Brisanje Windows mape

poruka: 6
|
čitano: 2.786
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Brisanje Windows mape

Pozdrav,

Imam SSD na koji zelim instalirati Windows 8.1 na frisko. Problem je sto na drugom disku (trenutnom) od 2TB vec imam Windows 8.1 kojeg zelim ukloniti bez da formatiram disk (cca 1.5TB pohrane).

Kako obrisati windows s tog diska i koristit ga za pohranu? Takoder je bitno da ne upadnem u dual boot problem.

Jedino mi pada na pamet izbrisat windows, programfiles, pagefile.sys... preko DOS bootable usb-a

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Brisanje Windows mape

Odspoji taj stari HDD i instaliraj 8.1 na SSD. Sa time ćeš izbjeći da setup detektira postojeću instalaciju. Prije installa, prebaci u BIOSu na AHCI.

Kada se 8.1 instalira, ugasi PC, spoji HDD natrag i obriši windows mapu, program files, pagefile.sys, hiberfile.sys i sve nepotrebno iz Users foldera (nakon što kopiraš ono što ti treba).

My name is Legion... For we are many!
16 godina
neaktivan

Zar nece windows javljat access denied nebitno s kojeg windowsa pokusam brisat?

I sami boot s oba diska spojena automatski generira dual boot?

ispravi me ako samo u krivu, ne shvacam odgovor potpuno.

11 godina
viki_r kaže...

Pozdrav,

Imam SSD na koji zelim instalirati Windows 8.1 na frisko. Problem je sto na drugom disku (trenutnom) od 2TB vec imam Windows 8.1 kojeg zelim ukloniti bez da formatiram disk (cca 1.5TB pohrane).

Kako obrisati windows s tog diska i koristit ga za pohranu? Takoder je bitno da ne upadnem u dual boot problem.

Jedino mi pada na pamet izbrisat windows, programfiles, pagefile.sys... preko DOS bootable usb-a

jednostavno,ovako:

start-pomagala-alati sustava-ciscenje diska(odaberes disk na kojem je taj stari win)sacekas malo-kad se pojavi prozorcic odaberes pocisti sistemske datoteke i opet sacekas,isto ce ti se otvorit ponovo samo sto ces moc oznacit neke sistemske datoteke i tu ce ti pisati old win.oznacis i brisi.

ako sam te dobro razumio,ako ne zanemari post {#}

LoL: SirHectorDeMaris , Origin: cohr23
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 15:17 (hrka11).
16 godina
odjavljen
viki_r kaže...

ispravi me ako samo u krivu, ne shvacam odgovor potpuno.

Neće... Ako ti i javi, ti možeš napraviti "Take Ownership" na tim mapama, maknuti im read-only sa komandom attrib -h -s -r *.* i na taj način obrisati fajlove. Ali neće te sa tim gnjaviti, jer lock drže windowsi kad se bootaju a ti ćeš dignuti nove sa SSDa...

Što se tiče dual boota, ako kod instalacije detektira još neki OS, onda će napraviti dual boot. Ako je disk odspojen, to se neće dogoditi. I ako ga naknadno spojiš, neće ga sam dodati u boot listu, sigurno.

My name is Legion... For we are many!
16 godina
viki_r kaže...

..

-govoriš o dualbootu, miješaš različite stvari..

-možeš obrisati (nema razlike ni spomenuti DOS-boot.. tj to je ista stvar, nisi u aktivnom OSu i tad ga možeš brisati.).

-win8 drži permisione.. + tko zna što ti je po folderima postavljeno, ako ti se javi poruka.. preuzmi vlasništvo, nakon tog možeš brisati (permision nije stvar brisanja, nego uopće prava pristupa, pa tako i brisanja).

-odspoji HDD, spoji SSD, install, spojiš HDD, obrišeš nepotrebno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice