Ne očitava HDD? Pomoć!

poruka: 12
|
čitano: 10.027
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ne očitava HDD? Pomoć!

Pozz forumaši, evo imam neobičan problem.. frendica s faksa mi je donjela lap da joj dignem sistem, tj mislio sam da joj je sistem pao, jer mi je rekla da je instaliravala AutoCAD i lap joj se ugasio i kad ga je krenila upaliti, pojavio joj se neki screen jel želi Reparirati ili Restorati sistem, i onda je ona nešto radila tu, pitala me na koju particiju smije obrisati, tj na kojoj su njene datoteke da tu particiju ne dira, i krenula je dignuti windows i počela joj je instalacija i onda joj je samo stalo i stajalo tako jedna i pol, dva sata i ona je ugasila lap i evo sad je lap kod mene i krenem dignuti sistem i ne mogu, dođem do onog dijela gdje treba izabrati particiju za instalaciju, ali tu ne vidim ništa, kao da nema hard diska. Sad jel to znači da je hard disk izgorio ili? Ne mogu ući ni u bios, palim lap, pritišćem F1 ali u bios mi neće ući da vidim hoće li očitati hard disk. Imali tko kakav pametan savjet? Radi se o laptopu Lenovo G505.

evo i ovog dijela gdje bi trebao vidjeti particije evo i ovog dijela gdje bi trebao vidjeti particije
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 20:09 (lithiumion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne očitava HDD? Pomoć!

A kad sam upalio lap bila mi je ovo na screenu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne očitava HDD? Pomoć!

Evo uspijem ući u Boot Manager, ali u Bios ne mogu.. 
U boot manageru vidim HDD, jel bi to trebalo značiti da nije izgorio? Ako nije zašto ga ne vidim kad krenem instalirati sistem?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ne očitava HDD? Pomoć!
lithiumion kaže...

Evo uspijem ući u Boot Manager, ali u Bios ne mogu.. 
U boot manageru vidim HDD, jel bi to trebalo značiti da nije izgorio? Ako nije zašto ga ne vidim kad krenem instalirati sistem?  

Probaj sa Hirens BootCD-om ili nekim Linux LiveCD-om vidjeti dali je ''disk još na mjestu''.

Tek onda možeš dalje.

Ali ,najvjerojatnije je da su u pitanju driveri ,koje Sedmica nema. (pošto je laptop izdan 2013)

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 20:47 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Ne očitava HDD? Pomoć!

Ušao sam i u bios i u biosu vidim HDD, ali idalje se ne može ništa uraditi {#}
Probat ću s time provjeriti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne očitava HDD? Pomoć!

Evo šta sad piše, pa svaki puta nešto drugo kad se restarta {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lithiumion kaže...

Evo šta sad piše, pa svaki puta nešto drugo kad se restarta {#}

Probaj restart ,i onda klik na F8. Tu bi trebao ući u Repair. Ako to ne radi trebat ćeš instalaciju Osmice ili njezin Repair Drive.

Ali ,prije svega ,trebaš prekontrolirati disk ,da je hardverski ispravan - sa jednom od ponuđenih opcija u mom postu.

Ili ,otvori laptop (samo ako to znaš raditi) ,izvadi hdd i spoji ga na svoj PC.

Tu onda možeš vidjeti stanje ,u Windowsima. Ali ,ponavljam ,samo ako znaš to napraviti ,na siguran način.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 22:02 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Ne očitava HDD? Pomoć!

Stavio sam na skidanje Hirens BootCD pa ću vidjeti što mogu s time.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Meni se isto to dogodilo...ali ni bios ne očitava disk!!!
Većina foruma i mojih prijatelja govori da je disk "mrtav" ako ga bios ne učitava!!!

16 godina
bizzy1 kaže...

Meni se isto to dogodilo...ali ni bios ne očitava disk!!!
Većina foruma i mojih prijatelja govori da je disk "mrtav" ako ga bios ne učitava!!!

većina je u pravu, osim što je to gatanje iz graha... npr možda nije spojen naponski ili data kabel. Možda je ... itd. ali recimo da je prvi sumnjivac crknuti disk.

-problem s takvin 'pogađanjem' je .. pa vidi ovu temu od početka, vidi da je pomaganje frendici preko telefona možda loše.. tj. takve stvari treba vidjeti i znati na vrijeme stati (da ne dođe do većih problema nepotrebno, npr gubljenje podataka ili licenciranog OSa..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
Ne očitava HDD? Pomoć!

Pozz forumaši,moj problem je slijedeći.
Imam 3 HDD-a...
1. SSDNow V300 SSD gdje su instalirani programi i radi OK,
2. WD Blue WD10EZEX 1TB 7200 RPM 64 MB SATA 6.0GB/s 3.5" kao RADNI i radi OK
3. Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB 7200 RPM 64 MB SATA 6.0GB/s 3.5" koji bih stavio kao RADNI 1 ali on je vidljiv
   u Biosu i Device Manageru ali ne u Computeru. On je stavljen nov i nije formatiran. Da li treba staviti JUMPER na njega?

Matična ploča je ASUS H81M-K.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
dado01 kaže...

Pozz forumaši,moj problem je slijedeći.
Imam 3 HDD-a...
1. SSDNow V300 SSD gdje su instalirani programi i radi OK,
2. WD Blue WD10EZEX 1TB 7200 RPM 64 MB SATA 6.0GB/s 3.5" kao RADNI i radi OK
3. Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB 7200 RPM 64 MB SATA 6.0GB/s 3.5" koji bih stavio kao RADNI 1 ali on je vidljiv
   u Biosu i Device Manageru ali ne u Computeru. On je stavljen nov i nije formatiran. Da li treba staviti JUMPER na njega?

Matična ploča je ASUS H81M-K.

Hvala unaprijed!

Idi u disk Managment i formatiraj taj novi disk.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice