Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.191
|
čitano: 3.277.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji SSD?

inace ovdje je rijec o R3 ssdu(TLC NAND), review http://search.ncix.com/products/?mode=productreviewread&product_id=128340

zanimljivo jedan korisnik kaze da je testirao file od 10GB i brzina je pala na 80mb/s, tipicno za TLC 

13 godina
neaktivan
Koji SSD?

meni je crkao Vertex 4 60gb nakon 3 i pol godine, imam garanciju 5god.. u to vrijeme sam ga platio 600kn u diskont24 webshopu sa kojima sad nemogu stupiti u kontakt. Asbis je ovlasten za garanciju i oni mi nude sandisk x400 128gb ili kingston fury 120gb u zamjenu koji sad vrijede po cca 350kn.. Trazio sam ih da mi daju samsung evo 850 ali ne zele pa sam morao pristati na x400. Zar nebi trebao biti neki ekvivalent ovisno o tome koliko sam platio, jer ako sam dao 600kn za disk sa garancijom 5god i on je riknuo onda zelim drugi disk u rangu 600kn a ne duplo jeftiniji jer eto promjenilo se stanje na trzistu sa ssd diskovima..  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Koji SSD?

Mislim da si u krivu. Oni su ti dužni dat isti disk ili bolji, a kako tog više nemaju dobivaš bolji nego si imao.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Prince-Artas kaže...

Mislim da si u krivu. Oni su ti dužni dat isti disk ili bolji, a kako tog više nemaju dobivaš bolji nego si imao.

Čisto zakonski, isti disk. Ako nemaju ide prekid ugovora, a to je onda povrat love ili prihvaćanje drugog modela od strane kupca.

17 godina
protjeran
Koji SSD?

O kakvom ugovoru pričaš? Radi se o običnoj kupnji kako sam razumio.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
user3468 kaže...

meni je crkao Vertex 4 60gb nakon 3 i pol godine, imam garanciju 5god.. u to vrijeme sam ga platio 600kn u diskont24 webshopu sa kojima sad nemogu stupiti u kontakt. Asbis je ovlasten za garanciju i oni mi nude sandisk x400 128gb ili kingston fury 120gb u zamjenu koji sad vrijede po cca 350kn.. Trazio sam ih da mi daju samsung evo 850 ali ne zele pa sam morao pristati na x400. Zar nebi trebao biti neki ekvivalent ovisno o tome koliko sam platio, jer ako sam dao 600kn za disk sa garancijom 5god i on je riknuo onda zelim drugi disk u rangu 600kn a ne duplo jeftiniji jer eto promjenilo se stanje na trzistu sa ssd diskovima..  

diskont 24 je propao 

17 godina
Prince-Artas kaže...

Sve su to ugovorni odnosi, zato elementi jamstvenih obaveza u ZOO i spadaju po odjeljak 2. odsjek 1. Ugovor o kupoprodaji.

@robi27 - dobro da si naveo, odnosa s trgovcem više nema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 17:50 (Old Iggy).
12 godina
roby27 kaže...
pilgrim_23 kaže...

Evo i mojeg, Sandisk X400 256GB m.2

Nisam baš impresioniran..

optimiziraj ga sa licenciranim softverom, i testiraj sa ATTO pa stavi ss.

i svakako win10 je pozeljan sa pripadajucim up to date driverima od maticne ploce. 

Evo..

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Prince-Artas kaže...

Čisto zakonski, isti disk. Ako nemaju ide prekid ugovora, a to je onda povrat love ili prihvaćanje drugog modela od strane kupca.

Posto nemaju isti disk nemogu ga zamijeniti, a za lovu su mi rekli da se moram obratiti diskontu, sta opet nemogu jer neko rece da je propao. sta mislite jel bi trebo prihvatit x400 ili inzistirat na boljem disku tipa 850 evo?

Koliko je dugo x400 na nasem trzistu? , koliko sam shvatio dosta je svjež i nezna se jos kak ce se ponasat s vremenom..

17 godina
Mozes ti inzistirati koliko hoces, ali nema od toga nista. Nisu ti oni prodali taj disk nego diskont. Ako nude disk istih ili boljih specifikacija onda su oni pokriveni i nemas razloga da ih trazis jos bolji zato sta mislis da bi trebao dobit sta zelis. Da je trgovina u pitanju to je druga stvar jer oni ti moraju dati u protuvrijednosti. Mozes probat kontaktirat direktno proizvodaca ako mislis da bi trebao dobit bolji disk nego sta si imao.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan

user3468 budi sretan što su ti dali 120GB i dosta bolji ssd umjesto nekog shrota od 60GB... možeš se lupat nogama u guzicu kako bi se reklo.. 

13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Mozes ti inzistirati koliko hoces, ali nema od toga nista. Nisu ti oni prodali taj disk nego diskont. Ako nude disk istih ili boljih specifikacija onda su oni pokriveni i nemas razloga da ih trazis jos bolji zato sta mislis da bi trebao dobit sta zelis. Da je trgovina u pitanju to je druga stvar jer oni ti moraju dati u protuvrijednosti. Mozes probat kontaktirat direktno proizvodaca ako mislis da bi trebao dobit bolji disk nego sta si imao.

Nisam znao da to vrijedi samo za trgovine, sve ok dobit ću drugi disk, al ipak mi je logično da je u vrijednosti onog koji je riknuo(novčanoj)

Kopsi1304 kaže...

user3468 budi sretan što su ti dali 120GB i dosta bolji ssd umjesto nekog shrota od 60GB... možeš se lupat nogama u guzicu kako bi se reklo.. 

kaj da ti kažem, nisam sretan, riknuo disk unutar garancije i očekujem neš u vrijednosti novaca koje sam dao za njega a ne da mi netko drugi bira disk po tome šta oni misle da je u tom rangu.. 60Gb nisu ponudili jer ga vjerojatno nemaju ili je u pitanju V300.

Šta je tu je, ubuduće uzimam u pouzdanijim shopovima pa se nadam da neće doć do ovakvih zavrzlama.

12 godina
Old Iggy kaže...
Prince-Artas kaže...

Sve su to ugovorni odnosi, zato elementi jamstvenih obaveza u ZOO i spadaju po odjeljak 2. odsjek 1. Ugovor o kupoprodaji.

@robi27 - dobro da si naveo, odnosa s trgovcem više nema.

to sam cuo ovdje na forumu da je propao, koliko vidim web stranica im radi pa sad tko je tu lud....

http://diskont24.com/home.php

15 godina
Koji SSD?

Uf nezgodna situacija.

Šta bi tek bilo u slučaju neke jače inflacije. Koliko bi tvojih 600KN vrijedilo?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav, koji je najbolji 258gb okvirno oko 500 do 700kn ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Drvosječa kaže...

258 GB model postoji? Prvi glas.

ps. http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=850+evo+250+gb

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
12 godina
neaktivan

Izgleda da cu morat napravit kompromis :D

14 godina
Drvosječa kaže...

Izgleda da cu morat napravit kompromis :D

A ako ikako možeš, napravi kompromis.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
Drvosječa kaže...

Ako zelis jeftino a ne lose onda mozes i Sandisk:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Ssd+256gb

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
Koji SSD?

Došao je i taj dan. Cijena SSD-a od 512 GB pala je ispod 1000 kuna.

SanDisk X300 512GB SSD - 997.99kn u ADM-u: http://www.adm.hr/sandisk-x300-512gb-ssd-25-7mm-sata-6-gbits/09944ADM/product/

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FLes kaže...

SanDisk X300 512GB SSD - 997.99kn u ADM-u: http://www.adm.hr/sandisk-x300-512gb-ssd-25-7mm-sata-6-gbits/09944ADM/product/

To se vjerojatno rješavaju starih zaliha. Ništa novo. Pogledaj cijenu X400 pa se po njoj orjentiraj.

17 godina
FLes kaže...

Da to je stariji model kojeg više ne proizvode, ali što te boli briga garancija je 60 mjeseci :D

10 godina
Koji SSD?

jel mi bolje uzimati OCZ ssd ili neki Samsungov? znam da se prije dosta ljudi preporučavali ocz pa ne znam jel i dalje takva situacija, kakvi su u sporedbi sa samsungom 850 pro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ocz nije sta je nekad bio, best buy ti je sandisk x400 zbog 5god garancije a niske cijene. Ako imas love odi na samsung pro seriju ali realno neces vidjeti nikakve razlike u normalnom radu.
10 godina
Patrick_cro kaže...
Ocz nije sta je nekad bio, best buy ti je sandisk x400 zbog 5god garancije a niske cijene. Ako imas love odi na samsung pro seriju ali realno neces vidjeti nikakve razlike u normalnom radu.

jel ima neke posebne razlike između m.2 ili 2.5 sandiska x400?osim gdje se stavlja i zauzimanja prostora, ima li nekakve razlike u brzini?

17 godina
Razlika je sta m.2 ima propusnost 32Gb/s dok sata 3 ima 6Gb/s. Treba kupiti pravi m.2 ssd i maticnu koja ima dobar kontroler koji podrzava te brzine i da kupis mozda bi vidio razliku u nekim profesionalnom programima i to nesto sitno. Kod sandiska mislim da je brzina ista i kod m.2 i kod sata 3. Jos jedan nedostatak m.2 je po meni sta nakon nekog vremena postane dosta topao pa zna throtlati ako nemas dobar airflow u kompu. Ja bih svakako isao na sata 3 ssd
14 godina
Kolike bi bile realne cijene polovnih ssd diskova od 120gb i 240 odnosno 250gb? Od ovih jeftinijih, adata, kingsron i slicni. gledam malo po njuskalu, al mi vec smjesno to sve, kad novi u trgovini dode 300kn, a na njuskalu za taj isti se trazi 400..
Uzeo bi mozda za laptop neki od 120gb cisto da ubrzam malo sistem, a posto ga ne koristim tak cesto, gledam da prodem sto jeftinije onda
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji SSD?

Evo ja sam ti pred par dana prodao svoju Toshibu od 256GB sa još dvije godine jamstva za 400kn..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pilgrim_23 kaže...

Evo ja sam ti pred par dana prodao svoju Toshibu od 256GB sa još dvije godine jamstva za 400kn..

Znači, za 120gb neki jeftinjak je i 200kn dosta...

13 godina
Koji SSD?

Uzimam za laptop neki ssd, moze novi, moze polovni preko njuskala. 120/240 GB neki naj isplativiji model. Moze preporuke :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice