Tajne, kvarovi i popravak televizora! izdvojena tema

poruka: 1.759
|
čitano: 2.105.564
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Tajne, kvarovi i popravak televizora!
dani00 kaže...

na tcl c805 mi javlja gresku da ne moze loadat android. Ovako to izgleda 

pokusao factory reset ali nista. dok postavljam jezik mi prikazuje da se tv gasi i onda dođe do tog ekrana sa videa. poludit cu, godinu i pol star tv. ima kakva solucija, jel se moze sta skinut ili nesto? ako da, gdje? a kolko mi se cini, tv ne mogu nit ugasit uopce nego samo istekat iz struje

vidi na xda forumu da li ima img firmware pa ga flešaj (upute za to su inače u istom threadu gdje je i link), a možda netko od kolega tu ima i direkt link na isti (znam da više ljudi ima taj TV)...

ja sam na c835 modelu, na sreću nisam imao taj slučaj, ali da jesam - probao bi ovo što sam ti savjetovao (pošto si već probao factory reset)

17 godina
Tajne, kvarovi i popravak televizora!

Pa nosi ga na servis ako je star godinu i pol

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

inače, tv možeš kompletno ugasiti dugim pritiskom na power tipku samog tv-a (ne na daljinskom) - kao što se gase i android telefoni (mislim da je 10 sekundi držanje tipke power)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ekipa, može kakav info, dal postoji nekakav zakonski rok za držanje tv uređaja na servisu, odnosno koliki period mora proć max. od davanja uređaja u shop, do vraćanja nazad ?

Sestra odnijela tv, dobila potvrdu, ne nalazim nikakvu formu na netu o istome, radi se o Hisense tv.

Unaprijed zahvale...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sad ti je u zakonu to "razuman rok" i nitko ne zna što to znači

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Pozdrav, kupio TCL 32' televizor za sobu i skužim da kad je ugašen TV cvili od pozadi. Mislim da se to zove stručno coil whine. Ili po naški ko da imaš tinitus.

E sad, TV je pod garancijom naravno al servis je u ZG, a ja u ST pa mi se baš i ne šalje do gore. Da li taj problem može popraviti neki lokalni "meho" (platit ću naravno) ili baš moram slati u ovlašteni zbog dijelova?

Pretpostavljam da je napajanje u pitanju. Osim toga TV radi normalno. 

0 0 hvala 0
17 godina
struja1911 kaže...

Pozdrav, kupio TCL 32' televizor za sobu i skužim da kad je ugašen TV cvili od pozadi. Mislim da se to zove stručno coil whine. Ili po naški ko da imaš tinitus.

E sad, TV je pod garancijom naravno al servis je u ZG, a ja u ST pa mi se baš i ne šalje do gore. Da li taj problem može popraviti neki lokalni "meho" (platit ću naravno) ili baš moram slati u ovlašteni zbog dijelova?

Pretpostavljam da je napajanje u pitanju. Osim toga TV radi normalno. 

Odnesi u trgovinu a oni nek šalju dalje u servis. Lokalni meho to ne može popraviti, a i tužno bi bilo izgubiti garanciju jer je netko prčkao po tvu. Taj tv ionako nema zasebno napajanje nego je sve na jednoj ploči.

10 godina

Imao tko iskustva s ovom retardacijom ,imam  LG G4  55"  i počeo  mi se random palit usred noći  od jučer . Plus usput počeo je i srat nekad kad gledam stremio  usred  streama ugasi i napiše da nema dosta memorije i mora oslobodit

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 mjeseci
Pazi za to paljenje u noći , dali se dogodi možda jednom tjedno? Oled LG tako refrešira i popravlja Pixele, preventive radi ostavi ga da odradi svoje , tv će se sam ugasiti kad odradi.

Ma da ono gašenje nikako nije normalno ali ne koristim stremio, tako da možda aplikacija sama napravi neku nadogradnju pa popravi , ako je do njih.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2025 8:28 (Sirotanovic).
10 godina

Vidjet ću, zasad sam od sinoć to primjetio jer sam se prvo posvadjao s curom jer je tv u  drugoj sobi pa me krivila da sam ga  ja upalio....Upalio se i bip je tv program, srecom na soundbar je spojen pa.kad je dreknuo u  pol 6 ujutro odlicno 

17 godina

Pomiri se s curom, lakše ti je to nego mozgat zašto se tv pali

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ovo za Stremio može biti do WebOSa. Od zadnjeg update zna javiti da treba osloboditi memoriju pa restarta app. I meni se zna javiti na C4
12 mjeseci
Nema zvuka kad popravlja piksele po noći. Koliko se sjećam , a davno je bilo kad me žena izbacila iz sobe, mislim da bude nešto bezveze neke crte po ekranu.
11 godina

Ekipa trebao bih pomoć savjet jer sam jadan trenutno.... 

Naime konačno sam odlučio da je vrijeme za zamjenu svog 8 godina starog LG B6 Oleda za novi model. Uzeo u Elipsu početkom mjeseca za 1800€ novi 65" G5 putem webshopa. In-Time dostavna služba ga je dostavila.

S obzirom da smo u procesu renovacije dnevne sobe i nisam htio čekati da se renovacija završi da TV postavim na zid,a i provjere radi kupio sam i posebno stalak za njega jer uz G5 dolazi samo nosač za zid. Nakon što je nosač stigao smo ga postavili ja i žena da bi na veliko razočarenje, kad ga je trebao upaliti shvatili da TV ne radi. Konstantno je blinkala crvena lampica i TV se uopće nije palio, jedino su uz lijevi rub od gore prema dolje bile vidljive nekakve crvene crte kojih par sekundi i onda su nestale.

Pregledom panela na naš užas smo shvatili da je u donjem lijevom kutu mala pukotina debljine vlasi kose!!! Dakle nije s prednje strane panela, nego baš s unutarnje jer se fizički ne osjeti oštećenje kad se na tom mjestu prelazi prstom. 

Da skratim priču, TV je trenutno na servisu. Dva tjedna nema nikakvog odogovora, odnosno javili su mi da imaju rok kao od 45 dana da se jave povratno, ali već sad vrtim scenarije u glavi da kad se i jave, da će reći da smo ga mi oštetili prilikom postavljanja na stolni stalak!

Jer kad sam zvao u servis mi je žena rekla putem telefona da je taj TV jako osjetljiv jer nema rubove praktički i da nije ni predviđen za postavljanje na stalak nego samo na zid! (No shit, a stalak redovno prodaju za taj model)

Oni će vjerojatno tvrditi da se to desilo kod nas, iako ne mogu dokazati po meni i ne smiju nas direktno optužiti i da popravak ne ulazi u garanciju, a ja ću tvrditi da se to nije desilo kod nas jer mislim da se i nije i da je TV došao takav kod nas i da je eventualno kriva dostavna služba. Čitam po redditu da fakat ekipa ima problema s tim Oled modelima i da su stvarno jako krhki. Nekima su priznali i zamijenili/popravili, nekima ne. Zamjena panela je neisplativa jer košta više od novog TVa!

A znajući u kakvoj državi živimo i kakva prava ima kupac sve me strah da sam ostao bez 1800€ i bez novog Tva. 

Ne znam što mi je činiti sad kad se jave? Da li netko ima iskustva sličnog? Kako se postaviti? Da li ja kao kupac imam kakva prava? Da li zvati nekog nezavisnog sudskog vještaka da da svoje mišljenje jer mi smo fakat uvjereni da ga nismo oštetili, državni inspektorat ili neko drugo rješenje? 

Sad kad gledam s odmakom, trebao sam dostavljaču dat 20€ da pričeka dok otpakiramo tv i eventualno ga priključimo u struju da vidimo da je s TVom sve ok, ali eto nisam, i sad sam tu di jesam. 

Ono što znam je da sam zadnji puta kupovao takvu skupu stvar preko webshopa. Isključivo fizički dućan i provjera na licu mjesta da li je sve kako treba biti.

Pomagajte ako Boga znate....

unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
10 godina
Sirotanovic kaže...
Pazi za to paljenje u noći , dali se dogodi možda jednom tjedno? Oled LG tako refrešira i popravlja Pixele, preventive radi ostavi ga da odradi svoje , tv će se sam ugasiti kad odradi.

Ma da ono gašenje nikako nije normalno ali ne koristim stremio, tako da možda aplikacija sama napravi neku nadogradnju pa popravi , ako je do njih.

Mislim da je neki bug sa opcijom always ready il kak već. Upalio sam da kao bude na brzom paljenju itd. ( ne mora biti ali ) . Ugasio sam ponovo tu opciju ugasio tv iz zida na neko vrijeme i zasada se to više ne događa..E sad ga znaj što se "popravilo" 

12 mjeseci
Također nikad ne bih kupio tv putem dostave ikakve. Jako mi se svidio sistem u elipso , izabrao tada LGCX55, otvorili kutiju dva prodavača, izvadili TV, upalili , pitaju jeste vidjeli da je ekran ispravan , mi pregledali i potvrdili , vratili ga u kutiju i vozi.
No bit će problem u budućnosti kad kutija od TVa ne bude stala u auto 😅
17 godina
Matthew26 kaže...

Pregledom panela na naš užas smo shvatili da je u donjem lijevom kutu mala pukotina debljine vlasi kose!!! Dakle nije s prednje strane panela, nego baš s unutarnje jer se fizički ne osjeti oštećenje kad se na tom mjestu prelazi prstom. 

Uvijek su oštećenja s "unutarnje" strane panela odnosno s vanjske strane se ne osjete jer je vanjski sloj polarizirajući filter.

Često ljudi prilikom vađenja iz stiropora ne prate upute nego stisnu ekran ko sivonje pa smrskaju ekran. No ako je tu oštećeno u donjem lijevom kutu ne vjerujem da ste vi to napravili jer obično se tv hvata pri sredini, a ne u kutu?

Koliko je vremena prošlo od dostave i do toga kad ste to otkrili? Već sto puta sam čuo i priču da "tv je stajao u kutiji dok se stan renovirao", a ekran razbijen. Ne znam, neki majstori valjda igraju nogomet s tim kutijama pa razbiju tv-e.

Uglavnom, objasni kako je oštećenje u donjem lijevom kutu, kako za vađenje vi ne dirate donji lijevi kut, te kako je oštećenje vjerojatno nastalo u transportu. Transport je organizirao s Elipsom, stoga je njihov problem kako će dalje riješiti stranku, odnosno tebe.

11 godina
tiki kaže...
Matthew26 kaže...

Uvijek su oštećenja s "unutarnje" strane panela odnosno s vanjske strane se ne osjete jer je vanjski sloj polarizirajući filter.

Često ljudi prilikom vađenja iz stiropora ne prate upute nego stisnu ekran ko sivonje pa smrskaju ekran. No ako je tu oštećeno u donjem lijevom kutu ne vjerujem da ste vi to napravili jer obično se tv hvata pri sredini, a ne u kutu?

Koliko je vremena prošlo od dostave i do toga kad ste to otkrili? Već sto puta sam čuo i priču da "tv je stajao u kutiji dok se stan renovirao", a ekran razbijen. Ne znam, neki majstori valjda igraju nogomet s tim kutijama pa razbiju tv-e.

Uglavnom, objasni kako je oštećenje u donjem lijevom kutu, kako za vađenje vi ne dirate donji lijevi kut, te kako je oštećenje vjerojatno nastalo u transportu. Transport je organizirao s Elipsom, stoga je njihov problem kako će dalje riješiti stranku, odnosno tebe.

Hvala ti puno na odgovoru.

Prošlo je točno tjedan dana od dostave, koliko je trajalo da mi stigne stalak za njega iz Francuske. Čim je stigao smo ga išli montirati. Zašto je to bitno? 

Reći ću to što si mi sugerirao ako dođe do kakvih problema. S time da ako bude bilo baš ružno ću prijetiti i medijima i inspektoratom. Ne znam dal će to što pomoći ali nemam što izgubiti. Ne preostaje mi baš nešto...

Naknadno sam čak napisao da mi nije bitan povrat novaca, te da prihvačam i poklon bon u navedenom iznosu da idem opet kod njih u  Elipso i kupim isti takav TV ali ovaj put ne preko weba nego isključivo u njihovoj fizičkoj trgovini. 

2 godine
Matthew26 kaže...
tiki kaže...
Matthew26 kaže...

Hvala ti puno na odgovoru.

Prošlo je točno tjedan dana od dostave, koliko je trajalo da mi stigne stalak za njega iz Francuske. Čim je stigao smo ga išli montirati. Zašto je to bitno? 

Reći ću to što si mi sugerirao ako dođe do kakvih problema. S time da ako bude bilo baš ružno ću prijetiti i medijima i inspektoratom. Ne znam dal će to što pomoći ali nemam što izgubiti. Ne preostaje mi baš nešto...

Naknadno sam čak napisao da mi nije bitan povrat novaca, te da prihvačam i poklon bon u navedenom iznosu da idem opet kod njih u  Elipso i kupim isti takav TV ali ovaj put ne preko weba nego isključivo u njihovoj fizičkoj trgovini. 

ovo ti sad ovisi o elipsu i njihovom pristupu problemu jer mogu bez problema reći da si ti napravio štetu, a mogu i biti fleksibilni...

za ubuduće kad kupuješ tako nešto relativno skupo:

1. uzmeš dodatno osiguranje (kasko)

2. snimaš raspakiravanje i prvo paljenje kao nekakav dokaz

e sad, vidi pomaže li ti ovo:

https://www.lg.com/hr/tv-5-godina-sigurnosti-2025

https://www.lg.com/hr/mp-resources/images/tv-5-godina-sigurnosti-2025/Uvjeti-LG-promocije-5-Godina-Sigurnosti-2025.pdf

nemam sad vremena sve to čitati, a možda to osiguranje pokriva i ovakav tip nastale štete.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice