No hard drive is detected?

poruka: 30
|
čitano: 4.734
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nadam se da je pravi podforum, ako nije molim prebacite. Naime, pokušao sam instalirati Windows 7, ali nailazim na problem... Čim upalim PC javlja se crni ekran sa porukom "no hard drive is detected" te zatim odmah "Reboot and Select propert Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key". MBO je Asus P8P67 (B3), a HDD Samsung Spinpoint F3 1TB. Molim ako netko zna u čemu je stvar i što mi je činiti? Zahvaljujem!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: No hard drive is detected?
Xash kaže...
Nadam se da je pravi podforum, ako nije molim prebacite. Naime, pokušao sam instalirati Windows 7, ali nailazim na problem... Čim upalim PC javlja se crni ekran sa porukom "no hard drive is detected" te zatim odmah "Reboot and Select propert Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key". MBO je Asus P8P67 (B3), a HDD Samsung Spinpoint F3 1TB. Molim ako netko zna u čemu je stvar i što mi je činiti? Zahvaljujem!

Nešto slično mi se desilo zbog neispravnog SATA kabla kojim sam spojio HDD  i matičnu ploču. Ne mora značiti, ali probaj ga zamijeniti sa drugim SATA kablom i pokušaj instalirati Windowse.

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina
neaktivan
A gle, može biti do kabla ali i do samoga diska. Ali ne vjerujem da je išta od toga jer je konfa došla složena prije par dana i tamo je valjda testirana, a iskreno mi se sada ne da otvarati, još će me guzit zbog gubitka jamstva ako makem onu naljepnicu. Ajde ako netko ima još neki savjet da to sada ne otvaram, u protivnom im šaljem natrag komp.
17 godina
Xash kaže...
A gle, može biti do kabla ali i do samoga diska. Ali ne vjerujem da je išta od toga jer je konfa došla složena prije par dana i tamo je valjda testirana, a iskreno mi se sada ne da otvarati, još će me guzit zbog gubitka jamstva ako makem onu naljepnicu. Ajde ako netko ima još neki savjet da to sada ne otvaram, u protivnom im šaljem natrag komp.

Nisi naveo u prvom postu da je novi komp sa garancijom, tako da ne otvaraj zbog toga.

Da li je instalacijski disk od Windowsa ispravan i bootabilan? Jesi ga isprobao  na nekom drugom kompjuteru?

Ja bih još pokušao u BIOSU provjeriti da li se boot priority može namjestiti na HDD, ako može onda ga valjda prepoznaje, samo namjesti DVD drive kao first boot priority pa probaj instalirati Windowse.

14 godina
neaktivan

Ispravan je instalacijski disk. Sad sam probao i Vistu za svaki slučaj i neće.

Pogledao sam u BIOS i već je bio DVD na first boot priority.

Ne znam, probat ću nešta iskemijat do ponedjeljka, iako sam siguran siguran da nije do kabla/diska.

Anyway, hvala!

17 godina
neaktivan

Vidil ti disk u biosu, i jel ti ispravno podesen?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
emi kaže...

Valjda je...

Znači ovdje mi daje na odabir hard ili DVD Znači ovdje mi daje na odabir hard ili DVD
Biram DVD Biram DVD
I ovdje stavljam DVD na prioritet I ovdje stavljam DVD na prioritet
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 23:45 (Xash).
14 godina
protjeran

Vidim da ti je sve na disabled. Promijeni (na prvoj slici) sve na enabled

Čoeče i prža i disk su ti "zaključani" {#}

Osim toga Samsung F3 ne treba ubosti u Sivi konektor jer je on za SSD, a tebi su dobri i plavi sata konektori za taj disk.

Neće mu ništa bit, ali nećeš imati ni povećanja brzine.

Si tacuisses, philosophus mansisses
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 0:13 (Provjeren).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo sve sam stavio na enabled i opet ista stvar.

14 godina
protjeran
Xash kaže...

Evo sve sam stavio na enabled i opet ista stvar.

....i stisnuo si F10 i sejvao postavke ?

14 godina
neaktivan

Yep..

14 godina
protjeran
Xash kaže...

Yep..

Ne znam, idem sad u bios pogledat što bi još mogao propustiti.

Imam i ja Uefi bios na Asus P8Z68-V PRO

Nema više ništa u Biosu. {#}

Probaj ti ipak ubosti taj disk u plavi utor i promijeni kabel, provjeri sve konektore, posebno onaj za spajanje pinova s matičnom (zna se skinuti kad čačkaš po računalu).

Stisni F5, dakle vratiš sve na default i onda uključiš te sata konektore u biosu (staviš ih na enabled).

Za boot odeš u advanced mode kao što znaš, tamo podesiš pržu prvu, stisneš F10, pita te save configuration and reset, ti stisneš yes i mora raditi ako je sve ispravno.

Ako i to ne upali, jedino što je izvaditi bateriju (clear cmos), pa sve ponovo.

Sretno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 17:18 (Provjeren).
14 godina
neaktivan
Ma otvorio bi ja ali kad imam taj zaštitni drek (naljepnicu) na kućištu i ako to pokidam ode mi garancija. Budem još malo prošvrljao i raspitao se, u krajnjoj liniji im ga vraćam na servis, iako ponavljam, mislim da nije do diska/kabla.
16 godina

Probaj promjeniti sata mode,vidim gore na slici da ti je AHCI,probaj stavit na IDE.

Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Xash kaže...
Ma otvorio bi ja ali kad imam taj zaštitni drek (naljepnicu) na kućištu i ako to pokidam ode mi garancija. Budem još malo prošvrljao i raspitao se, u krajnjoj liniji im ga vraćam na servis, iako ponavljam, mislim da nije do diska/kabla.

Reci im da su idioti što su uboli sata disk u Grey utor Sata 6Gbps a trebali su u plavi Sata 3Gbps jer nije potrebno mehanički disk štekati na 6Gbps kad ne može iskoristiti ni 3Gbps ako nije u Raid polju.

To ti je već razlog za servis. {#}

A tko zna što su oni unutra sprčkali, nosi ti to njima nazad.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 1:34 (Provjeren).
14 godina
neaktivan
Anti-fa kaže...

Probaj promjeniti sata mode,vidim gore na slici da ti je AHCI,probaj stavit na IDE.

Ni za lijek. :D Nema veze, ne trebate se više truditi, hvala na sugestijama. Ako ne skapiram do ponedjeljka nosim ga nazad.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 1:50 (Xash).
17 godina
neaktivan

Probaj promjenit na "ide" mode u biosu, ne ahci , sata ili sta drugo

0 0 hvala 0
14 godina
ma posto ti je pod garancijom odnesi ga na servis a nemoj kemija jer ce ti nakraj rec da si ti kriv i da ces platit servis. Vjeruj mi.
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
14 godina
protjeran

Koji su oni moroni.

Stave naljepnicu na kućište a ne stave pass za ulazak u Bios !?

Znači, možeš overclockat CPU, rasturat naponima komponente a ne smiješ promijeniti glupi kabel ako ti rikne.

Svašta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Naručio sam frenda da mi dođe još to pogledat u utorak. Ne znam čudno mi je to malo za adm, naručivao sam prije od njih i bilo je sve ok. Aj možda je stvarno neki drek u biosu. Ne znam, je****. :D
16 godina
moderator
Xash kaže...

ako ju skineš i dalje ti vrijedi garancija, smo gubiš pravo na besplatnu dijagnostiku u slučaju kvara

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
16 godina
neaktivan
Xash kaže...
emi kaže...

Valjda je...

Joj, na slici vidim da jedna pogreška učinjena ti si pritisnuo na CD umjesto trebalo bit hdd!!! Dakle sa Cd on kopira na hdd. Nemožeš sa Cd instalirat na Cd nego mora na hdd.

14 godina
protjeran

Nije, sve mu je dobro podešeno. Pogledaj sliku 4.

Nemaš Uefi Bios pa te to vjerojatno zbunilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nello kaže...
Xash kaže...
emi kaže...

Valjda je...

Joj, na slici vidim da jedna pogreška učinjena ti si pritisnuo na CD umjesto trebalo bit hdd!!! Dakle sa Cd on kopira na hdd. Nemožeš sa Cd instalirat na Cd nego mora na hdd.

First boot device mora namjestiti na CD/DVD drive da bi pokrenuo instalaciju Windowsa...

14 godina
neaktivan
Čudo neviđeno, frend je donio svoj CD sa OS i ubacili smo ga i sve je lijepo instaliralo iako je opet na početku pisalo da hard nije detektiran.
14 godina
protjeran
Xash kaže...
Čudo neviđeno, frend je donio svoj CD sa OS i ubacili smo ga i sve je lijepo instaliralo iako je opet na početku pisalo da hard nije detektiran.

Pa ubit ćemo te, jesi rekao da ti valja DVD s windowsima {#}{#}

I meni pri svakom bootanju windovsa pokaže No hard drive detected ...!!! a sve radi ko zmaj.

To je neka fora kod UEFI biosa {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 21:32 (Provjeren).
14 godina
neaktivan
Ne znam, moj cd je normalno instaliravao na druge PC. :S Sad me ubij slobodno. :D Možda zato što sam i u marvelu promijenio u IDE? Sad pri svakom dizanju OS-a javlja to, nervira me. :D
14 godina
protjeran
Xash kaže...
Ne znam, moj cd je normalno instaliravao na druge PC. :S Sad me ubij slobodno. :D Možda zato što sam i u marvelu promijenio u IDE? Sad pri svakom dizanju OS-a javlja to, nervira me. :D

Valjda će nam neki pametni forumaš objasniti u čemu je kvaka {#}

14 godina
neaktivan
Nadam se, već sam našao par tema po stranim forumima sa istim problemom pa ću to prostudirati malo.
17 godina

A ja fino pitao da li je DVD od Widnowsa ispravan i bootabilan... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice