Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.521.564
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
14 godina
Re: Windows 8 i 8.1
goranbm kaže...

E ovako, vidim da se ovdje priča o memoriji, ali svi ovi pagged i non-pagged izrazi i značenja mi nisu baš sjeli. Ja imam neki problem, bar mi se tako čini, jer mi windowsi u skoro idle modu koriste 4,8 GB od 6 GB koliko imam. Pokrenute aplikacije mi troše nekih 400 - 600 MB ovisno o chromu. E sad ako pokrenem BF4 dolazi dosta često do kritičnog usporavanja rada računala. Evo pojedinosti možete vidjeti na slici, pa vas molim savjete što poduzeti. Hvala.

Ajmo prvo vidjeti što zauzima toliku količinu memorije. Često puta to zna biti neki pozadinski proces za kojeg korisnik i nije svjestan da radi.

Pokreni Task Manager i pod prvim tabom (gdje se nalaze procesi) klikni na stupac koji prikazuje korištenje memorije (klikni jednom ili dva puta tako da se splikacije i servisi poredaju po veličini memorije koju koriste). Tako ćemo detektirati tko koristi najviše memorije.

Sandro HR Zagorje kaže...

ajd smiritre dozivljaje! Skenirao sam sa antivirusom, normalno puni sken systema ( avast) i Malwerbyteom. Doslo mi je do 1gb tijekom full skena. Evo, dosao doma, pa vidio da se  taj "paged pool" smanjio sa 1gb na 316MB i "non-paged pool" pao na 172MB

Nije problem u nama i smirivanju naših doživljaja, već ti tražiš problem tamo gdje ga nema. Odmah na početku sam ti rekao da nemaš razloga za brigu i da ne trebaš ništa poduzimati. Uvijek se pokušavam držati jednostavnog pravila: Ako radi bez problema ne popravljam.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 20:25 (mario.L_hr).
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
goranbm kaže...

Evo.

Jesi napravio ono da si isključio net monitor?

Jesam napravio sam i sad je ok, sada je Non pagged zauzima oko 50MB ...

Samsung Galaxy Note II :)
14 godina
mario.L_hr kaže...
se pokušavam držati jednostavnog pravila: Ako radi bez problema ne popravljam.

- Potpis. {#}{#}

15 godina
neaktivan

Da li netko zna zašto mi se u task manageru u win 8.1 prikazuje da mi memorija radi na 667 MHz (tj. 1333MHz) a ne 800 (tj.1600MHz) kako zapravo radi. U Biosu je namješteno na 1600MHz a i CPU-Z pokazuje toliko, znaći samo se u task manageru pokazuje krivo...

15 godina
Windows 8 i 8.1

Imam problem s čitanjem/zapisivanjem na hdd...događa mi se da je disk toliko zauzet da mi trza glazba koju puštam s tog diska. Ne traje to dugo, minut-dva, al mi se često događa u zadnje vrijeme.

Na disk piše i čita s njega torrent kljent, glazba je u  FLAC formatu, ako je to bitno.

HD tune test je urađen s ugašenim torrentom i glazbom.

EDIT: ovo mi se počelo događat od kad sam prešao s 7 na 8.1

Zdravi i veseli bili :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 22:33 (bradonja_85).

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Probaj u servisima disejblati windows search.

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Danas mi se u jednom trenutku opet napunio Non pagged pool na 3 GB, nakon restarta opet je ok. Zbog čega se to napuni tak odjednom ? Ima li nešto da se spriječi to ?

16 godina
goranbm kaže...

Danas mi se u jednom trenutku opet napunio Non pagged pool na 3 GB, nakon restarta opet je ok. Zbog čega se to napuni tak odjednom ? Ima li nešto da se spriječi to ?

Rješenje ti je stranu prije na forumu, ilitiga direktni link na poruku.

15 godina
neaktivan

Hahahaha, pa znam za to :) I da si malo pročitao moje poruke iza toga vidio bi da sam to već napravilo, i da je bilo sve ok. Ali mi se jučer ponovo popunio taj non pagged pool i kad sam otišao na taj registarski unos, on je stajao sa vrijednošću 4 kako sam i unio, a opet se pojavilo. Nakon restarta se sve vratilo u normalu :) Ali očito je da i sa tim riješenjem problem može vratiti, pa me samo zanimalo što ga točno uzrokuje :D

14 godina
Windows 8 i 8.1

Na 8.1 mi više nema notifikacije za pristigle mailove, u čemu bi mogao biti problem? Po postavkama bi sve trebalo raditi normalno.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozzz raja !!

Imam jedan problem oko Windows 8.1. Igrica PES 2013 je radila perfektno na windows 8-ici dok nisam instalirao windows 8.1. Naime, kad hoću da pokrenem PES, ono me izbaci. Uradio sam reinstalaciju igrice i opet isti problem. Stvarno ne znam u čemu leži problem.

I samo da kažem da je problem samo kod PES-a 2013, dok neka druga igrica radi odlično.

evo dvije slike da vidite kako izgleda taj problem...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 19:25 (eldoX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
eldoX kaže...

Pozzz raja !!

Imam jedan problem oko Windows 8.1. Igrica PES 2013 je radila perfektno na windows 8-ici dok nisam instalirao windows 8.1. Naime, kad hoću da pokrenem PES, ono me izbaci. Uradio sam reinstalaciju igrice i opet isti problem. Stvarno ne znam u čemu leži problem.

I samo da kažem da je problem samo kod PES-a 2013, dok neka druga igrica radi odlično.

Mislim da sam na netu vec vidio ovaj problem, da je dosta cest.

Pod "Uredi profil" upisi koje komponente imas, i onda ce se pojaviti ispod tvog imena na forumu pod Moj PC. Ljudi ce ti lakse pomoci.

A sto se tice problema, probaj snimiti najnovije drivere za graficku karticu.

Cak i beta verziju, ako postoji.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 19:31 (CyberDemonVZ).
14 godina
Windows 8 i 8.1

Za sve vas kojima je nedostajao Windowse Experience Index (WEI), od prije par dana je to moguće napraviti.
Jednostavnim programom koji pokreće "skriveni" WEI u samom OS-u.

više 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Isplati li se ici na Windows 8 sa ovom konfiguracijom? Cujem da FX rade bolje, cak i 7-10% brze :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
eldoX kaže...

Pozzz raja !!

Mislim da sam na netu vec vidio ovaj problem, da je dosta cest.

Pod "Uredi profil" upisi koje komponente imas, i onda ce se pojaviti ispod tvog imena na forumu pod Moj PC. Ljudi ce ti lakse pomoci.

A sto se tice problema, probaj snimiti najnovije drivere za graficku karticu.

Cak i beta verziju, ako postoji.

ee hvala ti puno !! Evo izvršio sam update drajvera i proradio je. {#}

15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Zasto mi u metro aplikacijama nekim (vrijeme,vijesti,poruke...) izbacuje da nisam povezan na internet, tj izvanmrezni nacin rada, iako u ostalim m.aplikacijama i desktop mi je povezano na net?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Win 8.1 clean install - Win 8 OEM kljuc

Pozdrav! Kolega ima prijenosnik iz HP Probook serije sa kojim je dobio već instalirane Windowse 8. On bi htio nadograditi Windowse na Win 8.1, ali želi clean install. Znači, ubacivanje Win 8.1 DVD-a (odgovarajući .iso je skinut sa interneta), format diska, te instalacija Windowsa.

Prema informacijama dostupnim na internetu neki kažu da je ovo moguće izvesti, drugi da nije. Navodno je problem u Win 8 ključu koji je zapisan u BIOS-u. Naime, Microsoft je zakomplicirao stvari i sa Win 8 ključem se ne može instalirati Win 8.1, nego je potrebno prvo instalirati Win 8, pa tek onda napraviti nadogradnju na Win 8.1. Na internetu sam našao savjete kako se taj problem može izbjeći, no, to nije ništa provjereno.

Zanima me, ima li tko slična iskustva?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Win 8.1 clean install - Win 8 OEM kljuc
D1001 kaže...

Pozdrav! Kolega ima prijenosnik iz HP Probook serije sa kojim je dobio već instalirane Windowse 8. On bi htio nadograditi Windowse na Win 8.1, ali želi clean install. Znači, ubacivanje Win 8.1 DVD-a (odgovarajući .iso je skinut sa interneta), format diska, te instalacija Windowsa.

Zanima me, ima li tko slična iskustva?

Pošto se radi o HP laptopu ,sigurno je samo da se upgrade na Pro mora napraviti iz Windowsa.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
17 godina
Windows 8 i 8.1

Evo jedan fora trik kako da zagasite kompjuter povlacenjem ekrana prema dole (nije bas tako, ali slicno).

Idete u folder "C:\Windows\System32" i tamo pronađite "slidetoshutdown.exe".

Mozete stavit precicu na desktop ili negdje drugdje gdje vam pase i klik na tu ikonu dobijete prozor koji samo povucete prema dole i komp se ugasi {#}.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
djigibao kaže...

Mozete stavit precicu na desktop ili negdje drugdje gdje vam pase i klik na tu ikonu dobijete prozor koji samo povucete prema dole i komp se ugasi {#}.

Ili dodajte shortcut na desktop background:

Registry hack

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
Windows 8 i 8.1

Eto sada im neće više biti komplicirano ugasiti komp na osmici. :)

Dobro i ja sam prvi puta googlao kako ugasiti neš ti charmse. :)))

1 1 hvala 0
15 godina
Oldy kaže...

Sto je komplicirano? Desni klik na start, shut down.. jednostavno da ne moze biti jednostavnije

Bivši ulični prodavač limuna i hodajući leš
16 godina
Windows 8 i 8.1

Na 8.1. su tek uveli shutdown opciju na densom kliku na start. Na čistoj 8ici nije bilo tog, pa onima koji koriste 8, dobro dođe nekakav takav prečac.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 9:52 (bugi.kc).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

bugi.kc

- Tko hoće ono "pravo", instalira si "Classic shell" i onda ima "stari" start menu (ne samo button), a ima i sve opcije koje klasični start donosi, a među tim opcijama je i "normalna" shut down" "tipka".

4 2 hvala 1
15 godina
neaktivan
zeus-mo kaže...

Zasto mi u metro aplikacijama nekim (vrijeme,vijesti,poruke...) izbacuje da nisam povezan na internet, tj izvanmrezni nacin rada, iako u ostalim m.aplikacijama i desktop mi je povezano na net?

iko?

16 godina
merio kaže...
Oldy kaže...

Sto je komplicirano? Desni klik na start, shut down.. jednostavno da ne moze biti jednostavnije

Dobro pametno moje gdje si bio 13.8.2012. kada sam instalirao osmicu rtm da mi to kažeš?

Sada svi to znamo na 8.1 jel? :p

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 21:12 (Oldy).
13 godina
neaktivan

Ukucaj netplwiz u Search (ili samo otvori Start screen i počni tipkat).

Kad ti se otvori prozor ,označi svoj account i makni kvačicu sa ''Users must enter ... bla ,bla''  ,upiši lozinku dva puta i potvrdi. Gotovo.

Imam isti problem,kad stavim laptop na hibernaciju,i kad ga ponovo pokrenem trazi mi onaj pasword,to mi prije nije trazilo,pokusao sam sa tim sto si gore napisao ali ne ide,kod mene je vec ostriklirano to....? :/

Sadmir K
17 godina
Sadmir01 kaže...

Ukucaj netplwiz u Search (ili samo otvori Start screen i počni tipkat).

Kad ti se otvori prozor ,označi svoj account i makni kvačicu sa ''Users must enter ... bla ,bla''  ,upiši lozinku dva puta i potvrdi. Gotovo.

Imam isti problem,kad stavim laptop na hibernaciju,i kad ga ponovo pokrenem trazi mi onaj pasword,to mi prije nije trazilo,pokusao sam sa tim sto si gore napisao ali ne ide,kod mene je vec ostriklirano to....? :/

Stavi ovo na NO (slika)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
13 godina
neaktivan

Stavi ovo na NO (slika)

Hvala drug,pomoglo... 

Sadmir K
17 godina
Windows 8 i 8.1

Sta kazete na ovaj izgled Windowsa {#}

15 sviđa mi se
49 ne sviđa mi se
Moj PC  
7 5 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice