Malo si "zabrijao".
Koristiti PCIe SSD radi igre? Ozbiljno? Pa to je zamišljeno za gadno opterećene baze i slično.
Misliš da su tvorci igre zamislili kako čovjek mora imati PCIe SSD da bi napravio nešto?
Na stranu što ćeš teško vidjeti ubrzanje na starijem stroju.
da ozbiljno
ako netko ima rješenje slobodno neka predloži,ili zna da li će taj pcie ssd radit ili neće i kako će radit,s otprilike kakvim brzinama?...moram poslat mail gigabyte i pitat hoće li ti pcie ssd-i radit ili neće,a pitanje hoće li i oni to znat odgovorit...to je malo kompleksnija problematika
Nije to kompleksna problematika, to je standardni uređaj, samo ne za kućne piceke.
Teško je reći kojim brzinama jer je pitanje koliko tvoj stroj može progutati.
zašto nebi bio za kućni desktop? dakle imaš pod moj pc,koju imam matičnu...trenutno mi je na njemu patriot blast povezan na marvel sata 6 gdje mi je maksimalni read nešto preko 300 a write je jadnih ispod 200mb...nedostatak je taj da mi trenutno zbog toga prvi slot pcie(gdje je grafička) radi na 8.2.0,drugi slot je PCIe *1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
mogu ja stavit ovaj ssd i na sata 2 pa onda imam x16 brzinu na prvom pcie slotu...
koliko vidim najbolji bi bio kingston predator,on bi trebao sigurno radit jer je pcie4x gen2,jel tako? još ako bi uspio na njega instalirat windows 10 onda bi bilo još bolje ali to očito nebi išlo
dakle treba mi ovaj adapter + neki od m.2 ssd-a,vjerojatno ovaj predator
njega stavim samo u drugi pcie slot a windowse ostavim na patriot blast,to mi je najjednostavnije...
protocol mu je AHCI tako da bi trebao radit samo je pitanje koju read brzinu ću imat
EDIT:poslao sam pitanje direktno gigabyte preko suporta pa ćemo vidit šta će oni odgovorit?...trebali bi znat više,ovo su ipak kompleksna pitanja a očito da nitko nije ni isprobao u praksi nešto slično napravit i stavit taj pcie m.2 ssd na tu matičnu tj. na socket lga1156...
logično bi bilo da svaki taj m.2 ssd ima svoj kontroler,tako da neovisno o matičnoj ploči svaki bi trebao radit i na svakog bi trebao moći instalirat windowse 10,s tim da bi sami windowsi onda sve regulirali,pobrali drajvere i slično kaj već treba g
Ja se samo pitam od kud tebi 4 zvjezdice i 8 godina staža na forumu kad pitaš ovakve gluposti. Za taj m.2 ssd trebaš noviju matičnu i takvi ssd-ovi kao štp je 950 pro nisu za obične korisnike osim ako se baviš sa nečim profesionalnim. Kupi normalan SSD sa SATA 3 sučeljem ili mjenjaj sve nova matična 1151 socket novi procesor i ddr4 i gledaj da matična ima m.2.