Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.370.434
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
benko kaže...

pa evo dao sam si malo truda i instaliro windows7!!

Sve u svemu win mi se cine odlicnim,brzim i stabilnim. definitvno se ubrzo startup/shutdown a i tu su lijepe kozmeticke promjene. Ima par novih i zgodnih mogucnosti, i neki novi/uredeni programi(search,calculator,paint,wmp,perfomanse monitor,security,....).

Driveri savrseno rade(odlicno pronalazi sve drivere sa int), skoro svi drvieri su od viste(koji su bez ijednog problema primljeni) osim za graficku koje sam skinuo beta za win 7.

Isto tako glad za memom je smanjen, vista je trosila punih 1200-1500mb a sad win 7 trosi oko 700mb (konfa u potpisu).

Instalacija je gotovo potpuno automatizirana (jedino treba zadat na  koju particiju i na kraju samo ime accounta.

Ima par dobrih novih mogucnosti i fora koje su mi se jako dopale.

to su i par slikica na koijima mozete vidjet neke nove mogucnosti.

u iducem postu cu dodat jos slika ;)

ovdje mozete pronac i par tutorijala o win7

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-7-tutorijali-trikovi/26073.aspx

puno ti hvala na ovoj temi, samo imam par pitanja;

jel si mogu instalirat drivere na 7-ici koji se inače koriste za Vistu? 

da li su svi programi kompatibilni sa windows 7 - uključujući i antivirusne naravno?

i da li se sa windows 7 dobiva i word ili moj prijatelj (koji mi je to reko) izmišlja?

hvala na odgovorima  

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

driveri su kompatibilni.......od viste----ali vec ima i za win7

isto tako i programi i razne aplikacije....jedino sto sam negdje preocito da fraps neradi kako spada.

bubamara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Je'l netko probao Build 7264? To je navodno zadnji PreRTM; a RTM izlazi (opet navodno) 13.07...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
TomoR kaže...

Je'l netko probao Build 7264? To je navodno zadnji PreRTM; a RTM izlazi (opet navodno) 13.07...

neznam. ja sad skidam Build 7100 (RC naravno).

e jel na build 7100 piše onako u donjem desnom kutu da je to beta verzija, i ako da, dali se to može isključit? 

16 godina
neaktivan

Dobrodošao na forum ,kao prvo.

Da ,piše. Rješenje je tu. A i cijeli ovaj folder je pun tweakova ,tema i ostalog baš za Sedmicu.

I'm so tired...
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Par kratkih pitanja za vas,korisnike sedmice:

Imate li bilo kakvih problem sa igrama?Tipka Cod 4.

Isto tako da li imate problema sa PB-om?

Sa programima za mountanje?(deamon tools,Power ISO etc.)

Za Internetom?Da li prekida internet kao na Visti?(Cest slusaj kod nekih)

Hvala.

Music's the mediine of the mind.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Par kratkih pitanja za vas,korisnike sedmice:

Imate li bilo kakvih problem sa igrama?Tipka Cod 4.

Isto tako da li imate problema sa PB-om?

Sa programima za mountanje?(deamon tools,Power ISO etc.)

Za Internetom?Da li prekida internet kao na Visti?(Cest slusaj kod nekih)

Hvala.

Daemon tools i Alcohol rade na 7-ici. Provjerio osobno.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina
Windows 7 - dojmovi

I nemamo problema sa PB i COD4... Provjereno osobno!

I'm going woo woo

0 0 hvala 1
17 godina
tnakir kaže...

Windows 7 Build 7201 IMAM problema sa PB I COD4...Provjereno osobno!

There are three sides of an arguement -- your side, my side and the right side...
16 godina
neaktivan
boxer kaže...
tnakir kaže...

Windows 7 Build 7201 IMAM problema sa PB I COD4...Provjereno osobno!

Ok.Budem ja ostao na Visti ipak.

Music's the medicine of the mind.
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Inst san zadnju verziju Windowsa 7 i iman problema sa ventrilo .. ogroman lag se javlja jel netko ima slična isustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rješenje za lag u ventrilu ti ide ovako;

U ventrilu, pod setup ukljuci opciju "Use Direct Sound", više ti neće biti lagga. Pozz

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Hvala lipa provat ču sutra ..

laku noč !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za razliku od Viste, Sedmica mi se svidila (na početku). Instalirao na novi stroj RC verziju, sve super, dok nisam stavio drivere za zvuk ( a to je bilo tek 3 dana nakon instalacije, kad sam našao kako uopće forsati drivere od Viste da se instaliraju)

nakon toga stalni BSOD-i i restarti, tako da sam se ipak vratio na svoj vjerni XP SP3, a pravilo da M$ OS instaliram nakon što izađe SP2 izgleda ostaje do daljnjeg :)

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

meni windows 7 kada ubacim cd traži neke drajvere za cd/dvd. šta bi to  moglo da bude molim vas pomozite. ne mogu ni da ga  instaliram zbog ovog

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

nekuzim......kakav cd od driver....mozda od harda???

bubamara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Paun kaže...

meni windows 7 kada ubacim cd traži neke drajvere za cd/dvd. šta bi to  moglo da bude molim vas pomozite. ne mogu ni da ga  instaliram zbog ovog

uopće mi nije jasno u čemu je problem.... pa kad ti se komp pali mora ti bit podešeno da prvo boota sa diska, i onda kad ti piše "press any keyto boot from DVD (ili tako nešto)", onda stisneš enter i onda ti on automatski uđe u instalaciju.... ustvari imaš u ovoj temi detaljno objašnjenje kako se to radi i još puno fora....

16 godina
neaktivan
Paun kaže...

Driveri za cd-dvd?! Na Sedmici? Sedmica drivere za sav hardver ,osim nekih ne baš čestih ili ne baš novih uređaja skine odma prilikom instalacije sa neta. Da ,to jesu obično "native" driveri ,ali za cd-dvd čitače-pisače ti ni ne treba ništa drugo.

Koji je to cd-dvd (proizvođač, model)?

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 15:24 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Kad sam instalirao XP SP3 sve je bilo normalno, prepoznao je sve. A sada sam podesio ponovo boot sekvencu na CD-ROM, pokrenuo instalaciju kliknuo na dugme NEXT, pa na INSTALL NOW, a on mi kaže sledeće:"A required CD/DVD drive device is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB flash drive, please insert now.

Note:If windiws installation media is in the CD/DVD drive, you can safely remove it for this step."

Ispod imam dugme BROWSE.

Planiram da mi win7 bude drugi os pored xp, dao sam mu čak preko 60gb, dakle mnogo više od 16bg. Nije zbog prostora sigurno. CD je bootabilan. Ne znam koji je built, neki stariji. Unapred hvala.

MOJ OPTIČKI UREĐAJ:PIONEER 116DBK!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 17:16 (Paun).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U XP-u ga vidi? A to se događa gdje ,u instalaciji Sedmice? Ako su odgovori na oba pitanja DA ,znači da dvd od Sedmice NIJE bootabilan! I još jedno pitanje : jel to DVD ili CD s kojeg hoćeš instalirat? Jel ako imaš CD ,baci to odma u smeće! Instalacija Sedmice ima 2.4 GB i NE STANE na CD!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 17:34 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Na dvd-u je, ali dvd se normalno otvara sve radi do ovoga. Pa izgleda da moram da skinem s interneta sedmicu. Da li neko zna link sa kog ću moći da skinem najnoviji built za džabe i bez registracije(ako je moguće zaakovan u neku arhivu tipa .rar, iso ili zip?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A kaj te muči registracija? Jel imaš account na Hotmailu? Ako imaš ,bez problema možeš ovdje dobit RC (najsigurnije) i ključ za aktivaciju. Ako nećeš ,buildova ima koliko hoćeš po torrentima ,ali ti opet treba aktivacijski ključ. Ne znam u čemu je problem kad je free do 01. 03. 2010. I potpuno legalno.

I'm so tired...
17 godina
Paun kaže...

Kad sam instalirao XP SP3 sve je bilo normalno, prepoznao je sve. A sada sam podesio ponovo boot sekvencu na CD-ROM, pokrenuo instalaciju kliknuo na dugme NEXT, pa na INSTALL NOW, a on mi kaže sledeće:"A required CD/DVD drive device is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB flash drive, please insert now.

Note:If windiws installation media is in the CD/DVD drive, you can safely remove it for this step."

Ispod imam dugme BROWSE.

Planiram da mi win7 bude drugi os pored xp, dao sam mu čak preko 60gb, dakle mnogo više od 16bg. Nije zbog prostora sigurno. CD je bootabilan. Ne znam koji je built, neki stariji. Unapred hvala.

MOJ OPTIČKI UREĐAJ:PIONEER 116DBK!!!

Nemojte covjeka zezati, ovo sto je rekao i zatrazio problem se i meni desilo kad sam htio instalirati Windows 7 build 7201.

Skroz identican problem sam imao. Skinuo Win7, napravio bootabilan DVD, ucitao ga u Windows Xp i provjerio jeli bootabilan i sve radi ok.

Ubacio Win7 formatirao disk, pokrenuo instalaciju i koliko se sjecam prilikom provjeravanja fajlova nakon nekog vremena samo izbaci identicnu poruku da nedostaju driveri za CD/DVD.

Znaci problem je stvaran i dobro ga je opisao.

Ja sam nekako rijesio taj problem i instalirao Win 7, ali ne mogu se sjetiti sta sam uradio da proradi (prije mjesec dana) - JBG.

Pokusat cu preko vikenda da instaliram ponovo Win 7 da vidim hoce li ponovo prijaviti problem, pa ako rijesim javit cu.

There are three sides of an arguement -- your side, my side and the right side...
16 godina
neaktivan
Paun kaže...

Na dvd-u je, ali dvd se normalno otvara sve radi do ovoga. Pa izgleda da moram da skinem s interneta sedmicu. Da li neko zna link sa kog ću moći da skinem najnoviji built za džabe i bez registracije(ako je moguće zaakovan u neku arhivu tipa .rar, iso ili zip?

jednostavno skini drugu verziju sedmice ... sa službene stranice naravno Namigiva. ja ti preporučam build 7100. meni radi ko švicarski sat (ko što kažu na reklami).

16 godina
neaktivan

E j*** ga ,ja sam 7201 naistaliral na tri PC-a bez ikakvih problema. Sve ovisi o tome kakva je verzija ,otkud je skinuta ,ko je kaj prčkal po njoj!

Danas ima sto hiljada verzija Sedmice na netu i mnoge od njih su prerađivane i onda snimane u iso i stavljane na download kao "original".

Niko ga ne zeza ,samo je očito negdi pokupil faličnu verziju.

Zato je najbolje ,pogotovo za manje iskusne da skinu Sedmicu sa jedinog pouzdanog izvora - M$ downloada!

Kasnije ,kad malo prouči ,vidi kak radi ,onda može skidat i instalirat neslužbene verzije.

Ali dobro ,to je na svakome da sam odluči kaj hoće.

I'm so tired...
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi
znam da ovo baš ne spada pod 'windows 7 dojmove' ali me ipak zanima; šta znači x86? na stranici s koje sam skinuo sedmicu su mi se pojavile mogućnosti da downloadam 32-bitne, 64-bitne i windowse pored kojih je samo pisalo x86? jel to znači da su 86-bitni ili...???
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
window-u-sobi kaže...
znam da ovo baš ne spada pod 'windows 7 dojmove' ali me ipak zanima; šta znači x86? na stranici s koje sam skinuo sedmicu su mi se pojavile mogućnosti da downloadam 32-bitne, 64-bitne i windowse pored kojih je samo pisalo x86? jel to znači da su 86-bitni ili...???

Ako piše x86 onda su 32-bitni.

16 godina
neaktivan
klimama kaže...
window-u-sobi kaže...

Ako piše x86 onda su 32-bitni.

ok hvala. pa u čemu je onda razlika između tih i 'onih drugih' 32-bitnih?

16 godina
neaktivan

Nikakva! Ma ,otkud si ti to skidal? Ajde stavi link da to vidimo!

I'm so tired...
17 godina
kizo2703 kaže...

E j*** ga ,ja sam 7201 naistaliral na tri PC-a bez ikakvih problema. Sve ovisi o tome kakva je verzija ,otkud je skinuta ,ko je kaj prčkal po njoj!

Danas ima sto hiljada verzija Sedmice na netu i mnoge od njih su prerađivane i onda snimane u iso i stavljane na download kao "original".

Niko ga ne zeza ,samo je očito negdi pokupil faličnu verziju.

Zato je najbolje ,pogotovo za manje iskusne da skinu Sedmicu sa jedinog pouzdanog izvora - M$ downloada!

Kasnije ,kad malo prouči ,vidi kak radi ,onda može skidat i instalirat neslužbene verzije.

Ali dobro ,to je na svakome da sam odluči kaj hoće.

Taj DVD sa Win 7 build 7201 sam PRVO instalirao kod druga - bez ikakvih problema.

Nakon dva dana instalirao sebi i prilikom prvog pokusaja - CD/DVD driver is missing.

Isti DVD, isti Win7 i isti build, dva razlicita kompjutera (priblizno slicna po komponentama) i kod njega bez problema i od prve, a kod mene problem i nakon par pokusaja uspijem instalirati.

Najvjerovatnije nije do builda, i volio bih da provjerim sad sta je zezalo pa da mu odgovorim, ali sam preumoran da to radim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice