Zaglavlja i podnožja

poruka: 6
|
čitano: 8.729
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Zaglavlja i podnožja

Ekipa, pozdrav svima,

do sada sam svašta radio u Wordu (ne shvatiti doslovno) ali ovo što me sada dočekalo je nešto što zaista ne znam, pa molim Vas, cijeni puče da mi pomognete ako netko ima volje. Naim, zaručnica je napisala svoj diplomski, dobila je upute za uređenje, proslijedila ih meni i tu nastaje show. Naravno fontovi, margine i te dječje bolesti to je ok, ali kada sam došao do dijela gdje me traži sljedeće:

"Zaglavl je i podnožje

Svaka stranica (osim uvodnih stranica diplomskog rada i naslovnih stranica poglavlja) treba

imati svoje zaglavlje i podnožje postavljeno 1,5 cm od ruba stranice. Tekst zaglavlja treba

odvojiti crtom i pisati u jednom retku. U zaglavlju parne se upisuje se ime i prezime te naslov

rada, koji je, ako je duži od jednog retka, potrebno skratiti. U podnožju s vanjskim

poravnanjem upisuje se tekuci broj stranice."

Ok, imam funkciju Different Odd & Even page, i to je ok, ali kako da ja kada dođe novo poglavlje, ubacim novi Header, a da mi stari ne pobrka?

Problem je i sa brojem stranica. Na svakoj stranici na kojoj počinje novo poglavlje, 1.xxx, 2.yyy ne smije biti broj stranica, a na sljedcećoj se nastavljaju od prije, ne kužim kako?

E tu nastaje problem. Kako? Znam ja kad trebam ubaciti broj 1 na 7 stranicu i da dalje normalno numerira, ali kako da ja njemu kažem da na jednoj stranici stavi broj a na drugoj ne?

Ekipa , svima hvala unaprijed!

Mrav radi i tegli i od njega nije poastalo ništa a majmun se zezao po drveću i od njega je postao čovjek!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Zaglavlja i podnožja

Temu si inače smjestio u krivi podforum - premjestio sam je u ispravni (Uredski alati). U ovom forumu imaš u barem jednoj, ako ne i više tema, odgovor na svoj pitanje.

Tajna je inače u sekcijama - znači, da imaš različita zaglavlja i podnožja za svaku sekciju. Pogledaj recimo ovo: http://www.techrepublic.com/blog/microsoft-office/accommodate-different-headers-and-footers-in-a-word-document/

Ili izguglaj word sections different headers.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 7:25 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
dr.House2222 kaže...

Svaka stranica (osim uvodnih stranica diplomskog rada i naslovnih stranica poglavlja) treba

imati svoje zaglavlje i podnožje postavljeno 1,5 cm od ruba stranice. Tekst zaglavlja treba

odvojiti crtom i pisati u jednom retku. U zaglavlju parne se upisuje se ime i prezime te naslov

rada, koji je, ako je duži od jednog retka, potrebno skratiti. U podnožju s vanjskim

poravnanjem upisuje se tekuci broj stranice."

Vrlo zbunjujući tekst, bez nekog 'PrtScr' sa primjerom teško ti se može pomoći a i njoj.

Ovdje ću ti napisati hrpu linkova koji su vezani uz izradu diplomskog rada pa pregledajte i proučite, možda nađete rješenje za vaš problem.

Nisi napisao koji je Word u pitanju, ali ja se nadam da ćeš pronaći nešto za sebe.

- Kako izraditi diplomskli rad

- Stilovi u Wordu

- Kako numerirati u više sekcija Worda 2007

- Numeriranje stranica i sekcija Word 2003

- Numeriranje od određene stranice u Wordu 2007

- Insert brojeva stranica u različitim sekcijama s rezličitim numeriranjem Worda 2003

- Različito zaglavlje i podnožje u Wordu 2007

- Kreiranje sardžaja u Wordu 2007

- Kako izraditi sadržaj u Wordu 2003

- Kako oblikovati automatski sadržaj (TOC) u Wordu 2007

- Kako numerirati naslove i podnaslove u Wordu 2007

- Tutorijali za Word 2003 i Word 2007

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
16 godina
Zaglavlja i podnožja

Ok. Hvala svima na pomoći, i ispričavam se svima za pogreške. Gotovo da sam sve uspio preko ovih tutoriala niže, ostala je samo jedna stvar koju ne mogu napraviti. Naime, radim u Wordu 2007, jer to gore nisam napisao. Znači u tome diplomskom sam na parnoj stranici morao imati Header "XXX", a na neparnoj header "YYY". Ok, to sam rijšio sa funkcijom "Different Odd...." i sve je funkcioniralo sa Section savršeno. Naslov cjeline je bio na jednoj stranici bez headera i Footera i sve 5. Ali sad mi je problem brojevi stranica. Kada ih ubacim na parnim stranicama mi se pojavljuju, a  na neparnim ne, to je zbog one funkcije "Different Odd...." . Kad tu fuknciju izgasim, dobijem brojeve stranica na svim stranicama, ali mi je onda Headet i Footer na svoj stranici isti, a to ne smije biti.... Znači jedno mi se kosi sa drugim i iskreno nisam pametan kako da to rješim. Ima li netko savjet? Prijedlog?

Mrav radi i tegli i od njega nije poastalo ništa a majmun se zezao po drveću i od njega je postao čovjek!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
dr.House2222 kaže...

Kada ih ubacim na parnim stranicama mi se pojavljuju, a  na neparnim ne, to je zbog one funkcije "Different Odd...." .

Ubaci brojeve stranica i u header ili footer od parnih stranica, a ne samo u header/footer neparnih. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 22:45 (mbaksa).
16 godina
dr.House2222 kaže...

Ok. Hvala svima na pomoći, i ispričavam se svima za pogreške. Gotovo da sam sve uspio preko ovih tutoriala niže, ostala je samo jedna stvar koju ne mogu napraviti. Naime, radim u Wordu 2007, jer to gore nisam napisao. Znači u tome diplomskom sam na parnoj stranici morao imati Header "XXX", a na neparnoj header "YYY". Ok, to sam rijšio sa funkcijom "Different Odd...." i sve je funkcioniralo sa Section savršeno. Naslov cjeline je bio na jednoj stranici bez headera i Footera i sve 5. Ali sad mi je problem brojevi stranica. Kada ih ubacim na parnim stranicama mi se pojavljuju, a  na neparnim ne, to je zbog one funkcije "Different Odd...." . Kad tu fuknciju izgasim, dobijem brojeve stranica na svim stranicama, ali mi je onda Headet i Footer na svoj stranici isti, a to ne smije biti.... Znači jedno mi se kosi sa drugim i iskreno nisam pametan kako da to rješim. Ima li netko savjet? Prijedlog?

Rješio :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice