Sve o televizorima izdvojena tema

poruka: 1.769
|
čitano: 601.689
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Sve o televizorima

Pozdrav!

Nadam se da će netko vidjeti ovu poruku jer moram puncu popraviti TV! 

Otišlo mu je pozadinsko osvjetljenje na Hisensu 75 inchi, a nitko kod nas u gradu to ne želi popraviti jer se boje da ekran ne pukne pri popravku.

E sad može li mi netko reći od kud je najbolje naručiti pozadinsko eBay, aliexpress ili nešto treće i treba li mi nešto od podataka još osim modela TV-a?

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Sve o televizorima

Jesi kad mjenjao pozadinsku rasvjetu na tv-u i koliko je velik tv bio? Koji je model?

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Re: Sve o televizorima

Tek sad vidim poruku...nisam još nikad mjenjao pozadinsku rasvjetu

Hisense A7100F

17 godina
Sve o televizorima

Utipkaj u aliexpress 75A7100F pa ćeš naći trake.

Za rastavljanje tolikog tv-a treba ti jako puno prostora i alat za skidanje lcd matrice.

Ne bih preporučio.

Moj PC  
0 0 hvala 1
5 godina

Prostora imam

Jel to neki specijalni alat baš namenjen skidanju lcd matrice ili?

Mislim da druge opcije nemam jer tu u Sisku nitko ne želi popravljati toliki TV, a u Zagreb ne znam jel mi se isplati voziti ga

17 godina
Sve o televizorima

Nesto tipa ovoga:

https://vi.aliexpress.com/item/1005006493756978.html

Bez alata i ako to skidaš sam - puknut će

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
tiki kaže...

Nesto tipa ovoga:

https://vi.aliexpress.com/item/1005006493756978.html

Bez alata i ako to skidaš sam - puknut će

Ma kada budem skidao doći će nas ako treba 10, neću sigurno dat 600 € za ovo hahha

17 godina
Sve o televizorima

Sretno vam bilo i javi kako je prošlo

Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina
tiki kaže...

Sretno vam bilo i javi kako je prošlo

Evo da javim kako je operacija uspješno završena 

Čak moram priznati da i nije bio toliki problem ekran (panel) maknuti i uopće mi se nije činilo da je lako lomljiv.

Bilo nas je troje kada smo nosili ekran i stvarno mislim da niti u jednom trenutku nije bila nikakva opasnost da se nešto desi ekranu.

Sve je to poprilično jednostavno bilo jedino što ima puno posla te mi je trebalo oko 3 sata sveukupno, naravno da to radim drugi treći put potrebno vrijeme bi bilo negdje prepolovljeno.

Na kraju je najteže bilo skidati onaj zadnji sloj mislim da je to reflektivni koji je bio zaljepljen za područje oko led traka jer se vrlo lako mogao poderati, a čvrsto je zaljepljen.

Jedino što se sada u totalnom mraku vide bijeli krugovi odnosno prejak odbljesak ledica ali to sam čitao da zna biti kada se ne kupuju orignalni dijelovi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2025 8:00 (Trle96).
17 godina
Sve o televizorima

Svaka čast!

Da s tim neoriginalnim dijelovima zna biti takvih gluposti, ili ako recimo niste vratili one plastične distancere.

A one folije je ponekad najbolje grijati fenom da malo ljepilo popusti pa mic po mic...

Moj PC  
1 0 hvala 1
5 godina

E tih distancera nije ni bilo tj bili su fiksni i preko njih sam samo podigao tu foliju i kasnije je vratio, a lijepilo je bilo baš uz rubove tj uz rubne led trake. 

17 godina
Sve o televizorima

A da, onda je na žalost problem u samim trakama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ljudi jel moze netko pomoci ako vam nije problem. Imam neki tv kupljen prije vise godina. I komedija mi sto hvata DTV samo i jedino slovenske kanale na podrucju Kustošije XD Jel kod nas drugacije nesto ili? Stvarno nisam vec godinama u tome i gledam jedino streaming kanale.
Infarkt... ma kakav god da je... od srca je.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
suspendiran
sbcreation kaže...
Ljudi jel moze netko pomoci ako vam nije problem. Imam neki tv kupljen prije vise godina. I komedija mi sto hvata DTV samo i jedino slovenske kanale na podrucju Kustošije XD Jel kod nas drugacije nesto ili? Stvarno nisam vec godinama u tome i gledam jedino streaming kanale.

Bit će da antena možda nije dobro postavljena, vjerujem da si već preskenirao ako nisi probaj opet ili napravi reset tv'a, neki dan klijentu sobna antena nije hvatala niti jedan program dok nismo premjestili na drugu poziciju i onda je uhvatilo sve programe nakon skeniranja. 

15 godina

pronašao. ma televizor je dosta star. ne hvata dvb-t2 verziju. a u sloveniji još pojedine kanale prikazuju na dvbt pa me to skroz zbunilo kako radi a ne radi hahahah 

chat gpt opet spasio stvar XD 

Infarkt... ma kakav god da je... od srca je.
12 godina
Sve o televizorima

Danas pogledao u servisnom meniju mog G1 oleda koliko ima radnih sati.

16491 sat i nula burn ina,panel je kao prvi dan...uzevši u obzir da sam na LG B6 dobio burn in nakon možda 3500 sati a na B7 negdje slično mogu zaključiti da je to burn in stvar prošlosti.

I ne mazimo TV,gaming,pc gaming,djeca gledaju crtiće sa logotipovima u uglu panela itd itd.

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
Sve o televizorima

Kupio sam za spavacu sobu tcl 43C643 jel ima neko preporuku za kalibraciju slike? I citam da se na telegramu mogu naci update fajlovi za tv? Koliko je to sigurno? Jer mi tv izbacuje da nema.update

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Imam TCL od 55" i update sam dobio prije 3-4 mjeseca , sam je to pokrenio i instalirao. Sumnjam da to ima ikakve veze sa kalibracijom slike koja je ista ovih par god. kao i kad sa ga tek kupio .. a i da ima neka kalibracija ne bi to ni taknuo.

11 godina
DangerousB kaže...

Kupio sam za spavacu sobu tcl 43C643 jel ima neko preporuku za kalibraciju slike? I citam da se na telegramu mogu naci update fajlovi za tv? Koliko je to sigurno? Jer mi tv izbacuje da nema.update

ti updateovi su sigurni, samo dobro pazi koji skidaš i da je baš za tvoj model/seriju televizora...

niti moj c835 nije imao OTA update već godinu i pol, ali sam u međuvremenu već 2-3 puta manualno sa stikića instalirao update (slična procedura kao na mobitelu, ako si ikad flashao ROM - samo što TCL već ima u postavkama opciju za takav update, uz ovaj OTA)

najbolje ti je otići na XDA forum, potražiti temu za tvoj model/seriju TV-a i tamo pratiti temu - jer ako neki update i ima nekakav problem, netko će to i napisati... moj jedini savjet je da se update ne radi odmah na novu verziju čim se pojavi neki zip file na Telegramu/XDA, već da se malo pričekaju iskustva...

my2cents

ps: kalibracije imaš po youtubeu sigurno (traži za cijelu tu C6xx seriju, ne samo za točan model), al sve ti se uglavnom svodi na gašenje sve automatike za sliku/zvuk, gašenje eco moda, stavljanje u movie mod i sl. i podesiš si svjetlinu i kontrast onak kak paše tvojim uvjetima u kojima gledaš TV...

16 godina
Sve o televizorima

@60nine 

Hvala ti na infu! Ali fazon je sto nigdje ne mogu da nadjem.ovaj model c643 koliko sam skuzio za druge drzave su pod drugim ciframa.... kako bih mogao to istarziti? Na njihovoj stranici ne mogu da nadjem c643

EDIT: Nasao sam za ovaj c643 je platforma R51MT05 i na osnobu toga se firmware trazi

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2025 18:37 (DangerousB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
DangerousB kaže...

@60nine 

Hvala ti na infu! Ali fazon je sto nigdje ne mogu da nadjem.ovaj model c643 koliko sam skuzio za druge drzave su pod drugim ciframa.... kako bih mogao to istarziti? Na njihovoj stranici ne mogu da nadjem c643

EDIT: Nasao sam za ovaj c643 je platforma R51MT05 i na osnobu toga se firmware trazi

da, baš sam ti htio reći da tražiš po platformi (vidi na XDA, možda negdje kod posta s novim firmwareom i piše za koje je sve modele kompatibilan)

i naravno napomena - update radiš na svoju odgovornost (iako, ako nešto pođe po zlu - da se i to vratiti), a i ako ti sve radi kako spada - možda uopće i ne trebaš raditi update

16 godina
60nine kaže...
DangerousB kaže...

@60nine 

da, baš sam ti htio reći da tražiš po platformi (vidi na XDA, možda negdje kod posta s novim firmwareom i piše za koje je sve modele kompatibilan)

i naravno napomena - update radiš na svoju odgovornost (iako, ako nešto pođe po zlu - da se i to vratiti), a i ako ti sve radi kako spada - možda uopće i ne trebaš raditi update

Odradio OTA update na v631 a bila verzija 576... preko telegrama mi neki momak sve objasnio i da ima IMG update tad rado wipe cijelog tv-a

4 godine
suspendiran
Sve o televizorima

Jel zna netko kako ugasiti Auto Game mod detekciju na Philips Oledu? Konstantno nakon svakog paljenja mi razjebe moje "Monitor" postavke radi togaguglo sam ali nista od toga!

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2025 14:05 (Boris grozni).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...

Jel zna netko kako ugasiti Auto Game mod detekciju na Philips Oledu? Konstantno nakon svakog paljenja mi razjebe moje "Monitor" postavke radi togaguglo sam ali nista od toga!

Jel imas opciju da iskljucis low latency mode ? (ALLM).

Dodatno probaj isforsat na HDMI inputima da nije npr pc ili konzola vec nesto trece, moj oled pamti sve postvke ma mi je ovo cudno..

Game mode u pravilu automaski smanjuje latenciju i enejbla neke dodatne stvarcice

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2025 17:58 (toxic).
4 godine
suspendiran
Ma evo trazim vec 2 dana dode mi da ga šiknem van kroz prozor, više drkam po tome nego kaj radim💩
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...
Ma evo trazim vec 2 dana dode mi da ga šiknem van kroz prozor, više drkam po tome nego kaj radim💩

Probaj jos jednu glupu foru, iskljuci game mode u windowsima

4 godine
suspendiran
toxic kaže...
Boris grozni kaže...

Probaj jos jednu glupu foru, iskljuci game mode u windowsima

Nista od toga ne funkcionira, ovo jednostavno na pc ne valja i sve radi kao da smo se vratitli u kameno doba krenuvsi od hdmi kabla, bilo sto da se napravi s refresh rateom ili rezolucijom, bojama, skaliranjem u cp od grafe rezultira out of range i moram hard reset pc.
Vidim nisam jedini uglavnom isfrustriran sam do daske koliko je Tv nekompatibilan s PC i opcenito standardima koje ima bilo koji monitor od prije 30 godina!
Ako ne diram rezu ili bilo kaj drugo u cp Tv radi savrseno no sve ostalo 0 bodova, mogao bi sad bibliju napisati o tome no mozda u nekoj drugoj temi, tebi tx na idejama!

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2025 8:23 (Boris grozni).
15 godina
Sve o televizorima

Eto ja na svom hisense kinezu palim i gasim game mod kak mi paše, imam stalno monitor i TV uključen i niš se ne razjebe.

Probaj si podesiti da ti nisu istovremeno uključena oba ekrana neko win tipk+P pa u prozoru odabereš ekran po potrebi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Je uspio sam podesiti da se ne pali automatski game mod koji izgleda očajno vec monitor mode da tekst donekle liči na nesto, ostale komplikacije su nerijesive poradi ogranicenja hdmi i samog tv koji eto ako mu nesto ne štima puca ko kokica.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2025 14:02 (Boris grozni).
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice