Instalacija Windows 7 operativnog sustava
- poruka: 2.252
- |
- čitano: 683.834
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znači ovako. U biosu prvo provjeri da ti sata kontroler radi u ahci modu.
Iskopčaj ovaj stari mehanički disk (samo isključi sata kabel).
SSD ukopčaj u prvi utor na matičnoj.
Pokreni instalaciju (botaj sa dvd-a) i instaliraj 64 bitnu sedmicu na taj ssd. Kad završiš instalaciju ukopčaj ovaj stari disk i onda ga iz Windowsa formatiraj ili šra već želiš jer neće više biti aktivan jer su ti Windowsi i boot sektori na ssd-u.
Jednostavno desni klik na particiju i odaberi format a možeš ući i u disk management i obrisat tu particciju i kreirat novu.
Naravno to napravi kad instaliraš 7-icu na ssd.
Evo poslušaj Linusa:)
thanks
Moze jedno pitanje oko piratske verzije znam da to nije dozvoljeno ali trebam odg.!
Kakva je razlika između Windows 7 piratske verzije i Windows7 orginala po cemu cu znati da je piratska verzija?
Moze jedno pitanje oko piratske verzije znam da to nije dozvoljeno ali trebam odg.!
Kakva je razlika između Windows 7 piratske verzije i Windows7 orginala po cemu cu znati da je piratska verzija?
Pa razlika je u mnogo stvari. Neznam u kojem te smjeru zanimaju te razlike.
A lako možeš saznati dal ti je win original il ne preko sljedećeg linka

Instalacija windows 7 je spora...
stavljam 64-bit.. odaberem mu da boota sa dvd-a... sve ok... i onda kad kliknem instal windows... krene, ali je sporo... već 15 minuta piše Setup is starting...
konfiguracija je dobra... dual core procesor, 4 GB rama...
u čemu je problem?
stavljam 64-bit.. odaberem mu da boota sa dvd-a... sve ok... i onda kad kliknem instal windows... krene, ali je sporo... već 15 minuta piše Setup is starting...
u čemu je problem?
Problema nema!
I kod mene se dešavalo na mojoj konfiguraciji. A i na nekim drugim računalima gdje sam instalirao... budi strpljiv, obično 10-15 minuta to i traje.. ako prelazi 30min onda to već nije nešto ok...
u čemu je problem?
ma tako se im meni dešavalo i taj dvd sam posudio i frendu u njemu je išlo tako sporo, pa ja mislim da je to do dvd-a
a dvd prije koji sam imao od 32 bita je bilo brzo a od 64 je sporo nezzz zapravo u čem je problem, možda je to tako normalno
čekam 20 minuta i ništa...
DVD je ok, pokušal sam s drugim dvd pogonom al isto...
dal trebA nešto u biosu?
probal sam i 32 bita... isto je...
a na laptopu mi dvd očitava super.. sve je ok...
Ja sam instaliravao i sa HDD-a i s USB-a i s oba medija je čekanje bilo neizbježno.. no meni je uvijek bino da instalacija prođe.. dal to traje 15 il 25 min... manje više je bitno.. ;)
evo sad je stalo i prije nego li se pojavil prozor di piše instal now..
mislim da se sad cd uopće ne vrti...
Ne znam koje Windowse 7 staviti na ovo
doma imam Enterprise 7, ali nije li on previše jak i više memorije iskorištava, hoće li laptop bolje raditi na home premium ili je razlika samo u programima koji dođu s njime između verzija?
Home Premium je za svakog normalnog korisnika i više nego dostatan.
Nego, problem mi je nabavljati home, svaki 32 bitni w7 troši isto memorije, tj. računalo neće biti brže pokretalo li se na home premiumu ili na enterpriseu?
Nego, problem mi je nabavljati home, svaki 32 bitni w7 troši isto memorije, tj. računalo neće biti brže pokretalo li se na home premiumu ili na enterpriseu?
Isprobao sam Home Premium, Professional, Ultimate i Enterprise i nisam primjetio neke vremenske razlike kod botanja.
U radu (bez pokrenutih dodatnih programa) troše pretpostavljam jednaku količinu memorije...
U radu (bez pokrenutih dodatnih programa) troše pretpostavljam jednaku količinu memorije...
Nisam to pratio baš. Ultimate i Enterprise verzije imaju par servisa više tipa Bit Locker i jezični paketi se mogu skinuti preko Windows updatea.
instalacija windows 7.. dođe mi onaj prozor di se rade particije... i napravim ih.. a ispod mi piše...
windows cannot be installed to this disk.
This computer's hardware may not support booting to this disk.
ensure that the disk's controller is enabled in the computer's BIOS menu.
u čemu je problem?
instalacija windows 7.. dođe mi onaj prozor di se rade particije... i napravim ih.. a ispod mi piše...
windows cannot be installed to this disk.
This computer's hardware may not support booting to this disk.
ensure that the disk's controller is enabled in the computer's BIOS menu.
u čemu je problem?
rješil sam to...
ali još nisam uspio instalirati windows 7 na komp...
cjelu noć se instaliralo... ujutro je radil ono finalize windows 3 sata valjda... i onda kad se resetiral i kod podizanja..pojavil se crni ekran i dalje nejde...
probal sam xp ponovo.. on ide...
probal sam i 32 bit windows 7.. s njim je isto sporo...
a konfiguracija je dosta jaka.. dual core... 4 GB rama... 450GB hard...
Problemi rješeni...
imam 4GB memorije.. i to 4 pločice po 1 gb.. ddr2 240 sve 4 iste...
pustil sam unutra samo 1pločicu i sad windows 7 se instalira za 20 min...i to 64 bit...
Problemi rješeni...
pustil sam unutra samo 1pločicu i sad windows 7 se instalira za 20 min...i to 64 bit...
Skini memtest i testiraj svaku pločicu posebno.
Problemi rješeni...
Znam da je taj "bug" kod instaliranja na računala sa više od 2GB RAM-a je bio prisutan u beta verzijama windowsa 7. Ali očito da ga nisu 100% uspješno riješili ni u finalnoj verziji.
Problemi rješeni...
Skini memtest i testiraj svaku pločicu posebno.
ovak.. kad imam unutra 3 pločice... sve radi...
a kad stavim 4 pločicu... i to bilo koju... i u bilo koji utor.. onda se više ne diže sistem...
Ljudi imam win. 7 dns sam uzeo kuciste i dobio s njim 7... al nekak mi sporije ulazi neg na xpu ..jel mi mozete rec zasto? :O
Ljudi imam win. 7 dns sam uzeo kuciste i dobio s njim 7... al nekak mi sporije ulazi neg na xpu ..jel mi mozete rec zasto? :O
Sta sporije ulazi??
system se sporije dize il?
pa da, ne jako sporo al na xpu je bilo brze...