Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.315.911
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Windows 7 - općenito
Arendelle kaže...
ibme74 kaže...

I mislio sam ali reko da svakako čujem i druga mišljenja.... Hvala.

Nego, daj objasni što to znači da se neće bootati? Gdje stane? Nije to automobil da pali ili ne pali, postoje koraci. :)

Padne Windows, dode do dijela gdje treba biti logo i resetira se...

11 godina
Windows nije originalan

Jučer sve ok, danas mi javlja da ''Windows nije originalan''...moram napomenuti da mi je prije otprilike mjesec dana riknuo hard, pa sam ga mijenjao te instalirao nove Windowse...sve normalno radi, ikonice su vidljive, internet ok, ali ekranje crn...što mi je za činiti?

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Windows nije originalan

Kupi key za win7 i aktiviraj ga

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

Bok ljudi, imam problem sa Symantecom koji sam izbrisao, ali stalno se javlja poruka SLIKA, sad neznam kako da ju u potpunosti izbrišem,pokušao sam sa control panela izbrisati, ali ne mogu ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 18:22 (keyofdestiny13).

0 0 hvala 0
16 godina
keyofdestiny13 kaže...

Bok ljudi, imam problem sa Symantecom koji sam izbrisao, ali stalno se javlja poruka SLIKA, sad neznam kako da ju u potpunosti izbrišem,pokušao sam sa control panela izbrisati, ali ne mogu ?

Potrazi Symantec uninstaller ili tako nesto.

Npr. https://support.norton.com/sp/en/us/home/current/solutions/kb20080710133834EN_EndUserProfile_en_us

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
protjeran
Windows 7 - općenito

Pozz,

Imam win 7 ,64 bit,kad ukljucim komp. ekran je crn ,onda moram da restartujem

i posle toga proradi normalno ?!

Sta bi to moglo da bude ?Graficka mi je radeon 7850 1GB OC !

Znaci svaki put isto ,prvi put crn ekran ,restart i onda se digne win. normalno !

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 10:17 (mackocicko2004).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 7 - općenito

Dali postoji kakvo riješenje da riješim "problem" sa jednim neispravno instaliranim uptadeom,volio bih ispraviti navedeni fail,hvala evo slika:

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
3n3m1 kaže...

Dali postoji kakvo riješenje da riješim "problem" sa jednim neispravno instaliranim uptadeom,volio bih ispraviti navedeni fail,hvala evo slika:

Taj update je kasnije uspješno instaliran (što se vidi na tvojoj slici) tako da nemaš potrebe za ikakvom intervencijom.

15 godina
3n3m1 kaže...

Defender definitions? Ništa bitno na Sedmici i nije nikakav problem. Ignoriraj ako ti sve drugo radi.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
13 godina
nicky.sl kaže...
3n3m1 kaže...

Taj update je kasnije uspješno instaliran (što se vidi na tvojoj slici) tako da nemaš potrebe za ikakvom intervencijom.

Nisam skužio na prvi pogled,da vidi se po brojevima odnosno oznaci da je isti nešto iznad instaliran,hvala.

16 godina
neaktivan

Pozdrav,imam nekoliko pitanja,danas nabavio novi patriot ignite ssd 240 gb i htio bih instalirati windows 7 ultimate na njega,sto sve moram podesiti i kako to sve funkcionira,citao da moram nesto u ahci prebacit,i neki FW update napraviti,ako nije problem da mi date neki tutorijal,prijasnji hdd 1tb cu si ostavit samo kao storage disk

EUNE LOL: frenkySTYLE
16 godina
Ukljuci ssd u komp, upali komp i udji u bios, stavi disk u ahci (ako vec nije), instaliraj windowse i uzivaj.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
Windows 7 - općenito

Haj, imam na internom disku Lord of the rings bluray kolekciju od 190GB i htio sam je pred neko vrijeme prebaciti na eksterni ali mi nije dozvoljavalo uz poruku 

"Destination path too long" te sam odustao. 

Jučer sam probao ponovno i uspio sam ali ne sve, ostalo mi je preko 500 datoteka od nekih 15-200 MB iz AUXDATA i ostalih foldera koji su vjerojatno bitni za pokretnje diska. 

