Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.315.842
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Sve je jasno...pa rekoh da imam bootabilni iso.....no, htio sam znati da su skinuti svi potrebni updatei pod Win 7...koji su omogučili pojavu ikone  Win10 u trayu.

A sad je na meni jel ću instalirati putem isa ili Win updatea..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Windows 7 - općenito

Zašto preko sporijeg i nepraktičnog updatea?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
9 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Zašto preko sporijeg i nepraktičnog updatea?

Jer je tako lakše?

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
16 godina
odjavljen

A teško je bootati USB/DVD sa imageom i pokrenuti install? Ona "priprema" za upgrade zakrca disk, usporava net svima (jer ponekad nema baš "takta" kad će skidati) i tako...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
9 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

A teško je bootati USB/DVD sa imageom i pokrenuti install? Ona "priprema" za upgrade zakrca disk, usporava net svima (jer ponekad nema baš "takta" kad će skidati) i tako...

Mnogima jest teško. Da nije, ne bi lokalni šarlatani zarađivali na instalaciji Windowsa.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
16 godina
odjavljen

Pa plug'n'play.

I nemoj me stalkat okolo

9 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Pa plug'n'play.

I nemoj me stalkat okolo

Oh, ti ne znaš kako ekipa može zasrati najjednostavnije stvari. :) Ništa u informatici nije jednostavno prosječnom čovjeku. Ništa!

Ma tko te prati?

15 godina
Arendelle kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

..

Ma tko te prati?

+ od mogućnosti clean bez upgradea to je preporučljiviji način, brži, čišći..

+ skinut ISO (image-install) se može pokrenuti iz win, kao upgrade, opet je malo preporučljivije..

- naravno, juzer koji ne može npr backupirati podatke ili instalirati potreban soft, može s razlogom odabrati upgrade. ... dok će advisor provjeriti i prijaviti rezultat (problematične app i sl.). Naravno, juzer koji krene bez backupa i installa appsa u takav task.. tad je samo pitanje neke nove teme i mora suza...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
Windows 7 - općenito

Za upgrade na Wn 10 ti ne treba niti jedan update. Ja sam instalirao Win 7 (SP1 uključen u instalaciju), aktivirao ga i pokrenuo update na 10ku iz ISOa. Sve šljaka kako treba. Za vrijeme upgradea nisam bio spoejn na internet.

1 0 hvala 0
11 godina
Syke kaže...

Za upgrade na Wn 10 ti ne treba niti jedan update. Ja sam instalirao Win 7 (SP1 uključen u instalaciju), aktivirao ga i pokrenuo update na 10ku iz ISOa. Sve šljaka kako treba. Za vrijeme upgradea nisam bio spoejn na internet.

Istina, istim sistemom se i ja služim samo što ja ostavim uključen internet i sve uredno prođe i odmah bude aktivirano.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
nicky.sl kaže...
Syke kaže...

Istina, istim sistemom se i ja služim samo što ja ostavim uključen internet i sve uredno prođe i odmah bude aktivirano.

-nemoguće.. jer npr ie11 je također requirements, nije dio sp1, osim ako imate slipstrimanu verziju.. postoje updateovi koji su preduvijet, npr mora biti omogućen update. Tek tad se pojavi opcija, kao i kod pokretanja installa (upgrade) ali se tad provjera vrši u proceduri instalacije, relaxano tj više nije preduvijet upgrade prije clean i sl..

-dok win8 prvo mora update na 8.1..

Devices must be connected to the internet and have Windows Update enabled. Windows 7 SP1 and Windows 8.1 Update required.

-evo i onog što tražim..

Recently an important update (KB3035583):

This update applies to Windows 8.1 or Windows 7 Service Pack 1 (SP1) and Internet Explorer 11 (IE11). Before you install this update, check out the Prerequisites section.

- dakle, samo ako je uključen i taj KB u SP.. ali tad je to neki novi SP.. (ne onaj ''origigi''.. s medija) jer su datumi 29-Aug-2015 // 30-Sep-2015 .. a stariji SP ne može imati nešto što nije postojalo..

11 godina
ihush kaže...
nicky.sl kaže...

-nemoguće.. jer npr ie11 je također requirements, nije dio sp1, osim ako imate slipstrimanu verziju.. postoje updateovi koji su preduvijet, npr mora biti omogućen update. Tek tad se pojavi opcija, kao i kod pokretanja installa (upgrade) ali se tad provjera vrši u proceduri instalacije, relaxano tj više nije preduvijet upgrade prije clean i sl..

Devices must be connected to the internet and have Windows Update enabled. Windows 7 SP1 and Windows 8.1 Update required.

-evo i onog što tražim..

This update applies to Windows 8.1 or Windows 7 Service Pack 1 (SP1) and Internet Explorer 11 (IE11). Before you install this update, check out the Prerequisites section.

- dakle, samo ako je uključen i taj KB u SP.. ali tad je to neki novi SP.. (ne onaj ''origigi''.. s medija) jer su datumi 29-Aug-2015 // 30-Sep-2015 .. a stariji SP ne može imati nešto što nije postojalo..

Ja to radija nekoliko puta a ti meni da nemože .

Oriđiđi sedmica sa servis pakom 1 ona zadnja šta se mogla skinut s onog Kizinog linka ode na forumu je u pitanju.

Samo ju aktiviram i dignem driver od Wi-fi-a spojim se na net i pokrenem desetku s stika i to je to.

A ti sokole ako mi ne viruješ dođi lipo kod mene pa ti demonstriram i ako ne ide ja ti dam moj komp (onaj prvi) a ako radi ti meni njegovu tržišnu vridnost

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 21:05 (nicky.sl).
15 godina

-ne čitaš labude moj.. to što korstiš, je SP+update (up to date) verzija, ne ona ''prava''... koja postoji na policama trgovina kao DVD medij, jednako kao da sam slipstrimaš.

jer npr ie11 nije dio SPa, kao ni KB3035583.. a to su također preduvijet. Naravno, tebi radi, pa si svakako u pravu.. moj bed.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 21:08 (ihush).
11 godina
ihush kaže...

-ne čitaš labude moj.. to što korstiš, je SP+update (up to date) verzija, ne ona ''prava''... koja postoji na policama trgovina kao DVD medij, jednako kao da sam slipstrimaš.

jer npr ie11 nije dio SPa, kao ni KB3035583.. a to su također preduvijet. Naravno, tebi radi, pa si svakako u pravu.. moj bed.

Bla bla ... puno zujiš malo meda daješ.

Lipo ti kažem iso slika skinuta s microsoftovih stranica a ne neki kućni uradak

Sudeći po ovoj slici s instalacijskog sticka napravljena je 17.10.2014.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 21:15 (nicky.sl).
15 godina

bumbarski nepotrebno, dat ti je konkretan MSov linkić koji ima konkretno navedeno Prerequisites. Ako znaš čitati s razumijevanjem, dalje možeš razumjeti.

online ISO s MSove str je updatiran (novi fičer MSa), ne čisti SP1, ne onaj koji imaš na DVD mediju (važnije, ne onaj koji je dostupan običnim juzerima), jednak kao da imaš instaliran 7sp1 + runda updatea koja će pokupiti ie11 i kbove.. i tek tad se pojavi w10, prije ne.

ako tebi radi, bez da razumiješ zašto radi... pa ok, radi. Radi zato jer ima i kb-xxx.. jer to traži MS, ne ja pa ne moraš mene obasipati epitetima ili zoološkim foricama.

Imaš konkretan link. Ispravi što sam pogrešno naveo.

11 godina
Windows 7 - općenito

Grišiš u tome šta si teoretičar a ne praktičar. Za ie11 nisan siguran jel ima al za onaj kb šta si naveo da triba sigurno nema pa opet ide bez njega a čini mi se da ti ne čitaš s razumjevanjem jer sam ja reka da nadograđujem sa stika a ne priko one faken ikonice s rezervacijom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
Windows 7 - općenito

ihush  ovo je za tebe i onu djevojčicu šta mi lupa TD a da ni sama nezna zašto.

Znam da mi nećeš virovat pa ti kažem ostavi se "konkretnih linkova" i probaj nešto pa onda tvrdi.

Ovo san iša radit posli zadnje poruke

Postupak je ovaj:

Windows yogurt teški (onaj prastari 48in1 iz 2009. godine) bez SP-a1 i bilo kakvih updateova

-Čista instalacija tog yogurta 7 na moj prastari laptopić

- pošto je već krekiran piše da je aktiviran

- USB stick s instalacijom ove zadnje verzije desetke

-iz windovsa pokrenem nadogradnju (valjda ti netribam crtat kako se to radi)

- spojen sam na net cilo vrime

- nadogradnja krene bez ikakvih problema mada sam priskočija traženje nadogradnji (šta traži desetka na početku)

- Windows 7 je uredno nadograđen na Windows 10 bez ikakvih problema mada nema ni SP1 ni IE11

PROBAJ PA TAD PAMETUJ OKOLO

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 0:38 (nicky.sl).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
nicky.sl kaže...

..

- spojen sam na net cilo vrime

..

PROBAJ PA TAD PAMETUJ OKOLO

-hmmm.. ne. Beskorisno. (a kad naučiš čitati s razumijevanjem, razumijet ćeš preduvijete i zašto je to preduvijet).

11 godina
Windows 7 - općenito

Samo ti pričaj o preduvjetima. Opet ću ti reć ostavi se linkova i teorije i uhvati se prakse. Zbogom ovu besmislenu raspravu prekidam ovom porukom.

Moj PC  
0 2 hvala 1
11 godina
ihush kaže...
nicky.sl kaže...
Syke kaže...

-evo i onog što tražim..

Moguće. Win 7 Pro X64 SP1 skinut s Microsoftove stranice, nikakav slipstream. Instalirani na laptop iz "Moj PC" odmah aktivirani i pokrenut je update na Win 10 10420 iz ISOa.

Nije sve što pročitaš na internetu sveto pismo.

15 godina
Syke kaže...

Moguće. Win 7 Pro X64 SP1 skinut s Microsoftove stranice, nikakav slipstream. Instalirani na laptop iz "Moj PC" odmah aktivirani i pokrenut je update na Win 10 10420 iz ISOa.

Mda: "Win 7 Pro X64 SP1" - boldano jeste uvjet za upgrade na Windows 10.

To kaj je našem forumskom "hackeru" uspjelo napraviti upgrade sa navodno RTM Sedmice skinute sa TPB-a, na također neki mješanac sa TPB-a, nema veze s temom.

Yebi ga, ali ja nisam vidio nigdje na MSDN-u ili bilo kojem drugom MS dl siteu neku 48in1 verziju! Sorry, but yebi ga.

Nije, ali ono što pročitaš na Microsoftovom site kao system requirements za upgrade jeste "sveto pismo". Sorry, but yebi ga.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 16:56 (kizo2703).
11 godina
kizo2703 kaže...
Syke kaže...

To kaj je našem forumskom "hackeru" uspjelo napraviti upgrade sa navodno RTM Sedmice skinute sa TPB-a, na također neki mješanac sa TPB-a, nema veze s temom.

Yebi ga, ali ja nisam vidio nigdje na MSDN-u ili bilo kojem drugom MS dl siteu neku 48in1 verziju! Sorry, but yebi ga.

Nije, ali ono što pročitaš na Microsoftovom site kao system requirements za upgrade jeste "sveto pismo". Sorry, but yebi ga.

Nisam ja nikakav hacker i win 10 nije s TPB-a nego je s linka koje ti siješ okolo i ja sam proba to što tvrdim a ti ako ne viruješ probaj uzet neku sedmicu bez SP1 pa probaj napravit upgrade sa iso-a desetke koju već koristiš za te stvari.

To sa 48in1 sam uzeo samo da dokažem da se može upgrade napravit na bilo koje smeće od yogurta a što je najsmišnije bude na kraju uredno aktivirana desetka.

Teorija je jedno a praksa drugo.

Govorilo se da neće bit free za pirate a i sad se govori da nije free a činjenice pokazuju drugačije htjeli vi to priznat ili ne

11 godina
kizo2703 kaže...
Syke kaže...

ihush je govorio da su IE 11 i još neki updatei obvezni. Ja kažem da nisu iz prakse. SP1 sam naveo i u prvom postu, pažljivije čitaj.

Ovo o hackerima i da sm ne daje dl xyz verzije ne kužim.

16 godina
nicky.sl kaže...

Govorilo se da neće bit free za pirate a i sad se govori da nije free a činjenice pokazuju drugačije htjeli vi to priznat ili ne

To što se Windowsi  ne bune ne znači automatski da su free i legalni... Druga stvar što oni hoće da što više ljudi pređe na Win10 pa se ne bune puno da se i pirati aktiviraju... kao što su i na Win7 stavili samo jednom provjeru i poslije toga ih boli ona stvar jer to je bilo tamo više zbog onih koji plate licencu za Windowe, a dobiju divlju aktivaciju... znači neko je platio a Microsoft nije dobio novce, taj piratluk njima najviše smeta, a onaj ko ne misli platit... a jbg, bolje da ima piratske Windowse nego da pređe na Linux.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 8:47 (Gnjavator).
11 godina
Windows 7 - općenito

Znači ipak su free

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Windows 7 - općenito

pozz ekipa.

kupio sam neki jeftini USB 3.0 FLASH DRIVE 8 GB, PQI U273V i kada ga ustekam u 3.0 port samo mu svijetli led indikator a na racunalu ga uopce nema. na 2.0 portu radi najnormalnije!

zna li netko zasto se to dogada??

hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razor1988 kaže...

pozz ekipa.

kupio sam neki jeftini USB 3.0 FLASH DRIVE 8 GB, PQI U273V i kada ga ustekam u 3.0 port samo mu svijetli led indikator a na racunalu ga uopce nema. na 2.0 portu radi najnormalnije!

hvala.

Ja sam na novom laptopu imao isti problem i na kraju je inspalo da je trebalo instalirati USB 3.0 drivere.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 11:14 (Marko :D).
11 godina
Marko :D kaže...
razor1988 kaže...

pozz ekipa.

hvala.

Ja sam na novom laptopu imao isti problem i na kraju je inspalo da je trebalo instalirati USB 3.0 drivere.

instalirani su, a recimo usb 2.0 koji imam radi normalno na istom 3.0 portu!

14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Kada spojiš USB na USB 3.0 port, vidiš li isti u Device Manageru?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 11:28 (Marko :D).

0 0 hvala 0
11 godina
Marko :D kaže...

Kada spojiš USB na USB 3.0 port, vidiš li isti u Device Manageru?

ovaj usb stick 2.0 da ali ovaj stick 3.0 ne.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice