Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.894.464
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - općenito
To ce vjerojatno obrisati cijeli disk?
Imam 2 particije, na jednoj je OS na drugoj data.
Prodajem Fractal Node 304 za 400kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
djigibao kaže...

Imam bootabilni usb s Win 10 u GPT verziji, disk je MBR, da li se moze iz one windows instalacije (slika) formatirati disk iz MBR u GPT?

Ako ne moze onda moze preporuka programa (linux?, Gparted?).

Ne garantiram 100% ali mislim da možeš sa gparted-om to riješiti.

Pomalo, šegavo i vajka!
14 godina
neaktivan

Nisam siguran. Ja to radim samo kada je disk prazan. Ne znam je li uopće moguće prebaciti iz MBR u GPT, a da se ne izgube podaci. Nekako mi je logično da kad se pretvara, da se pretvara cijeli disk, a ne samo jedna particija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 11:39 (Marko :D).
8 godina

@djigi

Kreiranje gpt-a se odnosi na cjeli disk a ne na particije, i tom radnjom odoše podaci pa-pa.

Znaci, backup podataka na ext medij, gpartedom ( tool, devices... ) odradis gpt, podesi uefi i to je to.

Moze se gpt odraditi i iz instala windowsa, no nekako sam navikao to raditi kroz gui gparteda gdje mi je sve transparentno i pod kontrolom te odmah vidim kaj sam napravio i kaj se nakon toga desavalo na hdd.
17 godina

Podesi uefi? Sta se treba podesavat nesto posebno u bios-u?

Iskreno, nikad nisam radio sa gpt (samo sa mbr) tako da mi je ovo skroz nepoznato i novo.

Btw: radi se o laptopu koji je u originalu dosao sa efi i gpt instaliranom win 8-micom pa je nadogradjen na 10.

Sad sam ubacio ssd od pc-a (zacudo sve radi) pa sam mislio formatirat i na novo win 10 (mozda bude i win 7 jer 17.10. dolazi novi win 10 upgrade)

Prodajem Fractal Node 304 za 400kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 12:29 (djigibao).
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Iskreno, nikad nisam radio sa gpt (samo sa mbr) tako da mi je ovo skroz nepoznato i novo.

Btw: radi se o laptopu koji je u originalu dosao sa efi i gpt instaliranom win 8-micom pa je nadogradjen na 10.

Sad sam ubacio ssd od pc-a (zacudo sve radi) pa sam mislio formatirat i na novo win 10 (mozda bude i win 7 jer 17.10. dolazi novi win 10 upgrade)

MBR(Basic Disk) ima limit od 2TB na više, naravno odnosi se na particiju, GPT(Basic i Dynamic Disk) nema

Literatura :)

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 12:45 (Flying Dutchman).
8 godina

Gpt ima nekih prednosti nad mbr, no da neulazimo u te dubioze dovoljno ti je da je gpt defaultni za win10.

U biosu ( uefiu ) trebas aktivirati uefi ( da nebi win pri instalaciji preskocili kreiranje te particijice ), aktivirati secureboot i fastboot te nakon instalacije jos jednom provjeri da li su u biosu ostale takve postavke te redoslijed boot devicesa.

17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Prije nekog vremena postavio sam sebi taj zadatak i nakon dosta isprobavanja shvatio da je još uvijek sigurnije sigurnije raditi s mbr. Pogotovo ukoliko se radi slika sistemskog diska za nedaj Bože. Neki od programa za kreiranje slike nisu dobro prepoznali što treba a što ne kreirati sa sistemca. Uglavnom, za sada sve radim s mbr i sve šljaka.

Uzgred, jedini program s kojim sam mogao uraditi prebacivanje mbr u gpt i obratno, bez gubljenja podataka, bio je Active@ Boot Disk.

Plehani vikleri
16 godina
djigibao kaže...

UEFI-Legacy.. je stvar HW-BIOSa, postavki (koje na laptopu ne moraju postojati + igre OEMa+MSa i potrebna verzija fixanog BIOSa u nekim slučajevima..), naravno tad i sam install-boot medij u odgovarajućem modu ili oba. Tad ovisno kako je podešen BIOS, kod boota (zato je bolje koristiti QBM/CMS.. quick boot meni, koji nudi izbor i vidiš medij u oba moda..) odabereš željeni boot mod i sve dalje je za korisnika 'transparentno' :))

-naravno, MS forsira GPT, ima svoje razloge. Konvertirati iz MBR u GPT je lako, obrnuto teže, može se zadržati podatke, ali se kod svih operacija s diskom podaci mogu izgubiti i preporuka je backup.. :) a njega neovisno moraš imati, tak da .. backup!

Prednosti GPTa? nije ograničen starim standardom do 4 primarne-boot particije (može biti više, extended nema ograničenja) i do 2TB za boot medij. Ništa posebnog za normalnog korisnika (laptop ugl disk manji od 2TB i pogotovo za SSD) i s MBRom se može svašta. Problem, kompatibilnost (unazad) sa starijim alatima-boot-installerima.. jer podržano samo za novo (hw+bios+medij/boot) i još gore, povezano sa sec.boot opcijama, najgore upravo u generaciji w8+laptop+bios (MSovi prsti) jer je isključivanje npr sec.boota isključivalo i winkey-boot.. ili-ili stanje. (nadogradnom na w10 i aktivnacijom tj IDom je to zaobiđeno kao problem ako je potreban MBR i sl.).

Tako da, usprkos reklami (da je GPT brži, bolji, sigurniji..) realno je jednako MBRu (brzina, pouzdanost..) jedini benefit MSa je eliminacija npr xp-w7 kao najgoreg konkurenta w8-10.. + isključivo 64bitni OS (w7-server- i noviji). Može biti prednost u slučaju (opet MSovi prsti-odluka) defaultne clean instalacije ili OEMove.. kreirane su razne boot-recovery particije.. 3-4-5... tad više nema 'mjesta' za stari MBR jer je ograničen na 4 koje se mogu kreirati, ako je jedna od njih extended unutar nje se može po potrebi.. ali ako je to zauzeto recoveryjem... tad se ne može kreirati i tad je takav sys zacementiran.. tj moraš brisati disk-sadržaj i izgubiti install-dirvere itd.. MS to ne želi olakšati korisnicima.

Uz to je i povezan AHCI, kao svi equirementsi za UEFI-GPT sys.. tako da nema mogućnosti lakog bootanja za npr XP i sl. (promejna IDE u AHCI i obrnuto, automatski ne boota onaj drugi boot-OS.. MSov način da onemogući multiboot na novim računalima, dodati najavu intela za CPU support isključivo w10.. i nije protivnik linux nego stari win..)

GPT je OK, osm nedostatka podrške starih alata.. preferiram MBR ako mogu birati, samo iz tog razloga. Nema veze s AHCI-SATA, kvalitetom, brzinom, robustnosti.. osim kad to OEM-proizvođač (koj je partner MSa) tako poveže opcije u BIOSu i time eliminira stvarni izbor ili multiboot..

Napravi GPT, ili MBR.. nema bitne razlike za ''normalnog korisnika'' (što god to bilo, kao vrsta.. ja nisam..) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 15:06 (ihush).
15 godina
Dobra vecer. Kupio sam majci laptop sa FreeDOS-om i imam originalne Windowse 10 doma. Uz laptop je dobila CD s driverima. Zanima me, po instalaciji Windowsa, trebam li instaliravati drivere sa tog CD-a ili jednoatavno pustiti da Windowsi kroz update sami potraze drivere? Hvala

0 0 hvala 0
16 godina

ovisi, o hardwareu, installeru-OSu (uključenim driverima), količini (ne)prepoznatog i autoupdateu.. najjednostavnije je probati i vidiš što sam OS napravi (automatika, ali ostavi ga malo.. treba vremena).

s druge strane, ako npr nemaš mrežni driver, tad ništa automatika neće sama obaviti.. tad moraš imati driver (dok mreža ne proradi).

ovisno što je u tom freedosu upakirano (ugl beskorisno) jer ako nisu driveri za w10 tad ih moraš automatikom ili ručno pribaviti. (zbog igara OEM+MS to je praksa, da je kupljeno s win tad bi bili isporučeni i win driveri jer bi bila takva obaveza.. ovako rade baš suprotno, 'kažnjavaju'.. + ako ne možeš pronaći drivere za OS-točan model.. traži za neki drugi model, sličan, .. jer driveri su isti.. oviso o chipu, intel, broadcom, realtek, ati, itd..)

+ to što imaš, 'originalan' win10 ne znači baš ništa, važan je key-licenca (ne medij, kojeg lako skineš s MSove str, zapravo preporuka, napravi to jer bit će lakše-brže, moraš nadograđivati OS-update.. ovako je prečica-svježija verzija, + uskoro izlazi jesenska nadogradnja kao najnovija verzija mada se po novome to naziva update. Build.).

15 godina
jurica_m kaže...
Dobra vecer. Kupio sam majci laptop sa FreeDOS-om i imam originalne Windowse 10 doma. Uz laptop je dobila CD s driverima. Zanima me, po instalaciji Windowsa, trebam li instaliravati drivere sa tog CD-a ili jednoatavno pustiti da Windowsi kroz update sami potraze drivere? Hvala

Orginalne windowse na DVD-u?

Koliko su stari ak su na DVD-u?

Možda je ipak bolje skinuti winse kroz npr. Media Creation Tool jer češ dobiti najnoviju inačicu!

Napraviš bootabilan USB preko MCT-a i instaliraš si te winse a naknadno samo ukucaš licence key kojeg imaš na DVD-u.

Some people are so poor... all they have is money!
16 godina
andi.cro kaže...
.. a naknadno samo ukucaš licence key kojeg imaš na DVD-u.

oprezno :)) ... jer, nemaju ljudi doma onak, višak original ..key, tj 99% da je aktiviran. A tad .. lako ode na oba valjana licenca. Ljudi još razmišljaju o originalnom mediju kao nečem bitnom, licenca! Tad možda ode u dim šaka kuna. Kućni korisnik, može savim lijepo koristiti win10, bez zamaranja oko keya (time i bez rizika da ga deaktivira).

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 0:00 (ihush).
15 godina

Mislio sam na to da imam licencu. Onda cu skinuti najnoviju inacicu da se ne zezam toliko s updateovima pa upisati kljuc po instalaciji. Zanima me, koju verziju odabrati? Sto je to Windows N? Hvala

https://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10ISO

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 8:21 (jurica_m).

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ti se zezas ili ozbiljno? Da li je MSova stranica dobra? Ima neka druga? 

17 godina
jurica_m kaže...

Zanima me, koju verziju odabrati? Sto je to Windows N? Hvala

https://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10ISO

Moras odabrati verziju za koju imas kljuc (Pro/Home, x32/x64).

Ostale verzije ne moras ni gledati (osim ako kljuc nisi dobio od skole, onda mozda imas Education verziju).

8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Zašto mi se film od 4.5 GB na Samsung 1 TB spin point F1 koji rula do 150 MB/s prebacuje max brzinom 40MB/s iz foldera u folder 

Na windowsu 7 takvi fajlovi redovito se kopiraju s brzinama od 120 do 140 MB/s a na win 10 max 40 ?!

Prošli film je išao maks 28 Gb/s što je strašno a veličine je bio 7,5 Gb

Eto, samo mi to ne radi kako treba..inače fijuuuuuuuuu  

Evo fotke

Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 14:22 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
16 godina

propustnost-brzina primarno ovisi o HWu, zatim o driverima, opcijama, smeću, slobodnim resursima.. pa i veličini kopiranih fileova, portu-priključku (kojtroleru) na koji je spojen itd.

Zašto? Brzina je unutar normalnih.. možda samo preciznije (zavaravajuće..) možda manjak RAMa ili update u pozadini. Za max brzine treba sve biti 100% podešeno-provjereno, na manje se ne treba čuditi.. 'normalno' ili indicija da je nešto ispod haube, izmjenjeno, početak problema (diska, pregrijavanje, malware..) sve je moguće, pa i da upravo sad crkne a da to nema veze s konkretnim pitanjem kao slučajnost :))

8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Eto, sve sam to eliminirao jer mi je to na drugom računalu pa sam opet instalirao na SSd win 7 i opet isti video, sve isto vozi normalno 120 i više Mb/s.

e, za klinac da prostiš ja danas jopet instaliram win 10 i sve se isto ponovi ?

dakle, parametri su isti bili.

nema drugih smetnji.

win 10 negdje guši c/p što ne bi trebao. 

na vanjski disk kopira normalno koliko vanjski dozvoljava i zanimljivo još bolje.

fakle, win 10 mi na transtore Jet 250 Gb koji ima brzine 40/40 video od 7Gb iskopira max brzinom, još hoće preći tih 40 a na win 7 ide do max 30 ?!

ajde, to razumijem, noviji je OS pa piči bolje ali zašto c/p na isti disk usporaav.

napisao sam da su uvjeti identični.

btw w zaboravio sam

manji video od npr 400 500 MB fura odličnim brzinama.

idem sad jedan prebacit pa uslikat

E skontao sam što se događa ali mi jopet nije jasno zašto;

Evo, kad iz foldera gdje su mi stavljeni gotovi skinuti filmovi koji su na seedu ali su neaktivni kopiram u folder SERIJE onda ide sporo.

kad isti film kopiram bilo gdje na disku ide preko 130MB/s

Dakle, koči ga torrent klijent mada trenutno nitko ne skida od mene.

i opet to se na win 7 ne događa nikad. 

Znači, brzina NIJE unutar normalnih !!

IZ+FOLDERA+GDJE+SPREMA+GOTOVI+TORRENT IZ+FOLDERA+GDJE+SPREMA+GOTOVI+TORRENT
IZ+OBIČNOG+FOLDERA+NA+OBIČNI+DIO+DISKA IZ+OBIČNOG+FOLDERA+NA+OBIČNI+DIO+DISKA
Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 15:56 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
16 godina

ma to je ok.. uz ograničenje HWa i prikaz-algoritam za trenutnu brzinu kopiranja..

npr, kopiranje na neki vanjski disk (drugi fizički, ne isti-particija..) je na max brzini, jer su dva fizička diska, kad je jedan (između particija/foldera) tad je stvarna brzina diska ograničenje (nema veze s OSom, nego negov kontroler + keš, interna/stvarna brzina diska).

-w8/10 agresivnije (od w7) koristi RAM za keširanje, jer očekuje više (iz doba w7 normlna količina 1-2GB, danas 4+..) kao i usb3 i pametno korištenje kontrolera, driver, sve je drugačije .. + važna razlika (ne samo naziv-w7).. u w8 je uveden (nazovimo) copy manager.. probaj na w7 kopirati na vanjski disk i odspoji ga.. probaj isto na w8.. nastavlja, kao download.. (fičer, pogotovo jer može raditi kao live-os-sa usb stika..).

kad sve zborjiš, normalno je da razlike postoje, jer drugačiji driver-postavke koje direktno konrolira OS.. + ne možeš 'vjerovati' w7 prikazu trenutne brzine, keš zavarava.. tek veći file (višestruko u odnosu na RAM) je realan.. i sama poruka da je kopiranje gotovo nije pravi kraj, tj ako dio stoji u RAMu, dok ne završi .. fluša se npr ejectom i sl. a može se vidjeti svjetljenje lampica diska..

torrent, normalan razlog.. sheranje fileova, pristup istim fileovima, propertiesi.. antivirus, svašta. Dovoljno razloga da se na istom računalu drugačije ponaša (da je i isti OS-driver..), samo dodatna razlika. Pogotovo, jer je uvođenjem w8 'sigurniji' boot.. tj win8-10 ne voli da neka app pristupa C:\ .. npr probaj kreirati neki .txt u users folderu.. (ne svom, users/ime..) neće dozvoliti, permisioni, ako kopiraš nema snimanja-readonly.. itd. jednako kao antivirus, sigurnost itd. Tak da nije isti os, .. nije ni za očekivati da jednako rade, jer .. u čemu bi tad bila razlika? :))

pa do tog, da je možda disk u drugačijem modu, ide-ahci, gpt.. i sam FS 3.0-3.5 (ntfs nije nepromijenjen xp-vista-x razlike na nivou mst$-versioning/journalinga.. i sam FS utječe na brzinu/robustnost kao npr linux ext, fat32..)

prekrižen dio.. da, manje (od dostupnog RAMa) će ići na ludim brzinama + soft za 'ubrzanje' hdd/ssda i/ili driver, nije isto npr asus/gb/ascrock i njihovi dodatni utilsi s dvda.. asr ugl ima dosta takvih dodataka kao hyper-nešto.. i to može objasniti dosta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 16:14 (ihush).
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

hvala kolega...

brzo pišeš ali ja superbrzo čitam i razumijem pa sam shvatio....  

aj...što se tiče lampice na tim storeJet diskovima svijetli još minutu nakon što je windows odobrio iskapčanje heheh

Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 16:23 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Ako može netko pomoči

Složio bi batch skriptu koja kopira jednu mapu na usb stick, a mapa ima brdo materijala može li se u batch kod unjeti kod da prikazuje stanje kopiranog ? 

Kada sve skopira, dakle dođe do 100% da iste obriše, Ako nije kopirano do 100% da zanemari brisanje ? 

16 godina

batch skripta ne radi ništa posebnog, koristi sys resurse, to uključuje i copy (prozor koji prikazuje stanje..)

korištenje wildcatova * u nazivu filea/filter i/ili swicheva, kopiranje foldera.. sve je 'isto' kao klikanje u filemanageru, jedino što to moraš natipkati.

pošto se batch izvršave sekvencialno (ne ide next line dok se ne izvrši..) dovoljno je nakon copy, del .. jer se ne može izvršiti dok prethodna naredba nije gotova. (efikasnije od move kad je velik broj fileova)

otvori CMD i lupaj u nekom test folderu dok nisi zadovoljan rezultatom, tad to isto natipkaš ili copypasteaš u notepad/text.. (promjena extenzije iz .txt u .bat ili .cmd).

btw jedna sitna razlika, naziv filea, longname/path.. staviti unutar navodnika, su suprotnom kod razmaka i sl bi CMD to tumačio kao iduću narebu (error).

potraži primjere, jedan je dovoljan za razumjeti i napraviti što želiš, kompliciranije stvari kao user input ili izbor ne pokušavaj za početak.. pogledaj npr MSove skripte u install folderu.. rade slično ono što želiš..

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 13:27 (ihush).
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Gdje UWP aplikacije spremaju podatke? Točnije, zanima me gdje Deezer sprema smart cache i preuzetu muziku.

Ne želim ništa kopirati, već aplikacija ima hrpu smeća, toliko ima da samoj aplikaciji treba više od 10 minuta da izračuna koliko GB-ova ima u smart cacheu.

Tražio sam u Program Files\WindowsApps ali tu Deezer fajlovi zauzimaju ispod 50 MB

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

batch skripta ne radi ništa posebnog, koristi sys resurse, to uključuje i copy (prozor koji prikazuje stanje..)

korištenje wildcatova * u nazivu filea/filter i/ili swicheva, kopiranje foldera.. sve je 'isto' kao klikanje u filemanageru, jedino što to moraš natipkati.

pošto se batch izvršave sekvencialno (ne ide next line dok se ne izvrši..) dovoljno je nakon copy, del .. jer se ne može izvršiti dok prethodna naredba nije gotova. (efikasnije od move kad je velik broj fileova)

otvori CMD i lupaj u nekom test folderu dok nisi zadovoljan rezultatom, tad to isto natipkaš ili copypasteaš u notepad/text.. (promjena extenzije iz .txt u .bat ili .cmd).

btw jedna sitna razlika, naziv filea, longname/path.. staviti unutar navodnika, su suprotnom kod razmaka i sl bi CMD to tumačio kao iduću narebu (error).

potraži primjere, jedan je dovoljan za razumjeti i napraviti što želiš, kompliciranije stvari kao user input ili izbor ne pokušavaj za početak.. pogledaj npr MSove skripte u install folderu.. rade slično ono što želiš..

Možda čudno pitanje, mogu li batch skriptu staviti da bude autorun sa usb sticka ??? 

16 godina

-kao bezbroj puta (točan) odgovor da.. ne. :)

-može se, ali, to je prva stvar koja se počela blokirati, antivirus, autorun itd.. s druge strane, autorun je nepotreban(?).. jer objašnjenje koje bi to zahtijevalo nije 'kvalitetno' vs problemi, upotrebljivost.. (jer tako nešto ima smisla kad koristiš na više -drugih, ne svojem, računalima, to pak implicira da nemaš kontrolu autostarta i antivirusa.. i da je to besmisleno).

+ ono što su w8-10 uveli, čestu potrebu 'run as admin..' ... pola stvari će biti blokirano itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 11:23 (ihush).
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

-kao bezbroj puta (točan) odgovor da.. ne. :)

-može se, ali, to je prva stvar koja se počela blokirati, antivirus, autorun itd.. s druge strane, autorun je nepotreban(?).. jer objašnjenje koje bi to zahtijevalo nije 'kvalitetno' vs problemi, upotrebljivost.. (jer tako nešto ima smisla kad koristiš na više -drugih, ne svojem, računalima, to pak implicira da nemaš kontrolu autostarta i antivirusa.. i da je to besmisleno).

+ ono što su w8-10 uveli, čestu potrebu 'run as admin..' ... pola stvari će biti blokirano itd.

Ma riječ je o drugom računalu, na drugom mjestu koji je spojen na videonadzor. Nema Antivirus, niti ista drugo jer je riječ o računalu koji nije spojen na internet, Zaklučan je sa pass ali bi to ja otključao prilikom ubacivanja. 

Ono sto ja želim dok sam tamo,da samo ukopčam usb stick da mi prebaci sve snimke od videonazdora i obriše ih :D Mogu ja gledati video snimke tamo, mogu sam prebacivati sa mišem drag and drop, ali činilo mi se jednostavnije napraviti batch skriptu sa kojom bi se odma prebacili snimci a ja te snimke pogledam na svojem kompjutoru :D 

Eto moje objašnjenje, nemam nikakve zle namjere. Ako se javlja ono admin run, onda ne smeta ma da može i bez toga :)  

Možda je pitanje glupo, ali čisto me zanima dali je to moguče, buduči da videonazdor spojen na ruter, a ruter nije na internet. dok sam u blizini dali i kako bi to bilo moguče, ako se ja nadem u blizini tog mjesta, da bi sve prebacuje na mob dok je mob blizu rutera :D 

Kad kažem prebaci, zanima me može li to uraditi dok je mob u džepui to automatski. Ja bi sve unapred podesio a kasnije nebi morao imati brige oko toga. Iako je riječ o videozapisima koji znaju težiti po više gigabajta ali probajmo zanemariti količinu podataka. Već me zanima kako je to moguče uraditi :D 

Hvala na odgovoru :) dosta je poučno :) 

11 godina
Markić7 kaže...

Ako može netko pomoči

Složio bi batch skriptu koja kopira jednu mapu na usb stick, a mapa ima brdo materijala može li se u batch kod unjeti kod da prikazuje stanje kopiranog ? 

Kada sve skopira, dakle dođe do 100% da iste obriše, Ako nije kopirano do 100% da zanemari brisanje ? 

Jesi li razmotrio mogućnost neke gotove aplikacije za tu zadaću?

Nije free ali... http://www.neitsoft.com/

Ili neku drugu portable aplikaciju za backup?

Pomalo, šegavo i vajka!
16 godina

moguće, no autorun-skripta (autorun.inf ..) se mora kao izuzetak dozvoliti.. ovisno o OSu. Jednostavniji način, kad se već ubode stikić, na desktopu imati shortcut-skriptu koja to odradi ili ako se želi automatika, klasičan backup, skripta-trigger i schreduller dok trigger može biti on-usb.. (ne mora timer, logon i sl..). Pa čak i kao RDC/VNC, može spomenuti mobitel biti taj koji pokreće skriptu.. (pogotovo što server ne mora imati monitor, tipkovnicu-miša ili biti fizički lako dostupan). Postoji bezbroj (i još dva bar :) ) načina. Ovisi o stanju i željama (uz znanje/mogućnosti..) pa do tog da se povremeno spoji na internet i preskoči stikić kao medij, pošalje file na drugu stranu svijeta.. (ako nema neki razlog koji isključuje internet..).

7 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Nakon ovog zadnjeg updatea mi se sve restore točke koje sam prije napravio obrisale. Koji krc ? 

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice