Windows 8 DEV instalacija i dojmovi zaključana tema

poruka: 297
|
čitano: 83.268
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
15 godina
protjeran
Re: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi
CroMaky96 kaže...
Kako se vama čini Windows 8?

Po meni je natrpan glupostima i pretvoren je u veliku igračku za touch screen... Ne ulazi mi nikako onaj "metro" u glavu i klikanje po njemu, to mi se čini dosta nebitno... Sve je gotovo isto kao u Windows , samo što su nabacivali te neke gluposti, tek toliko da se mogu pohvaliti da izdaju novu inačicu Windowsa... To je samo moje mišljenje i nemojte me krivo shvatiti.

Tu je i kratki video:

Slazem se,toliko pompe i strke oko nicega
Stavili su MetroUI promjenili taskmenager i jos par stvari i odma kao da su napravili neznam sta

bzvz

http://www.soundstream.com/
16 godina
neaktivan
Windows 8 DEV instalacija i dojmovi

Za sada sve ok...ništa nije nešto jako brže od win7....osim...nakon što sam u disk cleanupu obrisao sve instalacijske fileove...metro apps mi više ne rade... :)))

Ionako su me živcirale...ali budem isprobao one nove repair funkcije pa možda opet prorade... :)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
barty777 kaže...

Jel tko zna kako potpuno izaći iz neke Windows aplikacije (npr. neka njihova igra), da je ne moram gasiti preko task managera?

"metro" aplikacije se ne mogu ugasit (izać) nego ih sustav (OS) nakon prestanka korištenja stavlja u "suspend" način rada (nešto poput hibernacije samo na razini aplikacije) a onda ovisno o potrebi (pomanjkanje resursa) ili nakon negog vremena izađe iz njih

kod mene normalno radi.....
17 godina

Jel nasao netko onaj program Windows Assessment Console ili to jos nema u OS-u ili se mora naknadno skinut?

THX {#}

http://av-gurus.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Jel nasao netko onaj program Windows Assessment Console ili to jos nema u OS-u ili se mora naknadno skinut?

THX {#}

ja sam jučer slušal onu ženskicu sa build konferencije pa sam išao tražit al za sad još nisam našao

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan

GAŠENJE: jest nelogično ali je jednostavno. Kad ste u Metro Startu, pomaknite miša u donji lijevi kut i odaberi settings. Zdesne strane će se pojaviti nešto kao vertikalni taskbar na kom imate opciju gašenja među drugim opcijama {#}

Ovo za one koji su na prethodnoj str. pitali... (greškom sam zabrljao nešto s citatima pa ovako pišem :D)

Make it so!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 18:49 (Igy.voy).
15 godina
neaktivan
I, jel ima sta virusa? XD
17 godina
N3N0 kaže...
I, jel ima sta virusa? XD

...mislim da cu sutra napravit test na malwere i probat snimit video {#}

16 godina
Igy.voy kaže...

GAŠENJE: jest nelogično ali je jednostavno. Kad ste u Metro Startu, pomaknite miša u donji lijevi kut i odaberi settings. Zdesne strane će se pojaviti nešto kao vertikalni taskbar na kom imate opciju gašenja među drugim opcijama {#}

Ovo za one koji su na prethodnoj str. pitali... (greškom sam zabrljao nešto s citatima pa ovako pišem :D)

Ili napravite shortcut i stavite ga u folder %appdata%\microsoft\windows\Start Menu\Programs\ i u Start Meniju na desnoj strani pojavit će vam se taj shorcut koji onda možete premjestiti gdje želite!

Sve pločice premještajte i slažite po volji na Start Screenu držeći Ctrl i obje tipke na mišu istovremeno.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 20:25 (kizo2703).
17 godina
Kako povratit Control Panel u metrou?
Jutros sam ga najnormalnie imao i onda sam se prebacio na desktop i tamo upalio Cotrol Panel i sad ga u Metro sucelju nema?
Jel ima netko slicna iskustva?

THX
16 godina
neaktivan
eo ja sebi ubacio dual boot i za sada 1-2 bsod-a čist da vidim kak se ponaša ;)
ima li već app-ova za ovaj Metro UI?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

Zasad još samo sampleovi - KLIK

14 godina

kako isključiti MetroUI ????????????

mz
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 14:45 (morkan).
17 godina
protjeran

napokon i ja zadovoljan. radi brzo odlično,snima,mounta image,antivirus stavio,spojen na net. sav hardvare prepoznao. mrežu,bežični stick sve. za sada 5+

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
16 godina
neaktivan
morkan kaže...

kako isključiti MetroUI ????????????

Skini i pokreni.

http://www.datafilehost.com/download-16c92dac.html

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
17 godina
Jel se moze sa tim programom kasnije i vratit Metro ili...?
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Jel se moze sa tim programom kasnije i vratit Metro ili...?

Kažu da može ali evo sad sam probao i nije mi radilo.

Bolje to registry modifikacijom sredit:

http://www.askvg.com/how-to-enable-good-old-windows-vista-and-7-style-start-menu-in-windows-8-developer-preview/

EDIT:

Evo radi sa MetroControllerom:

http://www.datafilehost.com/download-fb4cbabe.html

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 20:09 (F1-IVO).
15 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...
zoka kaže...
Trebaju napraviti da se metroui može iskljuciti prilikom instalacije da dzabe ne zauzima prostor na HDD-u i sistemske resurse onome kome isti ne treba...

E da, još nisam skužio kako se računalo gasi, ja odem u taj metro, pa odem gore u desni gornji kut na svoj account- log off pa tek onda shutdown.. Nije jednostavno ko na Windows 7 samo da odeš an shutdown i to je to...

Hover mišem preko Start buttona, na Settings i onda na Power.

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
15 godina
neaktivan

ili najednostavnije Alt + F4 i opcija Shut Down :) To na svakim Windowsima radi :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Jedna jako bitna stvar kod ovih Windowsa: Mogli ste primjetiti da su ''Genuine'' i aktivirani ,međutim ,ključa nema nigdje ,niti ga se traži!

Međutim ,krenete li raditi Refresh ili Reset ,tražit će vas ključ!!

Zahvaljujući Michaelu iz MS Supporta ovdje je ključ:

Windows 8 Developer Preview - 6RH4V-HNTWC-JQKG8-RFR3R-36498

Više ....

16 godina
neaktivan

Eto da i ja malo neke slike stavi i btw. prvo su svi govorili kako windowsi imaju isti dizajn godinama osim ponekih gui ui kako god promjena. metro je po meni konačno nešto originalno što je microsoft smislio. Premda ga nije pre ugodno koristiti. Navikneš se na sve  isto kao i na ribbone. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imam problem , kad pokrenem svježe kreiranu Virtual machine , za instalaciju windows 8 , piše mi "cannont access kernal driver" , o cemu se radi? , hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ljudi ima li torrent za ovo?

NIJE PIRATERIJA

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
16 godina

Instalirao danas popodne na posebnu particiju pomoću USB sticka.

Sad imam 3-ple boot.

Sve prošlo bez ikakvih problema,jedino sam driver za WLAN morao instalirati preko device menagera.

Metro mi se ne sviđa na prvu,no vidim da je moguće ga podešavati po svojoj volji,

pa ću se time pozabaviti kad Uhvatim vremena.

Ukupan dojam je da će ovo biti odličan OS.

Nisam se duže zadržavao na Win 8 DEV jer sam imao drugog posla a za to mi nije 

bilo sve konfigurirano na 8-ici.

Polako,ima vremena....bitno da je 8-ica instalirana i dostupna.

Old Insomniac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intelovac123 kaže...

Ljudi ima li torrent za ovo?

NIJE PIRATERIJA

Nema ,samo direkt download. Zbog čega ti treba ,s obzirom da se ovo skine za sat i pol?

Naravno ,osim ako si na dial-up-u ,no onda ti ni torrent nije od puno pomoći ...

15 godina
neaktivan

Odlični su,imao sam ih kojih 20 min al mi nije wireless nije radio pa sam ih reinstallo.

Freedom? THO THOSE WHO DONT HAVE IT,IT'S MORE VALUABLE THAN GOLD !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
trebam pomoć
već treći put instaliram win8,imam 7 , svki put kad pokrenem bilo koju applikaciju u 8 dobijem poruku
c:windows/memory.dmp

i nestane slike- ako netko zna o čemu se radi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mnogi ste ovih dana preuzimali Windows 8 Developer Preview na svoja računala ne bi li vidjeli barem djelić onoga što nam donosi novi Microsoftov Windows 8 operativni sustav. Jedino većina  nije mogla isprobati dodirne značajke ukoliko nemate neki Tablet PC ili prijenosno računalo koje podržava dodirne kontrole.

Dobra vijest je da to ipak možete učiniti i bez gore navedenog hardvera. U paketu s Windows 8 Developer Preview i razvojnim alatima postoji  Windows simulator koji možete  pokrenuti kroz Visual Studio ili izravno s "\ Program Files (x86) \ Common Files \ Microsoft Shared \ Windows Simulator \ Microsoft.Windows.Simulator.exe".  

Kao što i sama riječ simulator ukazuje, omogućeno je odglumiti ostvarivanja veze s udaljenom radnom površinom što daje mogućnost  isprobati neke od dodirnih točaka pomoću miša. To uključuje geste za zumiranje i rotaciju za različite veličine zaslona i rezolucija za visoke DPI .

Nije puno, ali veseli.  

Napomena:  u 32 bitnoj inačici nije dostupna opcija u „Program Files“.  Naći će te je samo u  x64 i x86 verziji.

izvor

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...

Napomena:  u 32 bitnoj inačici nije dostupna opcija u „Program Files“.  Naći će te je samo u  x64 i x86 verziji.

izvor

Ha ha. Pa x86 je 32-bitna inačica {#}

P.S.

Nego, i ja probao u WMware-u  Win8 - x86, instalacija prošla ok.

Windowsi uredno rade, ali između ostalog nema drivere za mrežnu karticu, drivere od win7 mi ne prihvaća, a kako zbog toga ne mogu na net, ne mogu pomoću win update probati naći drivere. {#} Matična je Intel dp35dp

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 22:31 (bugi.kc).
16 godina
neaktivan

I u ovom dev previewu se ponekad zablesiraju ikone u taskbaru te postanu bijele (brisanje icon.db ne pomaže).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice