SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 753.216
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
13 godina
neaktivan
Re: SSD-škola
djigibao kaže...
Prisli kaže...
djigibao kaže...
Probaj napravit Secure Erase - imas link na temu ispod...

uradio sam to,ali je sad problem kad ukucam hdderase.exe pise mi da taj program mogu pokrenuti samo sa win 32..a kod mene je 64 bit windows :/ sta sad :/

Probaj s Parted Magic - KLIK

Erda kaže...

Uzeo novu kantu (i5 4440+8GB rama + 1TB Toshiba 7200rpm) i novi Samsung 850 EVO 120GB SSD.

Crystaldiskmark kaže ovo:

Jesu li ovo dobri rezultati?
Instalirao sam samo SSDfresh, da li da još instaliram Magician software kako bi dobio još bolje performanse?

Jel' netko imao problema s nadogradnjom software-a obzirom da su Samsungovi 850 modeli brickani s najnovijim firmware updateom.

DObri su ti rezultati, uzivaj 

uspio sam uraditi secure erase i sad windows mi prepozna ssd disk ali ga ne pokazuje gdje su diskovi...i odem preko disk managementa nadjam taj ssd i da napravim novi disk i kad odem na format cijelo vrijeme pise samo formating nista se ne desava...a pokusavo sam da dignem sistem na taj ssd i kad dodjem do stavke gdje imas opcije ono da napravis novi disk pa da ga formatirs...eh tu ja idem da napravim novi disk i izbaci mi neki error i onda samo nestane disk...pokusao sam i da prebacim sistem sa hdd na ssd nece ni to...na kraju mi error izbaci...crystaldiskinfo mi pokazuje da je zdravlje ssd 100 % stvarno ne znam sta mu je :/

14 godina
neaktivan

Barracuda, neke od tih stvari ti sam napravi Samsung Magician, kao u mom slučaju, i ja imam 850 Pro 256GB i izabrao sam 'maximum performance'

AHCI mi je u biosu bio automatski izabran, defragmentacija automatski isključena u windowsima7, tako da o nekim stvarima nit ne moraš brinuti

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2015 18:45 (Dupein).
10 godina
neaktivan
SSD-škola

Ok hvala ljudi na brzim odg,lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD-škola

ssd mi je u raw formatu...probao sam milion nacina da ga formatiram u ntfs i nece nikako..dok u exfat ga formatira..i kad pokusam iz exfat u ntfs opet nece i vrati mi ga u raw format :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SSD-škola

Tema je osvježena i dopunjena!!!

Moj PC  
1 0 hvala 3
13 godina
Wuk19 kaže...

Tema je osvježena i dopunjena!!!

Hvala :D

Nego, nikad mi nije bilo jasno zašto toliko pinova kod napajanja.

I iz kojeg razloga nije uveden paralelni način prijenosa podataka, nego se poslije PATA išlo na SATA standard? Sami kablovi su po nekoliko cm, nema gubitaka i brzina bi bila veća nekoliko puta.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
SSD-škola

Evo imam jedno pitanje, pa bi molio laički i što jednostavniji odgovor.

Po prvi put sam nabavio SSD i to OCZ Arc 100 od 120 Gb i njega namjeravam koristiti za system.

E sad me zanima, pošto sam vidio da je u 2015. godini izašao novi firmware za njega, te ga on vjerojatno nema na sebi, koja bi bila najpametnija opcija da se taj update firmware-a instalira.

Da li ga sada na postojeću kantu mogu samo spojiti kao obični novi disk i napraviti update firmware-a, pa onda naknadno na njega instalirati Win 8.1 i postaviti ga kao disk za system.

Ili odmah na njega instalirati Win 8.1 pa onda raditi update firmware-a.

Eto, pa bi molio savijet šta bi bilo bolje, nekeko sam za prvu opciju dok još nema OS-a na njemu, ali eto htio bi vaše mišljenje, i naravno ako imate još neki savijet slobodno recite.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SSD-škola

Skineš OCZ Toolbox, pokreneš ga kao admin i on ti odradi sve, skine firmware, instalira i samo trebaš ugasiti komp. Znači ne restart, nego baš gašenje.

http://ocz.com/consumer/download/firmware

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
nino_z kaže...

Skineš OCZ Toolbox, pokreneš ga kao admin i on ti odradi sve, skine firmware, instalira i samo trebaš ugasiti komp. Znači ne restart, nego baš gašenje.

http://ocz.com/consumer/download/firmware

Ok. A jel da to napravim na prvu navedenu metodu ili da instaliram Win 8.1 pa onda na njega update firmware-a.

17 godina
neaktivan
SSD-škola

iz windowsa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nino_z kaže...

iz windowsa

Pa znam da iz windowsa, ali pitam jel kada na njemu nema ništa nego ga samo spojim na komp i obavim update na postojećem OS-u, ili da prvo na njega instaliram nove windowse pa onda update firmware-a.

Mislim ono, šta je bolje ili sigurnije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 12:00 (MasterOfDisaster).
17 godina
neaktivan
SSD-škola

Instaliraš na njega windowse i onda napraviš update, na nekim diskovima (ako je sistem na njima) moraš napraviti boot medij da bi stavio novi firmware, ARC 100 ne treba. Skini OCZ Toolbox  User Guide, pa prouči ako ti se da.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
nino_z kaže...

Instaliraš na njega windowse i onda napraviš update, na nekim diskovima (ako je sistem na njima) moraš napraviti boot medij da bi stavio novi firmware, ARC 100 ne treba. Skini OCZ Toolbox  User Guide, pa prouči ako ti se da.

Ok, onda ću tako i napraviti. Hvala na informaciji.

15 godina
SSD-škola

Imam problema sa secure erase-om. Pokušao sam napravti secure erase pomoću parted magica, ali ubrzo zapne. Nakon samog pokretanja programa, javi mi: error: failure reading sector 0x2700 rom 'cdo'.

Nakon toga kada krene program zapne nekon pol sekunde i neće dalje. Probao sam par puta da nije neka greška ali svaki put je isto.

Kako da to sredim, tj napravim secure erase, kako bi mogao nove windowse instalirati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xplicit kaže...

Kako da to sredim, tj napravim secure erase, kako bi mogao nove windowse instalirati?

Provjeri u biosu imaš li opciju secure erase.

15 godina
Tiby kaže...
Xplicit kaže...

Provjeri u biosu imaš li opciju secure erase.

Nisam ju našao.

12 godina
SSD-škola

I ja sam ti jučer imao istih problema.

Do sad sam koristio pmagic_2012_10_10 i bilo je o.k. uvijek..

Jučer nije išlo, stalno mi je pisalo da je memorija rezervirana i nikak dalje.

Nakon dugog mučenja skinuo sam noviju verziju pmagic_2015_01_13 i sve je prošlo u redu.

Problem je da ta nova verzija nije besplatna..

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 11:31 (pilgrim_23).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pilgrim_23 kaže...

I ja sam ti jučer imao istih problema.

Do sad sam koristio pmagic_2012_10_10 i bilo je o.k. uvijek..

Jučer nije išlo, stalno mi je pisalo da je memorija rezervirana i nikak dalje.

Nakon dugo mučenja skinuo sam noviju verziju pmagic_2015_01_13 i sve je prošlo u redu.

Problem je da ta nova verzija nije besplatna..

Probat ću onda sa nekom drugom verzijom, pa šta bude.

16 godina
SSD-škola

Pitanje.

Prije par dana sam kupio OCZ ARC 100 od 120Gb i sve ok, ali kada ostavim komp preko noći i ujuto dođem on bude smrznut na taj način da maknem miš upali se ekran i pokaže mi desktop i odem npr. mišem na Chrome (ili bilo šta drugo) i on se tu zatilta, tj. vrti kurzor i to je to, moram ga hard rest jer ništa drugo ne pomaže. Znači to se dešava samo nakon dugog perioda ne korištenja (samo preko noći kada ga ostavim) ovo drugo sve ok radi. U power options u Windowsima 8.1 Pro sam napravio disable na sve moguće tako da mi se diskovi ne gase, ali i dalje mi se to dešava. Malo sam tražio na netu i pronašao da bi možda u Biosu trebao isključiti Aggressive LPM Support - da li je to točno. Ako još netko ima iskustava sa ovim molio bih za pomoć.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD-škola

Instaliro sam windows 8.1 na crucialmx100 256gb (odpojio HDD i preko usba instaliro) i boot o sam bez problema u win 8.1 Nakon spajanja diska te bootanja win7 i skidanja lan drivera htio sam bootat u win8.1 ponovo da instaliram drivere međutim to nisam mogao. Bez obzira što u biosu na boot priority stoji SSD Crucial jednostavno ne mogu bootat na ssd ako je HDD spojen. AHCI je namješten te je crucial označen ko ssd u biosu. Čak i kad odem preko f11 i izaberen crucialmx100 i dalje bootam samo u win 7 sa HDDa.

Ikakvi prijedlozi? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kenan.M kaže...

Instaliro sam windows 8.1 na crucialmx100 256gb (odpojio HDD i preko usba instaliro) i boot o sam bez problema u win 8.1 Nakon spajanja diska te bootanja win7 i skidanja lan drivera htio sam bootat u win8.1 ponovo da instaliram drivere međutim to nisam mogao. Bez obzira što u biosu na boot priority stoji SSD Crucial jednostavno ne mogu bootat na ssd ako je HDD spojen. AHCI je namješten te je crucial označen ko ssd u biosu. Čak i kad odem preko f11 i izaberen crucialmx100 i dalje bootam samo u win 7 sa HDDa.

Ikakvi prijedlozi? 

dali si namistio boot prioritet da ti ssd bude prvi?   dali su ti vazni podaci na hdd (ako nisu formatiraj hdd)

FC Barcelona
13 godina
neaktivan
MOgY kaže...
kenan.M kaže...

Ikakvi prijedlozi? 

dali si namistio boot prioritet da ti ssd bude prvi?   dali su ti vazni podaci na hdd (ako nisu formatiraj hdd)

Ovo pisem sad sa win 8.1, uredno bi boota kad odspojim HDD, da namjestio sam da SSD bude prvi i išo sam i manualno stavit da boota (f11) sa SSDa međutim ako je HDD spojen SSD jednostavno neće da boota windowse, bez obzira šta napravio. Kad odspojim HDD onda boota regularno preko SSDa. Imam par podataka koji su mi bitni, pokusat cu prebacit sve na D particiju (dokumenti) a C (windows) formatirat.

16 godina
kenan.M kaže...

Ovo pisem sad sa win 8.1, uredno bi boota kad odspojim HDD, da namjestio sam da SSD bude prvi i išo sam i manualno stavit da boota (f11) sa SSDa međutim ako je HDD spojen SSD jednostavno neće da boota windowse, bez obzira šta napravio. Kad odspojim HDD onda boota regularno preko SSDa. Imam par podataka koji su mi bitni, pokusat cu prebacit sve na D particiju (dokumenti) a C (windows) formatirat.

tako bi ti bilo najpametnije ...lipo ga spojis kada ti je window bootan i prebacis sve vazne podate na ssd i onda lipo format hdd to bi trbalo rijesiti problem....JAVI NAM

FC Barcelona
13 godina
neaktivan
MOgY kaže...
kenan.M kaže...

tako bi ti bilo najpametnije ...lipo ga spojis kada ti je window bootan i prebacis sve vazne podate na ssd i onda lipo format hdd to bi trbalo rijesiti problem....JAVI NAM

Fixo sam problem sa windows update-om na windows 8.1 i sad regularno boota na win 8.1 te prepoznaje 2 particije sa proslog diska.

14 godina
SSD-škola

Ajmo malo da čujem iskustva ostalih, da li vi kod ugradnje SSDa i instalacije windowsa otpajate HDD?

Ja osobno ne, na preko 10 računala sam to isprobao i uvijek je windows kompletan bio na SSDu, ništa nije snimljeno bilo na HDD.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

0 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

Ajmo malo da čujem iskustva ostalih, da li vi kod ugradnje SSDa i instalacije windowsa otpajate HDD?

Ja osobno ne, na preko 10 računala sam to isprobao i uvijek je windows kompletan bio na SSDu, ništa nije snimljeno bilo na HDD.

Whut?

Zašto bi se išta instaliralo na druge particije osim C: i system reserved? U biti ima nekih hidden stvari na drugim particijama i diskovima, ali to je beznačajno.

Fortune favours the brave
10 godina
neaktivan
SSD-škola

Pozdrav,

Ugradio bih ssd u stariji laptop, radi se o Asusu N71, ima dva utora, tako da bi hdd ostao u jednom, a ssd bi stavio u prazni. Imam par pitanja, pa bih bio zahvalan na pomoći: hdd ima ovakav bracket koji se s dva vijka učvrsti - trebam li kupiti baš takav (za taj model asusa), dolazi li sa ssdom adapter ili postoji neki univezalni bracket koji mogu kupiti?

Drugo, moram li posebno kupiti sata kabel ili dolazi s diskom? je li za starije laptope uobičajeno da imaju sada konektor na matičnoj, ili to treba provjeriti?

0 0 hvala 0
17 godina
Samsung new fix and firmware update SSD 840 Evo

If you own a Samsung SSD 840 Evo drive and noticed that write performance went considerably down after some time, you may want to download an updated tool and install a new firmware from Samsung that according to the company should resolve the issue.

The company's Samsung Magician Software was updated to version 4.6 recently. The software, offered on Samsung's official support website, is provided for Windows at the time of writing.

Procitaj dalje...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

(Vidi moj PC) Ja sam osobno odpajao klasični

HDD. SSD bi priključio na intel SATA II kontroler

i instalirao win7. Nakon što se isti uspješno bootao

instalirao bi marvell-ov driver mv91xx i nakon toga

bi SSD spojio na marvelov SATA III kontroler i natrag

na intelov sata II spojio HDD. I nikavih problema nisam

imao.

15 godina
neaktivan
SSD-škola

Kolege,

Jedan zanimljiv članak o problemu degradacije performansi na SAMSUNG-ovoj seriji 840, 840EVO SSD-a:

Također savjetujem svim budućim kupcima da ga pročitaju i tek nakon toga donesu odluku o kupovini.

http://www.techspot.com/article/997-samsung-ssd-read-performance-degradation/

Moj PC  
1 0 hvala 2
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice