Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.871
|
čitano: 19.898.213
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Nuclear_Phoenix kaže...

Što uzet za do 500€ a da je 50" (ne stane veći, max širina je 115cm)? Koristi se za gledanje filmova/serija i gaming na PS5. Smart dio nije previse bitan, ide Amazon stick ili AppleTV u buducnosti, bitnija je kvaliteta slike. Prostorija je dosta svijetla.

3 posta iznad imaš moju preporuku kolegi, za isto 50", prošlogodišnji Hisense U6NQ ako je 500e max ili TCL 50C7K za 570e.

12 godina
Sil kaže...

Pozdrav, malo rotiram televizore u kući. U drugu sobu ide stari Samsung 8000 serije, 55", a u dnevnu bih uzeot nešto veličine 65" (ili čak možda 75"). TV se većinom koristi kao foto album (Google Chromecast), prikaz onoga što trenutno svira na WiiM streameru, i onda za gledanje tu i tamo nekih serija ili filmova. Obični TV program samo kad je sport u pitanju i nešto bitno baš. Bilo bi ok da je Android sistem jer već imam Mi Box koji funkcionira ok za ove svrhe što sam naveo, a njega ću isto preseliti sa Samsungom u drugu sobu. Ovaj novi 65" će biti montiran na zid. Pozicija gledanja je otprilike 4m udaljenosti. Uglavnom kad se aktivno gleda, ne gleda se u osvjetljenoj sobi. Pronašao sam jedan koji mi ulazi u budget.

TV TCL MINI LED TV 65" 65C6K

Nešto bolje od ovoga možda a da je u tom budgetu (i uzimajući u obzir namjene koje sam naveo gore)?

Ako mora biti android onda je to to, ako ne onda ima nešto bolji, bar po specifikacijama, Hisense 65U7Q Pro za 20-30e više.

17 godina
gelon kaže...
Sil kaže...

Pozdrav, malo rotiram televizore u kući. U drugu sobu ide stari Samsung 8000 serije, 55", a u dnevnu bih uzeot nešto veličine 65" (ili čak možda 75"). TV se većinom koristi kao foto album (Google Chromecast), prikaz onoga što trenutno svira na WiiM streameru, i onda za gledanje tu i tamo nekih serija ili filmova. Obični TV program samo kad je sport u pitanju i nešto bitno baš. Bilo bi ok da je Android sistem jer već imam Mi Box koji funkcionira ok za ove svrhe što sam naveo, a njega ću isto preseliti sa Samsungom u drugu sobu. Ovaj novi 65" će biti montiran na zid. Pozicija gledanja je otprilike 4m udaljenosti. Uglavnom kad se aktivno gleda, ne gleda se u osvjetljenoj sobi. Pronašao sam jedan koji mi ulazi u budget.

Nešto bolje od ovoga možda a da je u tom budgetu (i uzimajući u obzir namjene koje sam naveo gore)?

Ako mora biti android onda je to to, ako ne onda ima nešto bolji, bar po specifikacijama, Hisense 65U7Q Pro za 20-30e više.

Ne mora nužno biti Android jer se to lako riješi Mi Boxom ili nečim već. Znači, ovaj Hisense koji si spomenuo je bitno bolji što se same kvalitete slike tiče u odnosu na TCL?

10 godina
gelon kaže...
Nuclear_Phoenix kaže...

Što uzet za do 500€ a da je 50" (ne stane veći, max širina je 115cm)? Koristi se za gledanje filmova/serija i gaming na PS5. Smart dio nije previse bitan, ide Amazon stick ili AppleTV u buducnosti, bitnija je kvaliteta slike. Prostorija je dosta svijetla.

3 posta iznad imaš moju preporuku kolegi, za isto 50", prošlogodišnji Hisense U6NQ ako je 500e max ili TCL 50C7K za 570e.

Vidio sam, u istom cjenovnom rangu ima i nekih LG modela. Nisam napisao, sa Hisense nemam neka predobra iskustva, ne racunajuci ovaj "smart" dio, TV mi je bio dosta aljkav. Kakvi su LG?

7 godina

Niti jedan LG/samsung  u tom cjenovnom rangu ne moze parirati kinezima .

pogotovo ne seriji 7 i 8 

Oni koji mogu su obicno puno skuplji nekad i duplo 

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2025 11:18 (eXodia93).
7 godina
Sil kaže...
gelon kaže...
Sil kaže...

Ne mora nužno biti Android jer se to lako riješi Mi Boxom ili nečim već. Znači, ovaj Hisense koji si spomenuo je bitno bolji što se same kvalitete slike tiče u odnosu na TCL?

Pa ja bi radije onda isao na tcl c7k jer je google tv i dosta bolji od svih navedenih .a razlika od 100 eura nije velika ..jos ako kupujes na rate ...misljenja sam da uvijek treba dati koji euro vise jer tv se ne kupuje svaki dan ... za c7k vrijedi dati 100 eura vise u odnosu na c6k definitivno ..da je barem izmedu c7k i c8k tako mala razlika u cijeni 😅 a  razlika u c6k i c7k je veca nego c7k i c8k ...pa ti vidi 

12 godina
Sil kaže...
gelon kaže...
Sil kaže...

Kao što je kolega rekao, TCL C7K  bi bio optimalan izbor ali je to već 150e više naspram C6K ili 130e više od Hisensa pa ga nisam predlagao iako stvarno nudi puno više od oba.

Ako se može protegnuti na Hisense i to je već dobar napredak, a C7K super ako stane u budžet.

15 godina

Kad ste već na TCL-ovima, kakva je tu P7K serija u usporedbi?

I isplati li se dati više za QLED pored običnog LED-a?
Ili konkretno ovdje, vrijedi li QLED tih 100€ više?

https://www.centar-tehnike.hr/tcl-qled-tv-55-55p7k-proizvod-44840/
https://www.centar-tehnike.hr/tv-led-tcl-p65-serija-55p655-google-tv-proizvod-39922/

Taj QLED mi više zvuči kao gimmick, ali možda sam u krivu.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
12 godina
Nuclear_Phoenix kaže...
gelon kaže...
Nuclear_Phoenix kaže...

Vidio sam, u istom cjenovnom rangu ima i nekih LG modela. Nisam napisao, sa Hisense nemam neka predobra iskustva, ne racunajuci ovaj "smart" dio, TV mi je bio dosta aljkav. Kakvi su LG?

Kao što kaže kolega, jednostavno ne mogu parirati TCL/ Hisense modelima te nemaju uopće mini LED televizore u ponudi za približne novce.

Jedino od poznatijih marki i da je mini LED je novi model Philips 55MLED820/12 i on je 55" + nema baš podataka o njemu pa je vrlo vjerojatno osjetno lošijih specifikacija naspram predloženih.

Uz to je i 599e cijena Philipsa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2025 13:00 (gelon).
12 godina
kratos091 kaže...

Kad ste već na TCL-ovima, kakva je tu P7K serija u usporedbi?

I isplati li se dati više za QLED pored običnog LED-a?
Ili konkretno ovdje, vrijedi li QLED tih 100€ više?

https://www.centar-tehnike.hr/tcl-qled-tv-55-55p7k-proizvod-44840/
https://www.centar-tehnike.hr/tv-led-tcl-p65-serija-55p655-google-tv-proizvod-39922/

Taj QLED mi više zvuči kao gimmick, ali možda sam u krivu.

Ma slažem se da je više marketing nego korisnost, ujaku sam nabavio i montirao P7K ali ništa to nije specijalno da se primjećuje, vjerojatno bi baš morali stavit dva tv-a jedan do drugog.

Jedino što u toj cijeni od 100e najčešće nije samo QLED razlika već i procesor, sustav i slične finese i sitnice zbog kojih tv radi bolje.

Konkretno ova dva imaju različite procesore totalno jer su različite i generacije, P655 je stariji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2025 12:59 (gelon).
10 godina
gelon kaže...

eXodia93 kaže...

Niti jedan LG/samsung  u tom cjenovnom rangu ne moze parirati kinezima .

pogotovo ne seriji 7 i 8 

Oni koji mogu su obicno puno skuplji nekad i duplo 

gelon kaže...

Kao što kaže kolega, jednostavno ne mogu parirati TCL/ Hisense modelima te nemaju uopće mini LED televizore u ponudi za približne novce.

Jedino od poznatijih marki i da je mini LED je novi model Philips 55MLED820/12 i on je 55" + nema baš podataka o njemu pa je vrlo vjerojatno osjetno lošijih specifikacija naspram predloženih.

Uz to je i 599e cijena Philipsa.

Zahvaljujem svima na suradnji, izbor pada na TCL 50CK7. Nadam se da je Android/Google TV na tom modelu bolji nego na nekom ultrajeftinom TCLu kojeg već imam, da barem ne šteka dok mijenjam inpute :)

15 godina
60nine kaže...
Sprljo kaže...
jocommb kaže...
Ubij app... meninse znalo zblesat pa je odem ubit i ponovno dignem....

Na koji način? Ne snalazim se baš a Android TVom, na mobitelu znam kako.

Palo mi je to napameti, čak izbrisat cache memoriju, ali nisam znao kako to napraviti a nije mi se dalo guglati iskreno :/

isto kao na android mobu...

tv\android settings - apps - željeni app - force close i\ili clear cache\data

Hm, probao sam sve navedeno, nije pomoglo?

Znači force stop aplikacije, čak izbrisao cache i data, morao se ponovo logirati na aplikaciju, premotavanje i dalje šteka odnosno ne radi.
U biti samo premotavanje unutar trenutnog sadržaja radi normalno (recimo film mogu unatrag sat do početka premotati), ali kad selektiram neki drugi sadržaj unazad par sati, jok, vrti u nedogled.

To je sve radilo normalno do prije cca mjesec dana kad su počeli problemi, vjerojatno su zeznuli apliakaciju s nekim ažuriranjem... 

Internet nije problem, imam 500Mbit optiku, makar se spajam na wi fi, ali ako je do prije mjesec dana sve radilo bez problema, nema razloga da ne radi i dalje, i tv i router na istoj poziciji kao i prije.

12 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Zahvaljujem svima na suradnji, izbor pada na TCL 50CK7. Nadam se da je Android/Google TV na tom modelu bolji nego na nekom ultrajeftinom TCLu kojeg već imam, da barem ne šteka dok mijenjam inpute :)

Sretno, nadam se da će poslužiti.

Trebao bi biti puno brži u radu ali realno je da će bilo koji android biti mrvicu sporiji od običnih smart sustava.

Jedini koji sam vidio da ima jednaku brzinu je SONY ali zato i košta toliko. 

11 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Postovanje ekipa,

Nazalost je mom Sony KD-55XF9005 nepaznjom razbijen ekran i moram u nabavku novog TV-a. TV se koristi(o) za gledanje standardno programa, filmova i sporta, danju i noću. Sa ovim Sony modelom sam bio jako zadovoljan sto se tiče kvalitete slike. Nije bas bio neko dobro iskustvo sa androidom na njemu i aplikacijama, nije bas bio brz odziv i nekad bi zablesilo, ali reboot bi pomoga.

Klasično sam krenuo čitati forum za malo naučiti iz tudjih iskustava i vidim da sam totalno ispao iz "forme"

Nekako mi je uvik bila nit vodilja kupiti neki model koji je bio "best buy" u nekom višem rangu ili u top3 prosle godine pa bi imao akciju jer je izaša novi.

Čitajući neke nedavne postove pPokusao sam naci na pevex shopu C4 LG, cak i C3 ali izgleda da je sve rasprodano.

Dimenzije koje me zanimaju su tu negdi oko 55 inča, može i nesto manje i nesto veće ako se "isplati" u toj nekoj kvaliteti TV-a ako se tako može reć.

Fala unaprid na preporukama.

0 0 hvala 0
7 godina
Zeso kaže...

Postovanje ekipa,

Nazalost je mom Sony KD-55XF9005 nepaznjom razbijen ekran i moram u nabavku novog TV-a. TV se koristi(o) za gledanje standardno programa, filmova i sporta, danju i noću. Sa ovim Sony modelom sam bio jako zadovoljan sto se tiče kvalitete slike. Nije bas bio neko dobro iskustvo sa androidom na njemu i aplikacijama, nije bas bio brz odziv i nekad bi zablesilo, ali reboot bi pomoga.

Klasično sam krenuo čitati forum za malo naučiti iz tudjih iskustava i vidim da sam totalno ispao iz "forme"

Nekako mi je uvik bila nit vodilja kupiti neki model koji je bio "best buy" u nekom višem rangu ili u top3 prosle godine pa bi imao akciju jer je izaša novi.

Čitajući neke nedavne postove pPokusao sam naci na pevex shopu C4 LG, cak i C3 ali izgleda da je sve rasprodano.

Dimenzije koje me zanimaju su tu negdi oko 55 inča, može i nesto manje i nesto veće ako se "isplati" u toj nekoj kvaliteti TV-a ako se tako može reć.

Pa sad prvo sto moras reci je Budget . 
Problem je sto si zakasnio na proslogodisnje oled modele i uglavnom ih vise nema ili koštaju kao ovogodisnji ako si bas htio OLED ,tako da nisu vise isplativi

14 godina
Zeso kaže...

Postovanje ekipa,

Najpametnije gledati proslogodisnji model OLED-a ovako u 9. i 10. mjesecu, to budu najbolji dealovi. Dakle C4 ili G4, vjerojatno ce se naci negdje po dobroj cijeni uz malo strpljenja i dosta truda s trazenjem.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
9 godina
quickersilver kaže...

Da se pohvalim i proširim vijest, u Elipsu sam jučer na akciji za 1400 kupio TV Samsung 65" S90D i HW-Q600C soundbar. Točna oznaka je QE65S90DATXXH, to je koliko sam istražio jedina dimenzija S90D koji je QD-OLED. Druge dimenzije S90D su isto na akciji sa tim soundbarom, kažu da rješavaju stari model na akciji sa soundbarom da mogu prodavati novi S90F.

Lijepa kupnja.

Jel možeš provjeriti dali iza ima analogni mali 3,5mm utor za slušalice? Nalazi se odvojeno od ostalih utora. Vidi sliku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2025 12:38 (Renta10).
11 godina

@eXodia93 
Razumin. Budget tu negdi oko 1000€, a dimenzije od 48-55 incha jer mi nazalost veci ne igra.

Koliko vidim ovo sve sto se rasprodalo i u pevexa i centar tehnike je upadalo u taj budget. Pratit cu neko vrime grupu i malo webshopove.

Pretpostavljam da je od OLEDa najbolji omjer cijena/kvaliteta kod LG-ija. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2025 16:55 (Zeso).
11 godina

@Minneyar

Ajde bar se tv razbija u pravo vrime godine :-). Hvala na savjetu, pratit cu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2025 16:55 (Zeso).
6 dana
pozdrav trebao bi savjet koj mini led tv uzeti od 600-800 eura

0 0 hvala 0
12 godina

Koja dimenzija se cilja?

Jel bi rađe veći tv ili što bolju sliku?

16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Gledam evo da kupim novi 75inch tv.. tcl c855 je prvi pik i sad naletim na c7k koji je i jeftinij od c855 za nekih 300 maraka! Sta mi je sad bolje uzeti? Po specifikacijama su tu negdje koliko sam mogao naci! I da je ovaj c7k 2025 godina a c855 2024 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 dana
65 incha bi uzeo

0 0 hvala 0
7 godina

@Zeso
Ako je 55max i zelis najbolje za 1k onda ti je izbor lagan LG 55 c5 oled ,

jedini konkurent mu je samsung s90f ali on koliko znam u 55 inch verziji u eu ne dolazi sa boljim qd-oledom nego woled tako da je LG bolji

LG 55 c5 je super i mislim da je oko 1100 eura ..ali trebao bi uskoro biti i neki veci popust oko black fridaya ..iako to kod nas nikad ne znas..
Nas blackfriday ne prati US popuste nazalost

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2025 8:11 (eXodia93).
7 godina
Zeso kaže...

@eXodia93 
Razumin. Budget tu negdi oko 1000€, a dimenzije od 48-55 incha jer mi nazalost veci ne igra.

Koliko vidim ovo sve sto se rasprodalo i u pevexa i centar tehnike je upadalo u taj budget. Pratit cu neko vrime grupu i malo webshopove.

Pretpostavljam da je od OLEDa najbolji omjer cijena/kvaliteta kod LG-ija. 

☝🏻odogovr iznad 😅

7 godina
Kile766 kaže...
pozdrav trebao bi savjet koj mini led tv uzeti od 600-800 eura

pa zavisi sta gledas najvise i za sto tv koristis oko 850 ti je 65 c7k  druga opcija ti je Hisense 65U7Q PRO...tcl bolji u svemu 

7 godina
DangerousB kaže...

Gledam evo da kupim novi 75inch tv.. tcl c855 je prvi pik i sad naletim na c7k koji je i jeftinij od c855 za nekih 300 maraka! Sta mi je sad bolje uzeti? Po specifikacijama su tu negdje koliko sam mogao naci! I da je ovaj c7k 2025 godina a c855 2024 godina

Nezz kakve su cijene u BIH ali c855 je bolji tv od c7k jer je iz jače serije iako je proslogodisnji  ..eh sad razlikau cijeni je tu ..i pitanje je li opravdana ako iskljucivo gledas streaming servise poput netflixa i tv kanala onda radije uzmi c7k 

16 godina
eXodia93 kaže...
DangerousB kaže...

Nezz kakve su cijene u BIH ali c855 je bolji tv od c7k jer je iz jače serije iako je proslogodisnji  ..eh sad razlikau cijeni je tu ..i pitanje je li opravdana ako iskljucivo gledas streaming servise poput netflixa i tv kanala onda radije uzmi c7k 

Koristio bi se za netflix, ps5, iptv eto to je jedino za sta bi se kotistio! Razlika je u oko 500km izmedju c855 i c7k

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2025 8:42 (DangerousB).
7 godina
DangerousB kaže...
eXodia93 kaže...
DangerousB kaže...

Koristio bi se za netflix, ps5, iptv eto to je jedino za sta bi se kotistio! Razlika je u oko 500km izmedju c855 i c7k

a koliko je onda c8k ? jer je dosta bolji od c855 a sumnjam da je skuplji puno ...kod nas u hr je 300 eura skuplji od c7k 
mislim c7k i c8k ce u netflixu performati isto u 99% situacija .jer rijetko kad ce biti scena sa preko 3000 nita pogotovo putem netflixa . 

16 godina
eXodia93 kaže...
DangerousB kaže...
eXodia93 kaže...
DangerousB kaže...

a koliko je onda c8k ? jer je dosta bolji od c855 a sumnjam da je skuplji puno ...kod nas u hr je 300 eura skuplji od c7k 
mislim c7k i c8k ce u netflixu performati isto u 99% situacija .jer rijetko kad ce biti scena sa preko 3000 nita pogotovo putem netflixa . 

Trenutno u bosni ne mogu da nadjem u 75inch verziji c8k... 85inch je 4000 maraka! Tako i ako se pojavi 75inch nece biti ispod 3500km

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice