Ovako, za nekih mjesec dana bi trebali ući u projekt rušenja postojeće upravne zgrade i dizanje nove zgrade na mjestu nje.
Naravno, na mene je pao posao mreže, IT općenito. E sada razmišljam o dosta stvari, pa da mi nabacite par ideja...
Ovako, što se tiče mreže, definitivno će ići cat.6 i tu nemam frke. Zanima me šta bi mi preporučili, kako uklopiti najbolje mrežne utičnice u radna mjesta, da li ići u stol, zid, pod ili neke stupiće sam viđao u Legrandovu katalogu. Zgrada će imati i podignuti pod i spušteni strop. Čisto te mu funkcionalno zanima, ali i esteski?
Serveri su cluster, 2 servera s FC Storageom, WMware, ali me zanima kako najbolje to ohladiti, ako imam i podignuti pod i spušteni strop? Da li bi išao na neku posebnu izolaciju serverske sobe?
Wireless. Jel moguć neki wireless na principu baznih stanica, da ih razmjestim 2-3 u zgradi, 4-5 po Proizvodnji i da onaj koji je jači preuzima ulogu ap?
Osvjetljenje ureda. Da li da idem na klasiku, prekidač ili na paljenje svjetala u uredima prilikom ulaska?
Imam milijun pitanja u glavi, ako imate nekih rješenja posebnih, ili imate neku ideju (ej,znaš šta bi bilo dobro?), slobodno kažite! U ovom stadiju, everything goes!