Koliko ddr3 rama za windows 7 64-bit

poruka: 19
|
čitano: 8.627
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koliko ddr3 rama

imam 2 GB partiot , rade na 1600 mhz ... kazu da windows 7 32-bit cita samo 3 gb , koliko cu da stavim rama da mi win 7 64-bit radi solidno?

gozba

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
:)) ne znam ovo šta pitaš..ali dok čekaš odgovor da li bi neznalici pomogao instalirati zvuk na komp.?

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Koliko ddr3 rama za windows 7 64-bit

tebi ?

gozba
14 godina
neaktivan
ma da. osjecam se kao totalni amater. ne znam di mi je cd..a što god gledam i krednem skidati, traži me registaciju i tako već dva dana. pogledala sam sve stare rasprave na tu temu ali nisam baš bila uspješna
15 godina
neaktivan
Dada100 kaže...
ma da. osjecam se kao totalni amater. ne znam di mi je cd..a što god gledam i krednem skidati, traži me registaciju i tako već dva dana. pogledala sam sve stare rasprave na tu temu ali nisam baš bila uspješna

imas fb ?

gozba
17 godina
odjavljen
RE: Koliko ddr3 rama
GoZbAr94 kaže...

imam 2 GB partiot , rade na 1600 mhz ... kazu da windows 7 32-bit cita samo 3 gb , koliko cu da stavim rama da mi win 7 64-bit radi solidno?

Za 64-bitnu verziju win 7 dovoljno ti je 2 GB, preporučljivo je imati 4 i onda si totalno bez brige. 32-bitna verzija podnošljivo radi i na 512 MB rama (provjereno u više navrata)

Freak Show Inc.
16 godina
RE: Koliko ddr3 rama

Ovo što imaš već bi trebalo biti dovoljno no za bolji dojam možeš staviti ukupno 4GB.

Veći problem bi mogla biti brzina diska, koja može iritirati kod samog startanja sistema. Ako budeš imao 4GB dade se optimalizirati da za većinu operacija koristi RAM umjestio HDD.a, a tada će bootanje sistema, dizanje servisa i prvo učitavnje programa trajati još malo duže.

Za sada samo hard diskovi kaskaju osjetno za ostatkom sistema.

16 godina

ako nemas cd-a od maticne,dovoljno je da znas proizvodaca i model maticne i odes na njihovu stranicu i skines audio driver,ak pak neznas koji je model maticne skines si programcic CPU-Z i pod opcijom mainboard pogledas si koja je mat ploca...

u vezi za pitanje rama,4GB ti je dovoljno,ja ga imam tolko a 7 vidi 3,5gb al mi je to sasvim dovoljno za sve moje potrebe,neznam kaj bi morao raditi da ti to nije dovoljno,jedino ako se bavis profi radom na kompu

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 18:26 (skrba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
I može li pomoć?

0 0 hvala 0
16 godina
64 bit ti koristi za iskljucivo 64bit aplikacije (adobe premiere...) te uglavnom za iskoristavanje 4gb rama
, jer 32bitni windowsi koriste samo 2gb za aplikacije, no mozes to poboljsati koristeci /3gb parametar...
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
17 godina
neaktivan
Dada... postaj koja ti je maticna ploca naci cemo ti drivere...

@thread opener...

evo imam 64bitne winse radi bez problema i na 2 GB koliko imam u ovoj staroj tošibi...

Mislim da je 4 GB sasvim ok... i tesko ce ti trebati više ako se ne rabiš baš ozbiljnim obradjivanje videa, modeliranjem ili kompajliranjem (evo ja na poslu imam 8GB, i s najvecim compile testom ne ispunjavam niti polovinu memorije)
In Control
17 godina

Ak si veliki gamer onda 6-8GB (da možeš isključiti virtualnu memoriju), ako si ovako kao ja obični gamer + ostale stvari 4GB supač.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pa ja nebi stavljao ispod 4GB danas, a plus tome što je x64 sistem, on jos mali vise trazi.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa nije bas da trazi. Radi on uredno i na 2 i na  1 gb al cemu onda x64

:)
15 godina
odjavljen
logic kaže...

Pa nije bas da trazi. Radi on uredno i na 2 i na  1 gb al cemu onda x64

Malo još više se protegne po pitanju korištenja memorija i zauzeca istog.

Nikako nebih išao na x64 sistem ispod barem 3gb RAM-a i dobrog Dualca.   U teorij ce radit i na 512MB, ali u praksi ce stekat.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
17 godina
neaktivan

Slazem se sa tobom. Nema smisla ici na x64 sa manje od 4 gb rama. Ima x64 i drugih prednosti ali ne dolaze toliko do izrazaja sa manje memorije jer manje vise svi programi koji imaju x64 verziju su gladni memorije.

:)
16 godina
neaktivan
Dada100 kaže...
:)) ne znam ovo šta pitaš..ali dok čekaš odgovor da li bi neznalici pomogao instalirati zvuk na komp.?

A da mozda kazes koji komp imas(karakteristike) i sl. pa da ljudi vide. Drivere za komp. obicno imas na oficijelnom sajtu od proizvodjaca.

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
16 godina
neaktivan
GoZbAr94 kaže...
Dada100 kaže...

imas fb ?

ja isto mislim da je riječ o fejsiću

17 godina
logic kaže...

Slazem se sa tobom. Nema smisla ici na x64 sa manje od 4 gb rama. Ima x64 i drugih prednosti ali ne dolaze toliko do izrazaja sa manje memorije jer manje vise svi programi koji imaju x64 verziju su gladni memorije.

bolje na 4GB, jer ja imam 64bit i nisam sretan.. page file mi je od 3-4GB i ako ga maknem onda stalni win javlja da nema memorije..

koma..

uskoro stavljam jos jedan modulk od 4GB.. i micem page file iz upotrebe..

ALI slazem se s aranijom tvrdnjom da je disk JAKO vazan, jer moj na 5400 rpm MORAM mijenjati za 7200rpm.. kuzi se jako razlika na win 7

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice