Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.574
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
Gerontius kaže...
mislim na kvalitetu... Windowsi su zasad puno lošiji/sporiji/nestabilniji/neisugrniji od OSXa - jedino što ih održava na životu su third party aplikacije i činjenica da OSX može ići normalnim putem samo na maca
Ovo već polako postaje "stand up" forum. Svatko malo se javi neki tip s "izjavom dana".SmijehSmijeh
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
17 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

Meni neće da instalira AC97 Audio driver od Realteka.

Instaliran je automatski od strane Windowsa, ali zvuč se prekida svakih par sekundi bilo kod mp3ca, bilo kod videa.

Također, kad se pokrene Windows update, uspori mi se i zauzeće procesora je 100% bar 10 minuta (dok radi system restore prije updejtova, a sad me zeza da skinem updateove za Office 2007).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Gerontius kaže...

mislim na kvalitetu... Windowsi su zasad puno lošiji/sporiji/nestabilniji/neisugrniji od OSXa - jedino što ih održava na životu su third party aplikacije i činjenica da OSX može ići normalnim putem samo na maca
ROFL Šutim

želiš li reći da OSX nije stabilniji od Windowsa XP/Viste?
da nije sigurniji?
da nije brz kao munja (čak i sa uključenim grafičkim điđamiđama... stari Macbook sa integriranom intel grafikom čist pristojno pokazuje sve efekte)
Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
16 godina
neaktivan

već od ranijih buildova Win 7 su mi predobri. Ova beta 1 je ful bolja i stabilnija od Viste. mislim da cu prec na win7 u potpunosti u beti 2. samo da mi radi GTA IV tamo i ja sam spreman.

C2D e8400 | 4GB DDR2 @ 800MHz | Radeon HD4850 | CL X-FI ExtremeMusic Windows Vista & Windows 7
17 godina
neaktivan

Još kad bi netko tu bio sposoban objasniti što to znači "stabilnije" gdje bi vam bio kraj...

C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...
da nije sigurniji?
da nije brz kao munja (čak i sa uključenim grafičkim điđamiđama... stari Macbook sa integriranom intel grafikom čist pristojno pokazuje sve efekte)
 Isto tako i Vista sa integriranom intel grafikom prikazuje sve efekte (grafičke điđemiđe).
Isto tako i mene zanima što to znači stabilniji?
17 godina
neaktivan
dery kaže...

jete li vidili ovo kad se več raspravlja o win 7

http://www.tomshardware.com/news/windows-cpu-gpu,6645.html

Znaci Sedmica ima to vec...To je vec bilo negdi na Bugu...Pisalo se o toj temi, bas o tome da budu se mogle igrat DX10 igre bez grafickog akceleratora...To je isto kak i one sheme prije 10 godina kaj si mogo birat u igrama ono, npr. D3D , OpenGL, Software....

Bas me zanima kak to zgleda
Asus Maximus Extreme, E8400@ 4GHZ, Tagan BZ800, Zalman 9500, 2 X 1GB Corsair XMS3 @ 1433MHz, Gigabyte GTX260@ 700/1200/1500, Creative Labs X-Fi Xtreme Music, Chieftec BA-01B-B-B, Razer Copperhead & Goliathus, 2X250GB SATA2, 2X320GB SATA2
16 godina
neaktivan

Ja imam instaliran Windows 7 build 7000

problemi su u tome sto mi se wireless gasi pa pali svakih desetak sekundi

a windows mail ili ga nema ili ga ja ne mogu pronaci

ostalo radi uredno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

Nije, stabilniji je jedino zato što se uvjek vrti na istom određenom hardveru. I windowsi na Thinkpadima se nikad ne ruše, ali Windowsi se instaliraju na svakakav hardver i normalno je da se tu i tamo nešto krši. To je ko da si rekao kako se neka igra na konzolama vrti normalno, a na nekom određenom sklepanom PC-u se sruši. Windowsi zauzimaju više od 90% instalacija na osobnim računalima, da na sva ta računala instaliraš OS X čitav internet bi se srušio od toga koliko bi ljudi j*bali mater i Jobsu i Appleu i Leopardima...

Gerontius kaže...

da nije sigurniji?

Nije, sigurniji je isto kao i linux, zbog malog broja korisnika se piscima malwarea jednostavno ne isplati...

Gerontius kaže...

Je, al i XP i Vista su jednako brzi ako je korisnik iole sposoban...
17 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
Gerontius kaže...

Nije, stabilniji je jedino zato što se uvjek vrti na istom određenom hardveru. I windowsi na Thinkpadima se nikad ne ruše, ali Windowsi se instaliraju na svakakav hardver i normalno je da se tu i tamo nešto krši. To je ko da si rekao kako se neka igra na konzolama vrti normalno, a na nekom određenom sklepanom PC-u se sruši. Windowsi zauzimaju više od 90% instalacija na osobnim računalima, da na sva ta računala instaliraš OS X čitav internet bi se srušio od toga koliko bi ljudi j*bali mater i Jobsu i Appleu i Leopardima...

U osnovi se slažem sa svime navedenim... kao desktop kompjuter imam PC (prije svega zato jer je sramotno kako je slaba grafika u imacovima) ali moj sljedeći laptop definitivno će biti MacBook :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina

Meni isto ne radi BS player i 5.1 zvuk, svi ostali programi rade i to verzije za XP.

I bilo bi dobro da se drzimo Windowsa 7, a komentare o OSX-u,linuxima i ostalim glupostima ostavite za neki drugi thread.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako se instalira windows 7

fujtisu SIMENS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sadas kaže...

Kako se instalira windows 7

kao i vista
Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.39V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV
16 godina
neaktivan

kako

fujtisu SIMENS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

postavis u BIOS-u da ti se boota s cd-a, restartas komp i pricekas da ga boota...nakon toga stisces next i napravis particije i onda opet next...pricekas da zavrsi instalaciju koja ne traje dugo i eto...

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.39V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hvala ti puno                                     koja si ti legenda

fujtisu SIMENS
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 13:35 (sadas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
benko kaže...

evo jos par slika

nije izgled loš slično kao kod viste ,,ali zato to papi rama,,jeli te zeza ,,greške ovo ,ono,...
sada; -Athlon 1.81Ghz 3000+ -Radeon X1300/X1550 -2x1 Ram DDR2 Future; -Athlon x2 5600+ 2,9Ghz -Radeon 3850 512 DDR3 -4x1 Ram DDR2
17 godina

pitanje.

instalirah win7 na svoju nejaku kantu i radi sasvim u redu.

zanima me sljedeće.. na početku instalacije je bila opcija "upgrade".. jel ta opcija za starije buildove win7 ili?

kaj taj tip instalacije točno radi?

17 godina
neaktivan
ja mislim da je ta opcija zasivljena
intel q6600@4.0GHz,1000gb hard(2x500),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina

Meni se nesviđa novi Taskbar... Npr. pokrenem msn... i kada mi netko pošalje poruku, ne otvori mi se prozor dolje nego se kao podupla kockica od MSNa što me nervira... Ako bi neko rekao kako staviti klasičan taskbar bio bih mu vrlo zahvalan...

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moze li netko baciti listu drivera, igrica, programa i ostalog koje nova Sedmica ne podrzava?!

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

moze li netko baciti listu drivera, igrica, programa i ostalog koje nova Sedmica ne podrzava?!

ja kad sam imo Win 7 naiso sam na oe programe i igre koje ne rade:
1. Soldier of Fortune Payback
2.Daemon Tools (probo sam i obicni i Lite i niti jedan ne radi...)
3.Fraps
4.Realtekovi driveri za zvuk
5.djelomicno ne radi niti xfire - ondje status od frenda kad gledas sve je bjelo i nekad se na pojave favorites serveri sto mene jako smeta

to bi bilo to sto sam uspio naci u 2 dana koristenja Cool
Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV
16 godina

Pozdrav,

imam win7 instaliran vec tjedan dana i sasvim sam zadovoljan. Jedini problem na koji sam naisao do sada je da se Win Explorer zblesa i restarta kad napravim Win Update preko All Programs. Jel netko naletio na slican problem?

Thx

Gigabyte GA-8I945P-G, Intel Pentium 4 531 @ 3000 MHz, NVIDIA GeForce 7600 GT , 22T33-H-ES - 20 inches, Win 7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
benko kaže...
ja mislim da je ta opcija zasivljena
 ne, dostupna je.
kad sam išo instalirat, sluačajno sam nju okinuo.. al se, srećom, može napraviti korak natrag u "wizardu"..
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 16:32 (nixass).
16 godina
neaktivan

moze li mi neko obijasniti sto je to beta dali je to neka međuverzijja ili

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivan_1995 kaže...

moze li mi neko obijasniti sto je to beta dali je to neka međuverzijja ili

Beta verzija (programa ili OSa) je verzija koja JE JOŠ U IZRADI... i služi da bi razvijatelji programa (programeri) mogli prilagoditi svoje programe za taj OS ili program. Beta verzije su obično vrlo bugovite pa se ne preporuča instalacija običnim smrtnicima... Iza beta verzije ide Release candidate (ponekad i nekoliko komada). Prije bete ide alfa verzija ;)
Kublach
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 17:40 (Kublach).
17 godina

to je jedan stupanj u razvoju nekog programa. program je gotov, al još nije spreman za izdavanje, nego se distribuira određenom broju korisnika (to može varirati) te se onda vrše masovna ispitivanja stabilnosti cijelog programa, traže se greške, bugovi itd itd.. korisnici u tom slučaju kontaktiraju s proizvođačem te "mu" šalju svoja iskustva, mišljenja..

to je to ukratko.

tu je cijeli opis, na engleskom

http://en.wikipedia.org/wiki/Beta_version#Beta

17 godina
neaktivan

Nemojte me krivo razumjeti, ali zanima me ZAŠTO ljudi koji inače nemaju pojma ni o osnovnim stvarima (pitanja tipa kako instalirati, nepoznavanje razlike između 32bit i 64bit) kod računala. Beta verzija je namijenjena TESTIRANJU ljudima koji se barem malo razumiju u stvari i mogu popraviti neke sitnice. Ako neki potpuni amater ide koristiti BETA operativni sustav što će se dogoditi? Potpuni raspad sistema? Poslije toga će uslijediti pljuvanje jer "ništa ne radi"?

Netko bi sirotanima trebao objasniti da beta NIJE besplatna kul verzija windowsa. Beta je tu kako bi se TESTIRALA i PRILAGODILA kao krajnji proizvod i samim time je namijenjena malo naprednijim korisnicima. Pogledajte koliko smo skrenuli sa "naših mišljenja" na pitanja kao "koji driver moram instalirati al ne znam koju grafičku imam".

Ljudi dajte se saberite i prestanite radit gluposti. Opet će krenit pljuvanje bez razloga.

Jedna informacija:

Chrome mi radi SAVRŠENO i stvarno ne razumijem probleme koje neki ljudi imaju. Čak mi je i Firefox 3 stabilniji nego na Visti ili XPu. Ima li netko pojma zašto ili samo imam sreće ovaj put..

music is my first love and will always be my last

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
V00D00 kaže...

Netko bi sirotanima trebao objasniti da beta NIJE besplatna kul verzija windowsa. Beta je tu kako bi se TESTIRALA i PRILAGODILA kao krajnji proizvod i samim time je namijenjena malo naprednijim korisnicima. Pogledajte koliko smo skrenuli sa "naših mišljenja" na pitanja kao "koji driver moram instalirati al ne znam koju grafičku imam".

Ljudi dajte se saberite i prestanite radit gluposti. Opet će krenit pljuvanje bez razloga.

Apsolutno se slažem!

BTW. Sve mi radi savršeno, osim BS playera. Probao sam sve žive kodeke ali nejde. Ima zvuka nema slike. U media playeru sve radi, u real playeru, quick timeu powerDVDu isto.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 4:08 (hep666).
16 godina
neaktivan

Apsolutno se slažem!

BTW. Sve mi radi savršeno, osim BS playera. Probao sam sve žive kodeke ali nejde. Ima zvuka nema slike. U media playeru sve radi, u real playeru, quick timeu powerDVDu isto.
 ja jos nisam stavija windows 7 u komp.jer nije jos to full verzija nego beta...nije jos usavrsena da bi je prova nelose izgleda..kladim se da ima tu jos problema i sa nekim igricama???
MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice