Problemi sa zvukom.

poruka: 10
|
čitano: 4.247
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problemi sa zvukom.
pitanje

Pokušavam pomoću VirtualVCR-a prebacit film sa VHS-a na PC. Postavio sam rezoluciju 720x576, odabrao Lagarih za kompresiju. Zvuk sam postavio na 16 bit. i frekvenciju na 48 kHz. Sada imam dva problema: 1. zvuk mi kasni za filmom

2. zvuk je preglasam tako da dosta škripi (ne znam kako to obuzdat, probao sam u contol panelu pod sound/recording)

U samom programu nisam uspio nikako stišat niti ubrzat zvuk, pa ako netko ima iskustva sa ovakvim starima ili Virtual VCR-om neka proba pomoć. Svaki komentar je dobro došao.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problemi sa zvukom.

A čime ti to capture-aš?

16 godina
neaktivan
Danguba kaže...

Pokušavam pomoću VirtualVCR-a prebacit film sa VHS-a na PC. Postavio sam rezoluciju 720x576, odabrao Lagarih za kompresiju. Zvuk sam postavio na 16 bit. i frekvenciju na 48 kHz. Sada imam dva problema: 1. zvuk mi kasni za filmom

2. zvuk je preglasam tako da dosta škripi (ne znam kako to obuzdat, probao sam u contol panelu pod sound/recording)

U samom programu nisam uspio nikako stišat niti ubrzat zvuk, pa ako netko ima iskustva sa ovakvim starima ili Virtual VCR-om neka proba pomoć. Svaki komentar je dobro došao.

Reci mi prvo, dali je zvuk "oštećen" prebacivanjem, dali ima šumova u njemu, ili ti zbog prevelike glasnoće samo zvučnici"krče"?
Nijedno pravilo bez iznimke!!
16 godina
neaktivan
Problemi sa zvukom.
autorov komentar

Uglavnom samo krče, kao da je prejak izvor.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi sa zvukom.
autorov komentar

Osim što uhvaćeni zvuk užasno krči, još i kasni za slikom. Inače capture vršim preko Gigabyte-ve hybridne TV kartice.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi sa zvukom.

Pa možeš nakandno obraditi zvuk i sliku! Uskladiti ih ili smanjiti buku!

trakAxPC možeš koristiti za usklađivanje.

Audacity za uređivanje zvuka

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi sa zvukom.
autorov komentar

Moguće je smanjit zvukove, ali krčanje i pucketanje ostaje. Problem je baš u samom ulazu zvuka.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kao prvo moraš biti svjestan da je to low entry kartica koja omogućuje capturing videa i zvuka.

Čak niti proizvođač nema specifikaciju mogućnosti capturinga videa niti zvuka (formati,kompresije...).

Uz to si piknuo softwer za capturing temeljen na otvorenom kodu, za koji i sami kažu da može doći do offseta videa i audia; http://virtualvcr.sourceforge.net/html/virtualvcr/sync.php

Kao prvo uzmi neki alat za koji si 99% siguran da on sam neće raditi probleme, tipa Premiere.

Probaj smanjiti postavke onoga što capture-aš, jer je vhs pola pal rezolucije, a i audio nije u kvaliteti 16/48.

Jedino ako ti je target dvd, a i to se lako promjeni.

Koristi format audia/videa koji po specifikacijama kartica podržava (btw nikad čuo za 'Lagarih' kompresiju?).

A nije na odmet i audio kabel provjeriti (zujanje, pucketanje).

16 godina
neaktivan
Problemi sa zvukom.

pozdrav svim koji ce ovo vidjeti.  pocetnik sam i imam problem sa zvucnom.   nije integrisana a na njoj stoji sve ovo      10600232737Abg05/01      S26361-D1313-V1       CT5808Soundboard.  pa ako neko ima rjesenje unaprijed se zahvaljujem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mewe kaže...

pozdrav svim koji ce ovo vidjeti.  pocetnik sam i imam problem sa zvucnom.   nije integrisana a na njoj stoji sve ovo      10600232737Abg05/01      S26361-D1313-V1       CT5808Soundboard.  pa ako neko ima rjesenje unaprijed se zahvaljujem.

Pa kakav problem imaš? O čemu se radi.
Što ti radi ova slika u postu?
Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice