Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.613
|
čitano: 27.417.535
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Mislim da je ovo najpovoljnijih 55" na tržištu Sharp LC-55CFG6022E (2300 kn) pa bi za one manje zahtjevne koji traže veliku dijagonalu možda bio dobar izbor. Rezolucija je Full HD, moguće IPS (ovdje navedeno), 4 god. jamstva i sad je jedino upitna kvaliteta, ali možda je bolji od generičkih Kineza s obzirom na ime i to da ga radi poljski UMC.

Osim toga, Ronis u toj rođendanskoj ponudi ima i najpovoljniji DVB-T2 prijamnik (130 kn), ali ne znam kakva je kvaliteta.

Dobio sam i na newsletter 25 kn poklon bon (ne pišu uvjeti za korištenje...) pa se probajte registrirati na stranici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Možda nije pitanje za ovu temu, ali koje veličine usb stick za novije vrste TV-a, znači jel može usb od 128gb poganjat LG C1? Prije je bilo neko ograničenje koliko veliki usb može bez svojeg napajanja u TV.

0 0 hvala 0
7 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Kod USB nije ogranicenje u napajanju.
11 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

Znači sa stick može biti i od 2TB? Piše od 40GB do 2TB. Ili to misle na hdd, a ne na stikove?

7 godina
jelincav kaže...
Posmatrač kaže...

Znači sa stick može biti i od 2TB? Piše od 40GB do 2TB. Ili to misle na hdd, a ne na stikove?

USB stick ako ne radi to nije do napajanja. Diskovi imaju ogranicenje jer zavisi od diska koliko vuce struje. USB 2.0 mora dati 500mA i svaki stick ce raditi na tome. Diskovi nece svi. Pogotovo mehanicki diskovi. Ogranicenje je iz drugih razloga ako ga ima....

8 godina
neaktivan
Pozz ekipa, jedno brzinsko pitanje.

Imam samsung q70a, a ovih dana kupujem soundbar q800a. Tv ne podrzava dts format, a soundbar ga podrzava. E sad, hocu li prilikom gledanja skinutih filmova s dts formatom imati zvuk ili ce se izgubiti u tvu posto on uopce ne podrzava taj format.

Nekako mi je logicno da ne bude zvuka jer tv ne podrzava taj format i ne moze ga proslijedit do soundbara, a s druge strane mi nema logike da samsung proizvodi tv-ove koji ne podrzavaju dts i soundbar-ove koji ga podrzavaju, a ne mogu reproducirati (ako ga tv ne moze proslijediti do bara)

Eto, ako netko zna iz vlastitog iskustva bio bih mu zahvalan na informaciji.

0 0 hvala 0
7 godina
Pod audio izlaz na tvu stavis passtrough i Tv ce zbuk proslijediti soundbaru takav kakav je.
Tako i LG C1 kod mene propusta zvuk na logitech Z5500 iako ga tv ne prepoznaje...
15 godina
jelincav kaže...
Posmatrač kaže...

Za mehanicke HDD-ove se preporuca staviti one sa vlastitim napajanjem da bude konstantno. Jedino sto su takvi redom 3.5", a mali 2.5" imaju samo preko USB-a sa jednim ili dva prikljucka. Bolje nabaviti neki 2.5" SATA SSD. Ja osobno imam 3.5" sa svojim napajanjem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2022 8:08 (Mad Ant).
7 godina
Mad Ant kaže...
jelincav kaže...
Posmatrač kaže...

Za mehanicke HDD-ove se preporuca staviti one sa vlastitim napajanjem da bude konstantno. Jedino sto su takvi redom 3.5", a mali 2.5" imaju samo preko USB-a sa jednim ili dva prikljucka. Bolje nabaviti neki 2.5" SATA SSD. Ja osobno imam 3.5" sa svojim napajanjem.

Ako cemo tako najbolje je nabaviti externi SSD....

15 godina
Posmatrač kaže...

Pa to sam i napisao. Jedino što ćeš teško/skupo nabaviti 4 ili 6TB SSD...

7 godina
Mad Ant kaže...
Posmatrač kaže...

Pa to sam i napisao. Jedino što ćeš teško/skupo nabaviti 4 ili 6TB SSD...

Sorry zbunilo me SATA ;)

13 godina

Vidim nitko ne spominje LG A1 OLED, ali za sve ne gamere ili one sa PS4 konzolom koji ne misle kupovati PS5 ili bar ne u neko dogledno vrijeme i ne treba im 120Hz i VRR mislim da je LG A1 OLED pravi izbor budući da je više od 200€ razlike za 55' model između A1 i C1

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2022 10:06 (qwertYxoZ).
15 godina
qwertYxoZ kaže...

Vidim nitko ne spominje LG A1 OLED, ali za sve ne gamere ili one sa PS4 konzolom koji ne misle kupovati PS5 ili bar ne u neko dogledno vrijeme i ne treba im 120Hz i VRR mislim da je LG A1 OLED pravi izbor budući da je više od 200€ razlike za 55' model između A1 i C1

Spominjali smo, samo ne bas cesto pored C1...

Ali da, za cca 6200kn za 55" za filmove nema bolje kvalitete slike. Osim vrsne svjetline, ali ako gledas u pravim uvjetima (mrak) jos uvijek šije ostale LED-ove sa bloomingom i slicno...

15 godina
neaktivan

Pozdrav. Kakva su iskustva sa LG NANO 75 serijom? U dilemi sam da li ići na 50" sa VA panelom, ili na 55" sa IPS panelom, ili uopće ne ići na LG hh. Prednosti i nedostaci VA/IPS panela su poznati, ali me zanima kako to funkcionira na Lg-u, odnosno sa tom nanocell tehnologijom. Na popusut su u elipsu sa 2+3 godine jamstva, pa mi se nekako uklapa u budžet. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Aciboy kaže...

Pozdrav. Kakva su iskustva sa LG NANO 75 serijom? U dilemi sam da li ići na 50" sa VA panelom, ili na 55" sa IPS panelom, ili uopće ne ići na LG hh. Prednosti i nedostaci VA/IPS panela su poznati, ali me zanima kako to funkcionira na Lg-u, odnosno sa tom nanocell tehnologijom. Na popusut su u elipsu sa 2+3 godine jamstva, pa mi se nekako uklapa u budžet. Hvala

Ja nikad ne bih kupio IPS TV. Nanocell je samo qled like tehnologija tako da to ne može popraviti loš kontrast IPS panela. 

15 godina
Aciboy kaže...

Da ti prekopiram odgovor iz one druge teme:

Nanocell znaci da ima quantum dot filter boja, znaci cisce boje i malo siri gamut. VA/IPS razlika kao i kod drugih.

Nano75 je pocetak Nano serije te je stoga 60Hz i najtamniji (cca 250-300 nita). Ja inace preporucam 50nano863 koji je 120Hz ako upada u trosak...

https://www.nabava.net/televizori/lg-50nano863pa-televizor-cijena-50-127-cm-nanocell-led-ultra-hd-144921071

Inače, u toj kategoriji TV-a ne očekuj lude razlike, svi su tu negdje... Ako te zanima još kako VA/IPS izgledaju pogledaj Andy-ja na YT koji ih zna usporediti u raznim kombinacijama (upali titlove):

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2022 14:49 (Mad Ant).
17 godina
neaktivan
Jel bi 65" bilo preveliko na cca 1,7 do 2m udaljenosti?
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mad Ant kaže...
jelincav kaže...
Posmatrač kaže...

Zapeo mi za oko Adata sd700 ssd i vele da treba spojit na USB 2.0 preko 2 utičnice. Da je premalo struje preko jednog usb-a. Ja imam hdd od 1TB i uredno radi preko jednog usb-a, nekužim da ssd koji nema pokretnih djelova zahtjeva više struje nego hdd? Recimo LG C1 nema usb 3.0 utičnice već 2.0, jel bi trebao onda spajati preko Y kabla?

17 godina
neaktivan

Imam 65icu i nije preveliko za tu udaljenost. 

4 godine
jelincav kaže...
Mad Ant kaže...
jelincav kaže...
Posmatrač kaže...

Zapeo mi za oko Adata sd700 ssd i vele da treba spojit na USB 2.0 preko 2 utičnice. Da je premalo struje preko jednog usb-a. Ja imam hdd od 1TB i uredno radi preko jednog usb-a, nekužim da ssd koji nema pokretnih djelova zahtjeva više struje nego hdd? Recimo LG C1 nema usb 3.0 utičnice već 2.0, jel bi trebao onda spajati preko Y kabla?

https://corp.adata.com/en/specification/441

Op. Voltage DC 5V, 900mA

Note

3. Connecting via USB 2.0 requires plugging in to two USB ports for sufficient power delivery. A USB Y-cable will be needed.

11 godina
neaktivan
lukan kaže...

Pozdrav. Isto kao korisnik gore trazim 65' od 4 do 7 tisuca kuna, sto manje to bolje, vise cu ga navecer koristiti za filmove i ps, i zanima me sta mislite da li je to prevelika velicina za 3 m udaljenosti od glave. 

Hvala

Neki dan uzeli lg oled65c1, udaljenost 3m i nakon par dana privikavanja s 50' na 65' mi je skroz ok za tu udaljenost

15 godina
Korisnik1251 kaže...
lukan kaže...

Pozdrav. Isto kao korisnik gore trazim 65' od 4 do 7 tisuca kuna, sto manje to bolje, vise cu ga navecer koristiti za filmove i ps, i zanima me sta mislite da li je to prevelika velicina za 3 m udaljenosti od glave. 

Hvala

Neki dan uzeli lg oled65c1, udaljenost 3m i nakon par dana privikavanja s 50' na 65' mi je skroz ok za tu udaljenost

Naravno, ja imam isti 65C1 na 3.5m, a prije sam imao 40". Sada više ne moram naprezati oči za detalje na primjer...

18 godina
Bok,

moze jedan mali savjet - isplati li se davati 6,5 k kn za LG C1 naspram 3,5k kn za TCL c725? Opravdava li kvaliteta slike i featuri (120hz, upscaling, itd..) razliku u cijeni?

0 0 hvala 0
15 godina
Bothari kaže...
Bok,

moze jedan mali savjet - isplati li se davati 6,5 k kn za LG C1 naspram 3,5k kn za TCL c725? Opravdava li kvaliteta slike i featuri (120hz, upscaling, itd..) razliku u cijeni?

Da. Ali nije samo razlika u cijeni, OLED je top klasa, a po mraku (kino ugođaj) razlika je velika. Pošto uopće pitaš predpostavljam da ti je bitno jer sa OLED-om nema bleeda/bloominga i ostalog veselja sa LED-ova. Plus naravno OS, Magic remote airmouse, 4x full HDMI 2.1 (VRR G-sync, Freesync)...

Ali treba znati i namjestiti neke stvari nakon vađenja iz kutije:

Three LG C1 Settings You Should Turn Off after Unboxing + Bonus Tip

Kraće - LG C1 OLED TV (2021) Unboxing, Setup & Picture Settings (od 12:20)

Duže - LG 2021 OLED TV (C1, G1) Picture Settings Explained - Big Changes!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2022 1:51 (Mad Ant).
12 godina
neaktivan

Puno hvala.

Taman sam bio u elipsa i gledao uzivo https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-65U8GQ/ i bas mi super izgleda, znam da mi svi preporucuju sony.

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-ke-65xh9077-bravia-led-uhd-4k-android-smart-tv-t2-hevcs2/103267

Pa bi molio za jos koji savjet , hisense ima 2 god garancije+3 osiguranja dok sony samo 2 godine i ne mogu ga vidjeti uzivo nikako...

17 godina
lukan kaže...

Puno hvala.

Taman sam bio u elipsa i gledao uzivo https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-65U8GQ/ i bas mi super izgleda, znam da mi svi preporucuju sony.

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-ke-65xh9077-bravia-led-uhd-4k-android-smart-tv-t2-hevcs2/103267

Pa bi molio za jos koji savjet , hisense ima 2 god garancije+3 osiguranja dok sony samo 2 godine i ne mogu ga vidjeti uzivo nikako...

Sony ako ti je bitnija bolja slika !

17 godina
neaktivan

Ekipa molim vas za savjet za koliko bih mogao prodati Hisense 43B7500, kupljeni 2019, garancija do 2024?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
big_guy kaže...

Ekipa molim vas za savjet za koliko bih mogao prodati Hisense 43B7500, kupljeni 2019, garancija do 2024?

Ako dobis 10-20% koliko si ga platio budi sretan

7 godina

Pozdrav,

sto vise gledam TV-e nesigurniji sam u svoj izbor. Lepeza proizvodjaca, i ponuda unutar svakog od njih je stvarno siroka. Ono sto znam je da bi mi odgovarala dijagonala od 55". 

E sad, gledao sam TCL, on me privlaci zbog cijene i zbog Android OS-a. Onda imam opciju za Kodi, ne moram previse brinut o podrsci odredjenih aplikacija i slicno. Model koji pratim je 55C725, QLED panel, ali gledam malo recenzije i navodno nije potpuno porihtan out of the box, posebice sto se tice boja, itd. Netko ga lajka, dok netko ne, mijesane recenzije.

LG je ogranicen na Web OS, Samsung na Tizen, Hisense na onaj svoj, itd.

Jel imate neku preporuku za nekih 5k kn? Odrekao bi se i Androida ako se isplati u korist provjerene kvalitete.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znaci 300 kn vrijedi po tvom mišljenju.Je"eno

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice