Xiaomi Mi4c

poruka: 217
|
čitano: 57.793
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Xiaomi Mi4c
assassin.st kaže...

Ekipa koja ima mob, jedno pitanje.. Ako se uzme ovaj model, je li po novoj Xiaomijevoj politici moguce dobiti model s EU dev romom ili barem isti staviti na njega naknadno?

moraš sam staviti EU dev ROM

mob dolazi sa stable verzijom ili eventualno nekom kuhanom verzijom trgovca di je kupljen iako ovo zadnje će se promjeniti jer će dolaziti vjerojatno sa zakjlučanim BL a to je ono što Xiaomi želi, prisisliti nas na korištenje MIUI bez mogućnosti flasha CM ili drugih verzija ROM-ova

MIUI HR TRANSLATOR
17 godina
marijanooo kaže...
marijanooo kaže...
marijanooo kaže...

Našao sam ovaj video:

Mislim, volio bi razjasniti... Da li su upute iz ovog videa dovoljne da se roota mob? Ili treba još nekakav Super su ili kako već? Ili ga treba rootati svaki tjedan? Možda sam ja nešto krivo polovio..

Dakle, zanima me, nakon što sam napravio sve iz ovog videa - Flashify, instalacija kineske verzije ROM-a sa rootom, twrp, instalacija dev eu roma.. da li sam nakon toga trebao još napraviti stvari sa sljedećeg linka? http://en.miui.com/thread-166465-1-1.html

a je se čudiš ko pura dreku

pa normalno da ako ažuriraš ROM da je potrebno ponovno rootati mob

vidim da imaš TWRP

ne čekaj OTA , preuzmi sam ROM, idi u TWRP i flešaj ga

bootaj u sustav, opet u TWRP i flešaj BETA-SuperSU-v2.67-20160121175247

i izbjegavaj flash kineskog dev ROM-a da ne bude plakanja tu po forumu

MIUI HR TRANSLATOR
13 godina
MASVA kaže...
assassin.st kaže...

Ekipa koja ima mob, jedno pitanje.. Ako se uzme ovaj model, je li po novoj Xiaomijevoj politici moguce dobiti model s EU dev romom ili barem isti staviti na njega naknadno?

moraš sam staviti EU dev ROM

mob dolazi sa stable verzijom ili eventualno nekom kuhanom verzijom trgovca di je kupljen iako ovo zadnje će se promjeniti jer će dolaziti vjerojatno sa zakjlučanim BL a to je ono što Xiaomi želi, prisisliti nas na korištenje MIUI bez mogućnosti flasha CM ili drugih verzija ROM-ova

To nije problem posto sam isti rom flashao na Redmi Note 2 . Medjutim, zanima me je li moguce da dobijem mobitel sa lockanim bootloaderom i da ne mogu staviti nista osim stock roma?

14 godina
MASVA kaže...
marijanooo kaže...
marijanooo kaže...
marijanooo kaže...

Našao sam ovaj video:

Mislim, volio bi razjasniti... Da li su upute iz ovog videa dovoljne da se roota mob? Ili treba još nekakav Super su ili kako već? Ili ga treba rootati svaki tjedan? Možda sam ja nešto krivo polovio..

Dakle, zanima me, nakon što sam napravio sve iz ovog videa - Flashify, instalacija kineske verzije ROM-a sa rootom, twrp, instalacija dev eu roma.. da li sam nakon toga trebao još napraviti stvari sa sljedećeg linka? http://en.miui.com/thread-166465-1-1.html

a je se čudiš ko pura dreku

pa normalno da ako ažuriraš ROM da je potrebno ponovno rootati mob

vidim da imaš TWRP

ne čekaj OTA , preuzmi sam ROM, idi u TWRP i flešaj ga

bootaj u sustav, opet u TWRP i flešaj BETA-SuperSU-v2.67-20160121175247

i izbjegavaj flash kineskog dev ROM-a da ne bude plakanja tu po forumu

Hvala ti na pomoći. Pa otkud da ja to znam :D Znači ako koristim EU dev ROM, svak petak, nakon što dodje novi ROM, ja moram napraviti ovaj proces flešanja SUperSU?

Neću kineski, ne :)

9 godina
neaktivan

Ne moraš ako rom dolazi sa root pristupom, do sad su dolazili, ovaj tjedan ga nema, ali lijepo i piše Mi4c / MiNote PRO
(Root doesnt work, install SuperSU via TWRP)

14 godina
Xiaomi Mi4c

A ako dolazi s root pristupom, da li bi svejedno trebao flešati SuperSu?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ja sam svim aplikacijama mogao odobriti root preko root pristupa u Sigurnosti tako da nije bilo potrebe za SuperSu, ako se kojoj ne može dati onda vjerojatno da, ali ja taj slučaj nisam imao.

11 godina
Xiaomi Mi4c

Pitanje, dobio sam mob sa verzijom MIUI 7 by xiaomi.eu 5.10.8 beta i nudi update na 6.1.28 weekly 599.96M. Trebam li to odraditi, je li to kineska verzija, molim pomoć, hvala.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

http://xiaomi.eu/community/threads/6-1-28-29-2-4.29731/

Oni ti svaki tjedan izdaju ROM po uzoru na kineski, nešto poprave, nešto pokvare, zato ti je najbolje pročitat komentare korisnika pa vidjet da li se isplati instalirat ili ne.

17 godina
Xiaomi Mi4c

eu rom slobodno ali kineski dev ni u ludilu da ti se ne  zaključa bootloader

od prošlog petka xiaomi.eu romovi dolaze sa TWRP recovery-em tako se ne nađete iznenađeni

MIUI HR TRANSLATOR

1 0 hvala 1
11 godina
Xiaomi Mi4c

OTA update koji nudi mobitel je isključivo kineski? ima li razlike po pitanju kvalite fotoaparata između rom-ova i njihovih verzija?

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi4c

Bok ekipa, trebao bih jedan 5" xiaomi, mica mi se cini bestbuy. Za vas koji ga imate, ima li koji razlog zasto ne mica?

- kakvo je stanje sa novom politikom? Ima li kakav razlog, ako bude bootloader lockan, da kasnije preko twrp ne instaliram xiaomi.eu rom? Navike radi, samo me on zanima. U biti, postoji li ikakva sansa da se desi da ne mogu instalirati xiaomi.eu rom? Koliko vidim po postovima, nema. A na forumu kazu da je mi4c podrzan.

- narudzba :) - cini mi se bestbuy trenutno na xiaomifor sale, 222 eur sa brzom eu dostavom, navodno par dana. Ono sto me privuklo je da pise "eu service center". Nemam pojma sta to znaci (kako funkcionira u praksi, razumijem znacenje :) ), moram proguglat po sajtu, sad sam tek to vidio prvi puta.

0 0 hvala 0
17 godina
Zynaps kaže...

OTA update koji nudi mobitel je isključivo kineski? ima li razlike po pitanju kvalite fotoaparata između rom-ova i njihovih verzija?

ako si na eu romu onda ćeš dobiti njegov OTA, ako vidiš da ga nema, preuzmeš ROM na mob i kroz updater aplikaciju napraviš ažuriranje, bez wipe i sve ti ostaje

nema razlike u kamerama jer se dodaje samo prijevod

mcf kaže...

Bok ekipa, trebao bih jedan 5" xiaomi, mica mi se cini bestbuy. Za vas koji ga imate, ima li koji razlog zasto ne mica?

- kakvo je stanje sa novom politikom? Ima li kakav razlog, ako bude bootloader lockan, da kasnije preko twrp ne instaliram xiaomi.eu rom? Navike radi, samo me on zanima. U biti, postoji li ikakva sansa da se desi da ne mogu instalirati xiaomi.eu rom? Koliko vidim po postovima, nema. A na forumu kazu da je mi4c podrzan.

- narudzba :) - cini mi se bestbuy trenutno na xiaomifor sale, 222 eur sa brzom eu dostavom, navodno par dana. Ono sto me privuklo je da pise "eu service center". Nemam pojma sta to znaci (kako funkcionira u praksi, razumijem znacenje :) ), moram proguglat po sajtu, sad sam tek to vidio prvi puta.

a čuj ne znam koje bi naveo razloge protiv, eventualno bateriju koje za razliku od MIUI bolja na CM 13 kojeg trenutno koristim

mislim da  web shopovi još uvijek imaju zalihe mice kojim BL nije zaključan

moći ćeš otključati BL  koristiti custom ROM/recovery koji želiš

ovo za eu garanciju moram provjeriti, nisam siguran

možda da pričekaš mi4s?

pogledaj malo recenzije a 50-60 $ skuplji

MIUI HR TRANSLATOR
13 godina
Xiaomi Mi4c

Na giztopu je preorder Mi4S-a za 319usd, to je odlicna cijena. Sad je jedino pitanje kad idu isporuke i isplati li se uzimati tako bez garancije, a uz to i dodatno pitanje, zasto ne doplatiti jos 80usd i dobiti Mi5 :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Xiaomi Mi4c

Tnx Masla. Ma, mob mi treba odmah, a i ovaj 4s mi je nekako, ni sim ni tam, kraj nove petice.

0 0 hvala 0
11 godina
Xiaomi Mi4c

Napravio update, zasad sve super, hvala svima na pomoći

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi4c

postoji način za flešati fastboot rom sa zaključanim BL

riječ je o redmi 3 pro ali radi i na mi4c(naravno treba fastboot rom za mi4c)

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi4c

Imam xiaomi mi4c dva mjeseca tek prije tjedan dana sam uspio srediti uređaj po mojoj želji. 10 dana je trebalo da dobijem odobrenje da mogu otljučati bootloader i nakon stotinjak pokušaja (stalno poruka Couldn't Verify Device kod otključavanja sa miflash_unlock-1.1.0121.2) ujutro u 5h otključan konačno ili je do servera njihovog ili se glupiraju... I onda počinje bitka od tri popodne do 4 ujutro nakon desetak neuspjelih pokušaja konačno sam riješio i što je najbolje sad mi je uređaj mi4s evo par slika

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Mores se hvalit da takvog niko nema ;)

0 0 hvala 0
15 godina
Bila mi je dvojba da li uzeti Redmi 3 ili Mi4 ali je Redmi pobjedio. Sada vidim da je i ova C verzija dostupna za oko 170 dolara bez dodatnih troskova.

Ova je verzija na androidu 5.1.1 što mi paše, lakša je, navodno ima i bolju kameru od orginala, te se manje zagrijava.

Jel baterija zadovoljavajuca kod ovog Mi4C ? Ja bih radio samo eventualni update kineskog stable miui ROM-a , bio bih na njemu. Tako mi je najjednostavnije.

Posto bih uzeo 2/16 GB verziju, netko je spominjao neke particije i da bi to moglo biti malo prostora ? Jesu li te particije na defaultu i kinrskom ROM-u ?

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Mi4c

Da li tko ima male probleme oko zumiranja, i ostalih radnji sa multitouch ?

Na ovom youtube videu se vidi o čemu se u praksi radi. Od 12:10 sljedećih minutu se muči sa zumiranjem slika, a možda je isto i u browseru:

Nakon toga sam išao guglati i našao još 3-4 videa na youtube koji objašnjavaju tu stvar, ovaj video bi bio najjasniji:

Crvena linija je isprekidana, što znači da multitouch ne radi dobro, pogotovo na rubnim dijelovima ekrana. Plava linija je ok, i ona pokazuje da sve radi dobro ako se ekran dira jednim prstom.

Ima i nekoliko tema o tom problemu:

http://en.miui.com/thread-214195-1-1.html

http://xiaomi.eu/community/threads/mi4c-touchscreen-issue.29245/

http://en.miui.com/thread-207521-1-1.html

http://forum.xda-developers.com/mi-4c/help/touchscreen-issue-exists-t3274446

Promjene ROM-ova, i novije verzije ROM-ova nisu pomogle.

Zaključak je da određeni postotak Mi4c uređaja ima neki hardwerski problem.

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Mi4c

Itko ?

Jel netko ima ovaj mali problem sa mobom ?

Znači otežano i sporije zumiranje sa dva prsta, slabija osjetljivost ekrana na dodir.

Lomim se da li odriskirati to jer i je mob u svemu drugom super, ali svi šute sada kad treba dati jednostavnu info od dvije riječi.

Koliko gledam video recenzije izgleda da svi Mi4c imaju to, neki više drugi manje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 11:51 (ALVIN).

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi4c

Imam na svom Mi-4c MIUI dev verziju eu. 6.2.18...

Sad gledam da stavim ovu zadnju, 6.4.21., ali pišu ljudi da im se baterija jako brzo prazni? Je stavio tko ovu verziju, kakva su iskustva?

Ako vam nije dobra, koju verziju da stavim?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Zasto bi uopce stavljao drugu verziju ako ti je ta koju imas dobra?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi4c

Pa ne znam, haha, dobro pitanje Moram iz nekih razloga sve izbrisat pa sam mislio staviti najnoviju verziju.

Znači po tebi je ok da stavim tu verziju koja je stara 2 mjeseca?

Mislio sam da je poanta toga sta izdaju novi svakih tjedan dana ta da svaki novi je bolji od prethodnog.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Zasto ne stavis EU rom koji dobije apdejt svaka 2,3 tjedna?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi4c

Pa imam EU dev ROM

Samo bi umjesto 6.2.18 verzije stavio ovu zadnju, 6.4.21., pa me zanima ako ju je tko isprobao..

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 20:10 (marijanooo).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Danas je i meni došao mi4c, instaliran je neki eu rom, verzija 5.11.12.beta, pa me zanima kako unaprijediti mobitel, a da nešto ne zeznem...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 17:26 (Miljenko 19).
15 godina
Xiaomi Mi4c

Evo da podijelim moje iskustvo sa rootanjem.

Stigao Mi4c, kineski rom.

Ubacio sam unutra MIUI EU developer (onaj koji ima apdejt) 

Moj postupak :

- rootao sa Kingroot

http://xiaomitips.com/guide/root-miui-devices-one-click-kingroot/

- nakon toga provjerio sa Root Checker-om (skinuto sa Google Play..)

- instalirao Flashify pa nakon toga TWRP

http://en.miui.com/thread-174107-1-1.html

- spojio Mi4C na komp i napravio folder "downloaded_rom" ( u ovaj folder ide SuperSU i room)

- u gornji folder kopirao SuperSu i room (rom za MI4c je "libra")

https://xiaomi.eu/community/threads/6-6-16-17-miui-8.32197/

- iz TWRP instalirao SuperSu

- reboot pa ugasio mobitel i ponovo upalio držeći tipku power+volume up (ulazak u TWRP)

- u TWRP-u izabrao zip fajl sa željenim rom (moj je xiaomi.eu_multi_libra_6.5.26_v7-5.1)

i to je to...

Možda ima i neki brži i jednostavniji postupak, ja sam krenuo ovim putem i za sada sve radi ok.

Pitanje: Novi rom se uvijek mora instalirati preko TWRP-a??..ili mogu skinuti rom u "downloaded_rom" folder i pokrenuti apdejt preko Security aplikacije-Update na MI4c?

1 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi4c

Trenutno koristim EU ROM 6.4.21. koji radi ok. Da li je preporučljivo upgradeat na Miui 8 (6.6.16. ili 6.6.23)?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice