Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.362.034
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi

Nemam nikakvih zamjerki na rad Win 7 (x64 Ultimate Edition). Radi savršeno, sve što nije sam Win instalirao od drivera sam uspio pribaviti. Čak mi radi i Skype box (yealink) sa nekom rupastom verzijom skypemate-a i neka USB web kamera (totalni jeftini anonimus) . Jedino mi nije uspjelo upogoniti SmartBox Gamepad (jedini driveri koji postoje su za windows verzije do XP). Ali s obzirom da sam ga platio 30kn, bmk, nabavio sam Logitechov i on radi ko pjesmica.

Baš sam prije dan-dva stavio i VirtualPC sa WinXP gore i opet, sve radi savršeno. Ma, divota od OS-a. Potpuno ga restartam svakih tjedan dana (iz preventive), a u međuvremenu samo stisnem SLEEP umjesto da ga ugasim u potpunosti.

Google is your friend
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

I što se drivera tiče, sve što radi na visti, trebalo bi i na sedmici (ako nema dostupnog drivera za sedmicu).

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ljuta_357_guja kaže...

sranj...e nista nevalja

steka ko ludo na konfi

q6600 3.2ghz

xfx 4890

4gb corsair xms2

x64 7

asus maximus formula jednostavno steka

a da probaš orginal i beta orginal išo bi ko podmazan

17 godina
Windows 7 - dojmovi

Pošto za par dana stiže novi komp i mislim staviti Win 7 zanima me kak se sljedeči programi ponašaju na njemu : Alcohol 120%, Photoshop CS3 Extended i imam malo stariji printer ( Canon i250 ) i skener ( Canon Lide 25 ) i jel uopče postoje driveri za njih i dali rade na sedmici???

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
17 godina

Sve ti radi ko podmazano na 7-ci. Imam isti skener, photoshop sam instalirao, Alcohol također, a printer mi je Canon ip4500 i radi odlično.

Ako ćeš slučajno imati kakvih problema sa skenerom, tj softwerom za skener instaliraj si Vue Scan, daleko bolje od defaultnog softwera.

btw korisitim 64-bitni win 7.

15 godina
neaktivan

gle ako imas te drivere za vistu mislim da ce ti radit i na 7...meni PhotoShop Uredno radi ali CS4 ver...CS3 nisam probavao...

Alcohol 120% mislim da radi...ali nisam 100% siguran...

16 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...

Pošto za par dana stiže novi komp i mislim staviti Win 7 zanima me kak se sljedeči programi ponašaju na njemu : Alcohol 120%, Photoshop CS3 Extended i imam malo stariji printer ( Canon i250 ) i skener ( Canon Lide 25 ) i jel uopče postoje driveri za njih i dali rade na sedmici???

ja koristim drivere za zvuk ,tv karticu i sve radi sasvim ok

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

22.10.2009

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gman kaže...
zokiN kaže...
Gman kaže...

dali se na moj komp pogledaj moj pc isplati stavljati win 7 ili ostaviti xp?

xp ce ti bit bolje rijesenje...mada bi mogo i 7 ali ram-i ukazuju da je xp preporucljiv...

a da je staviti 2gb rama nasao sam jedan modul jeftino 400mhz ddr 160kn

zar su svi preskocili moje pitanje? bili imao bolje performanse sa xp ili win 7 sa 2,5gb rama,readeon 9200se i celeron OC 2,52Ghz(u planu na veci clock)...

GTI - Das Auto
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

kako mislis sigurnosti?

GTI - Das Auto
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Isto tako je sigurna i Vista SP2 , W7 još ni izdaleka nije dotjeran kao ona.

Private

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Private kaže...

Ne slažem se, Vista SP2 je skoro identična friškoj sedmici, no sedmica je ipak bolji sustav, ako zbog ničeg drugog onda zato što troši manje RAM-a. No slažem se da nema potrebe (zasad) kupovati sedmicu ako se ima originalna Vista SP2, no to je druga priča..

origigi vistu sp2 imam na laptopu a sad gledam za komp bili stavio 7 ili ostavio xp...

GTI - Das Auto
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

22.10.2009

Ehehe, da tada izlazi, ali ja vec imam najbolju verziju(da hvalim se), imam Enterprise, instalirao, upravo slikam printscreenove da vam se(poka-hvalim) :D...

Odlican je i brz...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Paolo2612 kaže...

22.10.2009

Ehehe, da tada izlazi, ali ja vec imam najbolju verziju(da hvalim se), imam Enterprise, instalirao, upravo slikam printscreenove da vam se(poka-hvalim) :D...

Odlican je i brz...

Nemaš najbolju verziju - najbolja je ultimate.

16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
4ucker kaže...
Paolo2612 kaže...

22.10.2009

Odlican je i brz...

Nemaš najbolju verziju - najbolja je ultimate.

Najbolja je ona koja je pri ruciSmijeh, i jest, Enterprise je najbolja...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 13:52 (4ucker).
16 godina
4ucker kaže...

Stari moj ,Enterprise JE Ultimate verzija ,samo za velike sisteme - kompanije! Jedina je razlika šta Enterprise verzije nema u slobodnoj prodaji ,a inače su identične po svim komponentama!!

Edit : Evo ,koga zanimaju Enterprise verzije ,ovdje ima više o svemu!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 18:51 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
4ucker kaže...

Stari moj ,Enterprise JE Ultimate verzija ,samo za velike sisteme - kompanije! Jedina je razlika šta Enterprise verzije nema u slobodnoj prodaji ,a inače su identične po svim komponentama!!

Napokon da netko pametno napise koja je koja verzija, a ne da se ja moram "svadati" da je to kao ultimate...

15 godina
neaktivan

Sada za koji dan će izaći završna verzija windows 7 izaberi i peri. Čak imaš upgrade za malu lovu. Pogledaj si stranice za podršku win7. Ovo su ovako i ovako verzije ž tj. nedorečene

16 godina
sercco kaže...

Sada za koji dan će izaći završna verzija windows 7 izaberi i peri. Čak imaš upgrade za malu lovu. Pogledaj si stranice za podršku win7. Ovo su ovako i ovako verzije ž tj. nedorečene

RTM ,tj. build 7600.16385.090713-1255 JEST identičan onoj verziji koja izlazi 22. 10.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 18:59 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
sercco kaže...

Za tvoju informaciju, IT tvrtke dobijaju Windowse7 3-4 tjedna prije nego najavljenog datuma izlaska.

By the way, Windows 7 Enterprise sam i dobio od jednog radnika iz IT tvrtke...

15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2019 18:20 (alexspalato).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
4ucker kaže...

Koliko ja znam enterprise nije Ultimate verzija - mislim da su igre i media centar izbačeni (jer one ne trebaju firmama), barem su tako govorili da će to izbaciti.

4ucker kaže...
sercco kaže...

Za tvoju informaciju, IT tvrtke dobijaju Windowse7 3-4 tjedna prije nego najavljenog datuma izlaska.

Nije 3-4 tjedna nego je skoro 2 i pol mjeseca. Meni je win 7 bio dostupan 18.8.

15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
kizo2703 kaže...
4ucker kaže...

Koliko ja znam enterprise nije Ultimate verzija - mislim da su igre i media centar izbačeni (jer one ne trebaju firmama), barem su tako govorili da će to izbaciti.

4ucker kaže...
sercco kaže...

Nije 3-4 tjedna nego je skoro 2 i pol mjeseca. Meni je win 7 bio dostupan 18.8.

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2019 18:19 (alexspalato).
16 godina
Paolo2612 kaže...

Iskreno ,nemam onda pojma ,jel prije mjesec ili više je bila za skinuti Enterprise evaluation copy ,već aktivirana za 90 dana testiranja nakon čega bi se isključila. Ja sam ju skinul i isprobal i imala je Media Center instaliran ,za igre ne znam ,nisam ni gledal.

Čak smo i o tome raspravljali ,e sad ,nisam siguran jel ovdje ili u drugoj temi.

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ima Media Centar, i da ima i i igre, svih 11 :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Meni je ovo najjbolji os kojeg sam ikad imo sve radi dobro izgleda za 5+ ne "zdere" ram ko vista itd.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
ljuta_357_guja kaže...

sranj...e nista nevalja

steka ko ludo na konfi

q6600 3.2ghz

xfx 4890

4gb corsair xms2

x64 7

asus maximus formula jednostavno steka

Dobro ti je doxy rekao - ?

Ako je to konfa na kojoj ti sedmica šteka moram te nažalost obavijestiti da ti nešto nije u redu sa verzijom sedmice koju si skinuo ili pak sa hardwareom (ili možda nisi nikakave drivere skinuo i instalirao). Sigurno ti čista verzija sedmice ne šteka na toj konfi...

Ja Imam Sedmicu ultimate 64 nisam nijedan driver instalira osim za zvuk ,,inace sta se tice grafe ili usb,yoistica,volana,blothtoota,kamera sony i olympus mobitela itd.sve prepoznaje sam..tako da nije to problem ,,tko zna sta je on skinuo.

Paty
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gman kaže...
M_dipl. kaže...
Private kaže...

Ne slažem se, Vista SP2 je skoro identična friškoj sedmici, no sedmica je ipak bolji sustav, ako zbog ničeg drugog onda zato što troši manje RAM-a. No slažem se da nema potrebe (zasad) kupovati sedmicu ako se ima originalna Vista SP2, no to je druga priča..

origigi vistu sp2 imam na laptopu a sad gledam za komp bili stavio 7 ili ostavio xp...

Vista nije loša isto,,ali probaj win 7 ,ako ti se ne svidi stavi na komp origigi vistu koju imaš na laptopu :D,,ja imam 64 bit 7 ultimate i dobra mi je skroz :D,,xp je star vise ,nemoj njega.Jedino ako imas neki slabi komp onda da ,ali ovako ne.

Paty
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Gman kaže...

kako mislis sigurnosti?

Pa W7 je višestruko sigurniji i ispeglaniji sistem od XP-a, lakše i ugodnije ćeš raditi na računalu i imati sustav s kojim ne moraš imati deset drugih programa da ga održavaju sigurnim, ja na RC-u imam samo Aviru Free i CCleaner već dva mjeseca i nikad nikakvih problema...

SLAZEM SE U POTPUNOSTI :D

Paty
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Skizzy kaže...

Meni je ovo najjbolji os kojeg sam ikad imo sve radi dobro izgleda za 5+ ne "zdere" ram ko vista itd.

Meni vista nije zderala ram... osim kad bih ukljucio SuperFetch koji je bio u visti malo buggav, ali sada ga ni pod razno nebi iskljucio...

I'm going woo woo
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice