Windows 7 - ADM - par pitanja zaključana tema

poruka: 15
|
čitano: 4.931
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 7 - ADM - par pitanja

Pozdrav svima. Evo baš danas sam primjetio na stranici ADM-a kako se već mogu naručiti i kupiti novi Windowsi 7, ali neke stvari mi nisu jasne. Jesu li ovo retail verzije? Ono, plastično pakovanje, 32 i 64bit verzija unutra itd.? Jer na njihovim stranicama se navodi kako mogu npr. kupiti 64bit Win7 Pro, pa mi nije jasno zašto su ove verzije odvojene. I još nešto, što točno znači croatian 1pk? Lokalizirana verzija prevedena na hr. ili samo podrška za hr. tipkovnice? Malo glupava pitanja, ali eto. Pitao sam ih, ali su mi rekli da sve mogu pročitati na site-u itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - ADM - par pitanja

koliko znam 32 bit i 64 bit se prodaju svaka zasebno

a croatian - to je mislim samo language pack, ako netko želi imati sedmicu na hrvatskom, instalira se posebno

Atomska bubamara. | http://tinyurl.com/erepNA
16 godina
neaktivan

Čudno. Na Microsoftovoj stranici piše 'This product includes both 32 and 64bit versions' kao što piše ovdje. Svaki članak koji sam pročitao o Sedmici također spominje to, pa me zato zanima o čemu je ovdje riječ.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 19:29 (helicon84).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
a ne znam, to je online kupovina preko ms store-a
Atomska bubamara. | http://tinyurl.com/erepNA
16 godina
neaktivan

Zvao sam ih jutros i pitao. Rekli su da je sve kako treba biti. Znači fina kutija i sve lijepo upakirano. Danas im stižu sve verzije navedene na siteu i predpostavljam da već sutra kreće distribucija. Ja sam svoju kopiju Ultimate 64 bit naručio danas kod njih.

Koliko ja znam inače se 64 bitna verzija prodavala odvojeno od 32 bitne (barem kod nas). Kada sam prije par mjeseci gledao cjenike kod ADM-a, kod HGspota i kod Vemila odvojeno su se nudile te dvije verzije. (Vemilov cjenik: http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp2_Simbol=software&c=000000)

Nestrpljiv sam s ovom sedmicom, već godinu dana slušam samo hvalospjeve! Ma i sve da bude loš OS nikako neće bit lošiji od Viste, a za XP je vrijeme da ode u povijest, tako da je sedmica must have.

Čim mi pošiljka stigne (sutra ili prekosutra) javiti ću dojmove na ovaj topic.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 19:41 (Frankie).
17 godina
neaktivan

To nisu "retail" verzije, nego OEM, a to znači da se može instalirati samo na jedno računalo i poslije možeš samo na njemu reinstalirati te Windowse - ne možeš ih prebaciti na neko drugo računalo. OEM ne dolazi s popratnom dokumentacijom i nemaš korisničku podršku od strane Microsofta.

Croatian - znači da su Windowsi na hrvatskom jeziku.

64-bitna i 32-bitna verzija dolaze na odvojenim diskovima, pa kod OEM verzije možeš kupiti ili DVD s 32-bitnim ili s 64-bitnim Windowsima.

1pk znači da kupuješ jednu licencu.

Kod "retail" verzije dolaze DVD-ovi i s 32- i s 64-bitnom verzijom, možeš Windowse maknuti s jednog računala i instalirati ih na drugo i imaš korisničku podršku od Microsofta. Zbog svega toga "retail" verzija košta skoro duplo više od OEM.

helicon84 kaže...

Čudno. Na Microsoftovoj stranici piše 'This product includes both 32 and 64bit versions' kao što piše ovdje. Svaki članak koji sam pročitao o Sedmici također spominje to, pa me zato zanima o čemu je ovdje riječ.

To na linku je "retail" verzija jer jedino nju Microsoft prodaje krajnjim korisnicima, dok je OEM najmijenjen proizvođačima računala i prodaji uz računala/računalne komponente.

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 1-Pack for System Builders - OEM - 149,99$

Microsoft Windows 7 Professional Full - Retail - 299,99$ 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 19:50 (klimama).
16 godina
neaktivan

Frankie kaže da je sve lijepo upakirano, a klimama da je OEM. Tko je sad tu lud? Znači li to da je retail nemoguće kupiti u HR?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
helicon84 kaže...

Frankie kaže da je sve lijepo upakirano, a klimama da je OEM. Tko je sad tu lud? Znači li to da je retail nemoguće kupiti u HR?

Moguće je kupiti i retail:

Windows 7 Retail

- Home Premium oko 1500 kuna

- Professional oko 2200 kuna

- Ultimate 2500 kuna

Windows 7 OEM

- Home Premium oko 950 kuna

- Professional oko 1200 kuna

- Ultimate 1550 kuna

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 20:10 (klimama).
16 godina
neaktivan

He, he, he. Sad mi je sve jasno. OEM, here I come. Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
klimama kaže...
helicon84 kaže...

Moguće je kupiti i retail:

Windows 7 Retail

- Home Premium oko 1500 kuna

- Professional oko 2200 kuna

- Ultimate 2500 kuna

Windows 7 OEM

- Home Premium oko 950 kuna

- Professional oko 1200 kuna

- Ultimate 1550 kuna

Znači retail Ultimate verzije bi bio oko 500$ u Hrvatskoj. Na webu koji je linkao klimama stoji da ista ta Ultimate retail verzija stoji 320$, tj. oko 1600 kn (LINK - Win7 Ultimate), a OEM verzija 189$, iliti oko 950 kn (LINK). Samo me zanima da li je moguće da je razlika u cijeni tolika? Mislim CRO vs. ostatak svijeta? Znam da je inače vani jeftinije, ali mislio sam da Windowsi imaju donekle ujednačene cijene. BTW koja je politika cijena windowsa uopće? Barem u nas i ovom dijelu Europe, ne sad tamo negdje u Aziji...

16 godina

Hrvatski paket je dostupan samo u Ultimate verziji...pa da se ne zansete da i jefinije može :P

probo sam hrvatski i čak izgleda dobro, ali ipak, ako ste dosad koristili engleski, rađe nastavite :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 9:47 (mrxa1).
17 godina
neaktivan
Frankie kaže...

Znači retail Ultimate verzije bi bio oko 500$ u Hrvatskoj. Na webu koji je linkao klimama stoji da ista ta Ultimate retail verzija stoji 320$, tj. oko 1600 kn (LINK - Win7 Ultimate), a OEM verzija 189$, iliti oko 950 kn (LINK). Samo me zanima da li je moguće da je razlika u cijeni tolika? Mislim CRO vs. ostatak svijeta? Znam da je inače vani jeftinije, ali mislio sam da Windowsi imaju donekle ujednačene cijene. BTW koja je politika cijena windowsa uopće? Barem u nas i ovom dijelu Europe, ne sad tamo negdje u Aziji...

carina+pdv+ dubradsko pokvarena smrdljiva marza

koliko kradu vani, a koliko kod nas vec znamo kad gledamo sve sto vlada radi, ali ono sta nam rade ti ducani je strasno...

odes do austrije ili njemacke i places od "jeftinog" PCa

kod nas dode 10.000 kuna

a vani oko 7.000

potpis :D
17 godina
neaktivan

Jučer sam naručio u Msanu Professional Retail verziju 7-ce (lang: eng), cijena je 2136 kn..
E je, u boxu su 2 dvd-a, 1x 32 bit & 1 64-bit..

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 12:09 (n3m4n).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...

Hrvatski paket je dostupan samo u Ultimate verziji...pa da se ne zansete da i jefinije može :P

probo sam hrvatski i čak izgleda dobro, ali ipak, ako ste dosad koristili engleski, rađe nastavite :)

I na Professional verziju se moze uz malo truda stavit hr jezik.KLIK

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
17 godina
Hacker-ri kaže...
carina+pdv+ dubradsko pokvarena smrdljiva marza

Nema carine na software pogotovo ne na software koji je u USA ili EU kreirani i distribuiran...

Samo PDV i 50% marže kod prodavača (naravno u suglasnoti s Microsoft Hrvatskom)...

:(

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice