Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.475
|
čitano: 16.409.678
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
ja13 kaže...

Pozdrav ekipa, trebala bi mi pomoć pri odabiru TV-a, budžet do 500 eura. 43" (max što mi stane a ispod ne bih išao), važni su mi dobri kutovi gledanja, prozor mi je bilzu tva pa ne bi bilo loše da ima dobar brightness (iako ovo nije toliko nužno jer uvijek mogu spustit roletne, više nice to have), cijenim što bolji zvuk (jer nemem namjeru barem zasad kupovat soundbar), nemam ga namjeru koristit za gaming tako da mi neki gaming specific feature nisu važni, preferiram android/google OS.

Dao sam se i sam malo u potragu, za oko mi je zapao ovaj Grundig, po

na koju sam naišao izgleda super za cijenu. Ono što mi se posebno sviđa (barem ako je vjerovat recenziji) da ima odličan zvuk za tu cjenovnu klasu. Ono što me malo brine su tamniji kutovi (iako nije nista strašno) i što nisam osim te recenzije je slabo zastupljen po internetu. Ne znam jel ima itko iskustava s ovim modelom ili Grugdigom općenito?

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-grundig-43ggu7950a-led-uhd-4k-android-smart-tv/110260

Također se i TCL čini kao dobar value for money izbor, naišao sam na ova dva, ne znam koji je bolji i koja je točno razlika, što sam uspio istražit čini mi se ovaj P735 nesto bolji:

https://www.links.hr/hr/led-tv-43-tcl-43p735-android-tv-4k-uhd-dvb-t2-c-s2-hdmi-wi-fi-usb-bt-energetski-razred-f-020101026

https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-43-tcl-qled-43c735-android.html

Philipsi se isto cine ok, iako nisam baš uspio naić na previše korisnih recenzija i informacija, ovaj drugi je nesto iznad mog budžeta al bih se mozda bio spreman istegnit ako je stavarno kvaliteta osjetno bolja u odnosu na druge (sto mi se ne ćini po onome što sam uspio nac na netu):

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-philips-43pus800712-led-uhd-4k-android-smart-tv-ambilight/113098

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-philips-one-43pus850712-led-uhd-4k-android-smart-tv-ambilight/112462

Ima i ovi neki naš Vivado, ima li tko iskustva s njim?

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-vivax-imago-q-series-43q10c-android-smart-tv/114250

Što se tiće ovih najjačih brandova (Sony, Samsung i LG) jedino je Sony na andoridu, tu sam naišao na samo jedan model u mom cijenovnom rangu, al ne izgleda mi nesto pretjernao bolji od ovih ostalih, a nesto skuplji:

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-kd-43x72k-bravia-led-uhd-4k-android-smart-tv/111157

Samsunga bih izbjegao jer mi se ne sviđa njihov OS, a LG bi eventualno bio spreman na sugestije ako se stvarno isplati...

Koji mi TV preporucate (od ovih gore, ali naravno otvoren sam i za sve druge sugestije, to je samo ono što sam ja pronašao)?

Unaprijed hvala!

Uzeo sam Grundig 55GFU7900B 55" IPS sve u videu vise manje vrijedi i za 55" koji je placen  3300kn!

Ja sam televizorom frapiran, odaziv brutalan probao na Pc i ps5, menu je solidno nakrcan sve radi lijepo i uredno nedavno je s andoroid 9 dobio nadogradnju na 11-ticu sve radi perfektno i fluidno, istina bog tu i tamo zasteka, trzne kao i svaki tv da se ne varamao!

Preporuka tko trazi telku u tom rangu barem za one koji zele brze IPS panel a ne ove mrljave s VA!
Stock mjerenje je davao  72% adobeRGB, 94%sRGB, nakon kalibracije je to bilo 90/100 tako da niti s slikom nije bilo vecih zamjerki, naravno osim najvece boljke IPS panela je kontrast tj crna! I da ima malu vinjetu u coskovima i minium minumuma pozadinsko izbijanje no to je kod IPS lutrija!
Dobio što sam i trazio zadovoljniji nemogu biti osim da ima LG daljinski!

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.9.2023 19:45 (Boris grozni).
7 godina
neaktivan
@codename ako je naviše za filmove onda LG. Ako se radi o vlastitoj kolekciji filmova ili skinutih filmova, LG ima fantastičan video player, štelanje titlova gore-dolje, manji-veći format, boja slova, vremenski titlovi naprijed-nazad.
Jedina mana ne podržava DTS zapis zvuka.
Plus daljinski koji je nenadjebljiv, jednostavno najbolji, hoćeš za traženje sadržaja, pisanje, snalaženje po datotekama itd. hvata kroz zidove, ne trebaš nišanit tv, služi kao pointer na ekranu (miš) ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.9.2023 21:27 (ajimerej).
8 godina
neaktivan

Pozdrav,

ipak bih išao na 50 inch TV (nakon dodatnog premjeravanja zaključak je da će stat u prostor)...
Neka preporuka? budget do 400€...

Unaprijed hvala!

14 godina

Imam TCl i iskreno UI je nesto najiritantnije sto sam vidio, prilicno spor i pun gluposti koje ne trebaju da ga jos vise uspore, tako da ja to ne bih nikako. Samsung ili LG bi moj izbor bio.

Di2 & EPS FTW!
6 godina
codename19 kaže...

Pozdrav,

ipak bih išao na 50 inch TV (nakon dodatnog premjeravanja zaključak je da će stat u prostor)...
Neka preporuka? budget do 400€...

Unaprijed hvala!

Oni LG Nanocell i TCL C735 koje sam ti naveo postoje i u 50" dijagonali, pa si i njih pogledaj pa donesi odluku

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

bok ljudi,

pitanje uskoro selim u Švicu i gledam novi tv cijena oko 1200€, dijagonala 65"

u oko mi je upa ovaj Samsung S95B, cijena nije loša, naravno minus je Dolby, ali ne znam koliko to utječe i Tizien ko OS.

jel ima neka preporuka? LG C3 je debelo skuplji od ovoga

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Maki, poslo sam ti PP s preporukama pa ga pročitaj i napiši konačnu odluku ovdje

8 godina
neaktivan
6 godina
codename19 kaže...

Što kažeš na ovaj samsungov, vidim da je na akciji?

Po meni, može proći samo ak najviše gledaš naše TV kanale + od appova samo YT i Netflix, a u suprotnom bi nadodao za Q60C koji je QLED i malo boljih specifikacija (ak pikiraš na Samsung), ali nažalost oba nemaju Dolby Vision

10 godina

Pozdrav, koji bi bio best buy do nekih 400e?

Bas sam mami uzeo za rodendan neki dan neki TCL 50" i stvarno sam se iznenadio kakav os i kako je sve glatko, slika je isto top, u meduvremenu moj LG koji sam imao godinama dao svoje i sada trazim novi tv za zid..

Bitno mi je da je slika kvalitetna, koristi se u sobi samo za filmove i serije, netflix - ali znam i preko usba pogledat film/seriju, na lgu sam imao dobru stvar sto sam imao dosta postavki za titlove pa ne bi volio izgubiti tu opciju ako je moguce.

Takoder ne bi volio opet LG zbog sustava, puno mi je bolje legao sustav od ovog TCL-a koji sam probao, pozeljno 50-55". Ima li sta ili trebam dignuti budzet? Npr?  , a ovo je vjerovatno neki srot?

Hvala! 

Barcelona - Mes que un club
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2023 23:27 (el.šef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

TLC je odličan Best Buy TV... Ako ti je dovoljan običan ekran(LCD) onda su ti skoro svi u cjenovnom rangu. Ukoliko si možeš malo više priuštiti mislim kako ti je bolje uzeti QLCD... Alternativa je Philips Ambientlight... Mnogi tu pljuju po Philipsu, ali još nisam vidio da se žali netko tko ga ima... Oba TVa imaju Android sustav 11 i stoga su mnogo bolja opcija od drugih marki. Mislim da je Andorid "Must have" opcija, bio on u TVu ili kao android Box(Stick)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2023 1:43 (Croman2).
8 godina
neaktivan

E ovako, još jedan detalj, trenutno imam TV nosač marke Barkman E200 (https://www.barkanmounts.com/archived-models/E200)...
Premda je isti VESA standard kao predloženi televizori (200*200 mm), zanima me hoće li ovo biti kompatibilno sa 50 inch TV-om, na stranicama sam pronašao da navedeni nosač podržava do 37 incha pa mi nije jasno, ili to mogu ignorirati?
Što je onda bolje kupit i novi nosač ili ovaj može biti dovoljno dobar za neki od 50 inch TV-a s istim VESA standardom?

6 godina
Croman2 kaže...

TLC je odličan Best Buy TV... Ako ti je dovoljan običan ekran(LCD) onda su ti skoro svi u cjenovnom rangu. Ukoliko si možeš malo više priuštiti mislim kako ti je bolje uzeti QLCD... Alternativa je Philips Ambientlight... Mnogi tu pljuju po Philipsu, ali još nisam vidio da se žali netko tko ga ima... Oba TVa imaju Android sustav 11 i stoga su mnogo bolja opcija od drugih marki. Mislim da je Andorid "Must have" opcija, bio on u TVu ili kao android Box(Stick)

Zasto?Ja imam LG OLED, nema android i kao ti za ambilight nisan cuo da se neko zali zato sto nema android. Vrhunski tvi se ne kupuju da se gleda iptv u hd rezi vec da se gleda dv sadrzaj sa streaming platformi isl sa alternativnih izvora....

codename19 kaže...

E ovako, još jedan detalj, trenutno imam TV nosač marke Barkman E200 (https://www.barkanmounts.com/archived-models/E200)...
Premda je isti VESA standard kao predloženi televizori (200*200 mm), zanima me hoće li ovo biti kompatibilno sa 50 inch TV-om, na stranicama sam pronašao da navedeni nosač podržava do 37 incha pa mi nije jasno, ili to mogu ignorirati?
Što je onda bolje kupit i novi nosač ili ovaj može biti dovoljno dobar za neki od 50 inch TV-a s istim VESA standardom?

Gledaj nosivost i gledaj na kojoj visini ces montirati tv. ja sam uzeo nosac koji se moze naginjat jer kad sjedim tv je malo iznad visine ociju i blago je nagnut naprijed. i gledaj razmak od zida da ti stanu kablovi....

16 godina
Makić kaže...

bok ljudi,

u oko mi je upa ovaj Samsung S95B, cijena nije loša, naravno minus je Dolby, ali ne znam koliko to utječe i Tizien ko OS.

Ja nikad ne bi uzeo QD oled bez obzira na cijenu i sliku, panel im je osjetljiv na burn in, pogotovo prva generacija (tu koju gledaš), a koliko vidim niti druga nije nešto bolja.  Rasije čekaj neku akciju na LG oled.
C3 oled ne donosi ništa spektakularno u odnosu na prošle serije, pa gledaj slobodno i C2 modele ako su jeftiniji. Uz to  direktna konkurencija qd oledu je LG G serija, ali ona je još skuplja. 
A i to što nema Dolby Vision, najrasprostranjeniji hdr format mi je veliki minus na tv-u te klase. 

8 godina
neaktivan

Našao sam jednu interesatnu ponudu u Emmezeti: https://www.emmezeta.hr/philips-50pus7607-12-ultra-hd-led-tv-665923.html
Kaj veliš na ovaj TV? Nešto je snižen još...

0 0 hvala 0
10 godina

Nema niti jednog razloga zašto bi netko kupio Philipsa osim Ambilighta, a taj model (Philips 50PUS7607/12) ga nema.

Da još jednom napomenem, imam 43PUS8506 i osim pucketanja plastike na tv-u imam i liniju posred tv-a koja me u tamnim scenama uvijek podsjeti kako nikad više neću kupiti philipsa. I da, daljinac im je zadnje smeće na kugli zemaljskoj.

Moj PC  
1 3 hvala 0
8 godina
neaktivan

A ništa onda pada izbor na QLED TV TCL 50C735 ili LED TV TCL 50P735.
Vidim mala je razlika u cijeni a oba TV-a imaju većinu toga od featurea i ispada "the best value for money"...
Netko je bio spomenuo da se low end QLED ne isplati uzimat?
Također ako netko ima još dobar držač za TV kao preporuku? U pravilu, udaljen sam cca. 4 metra od TV-a i ležeći položaj, ne znam sad koji je tip držača optimalan, ne treba mi mobilnost TV-a, možda nešto što se tilta prema dolja eventualno.

7 QLED TV TCL 50C735
1 LED TV TCL 50P735

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Joj to pucketanje plastike je iritantno. To sam doživio kod jednog Samsung LCDa i rekao nikad više Samsung tv.
6 godina
ajimerej kaže...
Joj to pucketanje plastike je iritantno. To sam doživio kod jednog Samsung LCDa i rekao nikad više Samsung tv.

Sigurno neki jeftilen. svi su takvi u nizoj klasi.....

4 godine
Posmatrač kaže...
ajimerej kaže...

Sigurno neki jeftilen. svi su takvi u nizoj klasi.....

Evo kad vec spominjete pucketanje, Grand prix Grundig 0 pucketanja od kupnje, mora da je rijec o nekoj usranoj plastici koja ne pucketa od toplinskog naprezanja tj hladenja!
Zapravo neloš test koji bi se trebao uvrstiti u recenzije

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2023 23:59 (Boris grozni).
13 godina

Znači svaki forum mora imati nekoliko autističnih likova koje teme spamaju sa glupostima...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Pixel kaže...
Makić kaže...

bok ljudi,

Ja nikad ne bi uzeo QD oled bez obzira na cijenu i sliku, panel im je osjetljiv na burn in, pogotovo prva generacija (tu koju gledaš), a koliko vidim niti druga nije nešto bolja.  Rasije čekaj neku akciju na LG oled.
C3 oled ne donosi ništa spektakularno u odnosu na prošle serije, pa gledaj slobodno i C2 modele ako su jeftiniji. Uz to  direktna konkurencija qd oledu je LG G serija, ali ona je još skuplja. 
A i to što nema Dolby Vision, najrasprostranjeniji hdr format mi je veliki minus na tv-u te klase. 

Eto i nakon par dana pogazio svoju riječ  
Naišao na nemoralnu ponudu za S95C 77" , ispadne me manje nego sam platio sadašnji 65" Lg C8, pa reako ajde da vidimo kakva je, ako mi se ne svidi uzmem G3 ili pričekam do godine G4. 
I dalje stoji ovo što sam napisao za prosječnog korisnika koji kupuje tv jednom u npr 5 godina i to mu je značajan trošak.  Meni to financijski ne znači puno i lako si uzmem drugi pa sam odlučio ekperimentirati.
Želio sam G3 ali kod nas još nije dobavljiv, a i inicijalne cijene us poprilično i visoke tako da odluka nije bila teška s obzirom na ponudu za samsung. 
Eto , kad stigne objavim utiske i usporedbu s C8 

7 godina

Nije da se nešto razumijem, ali koliko sam pratio ove youtube recezente u toj veličini panela nema neke velike razlike između s90c i s95c, i preporučuju s90c zbog cijene jer isto dolazi sigurno sa drugom generacijom panela. Kod nas u Bosni je ogromna razlika između cijena LG i Samsunga. Htio sam kupiti 65G3, ali zbog nenormalne razlike u cijeni ( oko 1500 KM) najvjerovatnije ću kupiti 65 S95C (dvoumim se da li da uzmem 77 S90C).

16 godina
Strider91 kaže...

Nije da se nešto razumijem, ali koliko sam pratio ove youtube recezente u toj veličini panela nema neke velike razlike između s90c i s95c, i preporučuju s90c zbog cijene jer isto dolazi sigurno sa drugom generacijom panela. Kod nas u Bosni je ogromna razlika između cijena LG i Samsunga. Htio sam kupiti 65G3, ali zbog nenormalne razlike u cijeni ( oko 1500 KM) najvjerovatnije ću kupiti 65 S95C (dvoumim se da li da uzmem 77 S90C).

Da i kod nas je G3 osjetno skuplji, ne kužim tu politiku cijena jer bi trebali biti konkurenti. S90C i S95C su kao slični, 95C je malko svjetliji i ide s one connect box, ostalo je sve vrlo slično.  Uzmi 77" !
95C  s one connect boxom nema punu propusnost od 48 GB/s nego 40, ali to ti je bitno samo ako misliš spojiti PC na njega.

90C u 77" dolazi s drugm generacijom panela, za ove ostale veličine vjerojatno ne.

7 godina

Selim u novi stan za koji dan, ali ne moram odmah kupiti TV. Imam neki zamjenski koji ću prebaciti u dječiju sobu kad sebi kupim novi za dnevni. Kontam da sačekam Black Friday, mogu se toliko strpiti, pa ću vidjeti kakvo će biti stanje na tržištu. Također, sačekat ću i tvoju recenziju :) Ne kontam gejmati sa kompa na TV-u, uzet ću si Playstation 5 (prvi put na konzoli), a što se kanala tiče bit će neki mix zemaljskih (večinom sport) i streamova.

13 godina
+1 Sve si dobro rekao, samo da dodam da je DTS vraćen na ovogodišnjim modelima pa ako je kolegi važno nek obrati pažnju.
19 mjeseci
neaktivan

Pozdrav,

gledam LG 55" B2 prošle godine su bili 900 eur, sad su 1100 eur. S time da je to sad prošlogodišnji model.

Ima smisla to kupit? Moguće da budu neke drastične akcije?

Trenutačno imam 42LF652V (2015) kojem su počele padat leće s ledica, i zakleo bih se da je kad je bio novi bio dvostruko svjetliji.

Išao bi na 65" jeftin početni model za 550 eur. Ili na manju dijagonalu pa oled (B2). Pretpostavljam da bi ti bilo bolje od mog starog tv-a, ili?

Nekako mi nema smisla dat 900 eur za 55" samsung ili lg s lokalnim zatamnjenjem, em mi dost mračno u prostoru, em mi mala razlika u cijeni, ako uzmem u obzir da je oled kao najbolje što tv može ponudit.

Tv ne gledam puno, klinac nekad igra ps4 na njemu, vrte se nekad serije i tu i tamo navečer pogledamo nešto na netflixu, a ovako, stalno se vrti nešto na našim dvbt kanalima a nitko ni ne gleda, bitno da radi tv. Tako da, može i neki drugi prijedlog ako ima tko ideju, ali ne bi tcl il hisense, zbog os-a, štekanja itd... nebitno kako nekom radi, ja bi lg, samsung, sony mi preskupi. Tako da, u tom smjeru neka ideja. Btw, a2 je oko 900 eur, al u dućanu mi djelovao jako tamno, dosta tamniji od b2. Kaj se zvuka tiče, ako je isto kao na mom prastarom lg-u, ja prezadovoljan.

Uglavnom, sam ne znam kaj da kupim a trebam novi jer padaju mi leće pa probija tu i tamo svjetlo na starom, a i starim pa slabo vidim 43" s 3 metra udaljenosti. Jeftin lg/samsung za 500-550 eur, ili naći b2 za što manje novaca. U dućanu mi se svidio samsung 55" QN85, stvarno je svijetlina super i slika mi prekrasno izgledala, ali dat 950+ eur, nema mi smisla ako za 150 eur više dobim oled, ili?

0 0 hvala 0
16 godina
error_666 kaže...
+1 Sve si dobro rekao, samo da dodam da je DTS vraćen na ovogodišnjim modelima pa ako je kolegi važno nek obrati pažnju.

Kod lga da, kod samsunga ne

13 godina

na LG sam se i referirao . 

Moj PC  
1 0 hvala 1
6 godina

Fuby, za ovo šta si naveo pogledaj Samsunga Q60C ili LG Nanocell model 763 (ak ne želiš bacat pare za B2), oba dva su sličnih specifikacija, jedino šta je Sammy baziran na Tizen OS-u, ali nijedan od tih nema HDMI 2.1 portove, jedino samo 2.0 sa eARCom

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2023 22:51 (Vavoom).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice