre, ali i malo skuplje.
jel probo neko hayes sole ?
ja ih imam i supersu mi:D
To su klasika kočnice,ako je neko zagrijan za biciklizam i kvalitetnu vožnju neka proba:
Nemam sta reci,jednostavno savršeno.
To su klasika kočnice,ako je neko zagrijan za biciklizam i kvalitetnu vožnju neka proba:
http://www.bizmark.hr/joomla/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=31&lang=hr
Nemam sta reci,jednostavno savršeno.
e moj.. nisu bas klasika ipak su hidraulicne :S
Nisam oprobao Hayes Sole, zapravo Hayes rijetko kada imam priliku vidjeti i oprobati. Uglavnom volio bi na svoj bicikl umjesto Avid 3-ki staviti Shimano Deore XT kočnice (2008 model)
Nisam oprobao Hayes Sole, zapravo Hayes rijetko kada imam priliku vidjeti i oprobati. Uglavnom volio bi na svoj bicikl umjesto Avid 3-ki staviti Shimano Deore XT kočnice (2008 model)
koliko znam deore xt je dosta uredu mslm nisam probo nego samo po marki znam
ima mjenjaca ima pogona i svega tako..sta ti ne valja kod avid 3???
Čisto da ide uz ostale dijelove na biciklu... Imam kombinaciju Deore XT/SLX (izuzevši SRAM-ov lanac (PC991) i kazetu (PG990)), a i po značajkama mi izgledaju dobro, a prijatelj koji ih je oprobao kaže da su odlične.
Čisto da ide uz ostale dijelove na biciklu... Imam kombinaciju Deore XT/SLX (izuzevši SRAM-ov lanac (PC991) i kazetu (PG990)), a i po značajkama mi izgledaju dobro, a prijatelj koji ih je oprobao kaže da su odlične.
aha kuzim..
meni pukao nei dan lanac
popravljen je al ocito preskace :S
koliko si ti platio ovaj sramov?
250kn (PC991), a na drugom biciklu imam PC971 koji je oko 150kn i isto odličan. Prednost im je lako skidanje i stavljanje zbog kopče
250kn (PC991), a na drugom biciklu imam PC971 koji je oko 150kn i isto odličan. Prednost im je lako skidanje i stavljanje zbog kopče
aha bas ja i frend govorili o sramu..
znaci ima i za 150?
onda cu taj uzet valjda kad budem htio ..
hvala.
SRAM-ovi lanci su poprilično kvalitetni, još mi niti jedan nije pukao, a održavam ih svaki dan nakon vožnje. Sa biciklom mi je došao neki Shimanov (Vjerojatno LX/SLX grupa) i uhvatila ga je korozija nakon nekoliko čišćenja (a ne koristim vodu nego samo degriser), pa sam ga bacio i uzeo SRAM PC991 i za sada izgleda kao nov, a imam već skoro 1000km na njemu, a toliko i na ovom jeftinijem
Uglavnom moj izbor što se tiće lanaca je SRAM PC991, a kazetu imam isto top model SRAM-ovu (PG990, u rangu sa Shimano XTR) i imam već 2000km na njoj sigurno i neki dan sam primjetio da mi je slomljen jedan zub na 6. zupčaniku. Ništa strašno, ne osjeti se da fali, ali mi je malo žao
SRAM-ovi lanci su poprilično kvalitetni, još mi niti jedan nije pukao, a održavam ih svaki dan nakon vožnje. Sa biciklom mi je došao neki Shimanov (Vjerojatno LX/SLX grupa) i uhvatila ga je korozija nakon nekoliko čišćenja (a ne koristim vodu nego samo degriser), pa sam ga bacio i uzeo SRAM PC991 i za sada izgleda kao nov, a imam već skoro 1000km na njemu, a toliko i na ovom jeftinijem
Uglavnom moj izbor što se tiće lanaca je SRAM PC991, a kazetu imam isto top model SRAM-ovu (PG990, u rangu sa Shimano XTR) i imam već 2000km na njoj sigurno i neki dan sam primjetio da mi je slomljen jedan zub na 6. zupčaniku. Ništa strašno, ne osjeti se da fali, ali mi je malo žao
hebiga desi se :S
Zasto tako brinete o lancu i kazetama, ja sam sa svojim lancom presao 3000km ako ne i vise i nikad ga nisam jos cistio, a niti sam iimao kakvih problema s njim.
Sve ovisi po kuda voziš. Na mojoj stazi možeš eventualno dva puta otići voziti, ali onda obavezno očistit lanac jer se nahvata zemlje dovoljno da lanac i kazeta prije odlaze u mirovinu. Ja nakon svake vožnje očistim cjelokupan pogonski sustav i mjenjače. Ako ima malo blata po okviru skinem sa karpom, a svakih cca. 2-3 mjeseca cjelokupno čišćenje bicikla
Specifikacije:
XC:
OKVIR: GT Avalanche Expert 2009 model
VILICE: Rockshock Tora 85-130mm hod
KOČNICE: Shimano Deore XT
ROTORI: Shimano Deore XT 160/160mm
SHIFTERI: Shimano SLX
POGON: Shimano FC-M542
KAZETA: Shimano Deore XT CS-770
LANAC: Shimano Deore XT CN-HG93
PREDNJI MJENJAČ: Shimano Deore XT FD-M771
STRAŽNJI MJENJAČ: Shimano Deore XT RD-M772
PREDNJA NABA: Shimano Deore HB-M525
STRAŽNJA NABA: Novatec D811SB
GUME 26 x 2.3 Hutchinson Scorpion (prednja), Maxxis Ignitor 26 x 2.1 (stražnja)
Cestovni:
OKVIR: GT Avalanche 2.0 2005 model
VILICE: 100mm hod
KOČNICE: Hayes Nine, Shimano 160mm rotor
SHIFTERI: Shimano Deore
POGON: Shimano No-name series
KAZETA: Shimano Deore XT CS-770
LANAC: Shimano CN-7701 Dura Ace/XTR
PREDNJI MJENJAČ: Shimano SLX FD-M660
STRAŽNJI MJENJAČ: Shimano Deore XT RD-M772
OSOVINE: Shimano M495
GUME: 26 x 1.6 Continental Sport Contact
Operi me,operi me!!
Malo blata po okviru mi ne smeta, bitno da se vitalni dijelovi redovito održavaju (lanac, kazeta, pogon, mjenjači)
Malo blata po okviru mi ne smeta, bitno da se vitalni dijelovi redovito održavaju (lanac, kazeta, pogon, mjenjači)
vidi se da brines o bajku..svaka cast!
Hvala! A između ostalog i bolji je osjećaj voziti bicikl kada se brineš o njemu
Evo i mojeg entry lvl bicikla, bike i nije nesto po opremi ali uzeo sam ga zato jer mi je nekak najljepsi i polozaj sjedenja mi je super, jer ja jednostavno nemogu sjediti dok mi je sic po visini veci od volana, to mi je neprirodno i zato uvijek imam u visini volana, a i dok je tak mogu bolje kontrolirati bicikl
I moj bicikl nije cist kao od oly-ja tj. lanc,kazete.... :)
TREK 4400 disc
Rama Alpha Black Aluminij w/externally relieved head tube, hydroformed bi-axial down tube, monostay seatstays, forged disc ready dropouts
Vilica RST Gila TnL w/preload, hydraulic lockout, 100mm
Kotači Shimano M65 disc hubs; Bontrager Ranger rims w/eyelets
Gume Bontrager Jones ACX, 26x2.4"; 27 tpi
Ručice mjenjača Shimano Alivio, 8 speed
Mjenjač I Shimano Acera
Mjenjač II Shimano Deore
Pogon Shimano M341 42/32/22
Kazeta SRAM PG830 11-32, 8 speed
Pedale Alloy platform
Sjedalo Bontrager Race Lux Basic
Cijev sjedala Bontrager SSR, 20mm offset
Kormilo Bontrager SSR, 25mm rise
Lula Bontrager SSR, 10 degree
Headset VP-A76C-TK, 1 1/8" semi-cartridge, sealed
Kočnice Shimano M486, hydraulic disc; 160mm rotors
nije udubno ali zbog tvrdog sica, ali dobro je dignut, mislis da ga treba spustit ili?
EDIT. ili mislis zbog toga jer gleda u visinu?
EDIT. ili mislis zbog toga jer gleda u visinu?
Kak ti je pes zbunjen!
Jesi razmišljao o nekom udobnijem sicu sa gelom unutra?
ne visina , mislio sam na veliki kut pod kojim ti je samo sjedalo..