Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.528.621
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
pa upšeš svoj mejl i oni ti pošalju na njega nazad ključ, prođe to nekoliko sati ponekad, ali meni su za 5-10 min poslali ključ...

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/feature-packs
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
eterna luchar kaže...
pa upšeš svoj mejl i oni ti pošalju na njega nazad ključ, prođe to nekoliko sati ponekad, ali meni su za 5-10 min poslali ključ...

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/feature-packs

nisi me skuzio... neznam doc do tog dijela u kojem mogu izabrat jel cu kupiti ili upisati kljuc... vec sam ga narucio maloprije na toj stranici.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 16:38 (maxy0).
16 godina
neaktivan

my bad, nisam pročitao temeljito post ranije...
možda si na enterprise verziji, mislim da neke nemaju tu opciju, nisam siguran 100%

inače to stoji u control panel-u -> system -> pa ispod Winwos edition, možda od tamo radi, mal vjerovatno al ono...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 16:43 (eterna luchar).
17 godina
ihush kaže...
pirat kaže...
..

EDIT Znači nitko od vas nema ovog admina kao na slici?

-imaju ga svi (7-8), defaultno je administrator acc disebliran i tako treba biti. Koristi se samo u slučaju problema... btw, pametno je postaviti pass.

Da, postoji administrator definiran kao user u postavkama (i disablean), ali kod mene nema administratora u security postavkama nad fileovima kao kod njega (evo konkretno i 64-bitni Photoshop CS5 sam pogledao) ! Samo oni koje sam napisao. Sad zašto se njemu pojavio i administrator ako ga ručno nije dodavao, nemam pojma.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 16:50 (deckard).
13 godina
neaktivan
Windows 8

dali 8 trosi vese sistemskih resursa od 7????

All that's left of proud Tristram, are ghosts and ashes.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mali ivica86 kaže...

dali 8 trosi vese sistemskih resursa od 7????

Ne, možda čak malo manje, ali to manje je zanemarivo.

15 godina
eterna luchar kaže...

my bad, nisam pročitao temeljito post ranije...
možda si na enterprise verziji, mislim da neke nemaju tu opciju, nisam siguran 100%

inače to stoji u control panel-u -> system -> pa ispod Winwos edition, možda od tamo radi, mal vjerovatno al ono...

windows 8 pro je... mozda ima veze sto sam ga preko dreamsparka skinuo i instalirao
a i jos mi nije stigao key poslao sam prije sat vremena negdi mail 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 17:15 (maxy0).
17 godina
maxy0 kaže...

windows 8 pro je... mozda ima veze sto sam ga preko dreamsparka skinuo i instalirao
a i jos mi nije stigao key poslao sam prije sat vremena negdi mail 

Key za MC češ se načekati. Prošli tjedan su išli unutar 24h, ja sam sad par komada pokupio za ekipu, svakog sam čekao ravno 3 dana. Malo je zagužvilo unazad par dana, ko zna zašto hehe, a i piše sad tamo 72sata. BTW, što se tiće instalacije i admina, ako nisi skinuo neki pouzdani image, odmah promijeni password tog admina zlu ne trebalo.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 17:30 (deckard).
16 godina
neaktivan
deckard kaže...
Danyel kaže...

Ne znam šta su željeli postići, ali s ovom verzijom Windowsa Microsoft je dokazao svima, pa čak i onima koji su ih simpatizirali, da je idiotska firma.

U stvari W8 osobno vidim kao neku probnu, međuverziju jer ovo normalan čovjek ne može uopće nazvati ozbiljnim OS-om. Ovo djeluje jako neozbiljno i jako površno, a ktome ne donosi ama baš nikakva korisna poboljšanja ili ubrzanja u odnosu na W7 - DAPAČE. Očito je da su naglasak stavili na tablete, međutim zaboravili su da dobar dio svijeta ne koristi tablet kao primarno računalo. 

Ne sumnjam da će korisnika tableta biti sve više jer su lagani, prenosivi i ne zahtijevaju ni približno uporabe mozga kao stolno računalo sa klasičnom tipkovnicom i mišem. Međutim, korisnika dobrog ''starog'' PC-a biti će još dugo vremena, pa bi bilo pošteno da su ovo prozvali Windowsima 7.5 za tablete, a da su nama ''običnim'' korisnicima napravili novu, punokrvnu verziju Windowsa i onda to pošteno nazvali OSMICOM. 

Dosadno ti, pa malo trolaš ?

Ne trolam nego komentiram, a ovo je tema o W8 - dakle mogu i apsolutno smijem napisati svoje mišljenje o ovom produktu.

I smatram da je BEZOBRAZNO od firme koja godišnje zarađuje stotine milijardi dolara ovo nametati i prodavati kao posve novi OS. Imaš kaj protiv?

Ako imaš - kupuj sve njihovo, debelo im plaćaj. Ja ne namjeravam, kupio sam W7 samo zato jer sam morao (inače koristim Linux i njegove derivate) i dobar je i ne namjeravam ga mijenjati za ovaj OS jer ne donosi ništa bitno što već nemam u sedmici.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
13 godina
neaktivan
Windows 8

vecer svima, kakvo je vase misljenje o sigurnosti Skydrive-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Danyel kaže...

Ne trolam nego komentiram, a ovo je tema o W8 - dakle mogu i apsolutno smijem napisati svoje mišljenje o ovom produktu.

I smatram da je BEZOBRAZNO od firme koja godišnje zarađuje stotine milijardi dolara ovo nametati i prodavati kao posve novi OS. Imaš kaj protiv?

Ako imaš - kupuj sve njihovo, debelo im plaćaj. Ja ne namjeravam, kupio sam W7 samo zato jer sam morao (inače koristim Linux i njegove derivate) i dobar je i ne namjeravam ga mijenjati za ovaj OS jer ne donosi ništa bitno što već nemam u sedmici.

Jesi radio na Win8 dulje od 5 minuta ?

Deckard
17 godina
Windows 8
Zasto bi koristio itko osmicu vise od 5 minuta?

I kada te bicuju, ne treba ti 5 minuta da shvatis da je bolno i neugodno...

...jasno, neki se priviknu pa im pase
Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
0 12 hvala 0
16 godina
neaktivan
deckard kaže...
Danyel kaže...

Jesi radio na Win8 dulje od 5 minuta ?

Jesam, isprobao sam ga na čak sat vremena i još mi stoji na nekom starom hardu (RC verzija). 

Pazi, govoriš s čovjekom koji se bavi servisom i prodajom računala. I gotovo da nema OS-a kojeg nisam isprobao, još od Unixa i DOS-a... 

Egzaktne brojke govore da je W8 jednako brz kao W7, i što se tiče potrošnje resursa su tu negdje, te nema baš nikakvih novosti osim za vlasnike tableta. Što je greška jer je Metro (ili kako već po novom...) neozbiljna površina za desktop PC. 

Meni osobno se nije svidio, i ne vidim potrebu prelaska na W8 i nikome je ne savjetujem, da NE BACAJU bezveze NOVAC. 

Čak ni igrači nisu dobili nikakve beneficije koje već nemaju u sedmici...

Ovo je trebala biti posebna verzija sedmice za tablete, a ne prodavati kao kompletno novi OS...

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
Danyel kaže...

Jesam, isprobao sam ga na čak sat vremena i još mi stoji na nekom starom hardu (RC verzija). 

Pazi, govoriš s čovjekom koji se bavi servisom i prodajom računala. I gotovo da nema OS-a kojeg nisam isprobao, još od Unixa i DOS-a... 

Egzaktne brojke govore da je W8 jednako brz kao W7, i što se tiče potrošnje resursa su tu negdje, te nema baš nikakvih novosti osim za vlasnike tableta. Što je greška jer je Metro (ili kako već po novom...) neozbiljna površina za desktop PC. 

Meni osobno se nije svidio, i ne vidim potrebu prelaska na W8 i nikome je ne savjetujem, da NE BACAJU bezveze NOVAC. 

Ovo je trebala biti posebna verzija sedmice za tablete, a ne prodavati kao kompletno novi OS...

Ti se baviš servisom i prodajom računala, a ja se od 80-ih bavim programiranjem od assemblera na zx spectrumu, komodorcu, amigi, PC-ima svih vrsta i oblika, pa do čega se got sjetiš, a razvoj softwarea i bakčanje s PC-ima mi je kruh svagdašnji. I di smo sad ? Evo ti egzaktnih stvari s mašina na kojima vrtim Win8, točnije na njih 4, od media servera s Atomom, pa do i7 s klasičnim hard diskovima; boot, dizanje aplikacija svih vrsta i oblika pod Win8 ne da je brže, nego nemam više namjeru nabavljati SSD za radnu kantu, a mislio sam. Out of box imaš dobar antivirus, mountanje imagea out-of-box, inteligentniji user management, protjeran šugavi i tromi Aero, konačno upotrebljivi task manager, raznorazni codeci i rendereri za heavy video i raznorazne framerate interpolacije konačno (opet nakon XP-a) prodisali usljed izostanka aera. A samo sam zagrebao površinu. Nema starta ? Kome to više treba ? U jedan dan poskužiš kako stvari stoje. S par hotkeyeva ili klikova mišem otvaram sve što mi treba, i za što sam prije rovao po sistemu. Tu je i Win+X menu kojeg se da proširiti. Ali to su već frikerske fore. Metro ni ne spominjem, žena mi se na svojem kompu ne miće iz toga, a kad se nabilda baza aplikacija 90% tipičnih usera koji će naletjeti na Win8 neće ni znati za desktop jer im neće trebati. I sve skupa zapakirano za 40 baksa, a ko je bio sretniji ugrabio je priliku za 15 ako izuzmemo mogućnost registracije badava koja je siva zona svega skupa. Ja ti inače nisam ljubitelj MS-a, ali ovaj put sam bio oduševljen Windowsima ko kad sam dobio prvu Amigu 500 prije milijun godina, a vjeruj mi da sam bio ushićen tada. I friendovi i kolege koje sam naložio na osmicu također guštaju, a nisu pali s Marsa. Ali svakom svoje. Nekome vrijedi, nekome ne. Meni samo task manager takav kakav je i brzina bootanja, hibernacije i dizanja aplikacija vrijedi tih para.

Deckard
13 godina
Windows 8

Molim pomoć, na laptopu imam w7 ultimate x86, kada idem instalirati w8 x64 preko dvd-a izbaci mi ovo:

Ima li neki način da ovo instaliram?

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 8

Napravi svježu instalaciju, ne možeš raditi upgrade s x86 na x64 verziju.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

0 0 hvala 0
15 godina

Upravo presao na win 8 x64 kroz 2 sata vec sam se navikao na njega sve mi ide brze nekako! i da zanimljiva stvar Counter Strike:GO je dobio boost od 30fps-ova sa istim postavkama sad jel to zato sto su oni bili vec 2 godine bez reinstalacije ili nesto drugo neznam!

17 godina
KiX777 kaže...

Molim pomoć, na laptopu imam w7 ultimate x86, kada idem instalirati w8 x64 preko dvd-a izbaci mi ovo:

Očito pokušavaš napraviti upgrade. Zaboravi. Trebaš napraviti clean install, znači pregaziti postojeće Windowse 7 s w8 x64, pa sve posložiti od nule. Spremi sve podatke/fileove/postavke do kojih ti je stalo, a koje su ti na sistemskoj particiji, i bootaj instalaciju win8 drito nakon BIOS POST-a, i gazi.

Deckard
13 godina
Windows 8

Problem je u tome što mi laptop ne prepoznaje dvd, stavim dvd kao primary u biosu i kada se laptop upali, pita me želim li repair computer ili start windows normally

0 0 hvala 0
14 godina
KiX777 kaže...

Fresh install radis ovako http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-xp-operativnog-sustava/61283.aspx

Isti je pistupak samo sto je u Windows-u 8 olaksan 5 puta i preskace se dosta opcija, to jest uz par klikova instaliras Windows :). Ne boj se nije tesko!

EDIT(Za tvoj drugi post): Probaj stiskati F12 umjesto DEL, onda te baca u boot menu. Onda odaberi CD i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 20:23 (dinos3).
15 godina
neaktivan
Windows 8

Pozdrav ekipo :)

Zanima me da li itko skida win 8 preko Secure Download Managera (svi koji su studenti i dobili su key, preko njega skidaju OS), da li je vama užasno štekalo?

Prvo nikak da mi krene download, nakon jedno 100 pita gašenja i paljenja, krenulo je skidanje i stalo na 66%, i opet sve isto, ne bi krenulo dalje

da ga ubiješ, ima tko možda kakvu preporuku?

p.s. ne izbacuje mi nikakve greške, nego stoji na 66% vec dva sata, tako da sam siguran da ne skida.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
KiX777 kaže...

Problem je u tome što mi laptop ne prepoznaje dvd, stavim dvd kao primary u biosu i kada se laptop upali, pita me želim li repair computer ili start windows normally

Hm, malo čudno da nemožeš bootati s DVD-a, a na Windowsima ga imaš, pretpostavljam (?). Imaš ziher i neku F tipku (obično F12) kod boota s kojom pozoveš boot menu, pa probaj tamo odabrati DVD. A možda je image krivo spržen ? Jel možeš na tom laptopu bootati preko USB sticka ? Imaš kakav stick pri ruci ? Ako imaš, evo ti alat s kojim napraviš boot stick iz imagea u par klikova mišem:

http://tinyurl.com/yhnj35k

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 20:31 (deckard).
15 godina
Uny kaže...

Zanima me da li itko skida win 8 preko Secure Download Managera (svi koji su studenti i dobili su key, preko njega skidaju OS), da li je vama užasno štekalo?

Prvo nikak da mi krene download, nakon jedno 100 pita gašenja i paljenja, krenulo je skidanje i stalo na 66%, i opet sve isto, ne bi krenulo dalje

p.s. ne izbacuje mi nikakve greške, nego stoji na 66% vec dva sata, tako da sam siguran da ne skida.

skini cisti image iste verzije za koju imas key sa torrenta i radit ce provjereno.

Inace bio sam cisti skeptik prema metro sucelju ali mi zapravo i nije problem cak mi se i svida :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 20:40 (CroVandal).
13 godina
Windows 8

Evo slike da vidite kako to izgleda:

Prvo ovo izbaci 

Stisnem Esc, pa ovo:
 Stisnem F9 pa ovo:
 Odabrem prvo i onda ovo:

Stisnem space (probao sam i ništa ne dirati), ali se boota w7 ili se pojavi start windows , safe mode itd.

Probat ću napraviti upgrade na w8 pro x86, ako neće ovo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Uny kaže...

skini cisti image iste verzije za koju imas key sa torrenta i radit ce provjereno.

Inace bio sam cisti skeptik prema metro sucelju ali mi zapravo i nije problem cak mi se i svida :-)

hmm, ne vjerujem torrentima...

Sve je stvar navike, ljudi odmah počnu pljuvati što nema ovo, ono, a u stvari pola njih ni ne koristi to, npr ja se ne sjećam kad sam zadnji put

otvorio start, jedinu pravu zamjerku imam na aero, tj transparentni tab, nezz zašto su to maknuli.

Korisnik bonbona? Imas smarthpone koji pokreće android?, onda šta čekas: http://www.probonbon.net
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 20:53 (Uny).
15 godina

Ja skidam samo sa privatnih iako sam nasao indetican na piratebay-u znaci to je cist MS image bez crackova keyeva i ostalog...da trebali su bar mogucnost da se moze aero ukljucit ostaviti

16 godina
neaktivan
deckard kaže...
Danyel kaže...

Ti se baviš servisom i prodajom računala, a ja se od 80-ih bavim programiranjem od assemblera na zx spectrumu, komodorcu, amigi, PC-ima svih vrsta i oblika, pa do čega se got sjetiš, a razvoj softwarea i bakčanje s PC-ima mi je kruh svagdašnji. I di smo sad ? Evo ti egzaktnih stvari s mašina na kojima vrtim Win8, točnije na njih 4, od media servera s Atomom, pa do i7 s klasičnim hard diskovima; boot, dizanje aplikacija svih vrsta i oblika pod Win8 ne da je brže, nego nemam više namjeru nabavljati SSD za radnu kantu, a mislio sam. Out of box imaš dobar antivirus, mountanje imagea out-of-box, inteligentniji user management, protjeran šugavi i tromi Aero, konačno upotrebljivi task manager, raznorazni codeci i rendereri za heavy video i raznorazne framerate interpolacije konačno (opet nakon XP-a) prodisali usljed izostanka aera. A samo sam zagrebao površinu. Nema starta ? Kome to više treba ? U jedan dan poskužiš kako stvari stoje. S par hotkeyeva ili klikova mišem otvaram sve što mi treba, i za što sam prije rovao po sistemu. Tu je i Win+X menu kojeg se da proširiti. Ali to su već frikerske fore. Metro ni ne spominjem, žena mi se na svojem kompu ne miće iz toga, a kad se nabilda baza aplikacija 90% tipičnih usera koji će naletjeti na Win8 neće ni znati za desktop jer im neće trebati. I sve skupa zapakirano za 40 baksa, a ko je bio sretniji ugrabio je priliku za 15 ako izuzmemo mogućnost registracije badava koja je siva zona svega skupa. Ja ti inače nisam ljubitelj MS-a, ali ovaj put sam bio oduševljen Windowsima ko kad sam dobio prvu Amigu 500 prije milijun godina, a vjeruj mi da sam bio ushićen tada. I friendovi i kolege koje sam naložio na osmicu također guštaju, a nisu pali s Marsa. Ali svakom svoje. Nekome vrijedi, nekome ne. Meni samo task manager takav kakav je i brzina bootanja, hibernacije i dizanja aplikacija vrijedi tih para.

Ok, svaka tebi čast. Bravo za tebe (programiranje), samo što sam ja više govorio iz mog kuta, dakle kao obični KORISNIK s ponešto iskustva. No, ako je tebi brzina bootanja od 5 sekundi kraća vrijedna 1000 i kusur kuna, onda dobro...

Samo što se meni čini da ti radiš za Microsoft ili imaš neke direktne koristi jer ovaj tvoj komentar smatram upravo REKLAMNIM.

Antivirus downloadam ionako za par sekundi, ''intelignetniji'' user managment mi uopće nije potreban, niti sam ikad primijetio da je Aero ''šugav i trom'' (LOOOOL, ovo ti je već za antologiju)... osim toga, za samo pola sata od Windowsa 7 se da napravit super pokretač koji je i brži i jednostavniji od te osmice...

Ali, da ne započinjemo sad flame rat i ne davimo ostale korisnike - ja smatram da je osimica nepotrebna, a ti si oduševljen featuresima koji već poostoje u sedmici i kažeš da vrijedi takav polu-proizvod prelaska sa vrlo brze i stabilne sedmice i još povrh toga vrijedi plaćanja 200 USD?....

No, dobro - svakom njegovo...

Iz Hrvatske, s ljubavlju
15 godina

40usd je prelazak

16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

40usd je prelazak

jest - prelazak 40 dolara, ali ja govorim o novoj instalaciji (nikada, ama baš nikada ne radim ''prebacivanje i upgrade'')...

Iz Hrvatske, s ljubavlju
15 godina

Key vrijedi i za cistu instalaciju zato svi kupuju jedino sto je vezan samo za 1 racunalo

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice