7000 nije sigurno ,jel je ona prestala radit 01. 08. Vjerojatno imaš RC.
Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.366.771
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
thanx
I meni je tako bilo dok nisam skinuo najnoviji k-lite codec...sad sve radi perfektno...sta koristis kao player? Ja mediu player classic homecinema, nista ne steka!
Kakve su vam ocijene?
Meni su ovakve, ima kakve šanse da se poveća ocjena harda?
Ocjenu veću od 5,9 može dobiti samo SSD disk. Doduše, ako je u njemu JMicronov kontroler neće daleko iznad 6,0.
A ako je hard disk koji se vrti na 10000 o/min svejedeno ne ide preko 5,9? Kakav kontroler na SSd-u mora biti da bi bio brži, odnosno da bi ocjena bila veća od 6,0?
Mislim da postoje ekstremno brzi hard diskovi koji mogu na 6,0, možda ni 6,1 - ali to je egzotika - u WEI ocjenjivanju se jednostavno mjeri brzina pristupa, read i write u različitim scenarijima i tu klasični hard disk što se brzine tiče nema što tražiti.
SSDovi sa Intelovim kontrolerima dobacuju i do 7,9, trenutačno maksimalne vrijednosti WEI.
Samo ssd-ovi???
Evo ja danas išao testirati i
Jedino mi čudno što piše da je dx10 a imam i grafu i os dx11??Jel zna netko nešto o tome?
7000 nije sigurno ,jel je ona prestala radit 01. 08. Vjerojatno imaš RC.
E da... hvala :) 7100 mislim
Zanima me da li mogu instalirati Windiws 7 x64 na sljedecu konfiguraciju
Gigabyte GA-P35-DS4
Intel Core 2 Duo E8200, 2666 MHz
Kingmax KLDD48F-A8KB5 1GB X 4
XFX Ati Radeon 4830 - 512Mb
Creative Sound Blaster X-Fi Elite PRO
Pokusao sam instalaciju ali mi javlja neku gresku.
Hvala
Zanima me da li mogu instalirati Windiws 7 x64 na sljedecu konfiguraciju
Gigabyte GA-P35-DS4
Intel Core 2 Duo E8200, 2666 MHz
Kingmax KLDD48F-A8KB5 1GB X 4
XFX Ati Radeon 4830 - 512Mb
Creative Sound Blaster X-Fi Elite PRO
Pokusao sam instalaciju ali mi javlja neku gresku.
Hvala
Možeš,a to što ti javlja grešku pokušaj ovu zvučnu karticu uzet van,pa ju poslije instalacije opet baciš nutra.
Mislim da nije greska zbog zvucne jer uspijem instalirati Windows 7 32 bit
i nakon sta pokupi sve drivere zvucnu mi ne prepoznaje pa je instaliram rucno.
Zasto bi bilo drukcije u x64?
Mozda neka druga ideja...
Hvala.
Mislim da nije greska zbog zvucne jer uspijem instalirati Windows 7 32 bit
i nakon sta pokupi sve drivere zvucnu mi ne prepoznaje pa je instaliram rucno.
Zasto bi bilo drukcije u x64?
Mozda neka druga ideja...
Hvala.
A gdje ti točno javi grešku kod instalacije??
Nakon sta kopira setup fileove na hdd
pojavi se prozor Starting Setup i nakon 30-tak sekundi novi prozor
gdje mi javlja gresku. Znaci to je par sekundi prije prozora gdje trebam prihvatiti uvjete licence.
Pokusao sam dva puta i oba dva ista greska tako da sam sad na 32 bitnoj verziji.
thanx
I meni je tako bilo dok nisam skinuo najnoviji k-lite codec...sad sve radi perfektno...sta koristis kao player? Ja mediu player classic homecinema, nista ne steka!
thanx, skinio sam bs player i k-lite i sad sve ok...
Da ne otvaram novu temu, javljam se ovdje.
Prijatelj je instalirao Windows 7 i ima problema sa pingom u igrama (konkretno COD2) na hrvatskim serverima (ne pitajte kojima jer sam ja noob u svijetu igara). Ping mu u igri ide 350-400 dok mu je normalno preko nekih testova do 60! Veli šteka
! Na xp-u mu je bio 50-60 u igri.
Dali ste vi imali problema sa pingom na win7?
Samo ssd-ovi???
Jedino mi čudno što piše da je dx10 a imam i grafu i os dx11??Jel zna netko nešto o tome?
Hahaha imaš athlona x2 na hd5850 to ti je jako pametan potez.
Samo ssd-ovi???
Hahaha imaš athlona x2 na hd5850 to ti je jako pametan potez.
A čuj nema se novaca da promjenim sve odjednom. Bolje i ovako nego na integruši hd3200. A da sam uzimao slabiju grafu a onda kasnije uzmem veci monitor i bolji proc i sta onda.. Ovako neka radi dobro a kasnije će raditi još bolje ..
Posto se u 7-ici ne moze stavit My computer alatna traka kao u XP-u i Visti moze se napravit nesto slicno na taskbaru. Odaberete novi toolbar i stavite putanju do My computer i to je to.
@F1... -što se nemože? Toolbars-new, browsaj do computer, select i to je to.
-za otvaranje desni klik 'open' -otvara se explorer na željenom mjestu, ali nisam vidio neke korsiti od tog.
Nakon sta kopira setup fileove na hdd
pojavi se prozor Starting Setup i nakon 30-tak sekundi novi prozor
gdje mi javlja gresku. Znaci to je par sekundi prije prozora gdje trebam prihvatiti uvjete licence.
Pokusao sam dva puta i oba dva ista greska tako da sam sad na 32 bitnoj verziji.
A jes ti opis... ono, negdje se nešto desi i ne radi, kako da to riješim... A da napišeš koju ti grešku napiše?
Ovakva pitanja su na nivou djećjeg vrtića, ono, imam problem, al ne znam kakav i onda moraš postavit milion i jedno potpitanje da dođeš do toga šta je uopće problem...
Evo ja instaliral prije par dana 7-icu i za sad je sve super osim...
Imam MS TVR Anywhere Plus TV karticu i odma u prvom updateu winsi su skinuli neke drivere za nju.
Također sam i ja skinul upravljači program s MS stranice i sve ok, pronašlo kanale, ima zvuka ali nema slike, sve je sivo?!
Također, neću bezveze instalirati hrpu programa jer mi ne treba ni u kojem slučaju.
Točnije, multimedia - vidim da njihov WMP otvara sve moguće i nemoguće, a za muziku stavil sam naravno Winamp.
Dal preporučujete još kaj dobor za mutimediu, da je po mogućnosti free...recimo zbog filmova s titlovima?
Osim BS Playera i Winampa već godinama niš drugo ne koristim. Jer nema potrebe.
Posto se u 7-ici ne moze stavit My computer alatna traka kao u XP-u i Visti moze se napravit nesto slicno na taskbaru. Odaberete novi toolbar i stavite putanju do My computer i to je to.
Ja koristim "mjuza" toolbar, samo prečica od foldera mjuza i jednostavno prečem preko one strelice i pojave se pijesme/folderi u kojima je muzika.
Pozdrav ljudi, evo ako može par kratkih pa da netko "iz rukava" samo baci par odgovora na ova pitanjca:
1. Upgrade sa Windowsa XP na Windows 7 (bilokoju ediciju) nije moguć?
2. Što se tiče upgreadea sa Windowsa Viste na Windows 7, mogu li npr. sa Windows Vista Ultimate preći samo na Windows 7 Ultimate ili npr. sa Viste Business na Windows 7 Ultimate? Koliko je ovo jeftinije od kupovine Windowsa 7 onak baš retail proizvoda? Ima kakvih linkova o ovoj temi ako netko ima plz.
3. Dali je moguće napravit upgrade sa Windows Viste x32 na neku od Windows 7 x64 inačica?
4. Koliko je po vama isplatljivije kupiti preko neta (Ebay itd.) Windows 7 (bilokoju ediciju) nego u nekoj maloprodaji u RH?
Hvala.
-upgrade s XP na 7 nije predviđen os strane MSa za obične korisnike, ali je moguć uz pomoć MDKa. (možda se pojavi i takva verzija instalacije u slobodnoj prodaji..)
-prelaz s 32 na 64 ili obrnuto, nije moguć bez obzira na OS.
Pozdrav ljudi, evo ako može par kratkih pa da netko "iz rukava" samo baci par odgovora na ova pitanjca:
1. Upgrade sa Windowsa XP na Windows 7 (bilokoju ediciju) nije moguć?
2. Što se tiče upgreadea sa Windowsa Viste na Windows 7, mogu li npr. sa Windows Vista Ultimate preći samo na Windows 7 Ultimate ili npr. sa Viste Business na Windows 7 Ultimate? Koliko je ovo jeftinije od kupovine Windowsa 7 onak baš retail proizvoda? Ima kakvih linkova o ovoj temi ako netko ima plz.
3. Dali je moguće napravit upgrade sa Windows Viste x32 na neku od Windows 7 x64 inačica?
4. Koliko je po vama isplatljivije kupiti preko neta (Ebay itd.) Windows 7 (bilokoju ediciju) nego u nekoj maloprodaji u RH?
Hvala.
- nije, samo clean install, ili zaobilazno sa XP na Vista, pa sa Viste na 7, no ima i drugih načina, npr: http://www.howtogeek.com/howto/3179/migrate-xp-to-windows-7-with-easy-transfer-and-a-usb-drive/
- trebalo bi radit od svake slabije verzije na istovjetnu ili jaču - jeftinije je, ali nisam gledao da li je dobavljivo kod nas
- ne, sa 32 bita na 64 bita samo clean install
- isplativije da, ali isto tako rizičnije, jer ako se pokaže da je ključ već korišten, kako se žaliti (naravno ako dođe original kutija sa hologramom, onda direktno kod Microsoft-a). Ako se nabavi kod nas, bar znaš kojeg magarca prvo trebaš jahat ako nešto ne valja
Može netko potvrditi onda pitanje broj 2 sa sigurnošću? I koliko je to jeftinije po vama?
Može netko potvrditi onda pitanje broj 2 sa sigurnošću? I koliko je to jeftinije po vama?
Win 7 upgrade opcije.
Dakle sa XP-a na 7 ide isključivo clean install! Sad je pitanje ima li uopće popusta za tu opciju? Mislim da nema...
Što se tiče gorespomenutog TuneUp Utilities-a on ne radi sam po sebi (kako je i napisano na web stranici proizvođača). Instalacija nije moguća osim ako se u Propertiesu instalacijske datoteke ne uključi Compatibility za neki od prijašnjih OS-eva. Po završetku instalacije, postupak uključivanja Compatibility-a potrebno je ponoviti za svaki TuneUp modul - Integrator, StartupManager, RepairWizard itd.
E sad, koliko je to pametno ako imamo na umu da se radi o softveru koji zadire u srž sustava procijenite sami.
Ja sam se zasad odrekao tog programa, ali vjerujem da nećemo morati dugo čekati na noviju verziju, ako uzmemo u obzir popularnost koju je Sedmica stekla u vrlo kratkom roku.
Kao što sam i pretpostavio, na nasljednika nismo trebali dugo čekati - od danas je dostupan TuneUp Utilities 2010, koji u potpunosti podržava Windows 7.
Kao što sam i pretpostavio, na nasljednika nismo trebali dugo čekati - od danas je dostupan TuneUp Utilities 2010, koji u potpunosti podržava Windows 7.
Super! Idem isprobati. Ako nestanem onda je nesto krenulo naopako.
Odlični su. To je drugo oduševljenje s moje strane od strane microsofta. Prvo je bilo prvi windowsi.
Jedna stvar (malo stara, ali) - powrshell je nažalost jadni pokušaj konuriranja/kopiranja linux bash, shell-a etc.