Meni Aero radi na Laptopu s nVidijinim grafičkim čipom sa 64MB (osim ako TurboCache ima tu prste)
Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.363.250
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako vam treba XP Mode za Windowse 7, možete ga skinuti ovdje:
Evo ja instalirao Win 7 i odusevljen sam.
Sad,imam jedno pitanje.
Postoji li neki dobar sajt gdje mogu skinuti hrpu gadgeta za 7-icu?
Ako vam treba XP Mode za Windowse 7, možete ga skinuti ovdje:
Dal se može nekak natjerat da radi ako nemam AMD-V ili Intel VT???
@Alex55, To što ih se može kupiti po dućanima je zapravo nelegalno, ali kod nas moguće. OEM verzija, mora biti isporučena uz računalo, s naljepnicom koja mora biti na kućištu, kao registracija i broj šasije na autu. Retail verzija ili upgrade su normalne za kupnju.
-btw. postoji i legalizacija za XP, cijena je bila 1200kn ili nešto više, dakle za piratsku verziju, samo plaćena licenca-serijski broj.
Da li ce se kod nas moci nabaviti Windows 7 Family Pack ako netko zna?
Za US:
The Windows 7 Family Pack will be available starting on October 22nd until supplies last here in the US and other select markets. In the US, the price for the Windows 7 Family Pack will be $149.99 for 3 Windows 7 Home Premium licenses. That’s a savings of more than $200 for three licenses. This is a great value and we’re excited to be able to offer it to customers.
Ovo bi mi taman sjelo - za desktop, laptop i netbook
@Alex55, To što ih se može kupiti po dućanima je zapravo nelegalno, ali kod nas moguće. OEM verzija, mora biti isporučena uz računalo, s naljepnicom koja mora biti na kućištu, kao registracija i broj šasije na autu. Retail verzija ili upgrade su normalne za kupnju.
-btw. postoji i legalizacija za XP, cijena je bila 1200kn ili nešto više, dakle za piratsku verziju, samo plaćena licenca-serijski broj.
Da ,vani je nelegalno ,ali svi naši prodavači informatičke opreme kupuju OEM licence i onda ovdje prodaju solo ,na medijima. To se njima itekak isplati kad se kupi po par tisuća licenci od MS-a i onda ovdje prodaje po cijeni retail verzije vani. Samo malo usporedite cijene po stranim online shopovima i kod nas.
Da li ce se kod nas moci nabaviti Windows 7 Family Pack ako netko zna?
Za US:
The Windows 7 Family Pack will be available starting on October 22nd until supplies last here in the US and other select markets. In the US, the price for the Windows 7 Family Pack will be $149.99 for 3 Windows 7 Home Premium licenses. That’s a savings of more than $200 for three licenses. This is a great value and we’re excited to be able to offer it to customers.
Ovo bi mi taman sjelo - za desktop, laptop i netbook
Vjerojatno će bit i kod nas ,samo je pitanje kolika će bit cijena.
evo i ja sam ušao u klub onih koji imaju win7, mogu reć da zasad nemam većih pritužbi, malo me zezaju neki programi zato što imam x64 verziju, ali inače sustav mi se sviđa
Može li mi netko reći koliko dinalna verzija Windowsa 7 (ova što je izašla 22.10) ima gigabajta?
Evoga....Instalirao sam Windows 7...Aero radi savršeno....Pošto sam jednom imao priliku probati Vistu m,oram reći da je ovaj OS 100x bolji,brži i stabilniji...
nisam cital postove ni nista niti ocu poticati piratstvo ili tako nesto,samo da vam kazem da imam Windows 7 Ultimate 64x bit sa product keyem :) za 0 kuna :)
Instalirao sam win7 i lijepo me iznenadilo samo-instaliranje drivera (za grafičku,matičnu itd...)Kad´ se sjetim gomile CDa na XPu...
Instalirao sam win7 i lijepo me iznenadilo samo-instaliranje drivera (za grafičku,matičnu itd...)Kad´ se sjetim gomile CDa na XPu...
da, auto-install je zakon. sjećam se kad sam jedanput reinstalliro xp, nisam mogo nać nikakav cd koji sam dobio uz komp, ništa!
bio sam par dana bez neta, onda sam otišao do susjeda i skidao drivere koji se skidaju "jako brzo". i tek tada je bilo ok, a ovdje mi sve posluži.
Evo ljudi i ja planiram instalirati Windows 7 no zanima me sljedeće:
1.Iako znam da Windowsi 7 odmah instaliraju sami većinu drivera osim za grafičku karitcu, zanima me dali je pametno prije kraja instalacije disconnectati Internet jer se inače eto... "tako prije radilo" pa da prvo instaliram set Antivirus + Antispyware softvera pa da onda povučem drivere i updateove?
2. Imam matičnu ploču Gigabyte EP35-DS3 i sad baš gledam, za Windows Vistu postoje driveri za chipset ovdje: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2741&ost=windows+vista+x64+%2864-bit%29#anchor_os no kad idem na drivere za Windows 7 - nema drivera za chipset u tom slučaju... dali da me ovo zabrinjava ili će Windowsi 7 naći drivere za chipset moje matične ploče isto automatski?
3. Dali su svi driveri koje Windows 7 downloada za moje računalo najažurniji odnosno najnoviji ili da odmah instaliram ove sa Gigabytove web stranice?
Hvala!
mene zanima kakva je razlika između OEM i retail..
mislim, znam da je OEM kao za firme , ...no jel to znači da na OEM nema aktivacijskog koda, i jel na toj verziji radi normalo windows update...
i jel na toj verziji apsolutno sve funkcionalno ko i na retail...
mene zanima kakva je razlika između OEM i retail..
mislim, znam da je OEM kao za firme , ...no jel to znači da na OEM nema aktivacijskog koda, i jel na toj verziji radi normalo windows update...
i jel na toj verziji apsolutno sve funkcionalno ko i na retail...
Razlike su u licenci, ne u samom OS-u, dakle sve funkcionira kako treba. Ako te zanima detaljnije, imaš barem par stranica prije raspravu + cijeli topic na forumu pa pogledaj.
Ne OEM dolazi uz računala ili se može kupiti ako je novo računalo staro manje od 90 dana. Dolazi ili samo kao 32 bitna ili samo kao 64 bitna i sadrži aktivacijski kod (najčešće je zaljepljeno na kučište). Radi sasvim normalno
Za firme je Enterprise verzija
1.Iako znam da Windowsi 7 odmah instaliraju sami većinu drivera osim za grafičku karitcu, zanima me dali je pametno prije kraja instalacije disconnectati Internet jer se inače eto... "tako prije radilo" pa da prvo instaliram set Antivirus + Antispyware softvera pa da onda povučem drivere i updateove?
2. Imam matičnu ploču Gigabyte EP35-DS3 i sad baš gledam, za Windows Vistu postoje driveri za chipset ovdje: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2741&ost=windows+vista+x64+%2864-bit%29#anchor_os no kad idem na drivere za Windows 7 - nema drivera za chipset u tom slučaju... dali da me ovo zabrinjava ili će Windowsi 7 naći drivere za chipset moje matične ploče isto automatski?
3. Dali su svi driveri koje Windows 7 downloada za moje računalo najažurniji odnosno najnoviji ili da odmah instaliram ove sa Gigabytove web stranice?
Hvala!
Nemoj ,jel se svi driveri instaliraju tijekom same instalacije OS-a. Nije to XP ,ali normalno ,pitanje otkud je ta Sedmica - ako je skinuta s torrenta prvo bi trebalo provjerit jel "prava" ,netaknuta. To napraviš da usporediš hasheve sa originalnima.
Ovdje su svi hashevi ,a s ovim ćeš usporedit!!
I driveri od Viste su dobri ,ali čekaj da završi instalacija i onda provjeri koje su driveri instalirani. Onda možeš staviti i od Viste ako nema drugih.
Ovdje možeš naći sve drivere koji trenutno postoje za Sedmicu ,normalno ,ako nema novijih na proizvođačevoj stranici.
I ljudi ,dajte malo pročitajte postove na prethodnim stranicama.
Stalno postavljate jedna te ista pitanja ,a odgovori su već tu ,na temi!!!
Hvala!
Nemoj ,jel se svi driveri instaliraju tijekom same instalacije OS-a. Nije to XP ,ali normalno ,pitanje otkud je ta Sedmica - ako je skinuta s torrenta prvo bi trebalo provjerit jel "prava" ,netaknuta. To napraviš da usporediš hasheve sa originalnima.
Ovdje su svi hashevi ,a s ovim ćeš usporedit!!
I driveri od Viste su dobri ,ali čekaj da završi instalacija i onda provjeri koje su driveri instalirani. Onda možeš staviti i od Viste ako nema drugih.
Ovdje možeš naći sve drivere koji trenutno postoje za Sedmicu ,normalno ,ako nema novijih na proizvođačevoj stranici.
I ljudi ,dajte malo pročitajte postove na prethodnim stranicama.
Stalno postavljate jedna te ista pitanja ,a odgovori su već tu ,na temi!!!
OK, sve mi je jasno samo - ovo oko hasheva, trebao bi usporediti sa ISO datotekom?
Hvala.
Jeste!! Molim!!
nisam cital postove ni nista niti ocu poticati piratstvo ili tako nesto,samo da vam kazem da imam Windows 7 Ultimate 64x bit sa product keyem :) za 0 kuna :)
I kaj sad, hoces orden? ;o)
Evo i ja sam ponosni vlasnik Win 7. Sve je super i bajno, ali ima jedna stvar koja me zivcira a to je ovaj acces vrag. Zelim nes izbrisati na drugom HDD-u, to mi je jos od proslih windowsa neki vrag, ali ne on nezeli i nezeli. Dam si sva prava i on kaze da neam prava. Koji vrag??
EDIT: I da, kako da napravim da mi kod sata budu ikone MSN-a, antivirusa itd?
Evo i ja sam ponosni vlasnik Win 7. Sve je super i bajno, ali ima jedna stvar koja me zivcira a to je ovaj acces vrag. Zelim nes izbrisati na drugom HDD-u, to mi je jos od proslih windowsa neki vrag, ali ne on nezeli i nezeli. Dam si sva prava i on kaze da neam prava. Koji vrag??
EDIT: I da, kako da napravim da mi kod sata budu ikone MSN-a, antivirusa itd?
MSN - klikni na njegovu ikonu i stavi compatibility na Vistu ili XP.
I da, kako da napravim da mi kod sata budu ikone MSN-a, antivirusa itd?
Tako što ćeš kliknuti na strelicu lijevo od sata, i onda customize. Tu odabereš koje će se ikone prikazivati, a koje ne.
da odma pitam, dns navecer stavljam win 7...
al, imam pitanje...
jel isto ima frke kao i u visti s onim silnim administratorskim dopustenjima, ili su to maknuli...
ono, da te svaki put pita, pa cak i za obicno kopiranje podataka..
al, imam pitanje...
jel isto ima frke kao i u visti s onim silnim administratorskim dopustenjima, ili su to maknuli...
Pita, ali možeš regulirati taj UAC (recimo nisam ga dirao od kada sam instalirao Win 7 i ne pita toliko puno. Puno manje nego Vista)
al, imam pitanje...
Ne, UAC je mnogo uljudniji ovaj put. Ne gnajvi kao onaj od Viste, a opet je dovoljno dobar - bar se do sada pokazuje kao takav.
al, imam pitanje...
Imaš različita podešenja UAC-a, kao i potpuno isključivanje. Ali UAC je puno bolji u win 7
al, imam pitanje...
To ti je tkz. "UAC" i u Windowsima 7 su ga "poboljšali" odnosno više nije naporan kao u Windowsima Vista i možeš ga bolje kontrolirati za što ćete sve upozoravati i slično.
A baš su glupi... Ako mi matična crkne neću moći instalirati ponovno Windowse... Kao da sam novac ugurao u matičnu, pa kada crkne, da je novac otišao zajedno s njom...
-ne, nije baš tako. U najgorem slučaju nazoveš MS-HR i pročitaš broj, s druge strane, garancija na MBO je 3g, prisječan PC za ugodan rad i igre (kućni) nakon tog vjerojatno zastari, dok današnji top-model može izdržati možda malo više. Ali ciklus OSeva je zapravo takav, 3g. ... par reinstalacija će sigurno proći bez problema. Pošto je OEM verzija sponzorirana i vezana hardwareom pa zato i jeftinija, čak nemaš pravo biti 'ljut', na neki način. ;-)
Sve je to lijepo kad bi već nakon par mjeseci mogo dobit istu ploču pa da ti to garancija pokriva da dobiješ isto... Jedino da uzmeš neki komp "sa imenom".
Ono, crkne ti ploča i oni ti kažu "da crkla je, nemamo istu takvu, možeš birati hoćeš neku drugu ili novce nazad", a OEM licenca kaže "jebga, Windowsi više nisulicencirani"... iako, ima taktika koja je frendu koji je servisiro kompove pa kad promjeni ploču više ne može aktivirat windowse nazove microsoft i pita jel može, a oni kažu ne može, licenca kaže da to nije više isti komp kad se nekom "spali sve" pa izmjenjaš, ali nakon rečenice "pa dobro, skiniću ja neki piratski aktivator, aposlije toga ovaj u toj firmi više neće kupiti nove windose kad uzme još koji kompjuter" odjednom eto aktivacije...