Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.405
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
13 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Valentin17 kaže...
Fero kaže...

sad mi taj pata hdd mora biti prvi pod boot order, a sata na drugu poziciju ali kad im zamijenim mjesta onda se winsi ne podignu nego stoji boot BCD error

- Napravi ovako, prvo BIOS postavi na početne postave, zatim podesi

DVD čitač postavi kao first boot device, SATA HDD kao second boot, ovaj PATA kao treći.

- Bootaj računalo s win DVDa, odaberi REPAIR YOUR COMPUTER, napravi STARTUP REPAIR, tutorijal.

- Javi stanje.

Točno tako sam i napravio do zadnjeg detalja i funkcionira.Popravio na taj naćin.

Hvala ti na kratkom i točnom tutorijlu i linku !

Lp !!!{#} Kralj si !

"Just A Dream ".
14 godina
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Molim pomoč pošto namjeravam instalirati na HDD Windowse 7,kada dođem do djela gdje moram formatirati participaciju c i d,dali smijem ostaviti d part ne formatiranu pošto su tu razni podaci koje namjeravam i dalje koristit isti tako dali ču formatiranjem onih 100mb možda nešto poremetiti u smislu da če doči do problema s podacima na d part?

...escaped convict, murderer!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
3n3m1 kaže...

- Opcijom FORMAT formatiraj particiju na kojoj je sad win, na nju snimi win ponovo.

- Onu particiju od 100 MB ostavi kako je.

- Podaci na particiji D ostaju netaknuti.

- ps. nemoj se hvatat za slovne oznake nikad, win particije može obilježit na jedan način, a instalacija

na drugi, pa se onda možeš zaje... i formatirat particiju na kojoj su ti podaci.

- Osloni se bolje na veličine particija, one su svuda iste, tako nećeš pogriješiti.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
15 godina
neaktivan

ne znam je li netko već i pitao, naime na laptopu sam imao instalirane windows 7 ult. x64 koji su relativno normalno radili dok nije pokrenut windows update, nakon toga laptop je postao blago rečeno neupotrebljiv

sada sam krenuo instalirat windows 7 home premium sp1 x64 i na početnom screenu normalno podesim topkovnicu, kliknem instal now i plavi zaslon sa porukom setup is starting mi stoji cijelo vrijeme i ne mogu ni naprijed ni natrag

u čemu bi mogla biti kvaka

laptop je packard bell easynote tv44hc sa intelom 1005m, 4gb ram, 500gb harda i intel hd grafikom

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kale_fotograf kaže...

- Budi strpljiv i čekaj, mora krenuti.

- Evo linkovi za win 7, da ne instaliraš neku torrent verziju.

Windows 7 Home Premium x86 SP1
Windows 7 Home Premium x64 SP1
Windows 7 Professional x86 SP1
Windows 7 Professional x64 SP1
Windows 7 Ultimate x86 SP1
Windows 7 Ultimate x64 SP1

- Ako si imao Ultimate, onda i sad stavi Ultimate, imaš 4GB RAMa, instaliraj x64 verziju.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
kale_fotograf kaže...

- Budi strpljiv i čekaj, mora krenuti.

Windows 7 Home Premium x86 SP1
Windows 7 Home Premium x64 SP1
Windows 7 Professional x86 SP1
Windows 7 Professional x64 SP1
Windows 7 Ultimate x86 SP1
Windows 7 Ultimate x64 SP1

- Ako si imao Ultimate, onda i sad stavi Ultimate, imaš 4GB RAMa, instaliraj x64 verziju.

skenirao sam hard i mislim da sam našao bad sectore jer tester kaže smart self test fail - read element test

14 godina
kale_fotograf kaže...

- Napravi dijagnostiku HDDa, tutorijal.

15 godina
neaktivan

evo šta hard disk sentinel kaže, izgleda da je hard prdnuo, formatiran je prije testa

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
kale_fotograf kaže...

izgleda da je hard prdnuo

- Istina, kupuj novi.

15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
kale_fotograf kaže...

izgleda da je hard prdnuo

- Istina, kupuj novi.

e da nema druge, thnx na pomoći legendo

11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Bok, znan da je offtopic al imas li link za Vistu Home Basic ? Znaci treba mi microsoftova clean verzija jer imam licencu pa ne bih htio bas sa torrenta skidati...

12 godina
neaktivan

Pozdrav imam laptop toshiba satellite c660-11p  i nemogu instalirati windows.Probo sam windows 7 i kada odaberem jezik stisnem next a sad kad trebam odabrati koji os trebam instalkirati 64 ili 32 pise mi there are no avaiable images.Probam xp i dode mi neki error setup could not determine the type of one or more mass storage devices installed in your system.Nikad nisam imao ovaj problem.
Trenuto imam win 7.

0 0 hvala 0
16 godina
FaZe wizZY kaže...

Probo sam windows 7 i kada odaberem jezik stisnem next a sad kad trebam odabrati koji os trebam instalkirati 64 ili 32 pise mi there are no avaiable images

''there are no available images'' znači da je instalacijski file ''install.wim'' ,koji se nalazi u sources folderu na instalacijskom mediju prazan (ili oštećen)!!

Ako nemaš drugi ,skini i probaj sa original MS medijem.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
FaZe wizZY kaže...

Probo sam windows 7 i kada odaberem jezik stisnem next a sad kad trebam odabrati koji os trebam instalkirati 64 ili 32 pise mi there are no avaiable images

''there are no available images'' znači da je instalacijski file ''install.wim'' ,koji se nalazi u sources folderu na instalacijskom mediju prazan (ili oštećen)!!

Ako nemaš drugi ,skini i probaj sa original MS medijem.

Ne mislim da je install.wim prazan jer sam sad pokušao sa drugo dvd instalirati home premium i isti problem 

16 godina
FaZe wizZY kaže...
..

Ne mislim da je install.wim prazan jer sam sad pokušao sa drugo dvd instalirati home premium i isti problem 

-slušaš (čitaš) li odgovore? Ili ti je neispravan medij ili hardware kao DVD... normalan install (MSov) nema izbor 32-64, često modificirani ne rade na svim PCima, vidi gore linkove.

-boot medij se snima na ispravnom računalu, niža brzina (4-6x ovisno o snimaču) i poželjno s provjerom. Ako nije sve 'super' nema bootanja ili zapne install. Pod win sve može biti OK, ali install nije win.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
FaZe wizZY kaže...

Jesi probao pokrenuti te diskove na drugom PC-u? Ako nisi ,probaj ,da vidiš jesu li ispravni. Ako se isto događa i na drugom PC-u ,skini i prži novi ,ali lagano ,na 4X brzini.

Ako rade ,onda imaš problem sa optičkim pogonom na laptopu - napravi instalacijski USB.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina
neaktivan

Imam problem pri samoj instalaciji pa mi je potrebna pomoč.

Dakle imam sljedeće komponente:

Procesor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 1,8GHz

Grafička: GIGABYTE RADEON X700

3GB Ram

Gledajući komponente nebih trebao imati problema, provjeravao sam i sa Adviserom i javio je da zadovoljavam sve uvjete.

Međutim, pri samom kraju instalacije, kad se resetira nakon što je instalacija 100% prošla, pojavi se kratki load i nakon toga crnilo koje traje vječno.

Kompjuter mi je star 8 godina, i do nedavno sam imao samo 1GB ram, što sam mislo da je glavni problem neuspjele instalacije.

Ali eto sada i kada ima 3 GB opet nešto ne štima..

dvd s windowsima sam instalirao već na više drugih računala i nije bilo problema.

Ako trebate poklon kupon za Ganggood od 10$: http://www.banggood.com/?zf=265258
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 23:40 (xDISORDERx).

0 0 hvala 0
16 godina

treba testirati HW (prvo RAM s memtestom), može i chkdsk, ali vjerojatniji uzrok je loš OS-snimka ili neki black-uber edišn (slipstream drivera je moguć uzrok, trebaš origigi MSov medij), ili VIA/nForce chipset na MBO. Npr, probaj ako imaš SATA disk spojiti ga s port1-na-port2..

-liveOS (linux, minipe.. hirens) su dobri za quicktest.

12 godina
neaktivan

mem test ću napraviti sutra, nemam volje sad nakon cijelog dana ponovnog namještanja XP-a, pošto nisam očekivao da mi instalacije opet neće uspjeti..

a sam OS sam instalirao na bar 5-6 različitih računala, jedan je bio lapotp slične jačine komponenti kao moje računalo, i svugdje je sve dobro prošlo.

nekužim ove djleove što si htio reći "ili VIA/nForce chipset na MBO. Npr, probaj ako imaš SATA disk spojiti ga s port1-na-port2..

-liveOS (linux, minipe.. hirens) su dobri za quicktest."

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2014 0:15 (xDISORDERx).
16 godina
xDISORDERx kaže...

mem test ću napraviti sutra, nemam volje sad nakon cijelog dana ponovnog namještanja XP-a, pošto nisam očekivao da mi instalacije opet neće uspjeti..

a sam OS sam instalirao na bar 5-6 različitih računala, jedan je bio lapotp slične jačine komponenti kao moje računalo, i svugdje je sve dobro prošlo.

nekužim ove djleove što si htio reći "ili VIA/nForce chipset na MBO. Npr, probaj ako imaš SATA disk spojiti ga s port1-na-port2..

-liveOS (linux, minipe.. hirens) su dobri za quicktest."

- memtest je dovoljno par minuta (jedan prolaz...)

- windows je instaliran na milionima PCa, taj broj nešto dokazuje? Da tvoj PC ili medij nisu ispravni, biraj što od tog..

- chipset je osnova PCa, MBO je matična ploča, na kojoj se uz chipset, bios, periferiju-priključke sve nalazi..

- port 1, port 2.. Što je nejasno? Priključi u drugi slobodan SATA port (imaš barem 2). To je smao primjer kako su poneki chipsetovi bugoviti (neispravni).

- VIA je proizvođač VIA chipseta, nVidia proizvodi nForce, AMD skoro da nema proizvodnju (za svoj CPU), dok je SiS mrtav... nema npr intela.

- bilo koji liveMedij-OS.. npr linux (ubuntu i sl) ili MS-Win miniPE, dok su Hirens, UBCD mješavina (ali korisniji  jer su gore i ostali alati) npr memtest je na svima.

Svaki nepozat pojam možeš u sekundi izgooglati, ali poželjno je i postavljanje pitanja, jer ovo je forum (pa i drugi mogu lakše saznati), ipak, ovo su termini koje svi u ITu znaju, otklanjanje problema (samopomoć) je za one koji nešto znaju i koji imaju potreban alat (kao spomenuti hirens-CD..).

12 godina
neaktivan

ma nekako si jedno za drugim nabacao pa nisam pohvatao, niti sam znao šta da googlam osim mem testa..

stavio sam skidati hirens, pa ću sutra probat snjim i ovo s portovima, imam sata disk.

i zaboravi sam navesti, da sam i ranije probavao instalirati i s drugih dvdova, pa mi je bio isti problem, pa mislim da  mi je medij u redu.

12 godina
neaktivan
Opet isto..prosao sam mem test preko hirensa 100%, promjenio sam port diska, al opet crnilo nakoj instalacije..
Kada pokrenem nakon toga safe mode, onda mi se pojavi priprema za prvo koristenje ali mi izbaci da nije moguce dovrsiti
Pripremu u safe modu, pa da resetiram racunalo, da bi se dovrsilo, al nakoj reseta opet samo crnilo..
16 godina

- 'crnilo' ... se obično javlja kod instalacije (prvi dio nakon boota) ali ne u ovom dijelu. To crnilo treba pustiti, ponekad i cca 20min.. i sve OK. (ovo izgleda drugačije).

- recimo da je najsumnjivija VGA, ako imaš bilo koju drugu, probaj zamijeniti. Pošto je to prva generacija koja zadovoljava AERO (dx90c-sm2.0) moguće je i neka bugovitost, upravo kod paljenja desktopa (rezultat kao loš driver..). Tad bi safemod radio, ali da bi se install dovršio mora proći normal mod.

- možda bi pomoglo npr flash novijeg BIOSa, možda konkretan driver za chipset u installu (ne generički jer tu može biti problem..). Napamet se ne može konkretnije, jedino još boot nekog liveOSa (na hirensu imaš miniPE ali to nije jednako, on je sličniji safemodu, radije neki linux ali ne nova distra jer je uzbačen support za stariji hw, može npr ubuntu 10.04-desktop-i386 (CD) ili mora čak stariji 9x. (ili ArtistiX {#} također stariji npr v.1.3). Ako live radi OK, tad bi predpostavili da je HW OK, ali da je moguć gore spomenuti problem nepotpunog supporta AEROa ili chipset-driver (daš driver u installu, nekad se zvao F6-boot driver i sl. samo pazi na 32-ili-64 bita).

edit: i da, Win install mora biti pravi-untouched, ne s loaderom i sl, bez obzira što na drugim PCjima radi (ne radi na svima). U temi imaš dovoljno linkova za digital potok (il koji je to već site).

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2014 14:55 (ihush).
12 godina
neaktivan

ovo je za poludit.. skiuno sam sad čistu verziju ultimate 32bit s prve stranice teme, ispržio na x4 brzini. a kad pokrenem instalaciju, tj pri skeniranju HDD prikaze mi ovo.

je li iko ima ikakvu ideju, imam sata disk.

0 0 hvala 0
14 godina
xDISORDERx kaže...

ovo je za poludit..

- Nemoj tako. {#}

- Stavi instalaciju na USB flash (min 4GB) s ovim programom, koristeći ovaj

.

- Instaliraj win s USBa.

12 godina
neaktivan
A znam i za to, ali moja kanta nemoze bootati usb..nudi mi 4 razlicite opcije bootanja usb-a al nijedna ne radi..
Ova verzija windowsa na prvoj stranici je neispravna, probao sam na jos jedno racunalo i dobio istu poruku, a i nije ju moguce s ovim alatom za bootabilni usb koristiti..
Sad przim novu koju sam skinuo s torrenta i trebala bi raditi
12 godina
neaktivan
Nista novo ni s orginal verzijom, opet crnilo..
Od linuxa sam probao lubuntu i pepermint, prosle godine su skinuti na zimu, live verzije rade sporo, predpostavljam jer ih vrti s cd-a, sad neznam sta vam to predstavlja
16 godina
xDISORDERx kaže...

.. skiuno sam sad čistu verziju ultimate 32bit s prve stranice teme..

- Postovi u ovoj temi su od 2010, pogledaj pri vrhu ove strane, ili digitalni ''potok'' (nitko ne razumije vic?).

- Postoji dobra šansa da ti je nešto s diskovima problem (feeling kontroler).

Snimanje boot medija ima stroga pravila, preduvijet je da je sve 100% ispravno. Dobar medij, ISO, niska brzina (+verify) i ispravan hardware. Stari PC nije najpouzdaniji za takve stvari (uz vjerojatno bugovitu seriju chipseta, neke serije su baš anti-Vista/Seven dok su pod XPom radile)

11 godina
neaktivan

Pozdrav.

Krenuo sam instalirati win 7 i imam problem s prvim korakom gdje je u biosu potrebno prebaciti SATA AHCI mode na AHCI ali to kod mene u biosu nigdje nema i nemogu naci.Jel mogu ja instalirati nekako win bez toga ili ce biti nekih problema??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SimpleLife kaže...

Jel mogu ja instalirati nekako win bez toga ili ce biti nekih problema??

- Pitanje je da li ti ploča podržava AHCI.

- Ako win stavljaš na HDD, onda je to nebitno, neće biti nikakvih problema.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice