E ovako, vidim da se ovdje priča o memoriji, ali svi ovi pagged i non-pagged izrazi i značenja mi nisu baš sjeli. Ja imam neki problem, bar mi se tako čini, jer mi windowsi u skoro idle modu koriste 4,8 GB od 6 GB koliko imam. Pokrenute aplikacije mi troše nekih 400 - 600 MB ovisno o chromu. E sad ako pokrenem BF4 dolazi dosta često do kritičnog usporavanja rada računala. Evo pojedinosti možete vidjeti na slici, pa vas molim savjete što poduzeti. Hvala.
Ajmo prvo vidjeti što zauzima toliku količinu memorije. Često puta to zna biti neki pozadinski proces za kojeg korisnik i nije svjestan da radi.
Pokreni Task Manager i pod prvim tabom (gdje se nalaze procesi) klikni na stupac koji prikazuje korištenje memorije (klikni jednom ili dva puta tako da se splikacije i servisi poredaju po veličini memorije koju koriste). Tako ćemo detektirati tko koristi najviše memorije.
ajd smiritre dozivljaje! Skenirao sam sa antivirusom, normalno puni sken systema ( avast) i Malwerbyteom. Doslo mi je do 1gb tijekom full skena. Evo, dosao doma, pa vidio da se taj "paged pool" smanjio sa 1gb na 316MB i "non-paged pool" pao na 172MB
Nije problem u nama i smirivanju naših doživljaja, već ti tražiš problem tamo gdje ga nema. Odmah na početku sam ti rekao da nemaš razloga za brigu i da ne trebaš ništa poduzimati. Uvijek se pokušavam držati jednostavnog pravila: Ako radi bez problema ne popravljam.