Kupio sam i ja Win8 ali koliko vidim da nema transparentan taskbar... Jel se to može kako riješiti, tj. da bude kao na RP verziji?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je bio potpuno transparentan na RP verziji kao Aero na Win7. Nekako mi je glupo ako nije transparentan
Imaš manje zauzeće RAM-a, time dužu bateriju, a i iskreno meni stock W7 taskbar i nije bio nešto, jedino mi se ona nova nazivna traka na Office 2010 sviđala, šteta što nisu nešto takvo implementirali, imala je dovoljno prozirnosti, lijepo centriran tekst i bila je prije svega jasna.
Cudim se kako su ovdje zaboravili pohvaliti Task Manager..
Ja sam si instalirao shell classic (start menu), i on mi boota odma na Desktop i imam start menu.. Tako da ni ne vidim ovaj ''Tablet UI'' i osjecam se ko da koristim poboljsanu sedmicu :D. Cak mi search na shell classic-u puno bolje radi nego na obicnom od sedmice..
Ja ako sam na osmici onda sam na osmici.... :)
Ja ako sam na osmici onda sam na osmici.... :)
Slazem se s tobom, ali svatko ima svoj ukus :D... Meni se ne svida zato jer nisu sve aplikacije koje koristim Metro, gotovo njih 90%.. I onda mi mijenja iz Metroa u desktop, pa vamo tamo.. A ovako sam samo na desktopu i furim :D. To prebacivanje ide sasvim fluidno i odlicno ali mi ne pase :). A tko zna mozda cu za pola godine reci kako je Metro najbolja stvar koju su stavili u Windows :)
dali je trenutno moguci update sa RP , na RTM
napisao sam par postova iznad kako sam ja uspio napraviti update sa RP na RTM.. s tim da - tvoje datoteke (documents, pictures, videos itd) ostaju spremljeni, registry se briše i sve aplikacije kaj si imao instalirane na C particiji ti se kasnije spremaju u folder windows.old.. od koje praktički i nemaš koristi, jer tak i tak moraš radit ponovnu instalaciju drivera i programa - pošto se registry obrisao.. dakle, kao da si napravio clean install bez backupiranja tvojih datoteka
dali je update na RTM moguc preko windows update , ili moram imat dvd sa rtm ?
ja ne mogu izbrisat folder wondows.old.... javi mi da mi treba dozvola od mog username-a... admin sam na pc i potvrđen mi je pc na outlook.com. probao sam s unlockerom i give me ownership ali ne ide. je8ate, taj folder ima 20-ak gigi i baš me nervira...
e, i ja onaj screen od biosa ne vidim. ili se stvarno tako brzo diže ili nešto nije u redu. kad sam opet radio clean instal morao sam instalaciju pokrenut iz windowsa. :/
ja ne mogu izbrisat folder wondows.old.... javi mi da mi treba dozvola od mog username-a... admin sam na pc i potvrđen mi je pc na outlook.com. probao sam s unlockerom i give me ownership ali ne ide. je8ate, taj folder ima 20-ak gigi i baš me nervira...
e, i ja onaj screen od biosa ne vidim. ili se stvarno tako brzo diže ili nešto nije u redu. kad sam opet radio clean instal morao sam instalaciju pokrenut iz windowsa. :/
očisti ga preko Disk Cleanup-a pa tamo odaberi Clean System Files
meni programom unlocker uvijek ide samo traje satima..
Ukratko.Za male pare dobijes legalan OS,ako ga vec nisi imao.
OS koji djeluje veoma brz,stabilan,siguran,trosi manje resursa,dobro ispoliran-u sustini po mom skromnom misljenju dostojan nasljednik Win 7.
Za mene dovoljan razlog za prelazak.Ako drugi to ne osjecaju,to je njihov izbor.
Trazi malo privikavanja al neka,bar je zanimljivo i nismo toliko neuki da se vecina nas za kratko vrijeme ne moze snaci u donekle drugacijem okruzenju.
Preporuka kao i za svaku novu stvar-probati pa vidjeti koliko ce vam se svidjeti.
Mene za sad smeta dvi stvari:
- Gašenje pozadinskih programa, aplikacija i desktop jer moram povlačit na rub ekrana, ali to sada radim na brži način alt+f4
- Smeta me neujednačenost programa. Prm. Imam chrome na desktopu i aplikaciju na metrou. Ako nešto radim na chromeu koji sam otvorio putem desktopa, taj isti chrome na metrou će se otvorit zasebno i neće imati recimo isti bookmark,history,..
- Gašenje pozadinskih programa, aplikacija i desktop jer moram povlačit na rub ekrana, ali to sada radim na brži način alt+f4
- Smeta me neujednačenost programa. Prm. Imam chrome na desktopu i aplikaciju na metrou. Ako nešto radim na chromeu koji sam otvorio putem desktopa, taj isti chrome na metrou će se otvorit zasebno i neće imati recimo isti bookmark,history,..
1. ne moraš ih gasit
2. ah, glupi microsoft ne zna napravit chrome browser...........ali čekaj, pa to radi na IE, možda onda ipak nije problem do microsofta i win8 nego do nekog drugog
Ukratko.Za male pare dobijes legalan OS,ako ga vec nisi imao.
OS koji djeluje veoma brz,stabilan,siguran,trosi manje resursa,dobro ispoliran-u sustini po mom skromnom misljenju dostojan nasljednik Win 7.
Za mene dovoljan razlog za prelazak.Ako drugi to ne osjecaju,to je njihov izbor.
Trazi malo privikavanja al neka,bar je zanimljivo i nismo toliko neuki da se vecina nas za kratko vrijeme ne moze snaci u donekle drugacijem okruzenju.
Preporuka kao i za svaku novu stvar-probati pa vidjeti koliko ce vam se svidjeti.
Kaj nije još bolje malo pričekat da se sam OS "ustabili" do kraja, tj dok ga "zakrpaju"..
Kolko je updeta izišlo do sad?
ne znam ali meni je isto kao sto je joze napisao i to sa IE... jedan radi jedno drugi drugo. + još sto mi kad sam na forumu u nekoj konkretnoj temi ne prikazuje sa strane ovaj bar di su aktivne teme i to.. dok npr kad lupim teme koje pratim ili sudjelujem normalno ga prikaže. to mi je isto bilo i na CP. a da još bude stvar bolja, prvo je radilo normalno i nakon nekog vremena skužim da ga nema (tog sidebara ili kako se već to zove). ubi me ako znam koji k se desava. morat cu opet sve nanovo instalirat. 3. put :/
nešto se očito sje8alo pri instalaciji ili ga još je8e onaj windows.old folder ili koji k.... bios uopce ne vidim kao ni onu poruku lupi f8 ili f10 da bootaš s nečeg drugog itd..
1. ne moraš ih gasit
nego što moram napravit kako bi se iz prim. fotografija vratio na metro. Koliko sam skužio moram povuć prozor prema doli ili prema desnoj strani onda se taj dio ekrana suzi a lijevi ostane prazan. I onda treba opet taj mali dio maknit da bi napokon doša do metroa
nego što moram napravit kako bi se iz prim. fotografija vratio na metro. Koliko sam skužio moram povuć prozor prema doli ili prema desnoj strani onda se taj dio ekrana suzi a lijevi ostane prazan. I onda treba opet taj mali dio maknit da bi napokon doša do metroa
pretpostavit ću da ne trolaš nego da jednostavno nikad nisi probao stisnut win key ili s mišem otić u donji lijevi ćošak i stisnut start
2. Ako sinkroniziraš podatke online onda će ti raditi.
Ja recimo imam upaljenu sinkronizaciju i na w8, linuxu i android smartphoneu vidim sve svoje bookmarke i history u chrome browseru.

Otkriven sigurnosni propust: http://news.techeye.net/security/windows-8-bug-hacked-already

Otkriven sigurnosni propust: http://news.techeye.net/security/windows-8-bug-hacked-already
Taj VUPEN su neki gadni likovi. Oni su prosle godine i Chrome hakirali...
Možda je već netko pitao pa se ispričavam ako je već negdje odgovoreno. Instalirao sam trial verziju i kao jezik odabrao engleski, a tastatura hrvatski. Problem je u tome što mi je Metro UI na hrvatskom, pa imam nazive Pošta, Osobe... Desktop je normalno na engleskom. Jedini način da mi Metro bude na engleskom je da se tastatura prebaci na engleski. Ima li koji način da tastatura bude hrvatska, a da Metro ostane na engleskom?
Hvala
pretpostavit ću da ne trolaš nego da jednostavno nikad nisi probao stisnut win key ili s mišem otić u donji lijevi ćošak i stisnut start
ajme da zaboravio sam da kad se stane mišem u donjem lijevom kutu da dođe popup za start. Hvala ...
jok... isto je samo manje :D
evo odgovora za sve, koji kao i ja nisu znali hoce li 32 bitni upgrade key vrijediti i za 64 bitnu verziju Windowsa 8 - kratko i jasno NE!
Thank you for asking the Question!
Sorry to know that you face issues with Upgrade key . As I get it right you need to know whether the Windows 8 32 bit upgrade key will work with Windows 8 64 bit.
Unfortunately, you cannot use the Windows 8 32 bit upgrade key, with Windows 8 64 bit because they both are from different architectures.
In order to upgrade to a Windows 8 64 bit ,you need to buy a Windows 7 64 bit version of operating system and then use a Windows 8 64 bit.
Reply to us if you face any issues with Upgrade key or any other Windows Issue, and I would be glad to assist you again and try to rectify the issue as early as possible.
Have a nice day!
Hope this information helps.
Evo i ja instalirao Win 8 i mogu vam reć da pratim sve Win 8 teme na Bug forumu ali nemoš to uopće zamisliti dok neprobaš na vlastitoj koži. Nakon prvog paljenja imao sam osjećaj kao da mi je netko mozak okrenuo skroz naopako. Kao da sam instalirao skroz drugi sistem a ne Windows. Kako sam bio u šoku trebalo mi je dosta vremena da nađem Desktop a nemoš mu falit onu veliku pločicu. Da, toliko sam bio zavidan. Kao da mi je atomska bomba eksplodirala u glavi. Ali nakon nekog vremena podesiš sve i onda počima prava stvar, sve je ispolirano i šta je najbitnije ekstremno brzo, kao da sam kupio novi komp. Oduševljen sam. Nisam probao nikakve zahtijevne aplikacije ni igre ali nesumnjam da će se vrtiti izvrsno. Taman sam stavio Adobe Master Colletion CS6 i jedva čekam da usporedim performanse sa Win 7 64-bit. Novi Start menu (Metro) skoro pa nisam koristio nego sam isključivo u Desktopu i vidim zašto ljudima smeta, ali ja ga za sada jednostavno ignoriram dok nebudem imao vremena dublje ući u njega. Ako imate volje i vremena za učenje Windows 8 se definitivno isplati, ako ste zauzeta osoba, sa puno posla, onda čekajte neka bolja vremena jer će vam napravit bombu u glavi, a i oduzet će vam puno vremena da sve programe nanovo instalirate i podesite po guštu. Ako sastavljate novi PC onda se nemate šta mislit.
Ovo je tek dojam od jednog dana korištenja a pravu recenziju ću moć dat tek kad isprobam šta više pravih specijaliziranih programa i naravno igre :)
Primjetio sam i da mi ima jedan sigurnosni updejt od 100 mb ali ga nisam još stavio. Jeli i vama to bilo?
Još jedna stvar, želio bi da nakon paljenja odma otvara Desktop ali koliko sam skužio ne postoji opcija za takvo nešto bez da se čačka po sistemu ili instalira nkei program. Šteta, trebali su stavit tu opciju u control panel. Mada nije ni neki problem kad se digne komp kliknit na pločicu - Desktop.
Evo i ja instalirao Win 8 i mogu vam reć da pratim sve Win 8 teme na Bug forumu ali nemoš to uopće zamisliti dok neprobaš na vlastitoj koži. Nakon prvog paljenja imao sam osjećaj kao da mi je netko mozak okrenuo skroz naopako. Kao da sam instalirao skroz drugi sistem a ne Windows. Kako sam bio u šoku trebalo mi je dosta vremena da nađem Desktop a nemoš mu falit onu veliku pločicu. Da, toliko sam bio zavidan. Kao da mi je atomska bomba eksplodirala u glavi. Ali nakon nekog vremena podesiš sve i onda počima prava stvar, sve je ispolirano i šta je najbitnije ekstremno brzo, kao da sam kupio novi komp. Oduševljen sam. Nisam probao nikakve zahtijevne aplikacije ni igre ali nesumnjam da će se vrtiti izvrsno. Taman sam stavio Adobe Master Colletion CS6 i jedva čekam da usporedim performanse sa Win 7 64-bit. Novi Start menu (Metro) skoro pa nisam koristio nego sam isključivo u Desktopu i vidim zašto ljudima smeta, ali ja ga za sada jednostavno ignoriram dok nebudem imao vremena dublje ući u njega. Ako imate volje i vremena za učenje Windows 8 se definitivno isplati, ako ste zauzeta osoba, sa puno posla, onda čekajte neka bolja vremena jer će vam napravit bombu u glavi, a i oduzet će vam puno vremena da sve programe nanovo instalirate i podesite po guštu. Ako sastavljate novi PC onda se nemate šta mislit.
Ovo je tek dojam od jednog dana korištenja a pravu recenziju ću moć dat tek kad isprobam šta više pravih specijaliziranih programa i naravno igre :)
Primjetio sam i da mi ima jedan sigurnosni updejt od 100 mb ali ga nisam još stavio. Jeli i vama to bilo?
Još jedna stvar, želio bi da nakon paljenja odma otvara Desktop ali koliko sam skužio ne postoji opcija za takvo nešto bez da se čačka po sistemu ili instalira nkei program. Šteta, trebali su stavit tu opciju u control panel. Mada nije ni neki problem kad se digne komp kliknit na pločicu - Desktop.
Sve igre imaju PAD fpsa na Win 8, neke čak ni ne rade na Win 8, probao stavit max payne 3, izgubio pola dana, vratio 7 x64 sada na SSD i opet sve leti i brže nego na Win 8. Normalno stavio i Max Payne 3 na SSD i to je to, nema šta, radi od prve ,bez nekakvih podešavanja, prava stvar Win 7 x64, SATA 3 matična i OCZ Vertex 4 128GB+2TB WD GREEN.
jok... isto je samo manje :D
Jel to u IE10?
Mozda da probas Compatibility view?