Kako to riješiti? Našao sam na na netu odgovor da moram skinut update Windows8.1-KB2919355-x64 ali je on već instaliran. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
16 godina
Jesi probao skratit naziv datoteka?
11 godina
Windows 7 - općenito

Napravi win rar arhivu od tih bluray filmova i tako ih prebaci

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gocc01 kaže...

Haj, imam na internom disku Lord of the rings bluray kolekciju od 190GB i htio sam je pred neko vrijeme prebaciti na eksterni ali mi nije dozvoljavalo uz poruku 

"Destination path too long" te sam odustao. 

Jučer sam probao ponovno i uspio sam ali ne sve, ostalo mi je preko 500 datoteka od nekih 15-200 MB iz AUXDATA i ostalih foldera koji su vjerojatno bitni za pokretnje diska. 

Kako to riješiti? Našao sam na na netu odgovor da moram skinut update Windows8.1-KB2919355-x64 ali je on već instaliran. 

-ukupni path (folder+filename) je predug, možeš move-ili-rename. Može i subst-om.

-to se dešava npr kod downloada..

-za kopiranje, (bez gornjeg 'fixa') koristi 'pravi' filemanager koji je imun na ta ograničenja (jednako kao kod DL s neta) ili neku linux (live) distru. (jer pod *nixima je sve file, UNC, path.. nema ograničenja).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
Windows 7 - općenito

Ma joj brijem da sam zajebo stvar, pošto sam prvi puta išao copy to, usporedio sam ta dva foldera i razlika je bila nekih 300MB ali i 500 pojma nemam kojih datoteka. 

Mislio sam napravit kako je kolega nicky.sl rekao i napravit arhivu pa sam u drugi folder na eksternom napravio move to u nadi da će mi ostat samo ti fileovi pa ih 

lako upakiram i prebacim. 

Međutim on je meni prebacio samo 60GB s istom porukom a ne da mi vratit taj folder natrag i sad više nemam pojma kaj je kaj  

Budem se za vikend s tim zabavljo jer nemam sad živaca. 

Možda, izvadit iz svakog filma najveće datoteke pa mi tehnički ostaje remux ali i on je malo čudan kad ga pokrenem zasebno...

Još jednom, 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Što vi mislite, je li bolje ostaviti indeksiranje na disku uključeno ili isključeno? Kakvog to utjecaja ima na performanse računala?

0 0 hvala 0
15 godina
Marko :D kaže...

..Kakvog to utjecaja ima na performanse računala?

'dvojbenog'...

dok radi (indexiranje) ubije sve.. i kad završi sve je OK, dalje nema veze.

smisao indexiranja, bitna stvar u bazi.. bitna za svaki search među milionima podataka (recimo kućni google) ali 99% nepotrebno. Bez indexa ili s indexom, juzer neće primijetiti razliku na disku izvan juzerskih pathova. Nepotreban fičer, ali index može ubrzati search, naravno razlika je vidljiva kad si 'google' i kad ne znaš gdje ti stoji slike, mp3ce i sl. Normalan juzer to ipak zna i uđe u folder..

9 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Windows update problem. Neznam dali sam preuranio ali molim komentare.

Imam friško instalirani i aktivirani Win 7 ultimate 64bit i po prvi puta sam pokrenuo Windows update i ništa se ne događa, preciznije, na ekranu piše "Checking for updates..."    i to traje i traje a ne pronalazi ništa.

Naknadno sam ustanovio da je pri instalaciji kad je mreža uspostavljena Windows sam skinuo, iako nije na automatskom updateu, četiri updatea:

- Windows Update Agent 7.6.7600.320

- Update for Windows (KB958488)

- Hotfix for Microsoft windows (KB2534111)

- Udate for Microsoft Windows (KB976902) - ovo je "skinuo" po datumu 21.11.2010...valjda je došao s instalacijom sedmice

ali dalje od ovog ne pronalazi ništa ali checkira i dalje...

Napravio sam dva restarta zatim opet pokrenuo Win update i opet checkira u nedogled.

Jel to normalno i trebam li pričekati (do kada?) ili da nešto poduzmem?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2015 21:51 (Renta10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Renta10 kaže...

..

-..

sp1 + ostatak (ie11 hrpu kontrolnih međuupdateova i cca cijeli dan) klik..

+ genuine umjesto (po ultimate kriteriju 99% yogurt) jer i MS zna neke stvari.

Renta10 kaže...

..

..

-jer nedostaju prerequisites-i.. jer MS po starosti ukida support pa se nešto pojavi tek ako imaš npr SP1, bez tog ništa.. + neki updatei su veliki, ništa se ne dešava.. i treba biti strpljiv, ali ponekad treba i resetirati (jer nema pomoći) pa nastaviti itd. itd..

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 11:44 (ihush).
9 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Već u početku je instaliran SP1 sa DVD-om.

Izgleda da sam ipak preuranio s pitanjem.. Nakon skoro jedan sat čekiranja pronašao je oko 270 fileova za update, instalirao sam sve osim update za IE8 i dodatne jezike.

To sve radim zbog upgradea na Win 10... dali se on sam ponudi (na auto update je postavljeno) ili moram nešto sam stisnuti?

Iako imam bootabilni iso desetku na DVD pa mogu i tim putem na upgrade (ne clean install znam) ako ću dugo čekati preko Win updatea..

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 12:10 (Renta10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sve u odgovoru je bitno, npr ie11 je također req za w10... kao i čekanje...

9 godina
neaktivan
ihush kaže...
Renta10 kaže...

..

-..

sp1 + ostatak (ie11 hrpu kontrolnih međuupdateova i cca cijeli dan) klik..

+ genuine umjesto (po ultimate kriteriju 99% yogurt) jer i MS zna neke stvari.

Renta10 kaže...

..

..

-jer nedostaju prerequisites-i.. jer MS po starosti ukida support pa se nešto pojavi tek ako imaš npr SP1, bez tog ništa.. + neki updatei su veliki, ništa se ne dešava.. i treba biti strpljiv, ali ponekad treba i resetirati (jer nema pomoći) pa nastaviti itd. itd..

Dali preporučaš da sam instaliram update za Win 7/paket iz linka koji si stavio..da skratim to čekanje službenih? Ako da, što sa update fileovima koji se već jesu instalirali, dali to Windows prepoznaje pa će iz paketa instalirati samo ono što još nije instalirano..ili?

..I možeš li pojasniti svoj odgovor:

"+ genuine umjesto (po ultimate kriteriju 99% yogurt) jer i MS zna neke stvari."

Nisam toliko u tome da znam čitati ove šifre..

I još nešto, pošto imam bootabilni iso Win 10 dali da idem s njim na upgrade ili da pričekam još koji službeni update za Win 7 ako mi stigne (koji?)?  Preciznije, kako ću znati da imam dovoljno update fileova za uredan upgrade na Win 10 pa da mogu onda sam napraviti upgrade sa iso datotekom?? Ovo zadnje mi uopće nije jasno..

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 16:01 (Renta10).
16 godina
odjavljen

Ne moraš raditi install Win7 pa onda upgrade na 10, možeš odmah instalirati Win10 sa ključem od Win7. Ili ako je Win7 instaliran i aktiviran, ubaci DVD/USB sa Win10 i kreni sa upgradeom. Ključ će biti prepoznat automatski.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
9 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

A nije li problem što možda nisu svi update fileovi za Win 7 instalirani?? Neće li to prekinuti instalaciju iso datoteke Win 10?

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa jesam rekao da možeš odma...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
Windows 7 - općenito

Ode se garant radi o yogurtu velike kiselosti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Jogurt znači piratska verzija?  

Ajd ne govorite u komp geek šiframa...recite to otvoreno.

Evo nudi mi se ikona Win10 u trayu, izgleda da sve ide kako treba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne. Treba. Ti. Ta. Ebena. Ikona.

Skineš. Napraviš bootabilni USB. Restartaš PC. Instaliraš Windows 10. Ne čekaš nikakve ikonice i zastavice nit usporeni download a na kraju dobiješ isto.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice