- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nešto slično mi se desilo zbog neispravnog SATA kabla kojim sam spojio HDD i matičnu ploču. Ne mora značiti, ali probaj ga zamijeniti sa drugim SATA kablom i pokušaj instalirati Windowse.
Nisi naveo u prvom postu da je novi komp sa garancijom, tako da ne otvaraj zbog toga.
Da li je instalacijski disk od Windowsa ispravan i bootabilan? Jesi ga isprobao na nekom drugom kompjuteru?
Ja bih još pokušao u BIOSU provjeriti da li se boot priority može namjestiti na HDD, ako može onda ga valjda prepoznaje, samo namjesti DVD drive kao first boot priority pa probaj instalirati Windowse.
Ispravan je instalacijski disk. Sad sam probao i Vistu za svaki slučaj i neće.
Pogledao sam u BIOS i već je bio DVD na first boot priority.
Ne znam, probat ću nešta iskemijat do ponedjeljka, iako sam siguran siguran da nije do kabla/diska.
Anyway, hvala!
Vidil ti disk u biosu, i jel ti ispravno podesen?
Vidim da ti je sve na disabled. Promijeni (na prvoj slici) sve na enabled
Čoeče i prža i disk su ti "zaključani"
Osim toga Samsung F3 ne treba ubosti u Sivi konektor jer je on za SSD, a tebi su dobri i plavi sata konektori za taj disk.
Neće mu ništa bit, ali nećeš imati ni povećanja brzine.
Evo sve sam stavio na enabled i opet ista stvar.
Evo sve sam stavio na enabled i opet ista stvar.
....i stisnuo si F10 i sejvao postavke ?
Yep..
Yep..
Ne znam, idem sad u bios pogledat što bi još mogao propustiti.
Imam i ja Uefi bios na Asus P8Z68-V PRO
Nema više ništa u Biosu.
Probaj ti ipak ubosti taj disk u plavi utor i promijeni kabel, provjeri sve konektore, posebno onaj za spajanje pinova s matičnom (zna se skinuti kad čačkaš po računalu).
Stisni F5, dakle vratiš sve na default i onda uključiš te sata konektore u biosu (staviš ih na enabled).
Za boot odeš u advanced mode kao što znaš, tamo podesiš pržu prvu, stisneš F10, pita te save configuration and reset, ti stisneš yes i mora raditi ako je sve ispravno.
Ako i to ne upali, jedino što je izvaditi bateriju (clear cmos), pa sve ponovo.
Sretno.
Probaj promjeniti sata mode,vidim gore na slici da ti je AHCI,probaj stavit na IDE.
Reci im da su idioti što su uboli sata disk u Grey utor Sata 6Gbps a trebali su u plavi Sata 3Gbps jer nije potrebno mehanički disk štekati na 6Gbps kad ne može iskoristiti ni 3Gbps ako nije u Raid polju.
To ti je već razlog za servis.
A tko zna što su oni unutra sprčkali, nosi ti to njima nazad.
Probaj promjeniti sata mode,vidim gore na slici da ti je AHCI,probaj stavit na IDE.
Ni za lijek. :D Nema veze, ne trebate se više truditi, hvala na sugestijama. Ako ne skapiram do ponedjeljka nosim ga nazad.
Probaj promjenit na "ide" mode u biosu, ne ahci , sata ili sta drugo

Koji su oni moroni.
Stave naljepnicu na kućište a ne stave pass za ulazak u Bios !?
Znači, možeš overclockat CPU, rasturat naponima komponente a ne smiješ promijeniti glupi kabel ako ti rikne.
Svašta.
ako ju skineš i dalje ti vrijedi garancija, smo gubiš pravo na besplatnu dijagnostiku u slučaju kvara
Valjda je...
Joj, na slici vidim da jedna pogreška učinjena ti si pritisnuo na CD umjesto trebalo bit hdd!!! Dakle sa Cd on kopira na hdd. Nemožeš sa Cd instalirat na Cd nego mora na hdd.
Nije, sve mu je dobro podešeno. Pogledaj sliku 4.
Nemaš Uefi Bios pa te to vjerojatno zbunilo.
Valjda je...
Joj, na slici vidim da jedna pogreška učinjena ti si pritisnuo na CD umjesto trebalo bit hdd!!! Dakle sa Cd on kopira na hdd. Nemožeš sa Cd instalirat na Cd nego mora na hdd.
First boot device mora namjestiti na CD/DVD drive da bi pokrenuo instalaciju Windowsa...
Pa ubit ćemo te, jesi rekao da ti valja DVD s windowsima
I meni pri svakom bootanju windovsa pokaže No hard drive detected ...!!! a sve radi ko zmaj.
To je neka fora kod UEFI biosa
Valjda će nam neki pametni forumaš objasniti u čemu je kvaka
A ja fino pitao da li je DVD od Widnowsa ispravan i bootabilan...