Reinstalacija Windowsa - stari serial key?

poruka: 65
|
čitano: 19.241
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Reinstalacija Windowsa - stari serial key?

po meni ako je tako komplicirano nista te ne kosta preko torenta skines Microsoft Windows XP Professional SP3 verzija 2002, i instaliras obicnim kljucem posle zmes ovaj program key changer i promines u orginal. i napravis update i komp ti prođe i nemas problema! ako nesto ne kuzis reci a ja cu ti sada dati torrent link ako hoces?!!!

16 godina
neaktivan

Pa dobro jutro! To i radimo u ovoj temi  {#}

Samo što prije svega treba "prebaciti" Windowse da prihvate OEM (ne retail) key koji imam.  A radim na tome.

15 godina
neaktivan

a tebi znači treba orginal ključ?

15 godina
neaktivan

E jesi našao orginal ključ?

15 godina
moderator
KOZOMAR kaže...

E jesi našao orginal ključ?

pa ima originalni ključ!! jesi ti uopće pročitao temu? ili samo spamaš?

vratio sam se jači nego ikad :) i vratili su mi zvjezdice :D
15 godina
neaktivan

ja ne znam sto on izvodi ak windows ne stima nek skine drugi i uradi sto sam mu ja rekao a ne tu izvodi neke pokuse i bezveze postavlja pitanja!

16 godina
neaktivan

Bože! Zar nisu to mogli jednostavnije riješiti ovi iz Microsofta. Stvarno ti Windowsi nekad zakompliciraju život - provedeš cijeli dan za nešto što bi trebali biti skroz jednostavno.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da sve je to izmisljeno kako bi ovi informaticati ili netko dr. nez ni ja tko imali posla, evo primjer: virus u računalu to su ljudi napravili samo kako bi imali posla, mislim sve su ljuzi izumili al ovo ti dajem za primjer...

17 godina

Ovo da ti je jedan product key na naljepnici, a drugi vidiš iz nekog programa koji to izvuče iz instalacije Windowsa, je normalno. Instalacije Windowsa su ghostane za cijelu seriju računala koji se onda stavljaju na diskove cijele serije. Cijela serija vjerojatno ima isti product key, ali kako je naljepnica dokaz o legalnosti, ovakva instalacija se smatra legalnom.

Strogo teoretski, da sad instaliraš Windowse sa nekim drugim product keyem, i to je legalno, ali vjerojatno ćeš imat problema pri aktivaciji, a sumnjam da bi ti u Microsoftu pomogli jer podršku za OEM Windowse mora pružiti proizvođač računala, a ne Microsoft. Eventualno možeš dobiti recovery CD od proizvođača (gdje su obično svi driveri i softver koji se tvornički isporučuje sa kompom), ali ako je komp nabavljen u Švedskoj, to ti je pretpostavljam malo komplicirano. :)

Ako odlučiš instalirati sa nekog sprženog CD-a od Windowsa, onda je problem što se verzija sa CD-a (SP1 / SP2, jezik, regija, OEM / retail) moraju slagati sa verzijom za koju je vezan product key na naljepnici. Tek ako se sve to slaže, proći će ti product key sa naljepnice.

Ako baš moraš instalirati sa CD-a, a ne sa skrivene particije, preporučio bih ti neki corporate edition bez aktivacije. Tehnički i dalje imaš legalnu verziju, samo nemoj da ti Automatic Updates skine WGA notification tool. :)

If it's not broken, don't fix it.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Random. kaže...

Bože! Zar nisu to mogli jednostavnije riješiti ovi iz Microsofta. Stvarno ti Windowsi nekad zakompliciraju život - provedeš cijeli dan za nešto što bi trebali biti skroz jednostavno.

A tako ti je to kad držiš monopol na nekom području... Windowsi su tako nadmoćni na području OS-ova da mogu ovo raditi bez pardona.

Hvala bogu što Linux distribucije polako dobivaju na popularnosti.

MSX kaže...

Ovo da ti je jedan product key na naljepnici, a drugi vidiš iz nekog programa koji to izvuče iz instalacije Windowsa, je normalno. Instalacije Windowsa su ghostane za cijelu seriju računala koji se onda stavljaju na diskove cijele serije. Cijela serija vjerojatno ima isti product key, ali kako je naljepnica dokaz o legalnosti, ovakva instalacija se smatra legalnom.

Strogo teoretski, da sad instaliraš Windowse sa nekim drugim product keyem, i to je legalno, ali vjerojatno ćeš imat problema pri aktivaciji, a sumnjam da bi ti u Microsoftu pomogli jer podršku za OEM Windowse mora pružiti proizvođač računala, a ne Microsoft. Eventualno možeš dobiti recovery CD od proizvođača (gdje su obično svi driveri i softver koji se tvornički isporučuje sa kompom), ali ako je komp nabavljen u Švedskoj, to ti je pretpostavljam malo komplicirano. :)

Ako odlučiš instalirati sa nekog sprženog CD-a od Windowsa, onda je problem što se verzija sa CD-a (SP1 / SP2, jezik, regija, OEM / retail) moraju slagati sa verzijom za koju je vezan product key na naljepnici. Tek ako se sve to slaže, proći će ti product key sa naljepnice.

Ako baš moraš instalirati sa CD-a, a ne sa skrivene particije, preporučio bih ti neki corporate edition bez aktivacije. Tehnički i dalje imaš legalnu verziju, samo nemoj da ti Automatic Updates skine WGA notification tool. :)

Htio sam samo odustati od teme jer sam već previše živaca izgubio na tome, ali evo dužan sam vam bar javiti kako je sve prošlo.

Znači, pretvorio sam trenutnu instalaciju Windowsa u OEM, pa bi ona sad kao trebala prihvatiti moj product key. Odem na aktivaciju, kliknem "da, želim aktivirati", next, "samo aktiviraj" i opet next. Klikam po botunu NEXT ko kreten, a ništa se ne događa. Ni Google ne može naći nijedan sličan problem.

I kažem - ma zaboli me. Kad istekne ovaj period od 30 dana, skidam pirata.

Zahvaljujem svima koji su odvojili vremena i živaca za ovu temu (priznajem, čak je i mene iživcirala), a pogotovo Lazarusu Longu, XXX-Manu i MSX-u.

A ovaj Kozomar je posebna kategorija... Brate, cijenim što hoćeš pomoći, ali fula si temu skroz! {#}

17 godina
neaktivan

Tek da znaju i ostali sto dozivljavam sa originalnim Windows XP SP2 OEM. Moram direktno sa mojim primjerom inace cu strasno tupiti o licencama, EULA-ma i ostala sr4nj4..

Dakle..

Kao sto svi znamo, OEM je licenca vezana uz zivot racunara, "umire" PC umire i licenca za Windows. Ali nije bas tako. Kada sam kupio XP OEM (od sastavljaca racunara) nakon 2-3 mjeseca desila se havarija sa tadasnjim PC-om (maticna, grafika i RAM rikavela)

No, odlucio sam se praviti mutav. Tako ja instaliram taj OEM na novi PC, pokusam aktivirati i naravno..sipak. Nazovem MS i objasnim casno i posteno sto se desilo. Lik susretljiv beskonacno...dao mi neke brojeve, unesem i aktiviram XP.

E sad slijedi zabavan dio. Jedan dan odlucim da instaliram moj origigi XP kod frenda sa namjerom da ga krekamo ali pazi sad...klik na Activate Windows over internet now i BAM!! ovaj se aktivira iz prve.

Pricam o PCu koji je bio sa dijametralno suprotnim hardwareom. Meni i dan danas nije bilo jasno kako je to moguce. Jos sam nekoliko puta pokusao aktivirati taj OEM na razlicita racunala i postupak aktivacije je svaki put uspjesan.

Ne, nemam magican instalacioni CD. Nakon nekoliko pokusaja sam uspio shvatiti u cemu je rijec. Dakle, prilikom aktivaciji nudu vam se prozor u kojem mozete unjeti Ime, Prezime i ostale gluposti. Microsoft se kune da ne prikuplja te podatke ali cisto sumnjam. Ako pokusam aktivirati bez te podatke (samo sa serijalom, preskacuci taj korak) aktivacija ne prolazi.

Ako pokusam aktivirati sa svim generalijama onda je aktivacija uspjesna. Toliko o privatnosti i tvrdnji da MS ne sakuplja licne podatke tokom aktivacije

P.S

Znam da je COA jedini dokaz o valjanosti Windowsa.

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist

4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

E sad slijedi zabavan dio. Jedan dan odlucim da instaliram moj origigi XP kod frenda sa namjerom da ga krekamo ali pazi sad...klik na Activate Windows over internet now i BAM!! ovaj se aktivira iz prve.

Pricam o PCu koji je bio sa dijametralno suprotnim hardwareom. Meni i dan danas nije bilo jasno kako je to moguce. Jos sam nekoliko puta pokusao aktivirati taj OEM na razlicita racunala i postupak aktivacije je svaki put uspjesan.

nije se dogodila greška, postoji jako dobar razlog zašto ti je prošla aktivacija, ali ja kao prodavač ti ne smijem reči zašto... (imam i dalje namjeru povremeno prodavati MS proizvode)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 10:03 (Darky).
17 godina
betmen kaže...
El Maniachi kaže...

a puste komplikacije oko toga, instaliraš windows kopiju i živio, neš ti original il kopija..

Inače se slažem, ali kad ovdje imam licencu za original, zašto je ne iskoristiti?

Sa švedskom licencom ne možeš instalirati engleske windoze, ako se ne varam. To su potpuno dva različita produkta.

16 godina
neaktivan

Stavio sam pirata i evo sad sve radi super.

I znate što mi je palo na pamet? Instalirati sve programe koji će mi trebati, i onda napraviti svoj recovery USB stick s kojim ću moći vratit sve na trenutno stanje ako se što dogodi.

Kako da to izvedem? (ili mi samo recite kako se to zove, lako ja to zguglam {#})

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
betmen kaže...

Stavio sam pirata i evo sad sve radi super.

I znate što mi je palo na pamet? Instalirati sve programe koji će mi trebati, i onda napraviti svoj recovery USB stick s kojim ću moći vratit sve na trenutno stanje ako se što dogodi.

Kako da to izvedem? (ili mi samo recite kako se to zove, lako ja to zguglam {#})

Acronis True Image (nauci ga)

Evo ti link

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/ultimativna-antivirus-tema-po/12723.aspx?page=260&jumpto=1593811&sort=asc&view=flat

Ako imas WD disk (bilo koji) mozes ga imati besplatno. I drugi proizvodaci ga daju badava ali krije se pod drugim imenima

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
16 godina
Lazarus Long kaže...

..

Ne, nemam magican instalacioni CD. Nakon nekoliko pokusaja sam uspio shvatiti u cemu je rijec. Dakle, prilikom aktivaciji nudu vam se prozor u kojem mozete unjeti Ime, Prezime i ostale gluposti. Microsoft se kune da ne prikuplja te podatke ali cisto sumnjam. Ako pokusam aktivirati bez te podatke (samo sa serijalom, preskacuci taj korak) aktivacija ne prolazi.

Ako pokusam aktivirati sa svim generalijama onda je aktivacija uspjesna. Toliko o privatnosti i tvrdnji da MS ne sakuplja licne podatke tokom aktivacije

P.S

Znam da je COA jedini dokaz o valjanosti Windowsa.

-to je normalno (razmisli, kako je postavljena automatika i prolaz keya, suprotni primjer, instraliraj nekoliko puta na isto računalo i aktiviraj.. nakon 2-3 aktivacije u kraćem periodu više neće ići, dok će nakon nekog vremena 'nejavljanja' istih keyeva kroz update ponovo prolaziti..)

- jedini dokaz za valjanu licencu je račun, s određenom licencom i istom verzijom na računalu. Naljepnica je samo za 'naše inspektore i raju..'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-to je normalno (razmisli, kako je postavljena automatika i prolaz keya, suprotni primjer, instraliraj nekoliko puta na isto računalo i aktiviraj.. nakon 2-3 aktivacije u kraćem periodu više neće ići, dok će nakon nekog vremena 'nejavljanja' istih keyeva kroz update ponovo prolaziti..)

- jedini dokaz za valjanu licencu je račun, s određenom licencom i istom verzijom na računalu. Naljepnica je samo za 'naše inspektore i raju..'.

Hmm... ne bih se slozio da je to normalno. Nesto tamo™ zna da sam to ja kada unesem ime i prezime a MS se kune da ne sakuplja licne podatke. Kako onda generiraju PID-ove na raznim hardverskim opkruzenjima, odnosno valjda znaju da saberu da taj i taj serijal ide samo sa PID-om od tog PC-a....

Instaliran je bezbroj puta na razlicitim kompjuterima (redom kod frendova) ...kod ljudi koji ne zele pirata {#}

Uostalom OEM se ne smije prodavati slobodno osim zajedno sa kupljenim PC-om.

16 godina
neaktivan

Instalirao sam sve drivere i programe, napravio backup sa Acronisom (iznenađujuće jednostavno) i sad sam siguran. Hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
betmen kaže...

Instalirao sam sve drivere i programe, napravio backup sa Acronisom (iznenađujuće jednostavno) i sad sam siguran. Hvala :)

Jesi li napravio validaciju imagea i dali si pokusao vratiti image.

Moras izraditi disaster recovery CD ili na USB. Ako nesto pode po zlu (nestanak struje na pr.) stavis Cd,bootas i pokusas ponovo. Nemoj ovo zaboravljati

|_ 4 7_ @ Я U $ |_ Ω |\| G
16 godina
neaktivan

Nisam probao validirati... Jel trebam?

Nisam ni vraćao image... Jer ako sam nešto krivo napravio da ne napravim kakav epski fail.

Planirao sam napraviti recovery USB, ali nisam skužio kako... Još uvijek proučavam program.

17 godina
neaktivan
betmen kaže...

Nisam probao validirati... Jel trebam?

Nisam ni vraćao image... Jer ako sam nešto krivo napravio da ne napravim kakav epski fail.

Planirao sam napraviti recovery USB, ali nisam skužio kako... Još uvijek proučavam program.

Ukljuci opciju "Validate Archive Upon Creation Complete" ili ukljuci Acronis i potrazi opciju "Archive Validation"

USB ili CD(bolje je CD, neces valjda zauzeti cijeli USB zbog toga) izradis tako sto ides na Start---Acronis---Bootable rescue Media Builder, pojavi se Wizard u kojem odaberes sto hoces i to je to

16 godina
neaktivan

Skeniralo - kaže da je OK.

Što se tiče odabira medija, tu sam malo ograničen jer mi laptop nema CD/DVD čitač... USB mi je jedina opcija. 

Ali sve u svemu i nije neki problem - ovu arhivu ću prebaciti na svoj "glavni" PC i nek tamo stoji. Kad zatreba, lako napravim rescue USB stick.

17 godina
neaktivan
betmen kaže...

Ali sve u svemu i nije neki problem - ovu arhivu ću prebaciti na svoj "glavni" PC i nek tamo stoji. Kad zatreba, lako napravim rescue USB stick.

Ali na kraju postupka odaberes "Make ISO image" i cepas. U cemu je prb.? :)

16 godina
betmen kaže...

Što se tiče odabira medija, tu sam malo ograničen jer mi laptop nema CD/DVD čitač... USB mi je jedina opcija. 

Lazarus Long kaže...
  Ali na kraju postupka odaberes "Make ISO image" i cepas. U cemu je prb.? :)

...

U svakodnevnom radu prosječnog forumaša je potreban i neki virtualni CD, kao Magic i sl. Sve što radiš je naoptimalnije raditi kao ISO, univerzalno. Pogotovo ako nemaš fizički CD i uvijek možeš konvertitati u željeno npr prebaciti na stick. (btw, stick nije stick, nego USB-flash disk, ali da ne cjepidlačim..) :))

16 godina
neaktivan

Nisam uspio napraviti "pravi" rescue .ISO

Pokrenem wizard za to, a on me nigdje ne pita koji backup želim ubaciti na taj medij... I na kraju taj ISO teži tek stotinjak MB (samo oni Acronisovi fajlovi za bootanje diska). Ili da možda u taj ISO ubacim i taj backup (2,5 GB) sa MagicIsom?

Onda sam otkrio stvar koja se zove Acronis Startup Recovery Manager. Znači, za vrijeme dizanja OS-a, stisnem F11 i pokrene se svašta nešto. To ću sad probati, kad resetiram komp :)

EDIT: Probao. Pa ovo je genijalno! Zašto ovo svi ne koriste? Tako jednostavno, a ultra korisno{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 1:45 (betmen).

0 0 hvala 0
17 godina

Pa nekolicina nas koristi sve blagodati Acronisa koji je nekoliko puta spasavao zivu glavu! {#}

TrustNo1

2 0 hvala 0
16 godina
betmen kaže...

..EDIT: Probao. Pa ovo je genijalno! Zašto ovo svi ne koriste? Tako jednostavno, a ultra korisno{#}

- da, kad gledaš na sebe, svoj PC-konfiguraciju... i pogotovo ako češće (cca više od jednom godišnje) imaš problem. U slučaju kad trebaš univerzalno rješenje, za različit hardvare, različite OSeve.. tad imaging nije koristan. Drugi problem imagea, je 'cementiranje' stanja, što je na kućnom PCu rijetkost, stalno se nešto mijenja.... pa bi bilo poželjno i svaki put imati novi image. Predpostavi sad situaciju da ti se ništa nije kvarilo-rušilo par godina.. ispadne nepotrebno, 'davež'. Za razliku od recimo serije identičnih PCa u firmi ili većem trgovcu... no recimo notebookovi imaju (neki) recovery particiju, to se može napravit na svakom HDDu... opet, ako ima potrebe.

(ono što hoću reći..) - ima smisla, ako ti bar jednom pomogne, ubrza spašavanje itd.. no sad predpostavi npr kvar HDDa. Tad je to beskorisno, jer je primarno cilj spasiti podatke (ne pregaziti ih imageom). Tad ti klasićni servisni alati (CDi) i normalne instalacije koje su univerzalne više koriste... Ako pak nije kvar HDDa, nego recimo soft uzrok, kao virus... opet treba misliti o podatcima, iskopirati ih prije nego ih image pregazi (mada se mogu držati na odvojenoj particiji, neovisno o sistemu, uvijek ima neki dio kao mail, favoriti, desktop i sl. koji je potrebno spasiti). Tad opet moraš imati LiveCD, pa tek nakon njega povrat imagea...

- Ali može uštedjeti (ubrzati) dosta posla.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 11:50 (ihush).
17 godina
neaktivan
betmen kaže...

Nisam uspio napraviti "pravi" rescue .ISO

Pokrenem wizard za to, a on me nigdje ne pita koji backup želim ubaciti na taj medij... I na kraju taj ISO teži tek stotinjak MB (samo oni Acronisovi fajlovi za bootanje diska). Ili da možda u taj ISO ubacim i taj backup (2,5 GB) sa MagicIsom?

Onda sam otkrio stvar koja se zove Acronis Startup Recovery Manager. Znači, za vrijeme dizanja OS-a, stisnem F11 i pokrene se svašta nešto. To ću sad probati, kad resetiram komp :)

EDIT: Probao. Pa ovo je genijalno! Zašto ovo svi ne koriste? Tako jednostavno, a ultra korisno{#}

Ako mozes "ziviti" bez Acronis Startup Managera onda ga iskljuci. Nemoj ni u ludilu koristiti Acronis Secure Zone

Savjet:

Koristi Acronis sa zdravoseljackom metodom. Vracaj image tako sto ces bootati PC sa tim rescue USB/CD-om. Jos jedan savjet: Na isti nacin izradi i image koji smestis na drugu particiju a mozes i na prikopcan eksterni disk ili negdje na kucnu mrezu

Svakako, nije moguce da vratis image a da se ne restartira Windows. Tokom vracanja imagea sadrzaj particije koju vracas se u potpunosti obrise. Dakle, nema kukanja i zapomaganja za raznim alatima.

Nemoj koristiti opciju da ti se image izraduje sa sector by sector metodom posto nepotrebno gubis na velicini fajla (velik je koliko i particija)

Drugo: :)

Nemoj zlorabiti Acronis. Za vratolomije koristi System Restore. Kada se Windozi uspore onda vratis image i dobijes frisko/stari Windows

Trece:

Kreiraj notepad fajl na drugu particiju u kojem ces zapisivati promjene nakon izrade imagea i zatim stvori link na Desktop koji vodi do tu tekst datoteku. Nakon vracanja imagea provjeris sto si to "izgubio", instaliras ponovo sve i to je to.

"Slike" (image) izraduj jednom na dvije nedelje ili rede ako puno ne petljas. Izrada imagea je brza kada su Windozi "dole" (bootabilni CD)

17 godina
neaktivan
Miki77 kaže...

koji je nekoliko puta spasavao zivu glavu!  {#}

Meni spasava zivce i dan. Brze mi je vratiti image nego lomiti se sa System Restoreom koji se redovito sukobi sa antivirusom

Izradujem image prije "neceg" velikog

@betmen

Tebi je jos rano ovako izvoditi vratolomije. Pusti nas. Mi smo stare dzombe :)))

16 godina
neaktivan

Oprostite što se tek sad javljam, nisam mogao do laptopa ovih zadnjih par dana...

Ovako, normalno da neću pretjerivati s ovim - radim ovo samo da izbjegnem gnjavažu instalacije OS-a na netbook (slipstrimanje, izrada boot USB-a, pa tek onda prava instalacija - pa još instalacija drivera, programa itd.). Znači, planiram ovo koristiti samo u slučaju pada OS-a (a to mi se u cijelom životu dogodilo samo jednom {#}).

Normalno da znam da će mi vraćanje image prebrisati cijelu particiju. Program TweakUI čini čuda - sa dva klika prebaciš sve bitnije foldere (npr. My Documents) na neku drugu particiju. Ako i budem morao brisati C, bitni dokumenti će mi ostati na sigurnom.

A sve što je jako jako važno, ionako je na cloudu {#}

Sad kad sam konačno došao do laptopa, mogu napraviti i zadnji korak - bootabilni USB flash disk (vidiš ihush, nisam napisao USB "stick" {#}) i isprobati kako to sve izgleda. Ako budem imao pitanja, znam kome ih mogu postaviti {#}

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice