Problemi s aktivacijom Viste OEM

poruka: 1
|
čitano: 737
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problemi s aktivacijom Viste OEM

Na svojem glavnom računalu trenutno imam instaliran Windows XP Home OEM, međutim kad sam kupio ovu ploču još 2007-me, kupio sam i Vistu Home Premium. Trenutno koristim XP jer mi ovi iz Microsofta jednostavno neće reaktivirati Vistu ukoliko im ne dostavim dokumentaciju Viste (sliku naljepnice i/ili račun - koji nisam siguran da li još imam). U računalu, otkako je sastavljeno, i otkako su oba sustava prvi put aktivirana, promijenio sam grafičku karticu i memoriju, dok su sve ostale komponente iste. Međutim, svaki put kad pokušam reinstalirati Vistu, neće mi je aktivirati preko interneta već me uvijek tjera da zovem Microsoft, dok aktivacija XP-a uvijek prolazi uredno preko interneta. Što je još čudnije, prije mjesec-dva sam zvao Microsoft i reaktivirali su mi Vistu bez ikakvih pitanja.  No u međuvremenu sam imao havariju i sad kad sam ih zadnji put zvao opet me traže papire!

Nije mi jasno u čemu je stvar. Ako sam dobro shvatio, OEM Windowsi se mogu reinstalirati na istom računalu bezbroj puta ukoliko se računalno hardverski značajnije ne promijeni, a meni njihov službenik tvrdi da sam dosegnuo neki "limit". Kako to da mi je neki drugi službenik zadnji puta ipak reaktivirao Vistu na ovoj konfiguraciji, a XP sam već reinstalirao jedno 5-6 puta u zadnjih 1,5 godine i uvijek je aktivacija prošla automatski...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice