Pozdrav svima, danas mi klinjo sruši tv i ode tv u .... Otvorio sam ga i došao sam do njegova ekrana, gdje sa strana u uglovima vidim kao da je izašla neka smola u bojama. Pa me zanima da li su to procurili kristali. Vidim to je neki stakleni dio, sa flat kablovima na sebi. Kada ga uključim u utičnicu, kabal propušta napon, ali mi ne gori indikator napona na TV (lampica) tako da nisam siguran da li je još nešto problem. Molio bih za pomoć, jer danas je subota, pa nisam išao kod servisera, jer ne radi. Pa ako me možete malo uputiti kako me u ponedjeljak netko ne bi "oderao". Ima li gdje nabaviti taj dio ekrana i koliko košta ukoliko budem sam nabavljao dio. A Možda mogu i sam zamjeniti. Googlao sam ali nisam našao. Radi se o LG 32LK430. Možda bih pristao i na polovni tv sa tim ispravnim dijelom. Hvala na pomoći i ako treba temu negdje spremiti pod nešto drugo, sorry nisam imao vremena tražiti... Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako sam ekran (i s prednje strane) izgleda "razliveno" na nekom dijelu, tada je stvarno riječ o oštećenju same LCD matrice, a u tom slučaju jedini lijek bi bila zamjena ekrana (vjerojatno gotovo jednako skupo kao novi TV). Međutim, ta smola koja je vidljiva u kutu s unutrašnje strane inače i ne mora biti ništa čudno, možda je samo riječ o načinu učvršćivanja flat kabela na ekran, ili samog ekrana na okvir. Bilo bi dobro, ako je moguće, slikati taj upitni dio.
Činjenica da se više TV ne može uključiti, a ne ide ni u standby mod (ne svijetli indikator), znači da je pri padu došlo i do nekog kvara na pločici napajanja (možda se samo odvojio neki konektor ili pregorio osigurač zbog nekog trenutnog kratkog spoja pri padu?).
Ništa, bio kod servisera, kaže popravak preko 1000 kn, ne isplati se popravljati, jer danas takav nađe se za duplo više kuna i to novi. Tako da ovaj ide u prodaju za dijelove. I ako tko ima zainteresiran neka napiše cijenu ovdje pa se možda dogovorimo. Dakle i daljinski ulazi u cijenu.
bok
koliko cijeniš daljnski
moj se slomio a vidim da je isti model