Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.608
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Instalirao sam Windows 7 zadnji bild i moram priznati da je stvarno dobar, no imam jedan problem. Instalirao sam xp na jednu i win7 na drugu particiju. kod multiboota nemam problema osim kod pokretanja samih operativnih sustava. Nekada mi se zna desiti da mi se niti sedmica niti xp nece bootati, krenu, trci onaj progres bar i nista dalje??? kada resertiram i nanovo pokrenem sve Ok. drugi mi je problem što mi opcije priprava i hibernencija nerade na sedmici a na xp savršeno. naime kada stavim sustav u pripravu ili hibernenciju na sedmici normalno se komp gasi ali nece da se kod paljenja niš pokrene, kuciste se   upali ali nece ništa dalje?

Da neotvaram novu temu   javljam se ovdje. može pomoc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Inače, finalna verzija Windowsa 7 dostupna će biti MSDN pretplatnicima oko sredine 7. mjeseca.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
naxeem kaže...

Inače, finalna verzija Windowsa 7 dostupna će biti MSDN pretplatnicima oko sredine 7. mjeseca.

ok....znaci onda negdje pri kraju 7.mjeseca...je vec na torrentima.......;)

bubamara.
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...
naxeem kaže...

ok....znaci onda negdje pri kraju 7.mjeseca...je vec na torrentima.......;)

ne nego isti dan kad i na MSDN-u, a mozda i prije :)

eXtreme overclocker
16 godina
Windows 7 - dojmovi

AMD Athlon X2 7750 Black Edition

4x1GB DDR2 800Mhz

ATI Radeon X1950PRO 256MB

samo da pitam i da ne otvaram bezveze novu temu.......isplati li se stavljat WIN 7 Ultimate na ovaj PC??....momentalno imam XP x64 SP2 i stalno neki problemi s tim windowsom

moze li mi itko dati nekakav savjet oko tog?

AMD Athlon x2 4000+ (@2.5GHZ) / Glacial Tech Igloo 5750 / 4x1GB Kingston HyperX 800Mhz / Powercolor X1950Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

šta si uopće stavljo 64 bit,uzmeš si 32 bit-ni i makneš limitaciju rama,imao sam negdje taj postupak,ali ga neznam napamet,imaš ga u jednom od bug časopisa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

naravno da možeš,imaš malo jači komp nego ja,a ja vrtim sve igre i na visti,xp-u i win7(2 kompjutera)

17 godina
Ruddynjo kaže...

šta si uopće stavljo 64 bit,uzmeš si 32 bit-ni i makneš limitaciju rama,imao sam negdje taj postupak,ali ga neznam napamet,imaš ga u jednom od bug časopisa

Po stoti put nemoguće je maknuti limitaciju rama na 32-bitnim windowsima, ako ti prikazuje 4GB ili više rama to ne znači da ih windows sve iskorištava (adresira)!!!

16 godina

pa da, slažem se s tobom....ako prikazuje 4gb rama ne mora znaciti da koristi svih 4 gige rama

AMD Athlon x2 4000+ (@2.5GHZ) / Glacial Tech Igloo 5750 / 4x1GB Kingston HyperX 800Mhz / Powercolor X1950Pro
16 godina
Windows 7 - dojmovi

a sto se tice igranja isplati li se WIN 7 ili XP?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

a sto se tice igranja isplati li se WIN 7 ili XP?

win7...

eXtreme overclocker
17 godina

nemože se maknut limitacija....evo mog primjera....

mb gigabyte gm945 u biosu mi uredno vidi samo 3.25 gb rama od 4 stavljena i tu ne pomaže nikakva kemija...uostalom na sedmici mi lijepo piše 4gb ram used 3.25......

mb gigabyte ep43ds3l u biosu mi uredno vidi svih 8gb rama a i instalirana je win7 x64  a inače nemože x86 tj. 32 bita adresirat više od 3.25 gb....

neka me ispravi netko ako griješim.....

c2d e8500@3.16g, nvidia 8800gt, ram 8gb, hdd 640gb, ext. hdd 2x160gb, 1x320gb, samsung t220 22"....
16 godina
neaktivan
bikerbj kaže...

nemože se maknut limitacija....evo mog primjera....

mb gigabyte gm945 u biosu mi uredno vidi samo 3.25 gb rama od 4 stavljena i tu ne pomaže nikakva kemija...uostalom na sedmici mi lijepo piše 4gb ram used 3.25......

mb gigabyte ep43ds3l u biosu mi uredno vidi svih 8gb rama a i instalirana je win7 x64  a inače nemože x86 tj. 32 bita adresirat više od 3.25 gb....

neka me ispravi netko ako griješim.....

Ne griješiš, samo ću još nešto nadodati - i video memorija ulazi u ta 3.25 Gb rama (pošto sad svi kupuju kartice od 1+ Gb, npr. u slučaju 4 Gb rama i 1 Gb grafičke na 32 bitnom sustavu skoro pa 2 Gb će ostati neiskorišteno) pa za sve koji kupuju novi OS, 64 bit is the way to go Namigiva. Would you like to know more?

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.
16 godina
Windows 7 - dojmovi

a nakon instalacije windowsa 7 instalirani su svi potrebni driveri?...ukljucujuci i directx?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

pa da, slažem se s tobom....ako prikazuje 4gb rama ne mora znaciti da koristi svih 4 gige rama

Nema veze što du sistemu prikazuje 4 GB, nego koliko prikazuje u task manageru. 32 bitna teoretski može maksimalno adresirati 4 GB RAM-a, ALI to se pokazalo u praksi netočnim

Uostalom na Visti Service pack 1 je maknuta je limitacija RAM-a (može se preko command promta isto ako se nema SP1) i u Sistemu prikazuje 4GB. Ja sam na 32 bintoj Visti imao 6 GB (dok nisam odlučio što da uradim sa 2x 1GB modulima), ALI makar je meni sistem očitavao 6GB INSTALIRANE MEMORIJE NA PLOČI, Windowsi su koristili 3324MB (točno 3,25GB). Zato kada su se pojavile ploče koje mogu koristiti više od 4GB rama i 64 bitni procesori napravljen je Windows XP 64 bitna verzija baš zato da može adresirati više od 3,2GB (iako nekima niti toliko ne očitava) i da iskoristi 64 bitne procesore (zato je i brža 64 bitna verzija Windowsa)

http://fotoforum.forumotion.net/
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 22:40 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Kako da ja sad nabavim Windows 7? Što je moguće samo preko torrenta? Želim vidjet kako to izgleda kad je svi tako hvalite nego ne bi htio skinut neku prerađenu sa strane nekog tipa pa ako može neki provjereni link po moućnosti čim sviježije verzije naravno ako nije ilegalnoNamigiva.

Oglas: kvalitetno i uvjerljivo lažem na sudu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dwezzel kaže...

Kako da ja sad nabavim Windows 7? Što je moguće samo preko torrenta? Želim vidjet kako to izgleda kad je svi tako hvalite nego ne bi htio skinut neku prerađenu sa strane nekog tipa pa ako može neki provjereni link po moućnosti čim sviježije verzije naravno ako nije ilegalnoNamigiva.

Imaš ovdje (samo scroolaj dole da odabereš koju želiš verziju/ 32 ili 64 bita i potreban je Windows Live ID koji možeš tamo napraviti, slično je Sing UP-u)

Inače ovo je službena Microsoftova RC verzija (7100 barem bi trebala biti, iako kruže i novije verzije po torrentima)

To je ISO file velik oko 3.5GB i spržiš ga pomoću Nera ili nekog drugog programa kao ISO image i instaliraš normalno

17 godina
Windows 7 - dojmovi

Sve buildove moraš sam naći. A jedino na što ti mogu dati link je official Microsoft stranica za download builda 7100 RC

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx 

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

RC verzija(build 7100) je inace sasvim stabilna i dobra verzija, gotovo svi programi rade, skida nove drivere za maticnu pl., ... ja cu je koristiti dok ne dobijem(nekada) finalnu verziju(Torentima ne vjerujem)  

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je također 7100 glavni OS i isto prijeđem odmah na finalnu kada izađe (nemam više za Vistu licence)

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

sad kupujem novi lap vidi u moj pc i neznam koji os da stavim win 7 , vistu , ili pak xp sp3??koji je bolji za igre???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako taj lapotop ima DX10 grafičku odi na Vistu ili 7 (moraš naći drivere za 7-icu na webu)

Sada sam vidio da ima 9600 grafičku, pa predlažem da razmisliš oko Viste ili 7-ice (generelno to su jako slični OS-ovi)

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 12:42 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

ipak mislim da cu prije stavit vistu jer necu moci na net kad kupim lap(necu bit kuci) pa kasnije mozda stavim 7-icu kada izadje finalna verzija...a za igre koji je bolji???ima li neke razklike???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Misliš između Viste i 7-ice jel?

Pa 7-ica će podržavati DX11 (podržava već, samo što još nema grafičkih), inače igre idu dosta dobro i sa Vistom, pa mislim da gotovo i nema razlike. Ovaj tvoj laptop ima dosta moćno konfiguraciju i moći će se dobro nositi sa igrama

16 godina
neaktivan

da vas pitam,kako se zove onaj program za windows 7 koji ti sakrije sve programe koje stavis i klikom misa se pokazu. nesto rokdokt

kako  ono bi?

Proud to be adicted to WoW
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

rocketdock?

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Neznam za takav program (ima Rocketdock ako to ciljaš ili Objectdock), ali koliko sam shvatio je li možda ovo

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da rocket dock je. thnx

Proud to be adicted to WoW
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo ovako, trebam pomoc....

u dualbootu s sedmicom(6,1, b7100).....imam xp..

e sad ja sam si s programom EasyBCD...nariktao da mi se automatski boota sedmica....

na C particiji imam xp, a na D sedmicu....

i sad...meni vise netreba XP....pa bi ga zelio obrisati....kad iz sedmice odem na format.....particije C...(XP)

pokaze mi se ovo(slika dole)

bubamara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

probaj formatirat particiju sa instalacijskim cd-om od xp-a

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice