Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.340
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
12 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
hrka11 kaže...

ja kad sam instalirao win 7 odmaa sam uradio update

sve i onda ga aktivira s win 7 activator i nisam nikad ima nikakvih problema...ni s updejtim ni s ostalim.

jer mislim da kad ga inst oko 3 dana je ono "orginal" pa skini sve upd.i onda ga aktiviraj i to je to.

Nije to bas tako ima jedan al nesmin reć da nebi pozutija il nedaj bože pocrvenija il...

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

pa ja isto kad instaliram recimo windows 7,prvo podesim user account controlor,ugasim windows  defender,jer on radi po defoltu i nije potereban.

onda udem u update postavke, podesim da updatam ono sto ja hocu.i onda ih sve oznacim s kvacicama,i sve update ljepo updatam i to je to i nemam nikakvih

problema lete windowsi i sve ostalo.i to je to ....

ono sto me zaqnima sto trebam podesit u biosu kad zelim boot putem  usb....

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 16:14 (fight).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fight kaže...
ono sto me zaqnima sto trebam podesit u biosu kad zelim boot preko usb....

Uključiti ''Quick boot'' ili kako se već zove (ako već nije uključen u BIOS-u), i u manualu ploče (ili na Googleu) saznati koju od F tipki klikneš odmah nakon paljenja PC-a da ti se pojavi meni.

Tada u njemu izabereš usb s kojeg hoćeš bootati PC.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 16:18 (kizo2703).
12 godina

Dobar dan!

Ja bih upgrade-o win7 32bit na win7 64 bit.

Moze li link ? za USB.

I sad najvaznije, je li ikako moguce da ja ne izgubim datoteke, igre itd...

Konfa Moj PC.

Ili ako je bolji win 8.1 !

BF 4 + BF 3 ( http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/191silvinjo/stats/894230851/pc/ )
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 17:26 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-ne može upgrade, može samo normalan (clean) install.

-gubljenje podataka nema pretjerane veze s tim.. pošto nije upgrade sve ostalo moraš ponovo, dok podaci mogu biti negdje drugdje, backup, posebna particija itd.

-početnik lako npr formatira pogrešnu particiju pa je realna opasnost uništavanje podataka. Ovisno gdje, što, koliko.. više kombinacija na koji nema jednostavnog odgovora. Ako iskopiraš tad si miran.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina

ma dobro je onda, pošto imam na drugom disku sve igre, znaci samo prebacim ove koje imam na C: samo ih na D: prebacim ?

imam samo gta sa na C disku tak da^^ ;D

BF 4 + BF 3 ( http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/191silvinjo/stats/894230851/pc/ )
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-nema prebacivanja, sve aplikacije (svaki soft, igre..) se mora instalirati. Izuzetak su neke kao portableapps koje rade kao kopije.

-slovo je nevažno, svaki win će svoj disk prikazivati kao slovo C:, zato postoji velika šansa da formatiraš pogrešan disk i izgubiš ono što smisliš spašavati. Šanse su 50-50%...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 17:55 (ihush).
12 godina
ihush kaže...

-nema prebacivanja, sve aplikacije (svaki soft, igre..) se mora instalirati. Izuzetak su neke kao portableapps koje rade kao kopije.

-slovo je nevažno, svaki win će svoj disk prikazivati kao slovo C:, zato postoji velika šansa da formatiraš pogrešan disk i izgubiš ono što smisliš spašavati. Šanse su 50-50%...

ovak kad odem na moj kompjuter ovak imam: Lokalni Disk (C:)

New Volume (E:) (sve igre su na E: )

EDIT: Ostajem na win7 samo bi 64 bit

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 18:00 (hahhaajaads).
12 godina
hahhaajaads kaže...
ihush kaže...

ovak kad odem na moj kompjuter ovak imam: Lokalni Disk (C:)

New Volume (E:) (sve igre su na E: )

EDIT: Ostajem na win7 samo bi 64 bit

I ?

16 godina
neaktivan

Napravi backup na D particiju (s igrama se ne moras mucit , jedino save gamove mozes kopirat), i samo instaliraj win7 64 bit na particiju na kojoj vec imas winze, ovi stari ce ti.otic u windows.old folder. Cak ne moras ni formatirat, kasnije ti je zadatak jedino iskopirat ono sto trebs te ponovo instalirati drivere/igrice/softver i skopirati njihove.saveove koje si prije backupirao.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
12 godina
zerocool12 kaže...

Napravi backup na D particiju (s igrama se ne moras mucit , jedino save gamove mozes kopirat), i samo instaliraj win7 64 bit na particiju na kojoj vec imas winze, ovi stari ce ti.otic u windows.old folder. Cak ne moras ni formatirat, kasnije ti je zadatak jedino iskopirat ono sto trebs te ponovo instalirati drivere/igrice/softver i skopirati njihove.saveove koje si prije backupirao.

ma imam 2 igre na dicku C, tako da ih moze formatirat i izbrisat, lako ih ja ponovno skinem. Ali oce li ostat sve ove igre na D disku ?

I da imam Origin i Steam na C: disku, jel da ih premjestim na D: ili ? 

Jel moze download link ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 11:44 (hahhaajaads).
16 godina
neaktivan

Sto se tice steama, kod njega mozes nspravit backup igara na D bez da ih poslje trebas skidati : https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8794-yphv-2033

origin : http://answers.ea.com/t5/Origin/HOW-TO-Backup-restore-Origin-games/td-p/1926893

Ostale ces trebati ponovo skidati (ako nemas vec skinute instalere).

Igre ce ti ostat al ih vecinu neces moci pokrenuti.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 12:46 (zerocool12).

1 0 hvala 1
16 godina
hahhaajaads kaže...
..Ali oce li ostat sve ove igre na D disku ?

..

-ako ga ne formatiraš, disku se neće ništa desiti, ali da bi normalan program (i igre su ista stvar, osim nekih ripova..), sve moraš instalirati. Inataliranje nije kopiranje.

Kao win, tako i drivere i sve što želiš koristiti..

Kopirati možeš npr dokumente, savegame i sl., zapamti/zapiši sve passworde jer ništa kao steam, skype itd ti bez tog ne vrijedi. Igre ako imaš installove i ve što kopiraš može na 'D:' (ako ga greškom ne obrišeš). .. zapravo, ostani na win koji koristiš jer nemaš poseban razlog (granica 4GB) za promjenu, a problemi koje možeš imati..

11 godina
odjavljen

Ako je OS u redu i nema nikakvih problema,onda neka i ne dira ništa. If ain't broke,don't fix it :)

Avast! IS + MBAM Premium + Sandboxie + Hitman Pro :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Dobijem novu mbo GA-MA770-DS3 sa ostatkom i novi sata disk te sve sastavim i ostavim stari IDE disk sa win7 32 na kojem su mi dokumenti,slike itd. kojeg bi poslije čišćenja (prebacivanja na novi)  koristio za backup. Podesim redoslijed da mi boota sa CD-DVD i slijedeći novi disk.... pokrenem novu instalaciju, napravim particije, formatiram ih i legne instalacija. Radi ko urica i prebacim dosta podataka, uredim nove postavke na win7 , drajvere i ostatak programa i tek se sjetim da mi je ostalo da boota sa CD-DVD-a te uđem u bios i podesim na novi disk, izvadim instalacijski iz cd-rom-a pa nastanu problemi..... .... bios stane na" Verify DMA pool data...."....iskopčam stari disk ali bios stane na prepoznavanju IDE i ni makac tj. ni u bios tada nemože.

Vratim sve u postavkama na cd-rom  dignem system i pogledam disk-menager i vidim da nema particije od "system reserved" 100Mb već je ostala na starom IDE disku a novi win64 jesu na novom sata disku gdje i trebaju biti , ali bez tih 100Mb particije.

Može li netko iz prakse dat neko  jednostavno rješenje ili da radim instalaciju nanovo bez starog diska ? ..i mogu li ga kasnije spojiti a da mi ne pravi probleme tj. trebam li mu prije nekako obrisati tu particiju od 100Mb ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 14:29 (AF139).
15 godina

Pokušaj da rješiš problem prema uputstvu sa ovog linka . Također, tom prilikom za svaki slučaj prođi proces za sve tri naredbe "fixboot","fixmbr" i "rebuildbcd".

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-sve možeš alatima kao disk/partition manager, oslobodiš mjesto za boot/primarna-aktivna, iskopiraš (brže nego fixmbr) i gotovo (možda će tražiti chkdsk prije bootanja win).

-zato je disk bolje pripremiti prije, jer u installu nemaš kontrolu (ili odspojiti druge doskove, tad boot mora na jedini preostali disk).

-veći problemi su kod GPTa (+ovisnost o EFIju..), zbog ograničenosti alata koji ga podržavaju, tj bootmedija.

-svi ostali problemi su oko standarda (max 4 primarne particije, pa ako treba više, jedna prim.act za boot i jedna extended koja nema ograničenja ali ne može biti boot, to je za MBR).

-ne mora ni postojati posebna boot (100-500MB) particija, ako je OS na prim. samo joj se postavi oznaka bootabilne i iskopira bcd ili fixboot itd... do 2TB nema problema.

btw, nema baš nekog razloga dražati spojene druge diskove za vrijeme installa, kad prođe spojiš i kopiraš potrebno..

11 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

imam probelm sa instalacijom windows 7 na Acer E5 - 571 - 39K6. Taj određeni model nema CD/DVD čitač pa moram instalirati windowse sa USB-a. Windowse sam preuezo sa dream sparka, znači imam product key i skinuo sam pripadajući .ISO file (ako nešto znači ime file-a je "en_windows_7_with_sp1_debug_checked_build_x64_dvd_619601") Imam USB od 16gb, formatirao sam ga u NTFS format. Napravio sam USB bootabilnim sa Windows USB/DVD Download Tool programom. Na laptopu sam uključio F12 opciju za odabiranje boot device + u BIOS-u namjestio USB HDD kao prvi boot device. Ovdje dolazi do problema jer mi nikako ne prepoznaje USB kao device. Na F12 ga nema za odabrati a ako samo uključim laptop i ništa ne diram pokrene se Linux koji je došao skupa s laptopm.

Ispričavam se ako je negdje već bila ovakva tema jer sam malo u stisci s vremenom pa nisam stigo tražiti. Ako postoji bio bi zahvalan kad bi mi netko dao link :)

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Može biti da ti je USB pokvaren ili iso ne valja. Probaj skinuti novi iso (linkovi na prvoj strani teme) i snimi sa Windows USB Download Tool i probaj ponovo. Probaj sa drugim USB uređajem.

Even though we are miles apart, a computer screen connects our hearts.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
paolo311 kaže...

.. Na laptopu sam uključio F12 opciju za odabiranje boot device + u BIOS-u namjestio USB HDD kao prvi boot device. Ovdje dolazi do problema jer mi nikako ne prepoznaje USB kao device. Na F12 ga nema za odabrati a..

ili nije bootabilan medij, ili nisi podesio BIOS (tj kombinaciju opcija ovisno o želji/OSu..) npr EFI/FastBoot .. zato uvjek lovi QBM/BBM i ako tamo nema boot medija povratak na prošlu rečenicu.

16 godina
neaktivan
paolo311 kaže...

Pozdrav svima,

imam probelm sa instalacijom windows 7 na Acer E5 - 571 - 39K6. Taj određeni model nema CD/DVD čitač pa moram instalirati windowse sa USB-a. Windowse sam preuezo sa dream sparka, znači imam product key i skinuo sam pripadajući .ISO file (ako nešto znači ime file-a je "en_windows_7_with_sp1_debug_checked_build_x64_dvd_619601") Imam USB od 16gb, formatirao sam ga u NTFS format. Napravio sam USB bootabilnim sa Windows USB/DVD Download Tool programom. Na laptopu sam uključio F12 opciju za odabiranje boot device + u BIOS-u namjestio USB HDD kao prvi boot device. Ovdje dolazi do problema jer mi nikako ne prepoznaje USB kao device. Na F12 ga nema za odabrati a ako samo uključim laptop i ništa ne diram pokrene se Linux koji je došao skupa s laptopm.

Ispričavam se ako je negdje već bila ovakva tema jer sam malo u stisci s vremenom pa nisam stigo tražiti. Ako postoji bio bi zahvalan kad bi mi netko dao link :)

Pokušaj jednostavno u drugi usb port, ponekad pali.

15 godina

Imam jedan problem na starom racunalu prilikom instalacije win xp, win7, win8.1 nebitno koja je verzija. Procesor na starom racunalu je 64 bit da sa jednom jezgrom, pokusao sam instalirati preko cd nece da mi kopira neke filove dali to radio preko cd-roma ili usb-a svejedno je.Maticna ploca je Asusaova M2N-MX SE Plus to je ploca koja je bila proizvedena u nekom prijelaznom vremenu kad je se koristio IDE prikljucak  i Sata prikljucak.Znaci trenutno kako stvari stoje u pc-u hdd je spojen na IDE a CD-ROM na Sata sto naravno u samom biosu nema opcije za promjenu UEFI,AHCI itd Legacy BIOS or UEFI Boot Mode tih opcija nema nikako "Nepostoje".Pa prepostavljam da mi zbog tog nezeli da kopira datoteke koje su potrebne za instalaciju windowsa.Usput da kazem da neko ne potsavlja pitanje jeli ti usb ispravan ili cd rom jer je to sve provjereno i na novom pc-u sto se vidi pod moj PC  radi normalno i bez problema.E jedino sto mi pada na pamet da pokusam sto jos nisam probao da instalaciju windowsa uradim na ovom pc koji je nov i probam hdd ubaciti u drugi pc.(Znam da u vecini slucajeva bude plavi ekran) ali me zanima jel postoji neki drugi nacin da pokusam podignuti windowse na tom starom PC-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 17:03 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-problem (nije nepostojanje UEFIja) je vjerojatno u nekoj neispravnoj komponenti, kabel, kontakt, RAM, HDD.. ili loš install.

-postavke BIOSa se ne mogu govoriti napamet, npr omogućiti ACPI, VT, EMT.. ovisno dali ima opcije + koji CPU, kao i koju verziju (32-ili-64 bit) OSa instaliraš, sam CPU je 64bitni, ali bez tih postvaki u BIOSu (enable/disable) jednako kao da nije... ali tad bi poruka greške bila drugačija. Zato je kvar vjerojatniji.

-možeš započeti install na drugom PCju, do prvog reboota odmah ugasiti.. i preseliti HDD u drugi PC.. ali ako je nešto kao RAM problem tad ga nisi riješio, samo dio između CDa..

15 godina

Hvala na savjetima isprva sam mislio da je do ploce ali nakon vise pokusaja instalacije win8.1,  dva puta mi je izbacio gresku vezano za ram memoriju tako da sam nasao u cemu je problem.Jedna tabla ram-a  ne radi kako treba ili neradi slot od memorije kako treba stim cu se kasnije zanimati bitno da sad mogu instalirati win.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Srusio mi se sistem win 7.ali mi je problem sto su mi na C-particiji ostali svi dokumenti i neka videa.stavio sam stari HDD i na njega instaliro XP.kompjuter mi procita i HDD sa win 7,ali na C-particiji nema mi nikako My documents ikone gdje su mi svi ti fajlovi - dok sa D-particije se sve vidi ali uspijem prebaciti samo nekoliko slika jedno 10 i onda mi javi da je greska windowsa i moram ga restartovat i sve tako ponavljat da bi nesto uspio prebacit na novi HDD.Kako da spasim fajlove sa C-particije i bih li mogao na ovu D-particiju instalirat win 7 i onda normalno pristupit C-particiji i spasit programe.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Connor kaže...

Srusio mi se sistem win 7.ali mi je problem sto su mi na C-particiji ostali svi dokumenti i neka videa.stavio sam stari HDD i na njega instaliro XP.kompjuter mi procita i HDD sa win 7,ali na C-particiji nema mi nikako My documents ikone gdje su mi svi ti fajlovi - dok sa D-particije se sve vidi ali uspijem prebaciti samo nekoliko slika jedno 10 i onda mi javi da je greska windowsa i moram ga restartovat i sve tako ponavljat da bi nesto uspio prebacit na novi HDD.Kako da spasim fajlove sa C-particije i bih li mogao na ovu D-particiju instalirat win 7 i onda normalno pristupit C-particiji i spasit programe.

Ne kužim baš što želiš reći,ali ovako, kad si instalirao win na neku drugu particiju, čim pokreneš win koji je instaliran na toj particiji ta particija je označena sa C:, sve ostale particije imaju drukčije oznake.
Mogao si ti samo preko tog windows 7 instalirati drugi windows i na C particiji bi imao folder pod nazivom "windows.old" u koje bi bile sve datoteke,no to je malo izvan teme.

Stvar je samo u tome da otvoriš particiju na kojoj je taj stari win 7 i pronađeš folder documments and settings i tamo unutra ti se nalazi folder pod imenom tvoga "bivšeg" računa. Što se tiče "greške windowsa" to spada u gatanje iz graha pa bih te zamolio da staviš ili SS ili da pobliže opišeš o čemu se radi.

Alternativno si mogao pokrenut neku live distru sa USB-a i napraviti backup podataka,no to opet izlazi iz okvira tvog pitanja.

16 godina
Connor kaže...

- po opisu, imaš pokvaren HDD. To se ne radi s normalnog OSa nego poželjno s livemedija, utilsi.. i ovisi kakav je kvar. Pošto svako paljenje može biti posljednje, to radiš tek kad znaš kako i kad imaš dovoljno mjesta za npr kompletan copy-image oštećenog diska.

- kad otkriješ uzrok/vrstu problema, tad je možda dovoljan npr chkdisk (idealan scenarij) ili najgori-nema ničeg npr kriptirano (svejedno kvar, virus..).

- za otkrivanje se koriste utisli proizvođača, večinu ih imaš na npr Hirensu.

-programi se ne spašavaju, dokumenti, zatim instalacije ako su važne (jer se svi programi moraju instalirati, osim portable verzija). Pošto se većina softa može nadoknaditi (internet) time se ne moraš pretjerano mučiti, ali ovisi o tvojim potrebama, specifičnosti.. može biti jednako važno kao dokumenti.

-uvjek je preporuka PRIJE/prvi korak, napraviti kompletan backup/image ako je ikako moguće. Tek nakon tog testovi/spašavanja/popravci..

16 godina
Connor kaže...

Dokumenti su ti u X:\Users\<User>\Documents, ne u My Documents. Najbolje, preuzmi vlasništvo nad cijelim svojim user folderom i prebaciš ga na sigurno.

Programe ne možeš spasiti, samo njihove fileove i settingse koji su u X:\Users\<User>\AppData folderu.

zerocool12 kaže...
Stvar je samo u tome da otvoriš particiju na kojoj je taj stari win 7 i pronađeš folder documments and settings i tamo unutra ti se nalazi folder pod imenom tvoga "bivšeg" računa. Što se tiče "greške windowsa" to spada u gatanje iz graha pa bih te zamolio da staviš ili SS ili da pobliže opišeš o čemu se radi.

Alternativno si mogao pokrenut neku live distru sa USB-a i napraviti backup podataka,no to opet izlazi iz okvira tvog pitanja.

Radi se o Sedmici, Documents and Settings na njoj ne rade ništa. Samo ''fake'' folder ostavljen zbog kompatibilnosti. Njega inače ne može otvoriti ni Administrator.

Da, live distra ili Hirens BootCD bi bili najbolje rješenje.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 23:08 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Connor kaže...

- po opisu, imaš pokvaren HDD. To se ne radi s normalnog OSa nego poželjno s livemedija, utilsi.. i ovisi kakav je kvar. Pošto svako paljenje može biti posljednje, to radiš tek kad znaš kako i kad imaš dovoljno mjesta za npr kompletan copy-image oštećenog diska.

- kad otkriješ uzrok/vrstu problema, tad je možda dovoljan npr chkdisk (idealan scenarij) ili najgori-nema ničeg npr kriptirano (svejedno kvar, virus..).

- za otkrivanje se koriste utisli proizvođača, večinu ih imaš na npr Hirensu.

-programi se ne spašavaju, dokumenti, zatim instalacije ako su važne (jer se svi programi moraju instalirati, osim portable verzija). Pošto se većina softa može nadoknaditi (internet) time se ne moraš pretjerano mučiti, ali ovisi o tvojim potrebama, specifičnosti.. može biti jednako važno kao dokumenti.

-uvjek je preporuka PRIJE/prvi korak, napraviti kompletan backup/image ako je ikako moguće. Tek nakon tog testovi/spašavanja/popravci..

Ovako nisam uspio pokrenuti sruseni win 7,stavio sam novi HDD na kojem je win XP da na njega pokusam prebaciti podatke.sada mi XP cita oba HDD,ali sa ovoga gdje win 7 ne uspjevam prebaciti nikako vise podataka jer mi uspori ili iskoci neka greška.mene zanima kako da to prebacim nekako,a ovo su te greske:

16 godina
odjavljen

Kabel i/ili disk...

My name is Legion... For we are many!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice