Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.893.022
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
honor8 kaže...

Nakon ovog zadnjeg updatea mi se sve restore točke koje sam prije napravio obrisale. Koji krc ? 

Win 10 inicijalno isključuje restore. Čak i poslije updatea, bez obzira što je prije bio uključen, isključuje ga. Zašto, ne znam. 

16 godina

- jer se kreira automatikom za rollback, jer bi bio dupli posao, jer se pojedini servisi moraju ugasiti u procesu, jer je tako netko tamo preko bare odlučio...

naravno, mogli su predvidjeti proceduru, koja ako sve prođe, vrati postavke na prijašnje stanje (uključi).. ali nisu. :)

pošto se inače za svaku takvu stvar preporuča backup, to je zapravo zanemarivo za powrjuzere, amateri to ni ne primjete.. mi ostali možemo samo njurgati ali tako je :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Windows 10 - općenito

Jučer sam stavio win 10 na komp i odmah napravio update i sve to i stavio sam si programe i update drivera napravio,sve normalno,i danas upalim komp i budem na yt-u nekih 10 min i komp ko pa otiđe u sleep mode,samo se zacrni ekran i piše da nema signala,ne reagira na nikakvu tipku na tipkovnici,čak ni restart ni power tipke na samom kučišta nego mu moram maknuti napajanje i opet upaliti i onda mi se opet isto desi. 
U postavkama sam maknuo da se gasi ekran nakon ne aktivnosti ako ima kakve veze. 
Na istom računalu je do nedavno bio isti win i sve normalno radilo i onda sam neki dan pokupio neki glupi virus koji je instalirao hrpu programa i otvarao tabove i nisam ga nikako uspio ukloniti pa sam se odlučio na reinstalaciju win. 
Kod same instalacije sam formatirao cijeli disk i stavio sve ispočetka. 
Komp mi je trenutno poprilično potreban pa ako netko zna što bi moglo biti,molim da pomogne

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Imaš možda prikopčan sekundarni monitor?

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ne

+sad nakon ponovne instalacije istog tog win 10 sam skinuo samo chrome i koristio ga nekih pola sata i nije bilo crasheva,nakon toga sam stavio Bittorrent i nešto krenuo skidati i nakon točno 11 minuta opet crni ekran...
upalio ga opet i probao i opet isto,nakon 11 min crash
Sad sam maknuo Bittorrent i opet radi već nekih 45 minuta normalno..
Da li je moguće da je do Bittorrenta?
i ako je kako to riješiti?
14 godina
Iamdanny kaže...
Da li je moguće da je do Bittorrenta?
i ako je kako to riješiti?

Promjeni program za torrente, ja npr. koristim QBittorrent.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.10.2017 9:55 (Valentin17).
8 godina

Ima qbt i u portable verziji...
15 godina
Windows 10 - općenito

I ja koristim qBittorrent te nikakvih problema...preporuka  

Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Zar netko još koristi onaj adware? qBittorrent je najbolji.

5 0 hvala 1
17 godina
Da li netko ima problema sa resetiranjem win10. Nakon zadnjeg updatea mi se događa na laptopu, kad hoću resetirat lap, ne mogu. Znači laptop se krene resetirat i cijelo vrijeme stoji reseting. Jedino riješenje je ručno ugasiti laptop.
Da li netko zna što vi mogo biti.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Pogledaj šta kaže "Control Panel\All Control Panel Items\Security and Maintenance\Reliability Monitor", možda otkriješ nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito

Izgleda da ipak nije do bilo kojeg torrenta jer mi se opet nakon nekih sat vremena dogodilo isto, a na kompu nemam ni jedan dodatno instalirani program. Što sad? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Instaliraj windows 7, 8.1 i bok

http://www.soundstream.com/

0 1 hvala 0
16 godina
Iamdanny kaže...

Izgleda da ipak nije do bilo kojeg torrenta jer mi se opet nakon nekih sat vremena dogodilo isto, a na kompu nemam ni jedan dodatno instalirani program. Što sad? 

- sve na računalu mora biti: ispravno, odgovarajuće podešeno-kompatibilno, bez malwarea i sl, .. i tad radi. Hardware i softvare, sve. To ne znači da npr torrent nije dio problema jer uzrok ne mora biti jedan.

- eliminacija je najjednostavniji način, clean install počevši da nije neki yogurt nego čist-nov OS, bios i tad pratiš kako se ponaša, kad god dodaš neki soft provjeriš (mada se problem ne mora odmah pojaviti kao što se već pomislilo vratio se..). Pa do tog da je nešto vanjskog, struja, periferija/usb.. ili banalna postavka powersavinga + update (kad početnik umjesto da sačeka, ugasi i sl.)..

Počni od kreiranja čistog installa (ili sačekaj desetak dana za novi build-jesenjski..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Windows 10 - općenito

Ti moraš najprije pronaći da li je uzrok hardver ili sofver. Probaj dignuti neki live Linux s CD-a ili sticka, podesi mu power postavke i ostavi računalo neka radi. Ako ti se dogodi opet isto, problem je hardverske prirode, neka komponenta, bios i slično, u najgoru ruku crkava ploča. Ako se ne događa, nešto se pogrešno postavi u windowsima kod instalacije. Uđi u napredne power postavke i pregledaj. Na mišu, tipkovnici i mrežnom adapteru isključi onu opciju za štednju energije...

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Probao sam s Ubuntu i sve radi perfektno 
Instalirao sam već po 3. put win i opet isto
Na hrpu računala sam već stavlja bas taj isti win ko i na svoj i s ni jednim problema do ovog mojeg vlastitog. 
Sad radi 3-4 sata i onda opet isto.
Ovo u postavkama je podešeno,nigdje nikakve štednje. Lud sam više
Mislim da se vraćam na sedmicu...

16 godina

Da li si digao bios na H.H verziju? Ako nisi, probaj to, ali budi oprezan da ne pošalješ ploču u vječna lovišta. Ako ti je windows sam pronašao drivere za chipset, probaj ih "updatati" s ovima koji su na oficijelnoj stranici. Znam da su za win 8.1, ali nekad ne znači da je ono što windows izabere i instalira najnovije i najbolje...

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 21:40 (BlackMoon).
12 godina
To sam prvo napravio,nema što nisam probao.
Čitam ovo nešto za minidump ali to mi nije jasno baš,možda uspijem preko toga nešto saznati.
17 godina
neaktivan
Iamdanny kaže...

Probao sam s Ubuntu i sve radi perfektno 
Instalirao sam već po 3. put win i opet isto
Na hrpu računala sam već stavlja bas taj isti win ko i na svoj i s ni jednim problema do ovog mojeg vlastitog. 
Sad radi 3-4 sata i onda opet isto.
Ovo u postavkama je podešeno,nigdje nikakve štednje. Lud sam više
Mislim da se vraćam na sedmicu...

Pokušaj s nekom drugom verzijom Windowsa. Nađi neku stariju, npr. 1507 ili drugu, odspoji internet, instaliraj i testiraj.

Plehani vikleri
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jel moguće maknuti ovaj OneDrive? U Exploreru ga nemam, ali kad idem browsati nešto, tu je. Probao sam desni klik -> Properties pa staviti kvačicu na Hidden, ali se pojavljuje pogreška da ga ne može pronaći...

0 0 hvala 0
16 godina
14 godina
neaktivan

To sam napravio čim sam instalirao Windows 10. U Windows Exploreru ga nema, ali kada idem instalirat neki program kao npr. Mp3tag i kliknem na browse, on je uredno gore. Iako ne radi, tu je...

14 godina
Marko :D kaže...

To sam napravio čim sam instalirao Windows 10. U Windows Exploreru ga nema, ali kada idem instalirat neki program kao npr. Mp3tag i kliknem na browse, on je uredno gore. Iako ne radi, tu je...

Evo googl3 https://lifehacker.com/how-to-get-rid-of-the-onedrive-icon-in-windows-10s-file-1722592615

Why so serious?
14 godina
neaktivan
jocker'86 kaže...
Marko :D kaže...

Evo googl3 https://lifehacker.com/how-to-get-rid-of-the-onedrive-icon-in-windows-10s-file-1722592615

To je ovo isto što je i BlackMoon postao, a to sam već napravio i tu je.

12 godina
Windows 10 - općenito

Imam win 10 pro 1511 neznam tocno koji je build..ali u compu mi pise pod system microsoft 2015...ak ga updajtam na creators update ce radit ili da ostane ovako..update mi nudi kad kliknem u winsima prebaci me na official stranicu..imao sam win 7 a ovi su win 10 pro pa iliti preactivated..licenca vrijedi do 16 3 2018...jel ima gdje legal key za kupit ili da se nezamaram s time?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
mariolla79 kaže...

Imam win 10 pro 1511 neznam tocno koji je build..ali u compu mi pise pod system microsoft 2015...ak ga updajtam na creators update ce radit ili da ostane ovako..update mi nudi kad kliknem u winsima prebaci me na official stranicu..imao sam win 7 a ovi su win 10 pro pa iliti preactivated..licenca vrijedi do 16 3 2018...jel ima gdje legal key za kupit ili da se nezamaram s time?

Ako nemaš problema s win ne diraj ništa. 

...................................... funny facts
12 godina
Windows 10 - općenito

Nemam nikakvih problema za sada..brijem da je cista verzija

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skorvy kaže...
mariolla79 kaže...

Ako nemaš problema s win ne diraj ništa. 

To baš i nije dobra ideja. Windows 10 nije klasičan OS već usluga, upravo iz tog razloga je Windows Update obavezan i po zadanim postavkama postavljen na automatski. Microsoft je čak napomenuo kako su sva ažurirana računala kompletno bila zaštićena od WannaCry ransomwarea.

mariolla79 kaže...

Nemam nikakvih problema za sada..brijem da je cista verzija

Iako nemaš nikakvih problema, bilo bi dobro da ažuriraš Windowse na zadnju verziju (Creators Update). Od danas, 10.10.2017., Windows 10 1511 više neće primati nikakva ažuriranja što znači da ćeš biti izložen raznim sigurnosnim prijetnjama. 

https://support.microsoft.com/en-us/help/4035050/windows-10-version-1511-will-no-longer-receive-security-updates

BTW imaš PP.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 11:41 (Marko :D).
17 godina
...ili neka saceka jos 7-8 dana i napravi update na Fall Creators...
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
...ili neka saceka jos 7-8 dana i napravi update na Fall Creators...

Bilo bi onda bolje da se napravi clean install Windowsa. Ako napravi direktan skok s 1511 na Fall Creators Update mogao bi imat ogromnih problema, pa bi ionako morao raditi reinstalaciju Windowsa.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice