Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.363.022
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Windows 7 - dojmovi
Alex55 kaže...

@ ihush

Kako misliš "vezana hardverom"? Ja kupujem OEM verziju Windowsa koje mislim instalirati na računalo na kojem već imam Windowse XP. Ne dobivam Windowse predinstalirane na računalu...

Tako lijepo, OEM verzija je verzija namjenjena "proizvođačima", a ne prodaji na malo... Isto tako neznam da li se štogod promjenilo kod podrške, ali kod OEM verzije support za probleme sa Windowsima daje OEM, a ne Microsoft (barem je tako prije bilo) tako da je i to jedan od razloga za nižu cijenu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
_Dangerous_Lickz_ kaže...

Instalirao sam win7 i lijepo me iznenadilo samo-instaliranje drivera (za grafičku,matičnu itd...)Kad´ se sjetim gomile CDa na XPu...Smijeh

A kad su izašli WinXP kompovi sastavljeni od tadašnjih "standardnih" komponenti su također prolazili bez dodtanih drivera... a sa WinUpdatea se može skinuti drivere za hrpi hardvera... Pitanje je koliko će Win7 biti sposoban za samoinstaliranje kad izađu novi uređaji koji nisu sad podržani direktno iz instalacije...

17 godina
djdomi kaže...

Instalirao sam win7 i lijepo me iznenadilo samo-instaliranje drivera (za grafičku,matičnu itd...)Kad´ se sjetim gomile CDa na XPu...Smijeh

da, auto-install je zakon. sjećam se kad sam jedanput reinstalliro xp, nisam mogo nać nikakav cd koji sam dobio uz komp, ništa!

bio sam par dana bez neta, onda sam otišao do susjeda i skidao drivere koji se skidaju "jako brzo". i tek tada je bilo ok, a ovdje mi sve posluži.

A jesi siguran da će se već nagodinu "moći na net" kad izađu neko novi chipseti koje Win7 neće podržavati "iz kutije" pa ne bude podrške za ugrađenu mrežu bez dodatnog CD-a sa driverima, a time ni samoinstaliranja jer ne može do neta :)

17 godina
neaktivan
Gnjavator kaže...
djdomi kaže...

da, auto-install je zakon. sjećam se kad sam jedanput reinstalliro xp, nisam mogo nać nikakav cd koji sam dobio uz komp, ništa!

bio sam par dana bez neta, onda sam otišao do susjeda i skidao drivere koji se skidaju "jako brzo". i tek tada je bilo ok, a ovdje mi sve posluži.

A jesi siguran da će se već nagodinu "moći na net" kad izađu neko novi chipseti koje Win7 neće podržavati "iz kutije" pa ne bude podrške za ugrađenu mrežu bez dodatnog CD-a sa driverima, a time ni samoinstaliranja jer ne može do neta :)

a service packovi :)

addicted to HD :)
16 godina
neaktivan
abt kaže...
Aerendyl kaže...

I da, kako da napravim da mi kod sata budu ikone MSN-a, antivirusa itd?

Tako što ćeš kliknuti na strelicu lijevo od sata, i onda customize. Tu odabereš koje će se ikone prikazivati, a koje ne.

Prije mi je bila, sada je više nema. Kako da vratim strelicu?

I ovo brisanje foldera. Zelim izbrisati folder, ali neda. Kaze da moram tražiti od administratora dopuštenja. Postavim sve, dodam si sva prava i neće. Kada pokušam izmjeniti prava izbaci mi ovo: http://i33.tinypic.com/11kkzgz.jpg

Moze help? Hvala!

16 godina
Windows 7 - dojmovi

Evo imam jedan problem, prije par dana instalirao sam 7-micu i kad sam instalirao drivere za miš, kursor od miša mi je bio jako brz i neprecizan? Te kad sam instalirao drivere za zvuk, zvuk mi je bio nekako čudan?

Ima ko kakvo rješenje? Skinuo sam najnovije drivere koje sam mogao.

Od matične mi niti nema drivera za 7-micu za skinuti, a oni koje sam dobio sa njom ne žele se pokrenuti na 7-mici. Kad pogledam pod manage sve je uredu, piše sve instalirano, ali me mući dali ipak trebam ja sam instalirati neke ili je dobro i samo tako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...
...

Od matične mi niti nema drivera za 7-micu za skinuti, a oni koje sam dobio sa njom ne žele se pokrenuti na 7-mici. Kad pogledam pod manage sve je uredu, piše sve instalirano, ali me mući dali ipak trebam...

Pogledaj ovdje za drivere za maticnu.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo i mojeg jednog:

Imam tvrdi disk od 320GB, namjeravam ostaviti 100GB C: particije za Windowse 7 (Ultimate x64) i programe a ostalih 220GB na D: particiji za igre, multimediju (filmovi i glazba) i slično.

Zanima me koliko da MB upišem za C: particiju u tom slučaju? 102400? To bi bilo 1024 * 100 ili da upišem samo 100000? Znam da to nikad nebude točno no volio bi da mi se tih 320GB baš raspodjeli na 100GB i 220GB ako je to naravno moguće (znam da zbog nečega uvijek malo "više pojede" nego što se napiše upravo zbog ove pomutnje sa 1024MB = 1GB itd.).

Pa ako može savjet kako da podjelim točno tako particije, i dali Windows 7 Ultimate x64 uzima 20GB ili 40GB?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

jeli isto spor kao vista

<object><param name="movie" value="http://modernwarfare.sputn1k.co.uk/mw2_countdown.swf"><embed src="http://modernwarfare.sputn1k.co.uk/mw2_countdown.swf"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Evo i mojeg jednog:

Mnozi sa 1024. Znaci ako hoces particiju od 100 gb unesi broj 100x1024 tj. 102400. Ja imam u dual bootu W7 Ultimate x64 i particiju za njega sam stavio 30gb. To mi je dosta za programe.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 21:29 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
ReiKo kaže...

Evo i mojeg jednog:

Mnozi sa 1024. Znaci ako hoces particiju od 100 gb unesi broj 100x1024 tj. 102400. Ja imam u dual bootu W7 Ultimate x64 i particiju za njega sam stavio 30gb. To mi je dosta za programe.

Sigurno će mi onda ispasti 100GB ili će biti manje? Ima netko drugi kakvu informaciju o ovome?

btw. koliko ti je zauzeo W7 Ultimate x64 sam? Sa kojim OS-om ga imaš u dualbootu?

Hvala.

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

100 gigabytes = 107 374 182 400 bytes

A lesson is learned but the damage is irreversible.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 22:04 (D4RKL1NG).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

imam ja jos jedno pitanje...

naime, situacija je ovakva...

trebao bi ,  nekak napravit da mi svi podatci (bookmark, sifre, usernames) ostane , ili da prebacim, u mozzilu na 7-ici kad ju stavim,s xp-a kojeg cu maknut, jel to uopce moguce...

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Jasno mi je zasto imam dva program files. Ali mi nije jasno zasto u svakom od njih imam windows media player, windows mail, windows NT, windows photo wiewer i td...

Zasto imam i x86 i x64 verziju istog programa iz Windowsa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

D4RKL1NG može to u MB? :)

Angle - http://mozbackup.jasnapaka.com/ ovo bi trebalo raditi.

the_dammed - pa svaka od tih aplikacija ima svoju x64 i x32 inačicu zato je i svaka posebno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 22:47 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

D4RKL1NG može to u MB? :)

Evo Namigiva

A lesson is learned but the damage is irreversible.
15 godina
neaktivan

Jel mogu nekako maknuti 32 bitne verzije? Ne treba mi to.

16 godina
Windows 7 - dojmovi

Evo ja sam upravo danas instalirao win7 i super je. Imao sam Vistu koja je dosla sa laptopom onda sam se vratio na xp jer me vista *j. I sad sam nabavio orig win7 i zadovoljan sam. :)

Jeli netko zna ima li negdje kakva knjiga u pdf-u o win7? 

A.D.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ne stvarno, dali da stavim ako hocu particiju C: 100GB - 102400MB?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Ako želiš da ti C:\ particija iznosi točno 100 GB, onda upiši 102 505 MB. (ovo je uvećano za još 100 MB koje Windowsi uzmu za skrivenu backup particiju)

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 0:57 (macak).
16 godina
ReiKo kaže...

PA raćunaj si ako ti je

1024mb=1gb

1024kb=1mb

Iako uvjek kad sam instalirao winse nisam pazio tako toćno uvjek znaš da moraš staviti nešto više, ja sam želi 160 gb, pa sam stavio 165000mb i nakraju mi je izašlo 161gb.

Tako ti netreba ti toćno 100gb, stavi 105000mb i bu ti zišlo tu negdje oko 100 ćak malo više. Ali ako oćeš baš 100 stavi negdje oko 102400-102500mb.

EDIT: pa ustvari kad instaliraš winse tamo gdje djeliš diskove ti napiše kolko toćno iznosi, pa tako ako nebu dobro obriši i ponovo napravi particiju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 0:56 (Jack Sparrow).
17 godina
neaktivan
macak kaže...
ReiKo kaže...

Ako želiš da ti C:\ particija iznosi točno 100 GB, onda upiši 102 505 MB. (ovo je uvećano za još 100 MB koje Windowsi uzmu za skrivenu backup particiju)

OK hvala, inače - stavio si sliku gdje je 100MB a ne 100GB ;)

16 godina
Windows 7 - dojmovi

-nemože se apsolutno precizno postaviti veličina particije. Ovisi o geometriji diska, LBA blokovima, unesenu cifru automatski promjeni na najbližu (nižu) vrijednost. -Tko želi može probavati s korakom od npr 1MB...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

OK hvala, inače - stavio si sliku gdje je 100MB a ne 100GB ;)

Stavio sam sliku na kojoj se vidi ono što sam rekao - Windowsi prilikom instalacije rade particiju od 100 MB, koja je 'System Reserved'.

Dakle, prilikom određivanja particije treba dodati 100 MB -> zato nije 102 400, nego 102 505 (ako ti je već toliko stalo do toga).

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 1:17 (macak).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

OK, inače kakvi su dojmovi sa uslužnim aplikacijama na Windows 7 x64? Ono, CCleaner, TuneUp Utillities, Diskeeper, Everest?

Kako radi Photoshop CS 4?

Inače, ima li netko nekakve testove usporedbe Windows Vista Ultimate x64 i Windows 7 Ultimate x64 po pitanju zauzeća procesora i RAM memorije u stadiju mirovanja (idle)? Dali vam smeta novi veliki taskbar?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ReiKo kaže...

OK, inače kakvi su dojmovi sa uslužnim aplikacijama na Windows 7 x64? Ono, CCleaner, TuneUp Utillities, Diskeeper, Everest?

Inače, ima li netko nekakve testove usporedbe Windows Vista Ultimate x64 i Windows 7 Ultimate x64 po pitanju zauzeća procesora i RAM memorije u stadiju mirovanja (idle)? Dali vam smeta novi veliki taskbar?

Hvala!

CCleaner, TuneUp i Everest rade ko beba.  Smijeh

Diskeeper nisam probao.

Photoshop nisam jos stigao instalirati...javim ako budem.

TrustNo1
16 godina
Windows 7 - dojmovi

znate gdje bi mogo skinuti msn za windows 7 32bit?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Hvala!

CCleaner - Nisam probao

TuneUp 2009 - Ne radi (općenito na win 7)

Diskeeper - Nisam probao

Everest (4.6, 5.0.2, 5.3 sam imao) - Radi

Photoshop CS4 - Ako je pirat, tada će ti samo 32 bitna verzija photoshopa raditi, a 64 neće raditi jer nema crack... A ako je original tada će raditi normalno... Instalira se i 32 bitna i 64 bitna verzija

RAM mi je na 25-30% (imam inače dosta procesa koji se vrte u pozadini), a na Visti x86 je bio na oko 35-40% (gotovo jednak broj procesa)

Veliki taskbar mi ne smeta

Everywhere I see the pixel peepers
16 godina
ReiKo kaže...
... Dali vam smeta novi veliki taskbar?

Hvala!

Veliki taskbar se može smanjiti ,idi na desni klik na taskbar ,stavi kvačicu na Use small icons ,a tu možeš i podesit da ti umjesto samih ikona prikazuje i tekst. Za to u drop down meniju Taskbar Icons stavi na Combine when taskbar is full ili Never combine. Malo probaj opcije ,pa ćeš vidit kaj ti više paše.

Imsovcanin kaže...

znate gdje bi mogo skinuti msn za windows 7 32bit?

Da ,treba ti Live Essentials ,u kojem je i MSN. KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 13:40 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Evo stavio Win7 na SSD Vertex :)

Win7 on ssd Win7 on ssd

Brzina je fantasticna, instalicja drivera, programa je fenomenalna!

Takoder pokretanje aplikacija i bootanje je nevjerojatno :)

A TRIM se brine za stalne perfomanse diska, ma milina :D

addicted to HD :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 12:02 (benko).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice