Dodatni visokotonci - savjet

poruka: 2
|
čitano: 1.757
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav :)

Trenutno koristim 5.1 kucno kino sistem i 2 woof-a preko pojacala, to je sve spojeno na pc, ali mi nekako treba glasniji zvuk pa sam razmisljao o kupnji 2 visokotonca od 150W-103 dB 2000-20000 Hz evo link http://www.d-audio.hu/product_363/product_info.html :)

Pa me zanima da li bi mi to popravilo glasnocu jer wooferi su mi po 150 rms-a jacine a kucno kino sa satelitima od 5 w rms-a nmz da ojaca dovoljno visoke tonove tako da imam osjecaj da nisam dovoljno pojacao, a da stimam na eq visoke tonove i manji bass falilo bi mi bass-a pa tako da sam razmisljao o visokotoncima koje bi spojio na auto pojacalo od 4 ohm- 100 rms po kanalu, tako da bi mislim idealnu snagu dobili cca. 50 rms-a a njima je to dovoljno, mozda i previse :)

Ili da kupim auto-visokotonce od 4 ohm-a ? 120 max w ? :)

Hvala unaprijed :) 

0 0 hvala 0
17 godina

Ne, prodaj sve što imaš osim onog dobrog pojačala, kupi još jedno pojačalo od 1000W za subwoofer, nabavi si pošteni subwoofer od 1kW, i dva Hollywood jeftina razglasna zvučnika iz Chipoteke i ako ti to sve ne bude dovoljno glasno još eventaulno razmisli o pro subwooferu, a ako to ne bude dovoljno onda si gluh.

Koliko već tema imaš, 3, 4? Svaki put bespotrebno novu otvaraš, a niti ne odgovoriš na sva pitanja koja ti postavimo u starima pa da barem završimo raspravu kako treba, a hoćeš da ti kažemo nešto konkretno. Ne ide to tako.

Ovo su visokotonci za ugraditi u 2-way ili 3-way kutiju. Neki poluprofesionalni, visoke osjetljivosti. Kao prvo za njih trebaš pasivnu skretnicu, kao drugo to je j**eni overkill o odnosu na ono šta imaš i bez utišavanja (na istoj snazi kao ostatak sistema) bi ti nadglasali ostale zvučnike da bi sljedeća tema bila: "Gdje kupiti jeftini profesionalni subwoofer ali da ima bar 5kW, ili možda dva?"

I kako možeš kombinirati satelite od kućnog kina sa dva 150W woofera? xD

Mislim možeš ali hvala bogu da će zaostajati po glasnoći.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice